Şimdi Ara

Az daha ölüyordum.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
7.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alkollü araç kullananlara en ağır cezaların verilmesi,

Alkollü araç kullanan kişi araç kullanırken birisinin ölümüne ve ağır yaralanmasına neden olmuşsa bu kişiye ömür boyu ehliyet verilmemesi ve bu kişiye gerekli cezai yaptırımların uygulanması,

Gibi trafik kuralları tekrar gözden geçirilmelidir

VE HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ BÜTÜN BUNLAR KAĞIT ÜZERİNDE KALMADAN HERKESE EŞİT VE TAVİZSİZ BİR ŞEKİLDE UYGULANMALIDIR
  • Bildiğim kadarıyla alkollü araç kullanımına hapis cezası veren ülkeler var. Ve bence hapis cezası verilecek kadar ağır bir suç...
  • geçmiş olsun kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bugün bana e-mail ile gönderilen bir mesajı aktarıyorum.

Trafikteki şöhretimiz!

GAZETELERDE hemen her gün rastladığımız başlıklar:

“Savaş alanı değil, kaza meydanı!”

“Ölüme birlikte gittiler!”
    “Bir aile trafik kazasında yok oldu!”
    Ülkemiz trafiğinde ölümsüz geçen gün yok!
    * * *
    Trafikteki ünümüz dünyayı sarmış... İyi bir ün değil tabii bu...
    Turizm mevsimi başladı ya... Yabancı ülkeler, Türkiye’de tatil yapacak vatandaşlarını “Türkiye’de trafiğe dikkat edin!” diye uyarıyor ve bir sürü öğütte bulunuyor.
    Haksız da sayılmazlar... Avrupalılar için Türkiye’de araç kullanmak “Sırat Köprüsü”nden geçmek gibi bir şey...
    Yollarımız, her an kaza yapmaya aday çılgın ve bilgisiz sürücülerle dolu!
    Trafik kazalarında neden dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğumuz, hemen her gün rastladığımız trafik canavarlarından belli!
    Türkiye’ye gelen yabancıların büyük bir kısmı, her gün rastladıkları trafik magandalarını gördükçe “My God!” (Allahım) diye saçını başını yoluyor, “Burada araç kullanmak, Irak Savaşı’nda çarpışmaktan daha tehlikeli! Cehennemde gibiyiz!” diyorlar.
    Trafikte ne zaman adam oluruz, bilemiyorum. Trafik denetimlerinin artması, cezaların yükseltilmesi, ehliyetlerin alınması, hiçbir şey trafik canavarlarına engel olamıyor!
    Sonuçta, yollarda sapır sapır ölüyor, dünyaya da kötü bir nam bırakıyoruz.
    * * *
    Amerika’da, Avrupa’da, başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere görevli bakanlıklar, tatillerini Türkiye’de geçirecek olan vatandaşlarını, bastırdıkları broşürlerle uyarıyor.
    Broşürlerde yer alan uyarıların bir kısmı şöyle:
    - Türkiye’de mümkünse araç kullanmayın. Kullanmak zorunda kalırsanız hayati tehlike içinde olduğunuzu bilmelisiniz.
    - Karşınızdaki sürücünün doğru hareket yapmasını beklemeyin, her an yanlış yapacakmış gibi tetikte durun.
    - Dikkatsiz ve yeteneksiz şoförlerin çok sayıda olduğunu her zaman göz önünde bulundurun. Bir aracı sollarken, sizi solamaya çalışan araçlara dikkat edin.
    - Yol hakkını sinyal vermeden alan araçların başınıza dert açacağını unutmayın.
    - Sağdan jet gibi pike yaparak önünüze geçmeye çalışan araçlar olacağını düşünün.
    - Akan trafikte yola her an yayaların fırlayacağını hesap edin.
    - Size geçiş hakkı tanımayan şoförlere bunu öğretmeye kalkışmayın, dayak yersiniz.
    - Geceleri tek farla giden otomobilleri motosiklet sanmayın.
    - Gereksiz yere selektör yakanlara kızıp sinirlerinizi bozmayın.
    - Önünüze her an inek, eşek gibi hayvanların çıkabileceğini düşünün.
    - Yollarda traktörlerin olabileceğini, arıza yapan kamyonların güvenlik önlemi almadan yolu kapatabileceğini unutmayın. Hedefiniz beklenmeyeni beklemek olmalı!
    - Üzerinde “Allah korusun!” ya da “Kısmet” gibi deyimlere yer verilen araçlardan özellikle korkun. Onlar çok tehlikelidir.
    - Türkiye’de otomobil kullanmanın büyük bir cesaret işi olduğunu unutmayın.
    * * *
    Evet... Bunlar hoş sözler değil ama yabancı ülkelerin yetkilileri, tatil için Türkiye’ye gelecek vatandaşlarını böyle uyarıyor.
    Yapılan yayınlarda lehimize olan şeyler de var tabii... Bol güneş, sıcak denizler, etkileyici doğa ve ucuzluk! Türkiye’de tatil yapmak, yabancılara ucuz geliyor.

Aynen katılıyorum bu yazıya..

Diğer arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim sağolun.. Malesef Ülke gerçekleri.. ama böyle geldi diye böyle devam etmesi gerekmiyor.. bir an önce önlemlerin alınması gerekiyor arkadaşlarımızında belirttiği gibi hapis cezası mesela..

• Bende nasipse bu yaz ehliyeti alıyorum araba aldıracağım böleleri yüzünden trafiğe korkarak mı çıkıcam?Allah'a havale ediyorum bunları bunlar yüzünden bayanlarda araba kullanmaya korkuyor
    Büyük geçmiş olsun inşallah böle birşey bida başınıza gelmez kimsenin gelmez.
  • geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış çok sakin olmanızdan dolayıda tebrik ederim
    ama o apaçiyi arabadan indirip temiz bi dövmek lazımdı çünkü o kişi dayaktan fazlasını haketmiş şimdi bile o kadar sinirlendimki insanımsı mahlukatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaLeader

Sağolun.. Kullananın tipide maganda tipiydi zaten. Beyaz atlet göğsünden kıllar fışkırmış. altında pijama gibi birşey. birde tutmuş diyorki yardım için gelen vatandaşa 'dağılın polis gelmesin' onu diyince aradım zaten anında polisi.

Hocam böyle tiplere uyuz oluyorum işte ! Şu an yaşım 17 olacak arkadaş çevresi dediğim tiplerden biliyorum.. İnanın bunlar ailesi yüzünden böyle oluyor. Başı boş bırakılırsa böyle olur.

Bir arkadaşımın ailesi ile sorunları vardı çocuk arkadaşlarının ( hırsızların ) arabasıyla dolaşmaya başladı. Yaşı daha 16 Renault Brodway, Doğan, Şahin gibi arabalarla artizlik yapıyordu. Bir gün diyor 200 yaptım halamın bmw'si ile. Bir gün diyor araba uçuyor adeta.. En sonunda okulu bıraktı, hayatı söndü. Ne mi oldu? Türkiye'ye 1 tane daha serseri, maganda kazandırdık. Daha ne olsun !

Bu arada geçmiş olsun. Arkadaşların dediği gibi verilmiş sadakanız varmış.

• Geçmiş olsun..
  • aslında bu olayı tek kişiye bağlamamak lazım.
    onu doğurana , doğuranı sulayana , öğretmeninine , arkadaş çevresinine , ehliyet verene , seyreden polise vs...

bu konuda biraz ırkçı davranacağım kusuruma bakmayın.
    bu tür organizmaları topluma kazandırma yerine toplumdan uzaklaştıracaksın aslında.köklerine kezzap dökeceksin.
    alt yapıları bozuk bir kere. .iksen de adam olmaz bunlar.

tam da gazetelerin 3.sayasına çıkacak bir haber olabilirmiş.
    artislik yapan alkollu sürücü tarlaya uctu. burnu kanamadı.
    öfkeli halk aracın egzost borusunu şöförün makatına sokup fotoğraf çektirdi gibi..

geçmiş olsun bu arada.
  • geçmiş olsun. allah başka kaza bela vermesin.

hergün evden çıkarken sadaka vermek lazım. az sadaka çok belayı defedermiş.

bu kadar sorumsuz şoförün olduğu yerde çok ihtiyacımız var.
  • quote:

Sağolun.. Kullananın tipide maganda tipiydi zaten. Beyaz atlet göğsünden kıllar fışkırmış. altında pijama gibi birşey. birde tutmuş diyorki yardım için gelen vatandaşa 'dağılın polis gelmesin' onu diyince aradım zaten anında polisi.

Millet caddesinde yürüyorum f.zade tarafinda bi lastik sesi geldi hopp bi adam havada ucuyo.....

kostuk baktik adama ! adam yatiyo yerde kafa göz yüzülmüs siyrilmis !

Adama '' plakayi aldim polisi ariyorum dedim'' adam da

armaa arama o benim arkadasim dedi....

• quote:

Orijinalden alıntı: mert107

quote:

Millet caddesinde yürüyorum f.zade tarafinda bi lastik sesi geldi hopp bi adam havada ucuyo.....

töbe töbe yaa bu arada geçmiş olsun

• Şerefsiz Allah korumuş işte, ne diyeyim. Başka açıklaması yok ama, gerçektende insan / viraj gördüğü zaman gaza basabilen türde yaratıkların çok fazla olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Sanırım 2005 yılıydı, 2004'te olabilir tam hatırlamıyorum.

Neyse işte, dar bir sokaktan geçiyorum, bakkala gideceğim. Sanırım belediyenin bir pick-up'ı, galiba zabıtanın kullandığı bir araçtı. Yolda dar, bir baktım aracın aynası dibimden geçti, o kadar yakınımdan geçtiki 1-2 cm daha gelse pestilimi çıkartıcak, resmen duvarla araç arasında kalacaktım. Gerizekalılar, 3 tane ÖKÜZ, sırıtıyordu Komik bir şeymiş gibi.

• Geçmiş olsun. ALLAH korumuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

quote:

arkadaş katili olacakmış

• Acaba o tarlaya uçan arkadaş ehliyetini(varsa) 6 aydan önce almak için burda konu açacak mı? :)
  • Bence hiç te ayıp olmuyor. Bu tür sürücülere ayı diyerek belki ancak ayılara hakaret etmiş oluyorsunuz, böyle sürücülere iltifattır bu kelime.

Bu kadar saygısızca araç nasıl kullanılıyor bu ülkede anlamak mümkün değil. Bir de hoşgörülü milletiz güya...

Kanunlar var ama denetleme yetersiz, uymayana ceza yok! bu nasıl mantıktır bunca yıldır anlamadım,
    yazık günah, sırf bu yüzden kaç ocak söndü bu güne kadar, işin acısı hala sönmeye devam ediyor.

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

benzetmem biraz ayıp oluyor, o yüzden hepinizden özür dilerim ama;
    sirkteki vakşi hayvanlara bile birşeyler öğretilebiliyorsa,
    TR deki sürücülere de aynı sistemle istenilen çoğu şey yaptırılabilir.
    sirkteki sistem nedir?
    doğru harekete ödül, yanlış harekete ceza.
    TR de sürücüler biliyorki, kuralları çiğnesede pek birşey olmaz.
    ceza alma olasılığı çoook düşük.
    o yüzden kurallara uyan sürücü sayısı çok az.
    her suçun karşılığında ceza alacağımızı bilsek,
    hiç birimiz o suçu yapmayız.
    suç-ceza
    suç-ceza
    suç-ceza
    sirkteki ayıdan ne eksiğimiz var? ne fazlamız var söylermisiniz?
    doğru bir sistemde, ayılarda, insanlarda, doğru şekilde davranır.
    ülkemizde, yeterli denetim(ama para toplamak amaçlı değil), tavizsiz ceza ve o cezanın kesinlikle ödetilmesi ile çok güzel olur trafiğimiz.
    uzun vadede eğitimle, de halledilebilir, ama kısa vadede en doğru çözüm bu.

• Öncelikle geçmiş olsun...
    Biraz cahilce bir yaklaşım gibi görünebilir fakat derde deva olabilir.
    Araç takla attı falan filan neyse adamı çıkarttığınızda baktınız bilinci yerinde bi sağlam serecektiniz yere...Yada bir arkadaşın dediği gibi iki sağlam tokat atacaktın heyecanını alsın diye...Kimse kimsenin canına bu şekilde densizlikle kast edemez.

Kaza hepimizin başına gelebilir.Hepimiz kaza yaparız ama kaza yapmanız da bir adabı vardır.Ben artistlik yapıcam diye geçersen sarhoş direksiyonun başına sonucuna da katlanacaksın kardeşim.Açık söylüyorum keşke dövseydiniz
  • geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.