Şimdi Ara

[b]B SEGMENTI EN İYİ ARABA BU[/b] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
3.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hipofiz

Güle güle kullanın yeni aracınızı.

Allah razı olsun. Çok daha iyileri (D,E,F segmenti) sizin olsun inşallah...
  • Şimdiki fiyatı 74 bin tl olmuş. Bence bu araç için çok fazla bir miktar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cümleten selam, işyerimdeki arkadaşlarım cuma günü aldığım golf 7ye hayran kaldılar. Gün batımı kırmızı rengi hakikaten golfü bir başka gösteriyor. Yeni arabamı 3 gündür kullanıyorum. Yaris hybridden özlediğim sadece 3 şey var. Otomatik vites, hız sabitleyici ve sıfır sesli kullanım (elektrikli çalıştığından). Diğer her konuda golfüm, eski arabam hybrid yaristen mukayese kabul etmeyecek kadar üstün. B segmentiyle C segmenti arasında bu kadar büyük oranda kalite ve konfor farkı olacağını hakikaten tahmin etmiyordum. Yaşayarak öğrendim. Çok ama çok memnunum.
    Herkese Golf 7yi tavsiye ederim. Araba gibi arabaya binince, eski arabam yaris hybridin (anahtarsız giriş ve çalıştırma, geri görüş kamerası vb.) donanımlarının sadece onu teknolojik bir oyuncak yaptığını anladım. Yaşayarak gördüm ki artık asla B segmenti araba kullanmam. Gerekirse 5-6 yıllık olsun, gerekirse D segmenti olsun. Allah hepimizin gönlüne göre versin...

• quote:

Orijinalden alıntı: ATAKSEVER

quote:

Orijinalden alıntı: _RyanCooper_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ART Concept

quote:

Maskulen bi karakteri olmadıgı icin düşünmediğim 208in en çakılı versiyonunu 5000tl kadar daha ucuza alabilirdiniz. Yada 136hp benzinli avensis elegant extra alıp tüp taktirip yıllarca binebilirdiniz. Verdiginiz rakamı çıkartması icin gunde en az 100km yol yapıyor olmanız gerek. Ben 39a ibiza 1.2tsi dsg style aldım. Hala rüyalarıma giriyor 40lira kutu gibi arabaya verdim diye nasıl rahat uyuyorsunuz anlamış degilim

Katılıyorum. 2 sene önce araştırmaya başlamak yerine direk, 56 ya insignia 1.4T, 46'ya Megane Sport Tourer dci privilege, 54'e avensıs vsvsvsvsvsvs

Alsaymış şimdiye 30.000 kmdir arabaya biniyor olurmuş.

Maalesef o sırada yeterli param yoktu. Fiat Linea 1.6 multijet emotion plusla idare ediyordum. Hiç memnun değildim. Özellikle motor soğukken traktör gibi ses çıkarıyordu. Bir dahaki arabam kesinlikle sessiz olacak diye kafama soktu Fiatım. Çok sorun yaşadım; özellikle bluetooth and mesi sık arızalanıyordu.2010 Aralığında 34.500.TLye aldığım full Linea mı 32.000.-TLye 2011 Model full arabamı satıp(Yaklaşık 3 yılda 2500TL zarar ettim maalesef) üzerine biriktirdiğim 21.500 TLyi de ekleyip aldım Hybrid Yarisimi. Lineanın üstün olduğu tek şey yokuş çıkarken 290 torku sayesinde çok daha performanslı olmasıydı. Şimdiki arabam 100 beygir 169 tork olduğundan yokuş çıkarken dizeller gibi değil ama sıfır sesle yolculuk etmek, anahtarı cebimden hiç çıkarmadan arabaya girip, çalıştırmak gibi özellikler ve gerçekten çok düşük yakıt tüketimi (Memurum gaza basarken çekinmemem benim için çok önemli) hoşuma gitti. Allah hepimizin gönlüne göre versin...

Iki sene binip 2.500 tl zarar ettiginizi söylüyorsunuz ki bence mükemmel prim yapmis aracınız. Iki yıl sonra bu aracı max 45.000e satacaksınız o da max. Zararı o zaman etmis olacaksınız. Cekiskilerle dolu bi durum :) neyse Rabbim iyi günlerde kullanmayı nasip etsin icine oturduğunuzda mutlu hissediyorsanız sorun yok demektir. Hayırlı olsun tekrar

Acil nakit gerektiğinden 53.500.-TLye aldığım arabamı bugün itibariyle 59.000.-TLye sattım. Sıfır fiyatı 71.440 TL olduğundan sahibindende dün satışa çıkardığım arabam için, aynı gün kaporayı verdi alıcı. Noterden geldim az önce. 2 ayda tam 5.500.-TL kazandım arabadan. Böylece ne kadar yanlış düşündüğünüz gün gibi ortaya çıktı. 2500 lira zarar ettiğim Fiat Lineam için mükemmel prim yapmış diyorsunuz. 5500 TL kar ettiğim bu araba için ne diyebileceksiniz. Tabi yeterince dürüst ve mertseniz. Maksimum 30000 TL değerinde 2. el araba bakacağım şimdi. Allah hepimizin gönlüne göre versin...
    http://www.arabalar.gen.tr/toyota-yaris-1-5-hybrid-spirit-i3493.html

Öncelikle bneim dürüstlüğüm ve mertliğimi kimsenin sorgulamaya hakkı yok!! Hele ki sizin hiç yok!! Size veya herhangi birine karşı namert bir tavır takınmam söz konusu bile olamaz. Beni bu şekilde itham ettikten sonra size cevap bile yazmak kendi seviyemi düşürecektir fakat elma ile armut hesabınız o kadar rahatsız etti ki beni dayanamadım. Yeni aracınız da hayuırlı uğurlu olsun bu arada.

Gelelim konumuza ötv farkından dolayı tüm araçlar zamlandı ve siz bu süreçte kar ettiğinizi düşünüyorsunuz. aralık ayında 76.000tlye aldığımız passat şuan 90.000tl. arac henüz 900km de ve satmaya karar verdiğimde 86-87bin tl gibi bir rakama sanırım bir hafta içinde satabilirim. Şimdi benim arabam 10-11bin tl prim mi yapmış olacak? Yerine alacağım her araç zamlanmış olacağı için kar etmiş olmayacağım. Sıfırı 71.440tl olan aracınızı 59.000tl ye satarak bir kaç hafta içinde 12.000tl altına vermiş oldunuz aracınızı. O dönemde o paraya vw golf 7 almış olsaydınız mesala veya ikinci elde değer kaybetmeyen (toyota corolla opel astra veya adını siz koyun çok önemli değil) başka bir araç almış olsaydınız güncel zamlarla birlikte çok daha yüksek bir fiyata satardınız. ÖTV zammı yüzünden bütün araçlar 10.000tl üzerinde zamlandı diye sizin aracınızı aldığınız fiyattan daha üyksek bir fiyata satmış olmanız toyota yaris hybrid in ikinci elde prim yaptığı veya prim yapan bir araç olduğu anlamına gelmez. Başından beri söylemek istediğim bu. Kişi karşısındakine ne anlatırsa anlatsın karşısındakinin anlayabildiği kadar anlatır. O yüzden daha fazla konuşmayacağım.

Bazı araçlar var ki trafikte gördüğüm yahu kim bunlara bu kadar parayı veriyor piyasada onlarca araba seçeneği varken diye sorardım kendi kendime. Cevabımı buldum bir tanesi de siz mişssiniz. Teşekkür ederim. Tekrar kazasız belasız sürüşler dilerim. Benim mesajımdan alıntı yapmanız veya cevap vermeniz taraftarı değilim çünkü hakaret içeren ikinci bir ithamda daha bulursanız uslubüm bu şekilde devam etmeyecektir!!

• Hayirli olsun aracınız.

• Yapacağım iş değil, hyırlı olsun
  • quote:

Cümleten selam, 2 yılı aşkın süren yoğun araştırmalarım ve 100ü aşkın yaptığım test sürüşü neticesinde b segmentindeki en iyi arabanın Toyota Yaris Hybrid Spirit CVT olduğuna karar verdim ve yaklaşık 1 ay önce 53.500.-TLye satın aldım. Alev kırmızısı spirit arabamla İzmirde yalnızca şehir içinde 780 km yol kat ettim. Arabamdan çok ama çok memnunum. Arabayı alırken fullediğim depodaki benzin hala bitmedi. Ortalama 3,7 lt/100 km gösteriyor. Ev modunu sürekli kullanıyorum. Lastik basınçlarım önler 33, arkalar 30. Ortalama hızım 35km/saat gözüküyor. İş yerim Bostanlıda, evim Karşıyaka Bahçelievlerde. Sahil yolunu kullanıyorum. Şehir içi bu araba kadar az yakan otomatik vitesli sadece iki araba var. Dizel Citroen C3 1.4 ve dizel Peugeot 208 1.4. İkisi de donanım olarak çok zayıf, robotize otomatik olduklarından vites geçişleri sırasında sarsıntılı çalışmaları ile sorunsuzluk konularında sabıkalı ve dizel oldukları için gürültülü.(Laf aramızda Toyota Yaris de eleştirdiğim fransız arabaları gibi Fransa'da üretiliyor. İnşallah sorun çıkarmaz onlar gibi:) Şehir içi kullanıma uygun, bekarlara, tek çocuklu ya da çocuksuz ailelere hitap eden ideal bir araba. Allah hepimizin gönlüne göre versin...
    Edit Not: Acil nakit ihtiyacım nedeniyle alev kırmızısı hybrid yarisimi 4 Şubat 2014te iki ayda tam 5500 TL kar ederek 59000.-TLye sattım.

Edit Not 2: 7 Şubat Cuma günü 21.400 kmde 2013 model gün batımı kırmızısı 1.2 comfortline golf 7 arabamı 49.500.-TLye satın aldım. 3 gündür yeni arabamı kullanıyorum. Yeni arabamın hybrid yarise göre bayağı donanım eksikliği var.(Anahtarsız giriş ve çalıştırma, arka görüş kamerası, hız sabitleme vs) Ama sürüş konforu, malzeme kalitesi, iç mekan ve bagaj genişliği konusunda mukayese kabul etmez. B ve C segmentleri arasında ne denli büyük kalite ve konfor farkı olduğunu yaşayarak öğrendim. Yeni arabam golf 7 araba gibi araba. Hybrid yaris teknolojik bir oyuncaktan ibaretmiş Üstelik golfümün motorlu taşıt vergisi de daha düşük ve aradaki yakıt tüketim farkını karşılar. Çok ama çok memnunum. Allah hepimizin gönlüne göre versin...

bakalım golf ü satınca ne yazcak her yeni aldığın arabaya reklam yapıp ötekini kötülicek misin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ART Concept

quote:

Maskulen bi karakteri olmadıgı icin düşünmediğim 208in en çakılı versiyonunu 5000tl kadar daha ucuza alabilirdiniz. Yada 136hp benzinli avensis elegant extra alıp tüp taktirip yıllarca binebilirdiniz. Verdiginiz rakamı çıkartması icin gunde en az 100km yol yapıyor olmanız gerek. Ben 39a ibiza 1.2tsi dsg style aldım. Hala rüyalarıma giriyor 40lira kutu gibi arabaya verdim diye nasıl rahat uyuyorsunuz anlamış degilim

Katılıyorum. 2 sene önce araştırmaya başlamak yerine direk, 56 ya insignia 1.4T, 46'ya Megane Sport Tourer dci privilege, 54'e avensıs vsvsvsvsvsvs

Alsaymış şimdiye 30.000 kmdir arabaya biniyor olurmuş.

Maalesef o sırada yeterli param yoktu. Fiat Linea 1.6 multijet emotion plusla idare ediyordum. Hiç memnun değildim. Özellikle motor soğukken traktör gibi ses çıkarıyordu. Bir dahaki arabam kesinlikle sessiz olacak diye kafama soktu Fiatım. Çok sorun yaşadım; özellikle bluetooth and mesi sık arızalanıyordu.2010 Aralığında 34.500.TLye aldığım full Linea mı 32.000.-TLye 2011 Model full arabamı satıp(Yaklaşık 3 yılda 2500TL zarar ettim maalesef) üzerine biriktirdiğim 21.500 TLyi de ekleyip aldım Hybrid Yarisimi. Lineanın üstün olduğu tek şey yokuş çıkarken 290 torku sayesinde çok daha performanslı olmasıydı. Şimdiki arabam 100 beygir 169 tork olduğundan yokuş çıkarken dizeller gibi değil ama sıfır sesle yolculuk etmek, anahtarı cebimden hiç çıkarmadan arabaya girip, çalıştırmak gibi özellikler ve gerçekten çok düşük yakıt tüketimi (Memurum gaza basarken çekinmemem benim için çok önemli) hoşuma gitti. Allah hepimizin gönlüne göre versin...

Iki sene binip 2.500 tl zarar ettiginizi söylüyorsunuz ki bence mükemmel prim yapmis aracınız. Iki yıl sonra bu aracı max 45.000e satacaksınız o da max. Zararı o zaman etmis olacaksınız. Cekiskilerle dolu bi durum :) neyse Rabbim iyi günlerde kullanmayı nasip etsin icine oturduğunuzda mutlu hissediyorsanız sorun yok demektir. Hayırlı olsun tekrar

Acil nakit gerektiğinden 53.500.-TLye aldığım arabamı bugün itibariyle 59.000.-TLye sattım. Sıfır fiyatı 71.440 TL olduğundan sahibindende dün satışa çıkardığım arabam için, aynı gün kaporayı verdi alıcı. Noterden geldim az önce. 2 ayda tam 5.500.-TL kazandım arabadan. Böylece ne kadar yanlış düşündüğünüz gün gibi ortaya çıktı. 2500 lira zarar ettiğim Fiat Lineam için mükemmel prim yapmış diyorsunuz. 5500 TL kar ettiğim bu araba için ne diyebileceksiniz. Tabi yeterince dürüst ve mertseniz. Maksimum 30000 TL değerinde 2. el araba bakacağım şimdi. Allah hepimizin gönlüne göre versin...

Öncelikle bneim dürüstlüğüm ve mertliğimi kimsenin sorgulamaya hakkı yok!! Hele ki sizin hiç yok!! Size veya herhangi birine karşı namert bir tavır takınmam söz konusu bile olamaz. Beni bu şekilde itham ettikten sonra size cevap bile yazmak kendi seviyemi düşürecektir fakat elma ile armut hesabınız o kadar rahatsız etti ki beni dayanamadım. Yeni aracınız da hayuırlı uğurlu olsun bu arada.

Gelelim konumuza ötv farkından dolayı tüm araçlar zamlandı ve siz bu süreçte kar ettiğinizi düşünüyorsunuz. aralık ayında 76.000tlye aldığımız passat şuan 90.000tl. arac henüz 900km de ve satmaya karar verdiğimde 86-87bin tl gibi bir rakama sanırım bir hafta içinde satabilirim. Şimdi benim arabam 10-11bin tl prim mi yapmış olacak? Yerine alacağım her araç zamlanmış olacağı için kar etmiş olmayacağım. Sıfırı 71.440tl olan aracınızı 59.000tl ye satarak bir kaç hafta içinde 12.000tl altına vermiş oldunuz aracınızı. O dönemde o paraya vw golf 7 almış olsaydınız mesala veya ikinci elde değer kaybetmeyen (toyota corolla opel astra veya adını siz koyun çok önemli değil) başka bir araç almış olsaydınız güncel zamlarla birlikte çok daha yüksek bir fiyata satardınız. ÖTV zammı yüzünden bütün araçlar 10.000tl üzerinde zamlandı diye sizin aracınızı aldığınız fiyattan daha üyksek bir fiyata satmış olmanız toyota yaris hybrid in ikinci elde prim yaptığı veya prim yapan bir araç olduğu anlamına gelmez. Başından beri söylemek istediğim bu. Kişi karşısındakine ne anlatırsa anlatsın karşısındakinin anlayabildiği kadar anlatır. O yüzden daha fazla konuşmayacağım.

Bazı araçlar var ki trafikte gördüğüm yahu kim bunlara bu kadar parayı veriyor piyasada onlarca araba seçeneği varken diye sorardım kendi kendime. Cevabımı buldum bir tanesi de siz mişssiniz. Teşekkür ederim. Tekrar kazasız belasız sürüşler dilerim. Benim mesajımdan alıntı yapmanız veya cevap vermeniz taraftarı değilim çünkü hakaret içeren ikinci bir ithamda daha bulursanız uslubüm bu şekilde devam etmeyecektir!!

Yanıldığınız nokta şurası. 49.500 TLye aldığım yeni arabam golfü, Toyota yaris hybridi 53.500.-TLye aldığım aralık ayı başında en ucuz 48.000e alabilirdim. Zira Aralık ayında metalik renk farkıyla birlikte aralık ayı peşin satış fiyatı 52.000.-TLydi. Yaris hybridi 5500 TL kar ederek 59000 TLye sattığımda tam 9500 TL cebimde kaldı. 59.000-49500=9500 TL Anlayamadığım toyota yaris hybrid arabamdan %10dan fazla kar etmem, sizi neden bu kadar rahatsız etti. (5500/53500=%10,28) Yanıldığınızı söylemeniz de erdemdir. Üzüldüm sizin adınıza. Yaris hybrid spirit peşin fiyatını kıyasladığımızda iki ayda %33ten fazla prim yapmış. Aynı dönemde golf 7im %10 civarı prim yapmış. (71440-53500=17.940 TL 17940/53500=%33,54) Yurt dışı fiyatlarını gözden geçirerek almıştım eski arabamı. Yani önyargınız dolayısıyla anlamak istemediğiniz tanıtım fiyatı dolayısıyla yurt dışındaki fiyatıyla aynı fiyata satılıyordu yaris hibrid. Yeni arabam golf 7 ise her zaman yurt dışı fiyatından çok daha pahalıya satıldı doğuşun fiyat politikası yüzünden. Bu arada 4 gündür kullandığım yeni arabamdam çok ama çok memnunum. Gün batımı kırmızısını bütün arkadaşlarım çok beğendi. Herkese golf 7yi (özellikle gün batımı kırmızısını) kendi adıma tavsiye ederim. Bu renk golfü bir başka gösteriyor. Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler. Allah gönlünüze göre versin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATAKSEVER -- 11 Şubat 2014; 11:22:11 >

• Fiyatini umursamazsan yaris
    Patlak sanzumani umursamazsan a1
    Piyasasini umursamazsan aveo
    Konforu ve kaliteyi umursamazsan polo

Hepsini umursarsan fiestadir bence en iyi b segment arac

• quote:

Cümleten selam, 7 Şubat Cuma günü 21.400 kmde 2013 model gün batımı kırmızısı 1.2 comfortline golf 7mi 49.500.-TLye satın aldım. 3 gündür yeni arabamı kullanıyorum. Golfümün, eski arabam hybrid yarise göre bayağı donanım eksikliği var.(Anahtarsız giriş ve çalıştırma, arka görüş kamerası, hız sabitleme vs) Ama sürüş konforu, malzeme kalitesi, iç mekan ve bagaj genişliği konusunda mukayese kabul etmez. B ve C segmentleri arasında ne denli büyük kalite ve konfor farkı olduğunu yaşayarak öğrendim. Yeni arabam golf 7 araba gibi araba. Şunu anladım ki Hybrid yaris teknolojik bir oyuncaktan ibaretmiş. Üstelik golfümün motorlu taşıt vergisi de daha düşük ve bu da aralarındaki yakıt tüketim farkını karşılar. Çok ama çok memnunum. Allah hepimizin gönlüne göre versin...

Siz yılda ne kadar yol yapıyorsunuz bilemem ancak benim rakamlar üzerinden hesap yaparsak yılda 20000 km yol yapıyorum.
    Yaris Hybrid 100km de 4 lt den , 20000 km de 800 lt benzin yakar. Benzini litresinin 5 liradan hesaplasak, yıllık benzin masrafınız 4000 tl olur.
    Golf 1.2 , 100km de 6 lt den 20000 km de 1200 lt benzin yakar. Benzinin litresi 5 liradan hesaplarsak, yıllık benzin masrafınız 6000 tl olur.

Yıllık benzin masrafları arasında 2000 tl fark var. İki araç arasındaki MTV farkı ise yıllık 322 tl. Yani yakıt tüketim farkını karşılamaktan çok uzak.

Bir sonraki araç değişikliğinizde alemin kralının yeni aracınız olacağını forumu okuyan herkes tahmin edebiliyordur.

Hayırlı olsun Golf 7 yeni aracınız. Şehir içi yakıt tüketim değerlerinizi lütfen buradan paylaşınız. Hesaplamayı yeniden gözden geçirebiliriz.

• senseymensey S kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun. Golf 7 ile hybrid yaris arasında kıyaslanmayacak derecede fark var. Yollarımız malum. Yerdeki çakırı çukuru yaris hybridde çok fazla hissediyordum. Direksiyon hisleri arasında da büyük fark var. Golf 7yi kullandığımda araba kullandığımı anladım. Yılda taş çatlasa 10000 km yol kat ediyorum. Ortalama yakıt tüketimim 5,2 lt/100 km. Yaris hybridde bu değerim 3,7 lt/100 km idi. Yaris hybridimi 53500 TLye alıp 59000 TLye sattım. Golf 7mi 49500 TLye aldım. Basit bir hesapla 59.000-49500=9500.-TL cebimde kaldı. 59000-53500=5500 TL de 2 ay kullandığım Yaris hybridimi satarak kar ettim. 9500TL+5500 TL=15000 TL oluyor. Yaris hybrid spiritimin satışından ettiğim karla birlikte tam 15000.-TL daha ucuza golf 7 sahibi oldum. Sizce Yaris hybrid spirit golf 7 den 15000 TL daha değerli bir araba mı? Şu andaki satış fiyatları arasında Yaris hybrid spiritimi satmasaydım bu 15000.-TLyui kaç yılda çıkarırdım yakıt tüketimleri arasındaki farkları tekrar hesaplayınAllah gönlünüze göre versin...
    http://www.arabalar.gen.tr/volkswagen-golf-1-2-tsi-bmt-comfortline-i3513.html

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.