geçmiş olsun kardeşim.İnsan hayatı bu kadar basit işte.Başımıza her an herşey gelebilir.
geçmiş olsun , maalesef ülkemizde böyle bir piyangonun bize vuma ihtimali çok yüksek.
geçmiş olsun.Gerçekten kaza sadece bize de bağlı değil karşıdaki kişi dangalak olursa yapacak bişey yok
2 tokat vursuyadın
korkusunu almak için....
geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
ALLAH KORUMUŞ, SİZİ SEVDİKLERİNİZE BAĞIŞLAMIŞ.
Geçmiş olsun arkadaşım. Felaket ve kötü bir durum. Bir kişinin kendi canını hiçe saymaması ölüme suçsuz ve günahsız insanları götürmesine de sebep olabiliyor. Her an her şey olabilir hayatta. Sessiz bir yolda yürürken bir de bakıyorsun ki nereden geldiği belli olmayan bir kaza sebebi seni bulmuş. İyi ki sesi duymuş ve olayı görmüşsünüz.
Tekrar geçmiş olsun. Sakinleşin, kendinize gelmeye çalışın. Hayata olan inancınız kaybolmasın.
aynen katılıyorum size
Geçmiş olsun.
allah korumuş valla.O ilk şoku atlattıktan sonra ben döverdim adamı.Öyle anlarda kendimi kaybederim valla.Ki kaybettiğim de oldu..Döve döve teslim ederdim polise..
Çok geçmiş olsun,verilmiş sadakanız varmış,ucuz atlatmışınız,Rabbim sevdiklerinize bağışlamış sizi...
Mahalleli olarak polis gelene kadar bi adamın hatırını sorsaydınız,şöyle bi bişeyler ısmarlasa idiniz, böylelikle bi daha yapamasa idi o serseliliği...
Bugün sana yarın bize gelebilir bu olay, o sarhoş herif akıllanmassa aynısını gene yaparsa...
Allah korusun hepimizi...
Vallahi şansa yaşıyoruz... Geçen de park edemeyip, yaklaşık 3-4 metrelik bir setten arabayı baş aşağı düşüren bir bayan sürücü vardı. O sırada oradan geçiyor olsan, b.k yoluna öleceksin. Allah korusun hepimizi.
Geçmiş olsun, Allah korumuş.
geçmiş olsun..geberseymiş ya bide alkollü
Çok teşekkürler çok sağolun arkadaşlar..
Aslında iyi bir meydan dayağı ataydınız. O tipler ancak dayaktan anlar. Şimdi o aynı şeyi yine yapacak eminim, çünkü laftan anlamaz. Ancak dayaktan anlar. Malesef gerçek bu...
Size de geçmiş olsun bu arada...
quote:
Orijinalden alıntı: -MorphY-
Aslında iyi bir meydan dayağı ataydınız. O tipler ancak dayaktan anlar. Şimdi o aynı şeyi yine yapacak eminim, çünkü laftan anlamaz. Ancak dayaktan anlar. Malesef gerçek bu...
Size de geçmiş olsun bu arada...
Teşekkürler..
Çok geçmiş olsun,
Keşki geberseymiş. Anneleri falan da umurumda değil böyle tiplerin. Bazılarının! anası ağlamasın diye topluma zararlı tiplerin hayatta kalmalarına karşıyım.
cok gecmiş olsun
Bugün bana e-mail ile gönderilen bir mesajı aktarıyorum.
Trafikteki şöhretimiz!
GAZETELERDE hemen her gün rastladığımız başlıklar:
“Savaş alanı değil, kaza meydanı!”
“Ölüme birlikte gittiler!” “Bir aile trafik kazasında yok oldu!” Ülkemiz trafiğinde ölümsüz geçen gün yok! * * * Trafikteki ünümüz dünyayı sarmış... İyi bir ün değil tabii bu... Turizm mevsimi başladı ya... Yabancı ülkeler, Türkiye’de tatil yapacak vatandaşlarını “Türkiye’de trafiğe dikkat edin!” diye uyarıyor ve bir sürü öğütte bulunuyor. Haksız da sayılmazlar... Avrupalılar için Türkiye’de araç kullanmak “Sırat Köprüsü”nden geçmek gibi bir şey... Yollarımız, her an kaza yapmaya aday çılgın ve bilgisiz sürücülerle dolu! Trafik kazalarında neden dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğumuz, hemen her gün rastladığımız trafik canavarlarından belli! Türkiye’ye gelen yabancıların büyük bir kısmı, her gün rastladıkları trafik magandalarını gördükçe “My God!” (Allahım) diye saçını başını yoluyor, “Burada araç kullanmak, Irak Savaşı’nda çarpışmaktan daha tehlikeli! Cehennemde gibiyiz!” diyorlar. Trafikte ne zaman adam oluruz, bilemiyorum. Trafik denetimlerinin artması, cezaların yükseltilmesi, ehliyetlerin alınması, hiçbir şey trafik canavarlarına engel olamıyor! Sonuçta, yollarda sapır sapır ölüyor, dünyaya da kötü bir nam bırakıyoruz. * * * Amerika’da, Avrupa’da, başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere görevli bakanlıklar, tatillerini Türkiye’de geçirecek olan vatandaşlarını, bastırdıkları broşürlerle uyarıyor. Broşürlerde yer alan uyarıların bir kısmı şöyle: - Türkiye’de mümkünse araç kullanmayın. Kullanmak zorunda kalırsanız hayati tehlike içinde olduğunuzu bilmelisiniz. - Karşınızdaki sürücünün doğru hareket yapmasını beklemeyin, her an yanlış yapacakmış gibi tetikte durun. - Dikkatsiz ve yeteneksiz şoförlerin çok sayıda olduğunu her zaman göz önünde bulundurun. Bir aracı sollarken, sizi solamaya çalışan araçlara dikkat edin. - Yol hakkını sinyal vermeden alan araçların başınıza dert açacağını unutmayın. - Sağdan jet gibi pike yaparak önünüze geçmeye çalışan araçlar olacağını düşünün. - Akan trafikte yola her an yayaların fırlayacağını hesap edin. - Size geçiş hakkı tanımayan şoförlere bunu öğretmeye kalkışmayın, dayak yersiniz. - Geceleri tek farla giden otomobilleri motosiklet sanmayın. - Gereksiz yere selektör yakanlara kızıp sinirlerinizi bozmayın. - Önünüze her an inek, eşek gibi hayvanların çıkabileceğini düşünün. - Yollarda traktörlerin olabileceğini, arıza yapan kamyonların güvenlik önlemi almadan yolu kapatabileceğini unutmayın. Hedefiniz beklenmeyeni beklemek olmalı! - Üzerinde “Allah korusun!” ya da “Kısmet” gibi deyimlere yer verilen araçlardan özellikle korkun. Onlar çok tehlikelidir. - Türkiye’de otomobil kullanmanın büyük bir cesaret işi olduğunu unutmayın. * * * Evet... Bunlar hoş sözler değil ama yabancı ülkelerin yetkilileri, tatil için Türkiye’ye gelecek vatandaşlarını böyle uyarıyor. Yapılan yayınlarda lehimize olan şeyler de var tabii... Bol güneş, sıcak denizler, etkileyici doğa ve ucuzluk! Türkiye’de tatil yapmak, yabancılara ucuz geliyor.
Geçmiş olsun.
benzetmem biraz ayıp oluyor, o yüzden hepinizden özür dilerim ama; sirkteki vakşi hayvanlara bile birşeyler öğretilebiliyorsa, TR deki sürücülere de aynı sistemle istenilen çoğu şey yaptırılabilir. sirkteki sistem nedir? doğru harekete ödül, yanlış harekete ceza. TR de sürücüler biliyorki, kuralları çiğnesede pek birşey olmaz. ceza alma olasılığı çoook düşük. o yüzden kurallara uyan sürücü sayısı çok az. her suçun karşılığında ceza alacağımızı bilsek, hiç birimiz o suçu yapmayız. suç-ceza suç-ceza suç-ceza sirkteki ayıdan ne eksiğimiz var? ne fazlamız var söylermisiniz? doğru bir sistemde, ayılarda, insanlarda, doğru şekilde davranır. ülkemizde, yeterli denetim(ama para toplamak amaçlı değil), tavizsiz ceza ve o cezanın kesinlikle ödetilmesi ile çok güzel olur trafiğimiz. uzun vadede eğitimle, de halledilebilir, ama kısa vadede en doğru çözüm bu.
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Bugün bana e-mail ile gönderilen bir mesajı aktarıyorum.
Trafikteki şöhretimiz!
GAZETELERDE hemen her gün rastladığımız başlıklar:
“Savaş alanı değil, kaza meydanı!”
“Ölüme birlikte gittiler!” “Bir aile trafik kazasında yok oldu!” Ülkemiz trafiğinde ölümsüz geçen gün yok! * * * Trafikteki ünümüz dünyayı sarmış... İyi bir ün değil tabii bu... Turizm mevsimi başladı ya... Yabancı ülkeler, Türkiye’de tatil yapacak vatandaşlarını “Türkiye’de trafiğe dikkat edin!” diye uyarıyor ve bir sürü öğütte bulunuyor. Haksız da sayılmazlar... Avrupalılar için Türkiye’de araç kullanmak “Sırat Köprüsü”nden geçmek gibi bir şey... Yollarımız, her an kaza yapmaya aday çılgın ve bilgisiz sürücülerle dolu! Trafik kazalarında neden dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğumuz, hemen her gün rastladığımız trafik canavarlarından belli! Türkiye’ye gelen yabancıların büyük bir kısmı, her gün rastladıkları trafik magandalarını gördükçe “My God!” (Allahım) diye saçını başını yoluyor, “Burada araç kullanmak, Irak Savaşı’nda çarpışmaktan daha tehlikeli! Cehennemde gibiyiz!” diyorlar. Trafikte ne zaman adam oluruz, bilemiyorum. Trafik denetimlerinin artması, cezaların yükseltilmesi, ehliyetlerin alınması, hiçbir şey trafik canavarlarına engel olamıyor! Sonuçta, yollarda sapır sapır ölüyor, dünyaya da kötü bir nam bırakıyoruz. * * * Amerika’da, Avrupa’da, başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere görevli bakanlıklar, tatillerini Türkiye’de geçirecek olan vatandaşlarını, bastırdıkları broşürlerle uyarıyor. Broşürlerde yer alan uyarıların bir kısmı şöyle: - Türkiye’de mümkünse araç kullanmayın. Kullanmak zorunda kalırsanız hayati tehlike içinde olduğunuzu bilmelisiniz. - Karşınızdaki sürücünün doğru hareket yapmasını beklemeyin, her an yanlış yapacakmış gibi tetikte durun. - Dikkatsiz ve yeteneksiz şoförlerin çok sayıda olduğunu her zaman göz önünde bulundurun. Bir aracı sollarken, sizi solamaya çalışan araçlara dikkat edin. - Yol hakkını sinyal vermeden alan araçların başınıza dert açacağını unutmayın. - Sağdan jet gibi pike yaparak önünüze geçmeye çalışan araçlar olacağını düşünün. - Akan trafikte yola her an yayaların fırlayacağını hesap edin. - Size geçiş hakkı tanımayan şoförlere bunu öğretmeye kalkışmayın, dayak yersiniz. - Geceleri tek farla giden otomobilleri motosiklet sanmayın. - Gereksiz yere selektör yakanlara kızıp sinirlerinizi bozmayın. - Önünüze her an inek, eşek gibi hayvanların çıkabileceğini düşünün. - Yollarda traktörlerin olabileceğini, arıza yapan kamyonların güvenlik önlemi almadan yolu kapatabileceğini unutmayın. Hedefiniz beklenmeyeni beklemek olmalı! - Üzerinde “Allah korusun!” ya da “Kısmet” gibi deyimlere yer verilen araçlardan özellikle korkun. Onlar çok tehlikelidir. - Türkiye’de otomobil kullanmanın büyük bir cesaret işi olduğunu unutmayın. * * * Evet... Bunlar hoş sözler değil ama yabancı ülkelerin yetkilileri, tatil için Türkiye’ye gelecek vatandaşlarını böyle uyarıyor. Yapılan yayınlarda lehimize olan şeyler de var tabii... Bol güneş, sıcak denizler, etkileyici doğa ve ucuzluk! Türkiye’de tatil yapmak, yabancılara ucuz geliyor.
Geberse kimse üzülmez, çünkü böyleleri gebermediği sürece 1 adam yüzünden yüzlerce insan ölüm tehdidi ile yaşıyor. Kurban bayramlarında görüyoruz ipini koparıp kaçan hayvanlar en azından insan öldürmüyor veya öldürmeye kast etmiyor. Bunlara hayvan bile denmez.
Ben şunu iddia ediyorum ülkemizde sürücülerin önemli kısmı insan vasfına sahip değil. Barbar ve vahşi doğadaki hayvanlardan daha beter bir hak anlayışları ve düşüncesizlikleri var.
Babam şehiriçi servis otobüsü kullanır, araç geniş caddenin bir tarafında park halindeyken, biri aradı otobüsünüze çarptım gelin diye; gittik baktık ki, caddeye bakan küçük bagaja şahin girmiş, tabi ön tampon-farlar-dağılmış şahinin.. Geniş bir caddede bu adam bunu nasıl yaptı diye şaşırırken, bir anadol kamyonet bir flash uçarak yanımızdan geçti, frenleri ciyakladı, anadol durdu, flash gitti yolun karşısıdaki ağaca bindirdi; indiler, dağılan tamponu anadol kamyonetin kasasına attılar, geldikleri gibi basarak gittiler...
Bu millete bu kadar parçası ucuz araba yapmamak lazım, adam 150 TL'ye toplayıp yollarda canavarlığa devam ediyor korkmadan..