Şimdi Ara

B segmentinde colt mu,linea mı,meriva mı,city mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• performans beklentiniz hiç yoksa meriva
    çünkü 0-100 17.8 sn
  • Colt 1.3 benzinli yada Linea 1.3 multijet.
  • Nissan Note derim.Hepsinden fazla iç hacim ve sorunsuzluk istiyorsan Note
  • Benzinli alacaksanız 1.3 colt derim. City linea colta göre çok hantal arabalar.
  • linea (active donanım çok dandik ama dynamic ve emotion veya emotion plus gibi paketleri gayet yeterli ve konforlu) , city de gayet iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: townend

Nissan Note derim.Hepsinden fazla iç hacim ve sorunsuzluk istiyorsan Note

• quote:

Orijinalden alıntı: frk96

performans beklentiniz hiç yoksa 1.3 cdti meriva
    çünkü 0-100 17.8 sn

bir otomobil dergisi testini okuyordum meriva'nın... 0-50, 0-100, 0-130 ölçümleri yazıyordu

0-130'un karşısında pist yetmedi yazıyordu

Ayrıca eski Meriva'nın öndeki kelebek camı bölgesinde çapraz görüş sorunu vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 23 Nisan 2011; 15:11:17 >

• performans beklentim yok, sakin araç kullanan birisiyim. Genel olarak sorunsuz ve az yakıt beklentisi içerisindeyim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Genelde colt ve linea arasında kaldım ama Seat Cordoba 1.4TDİ stylance da aklımı karıştıranlar arasında. Fakat servis ve sorunsuzluk anlamında düşündürücü geliyor seat hakkında bir tecrübem olmadığı için olabilir. Vergi düşüklüğü 1.3 motorlar için bildiğim kadarıyla o yüzden 1.4 leri çok düşünmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdengecti__

performans beklentim yok, sakin araç kullanan birisiyim. Genel olarak sorunsuz ve az yakıt beklentisi içerisindeyim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Genelde colt ve linea arasında kaldım ama Seat Cordoba 1.4TDİ stylance da aklımı karıştıranlar arasında. Fakat servis ve sorunsuzluk anlamında düşündürücü geliyor seat hakkında bir tecrübem olmadığı için olabilir. Vergi düşüklüğü 1.3 motorlar için bildiğim kadarıyla o yüzden 1.4 leri çok düşünmedim.

2004 model(sıfır almıştım) seat cordoba 1.4 tdi signo(stylance ile aynı donanıma sahip fakat signolarda arka disk frendir.)kullandım.
    B sınıfında en dolu araçtır.Bagajı çok geniştir.

Olumsuz sadece üç özelliği mevcut:Motor sesi ve arka diz mesafesi ile bakımının 7500 kmde bir yapılması.

• quote:

Orijinalden alıntı: fio48

quote:

performans beklentim yok, sakin araç kullanan birisiyim. Genel olarak sorunsuz ve az yakıt beklentisi içerisindeyim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Genelde colt ve linea arasında kaldım ama Seat Cordoba 1.4TDİ stylance da aklımı karıştıranlar arasında. Fakat servis ve sorunsuzluk anlamında düşündürücü geliyor seat hakkında bir tecrübem olmadığı için olabilir. Vergi düşüklüğü 1.3 motorlar için bildiğim kadarıyla o yüzden 1.4 leri çok düşünmedim.

2004 model(sıfır almıştım) seat cordoba 1.4 tdi signo(stylance ile aynı donanıma sahip fakat signolarda arka disk frendir.)kullandım.

Olumsuz sadece üç özelliği mevcut:Motor sesi ve arka diz mesafesi ile bakımının 7500 kmde bir yapılması.

Ben 2004 model 1.4 tdi stylance kullanıyorum yaklaşık 3 yıldır,arka frenler disk,7500 km demişsin ama 10000 km dir o. yetkili servis benim yakınım herzaman 10000km de götürürüm.bilirsinki zaten pololardada aynı motor var onlarda aynı şekil.motor sesi ve diz mesafesi olayına katılıyorum ama bagajı yol tutuşu bunu örtbas ediyor bu arada sorunsuzluk denmiş aracım 211.000 km de hala saat gibi maşallah...

• quote:

bence linea ne tam olarak b nede tam olarak c arada kalmış.

•  B segmentinde colt mu,linea mı,meriva mı,city mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil27

quote:

Orijinalden alıntı: fio48

quote:

Ben 2004 model 1.4 tdi stylance kullanıyorum yaklaşık 3 yıldır,arka frenler disk,7500 km demişsin ama 10000 km dir o. yetkili servis benim yakınım herzaman 10000km de götürürüm.bilirsinki zaten pololardada aynı motor var onlarda aynı şekil.motor sesi ve diz mesafesi olayına katılıyorum ama bagajı yol tutuşu bunu örtbas ediyor bu arada sorunsuzluk denmiş aracım 211.000 km de hala saat gibi maşallah...

Ben aracımı 02 haziran 2004 te hatay toksöz otodan aldım ve ful olanı signo diye geçiyordu ve iki ay sonra 2005 modeller çıktı.Bilindiği üzere 2005-2006 modeller s-rider olara lanse edildi ve jantları da 2003 ve 2004 lere göre farklıdır.Fakat 2006 olanların tam olarak bilmiyorum bir tarihten sonraki bölümü stylance olarak tekrar değiştirildi.2007-2008-2009 lar stylance olarak üretildi.

Senin aracın 2004 modelse ve arkalar disk frense kusura bakma ama ruhsatına yanlış yazmışlar.Kesinlikle SİGNOdur.
    İstersen en yakın bayiye telefon aç sor.

Periyodik bakımlarını servisin demesi üzerine her 7500 kmde bir yaptırıyordum.Fakat polen ve yakıt filtresi 15000 ve katlarında değişiyordu.Fakat ben aracımı 2006 haziranında sattım.Bu tarihten sonra seat genel müdürlüğü periyodik bakım periyodlarını 10 bin ve katları olarak belirlemiş de olabilir.

Yol tutuşundan ben çok memnumdum.Sadece lastiklerin 55 yanak oluşu ve sert firestone markası sebebiyle yol sesini hissettiriyordu.Bagajı b sınıfı bir araç için son derece genişti.Benim ihtiyaçlarımı son derece karşılıyordu.

Buda benim aracımdı.Aslında hala öyle sattığım arkadaş devrini hala almadı.
    Jantlara dikkat et 2003 ve 2004 signolar böyle.Seninkiler de aynıysa aracının modeli Signodur.

B segmentinde colt mu,linea mı,meriva mı,city mi ?

B segmentinde colt mu,linea mı,meriva mı,city mi ?

• Şehir merkezine ve servise uzak olduğum için sorunsuz olmasını istiyorum. Lpg li bir araç bakım maliyeti açısından daha uygun gibi, dizele göre sessizliği ve her ustaya yaptırabilmek gibi avantajlarından dolayı lpg li colt mantıklı gibi ama lineayıda listeden silemedim. Yakıt ve servis giderleri olarak sizce hangisi daha iyi ?
  • Şahsen öncelikle dizel Linea (Dynamic veya Emotion olursa daha iyi olur) daha sonra da benzinli olarak Honda City öneririm..Linea servis,yedek parça,yakıt tüketimi,2. el piyasası açısından sizi üzmeyecek bir araçtır..Honda'da aşağı yukarı aynı memnuniyeti sağlar diye düşünüyorum..

Bu arada biraz donanımlı olsun düşüncesiyle Dynamic (yada Dynamic Plus) veya Emotion önermiştim..Hem dizel olması hemde model yılı nedeniyle araçların km'si çokta düşük olmayacaktır..Fakat bakımı düzenli yapılmış 50-60 bin hatta 70 bin km'lerdeki Linea'ları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T
    Şahsen öncelikle dizel Linea (Dynamic veya Emotion olursa daha iyi olur) daha sonra da benzinli olarak Honda City öneririm..Linea servis,yedek parça,yakıt tüketimi,2. el piyasası açısından sizi üzmeyecek bir araçtır..Honda'da aşağı yukarı aynı memnuniyeti sağlar diye düşünüyorum..

Bu arada biraz donanımlı olsun düşüncesiyle Dynamic (yada Dynamic Plus) veya Emotion önermiştim..Hem dizel olması hemde model yılı nedeniyle araçların km'si çokta düşük olmayacaktır..Fakat bakımı düzenli yapılmış 50-60 bin hatta 70 bin km'lerdeki Linea'ları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz..

evet dediğiniz gibi linea daha mantıklı geliyor banada.
  • Linea
  • öncelik ekonomi ise elbette ki M-JET Linea, vergisi de alt dilimde, aile iseniz bagaj anlamında da tatminkar...öte yandan M-JET artık rüştünü ispat etmiş durumda...

benzinli seçenekler arasında yine aile iseniz bagaj avantajı ile City önde gelir ayrıca sorunsuz ve prüzsüz otomatik vitesi harikadır, LPG takılarak ekonomi de sağlanır...

bunların ötesinde araba dışında eğlenveli bir oyuncağa sahip olmak istiyorsanız, Mitsubishi COLT...
  • ilk sorduğum listede linea ya karar verdim. Son olarak aklımın bir kenarında da 2005-2007 renault megane 1.5 DCi Authentique var. Vergi,yakıt ve bakım maliyetlerini göz önünde bulundurursak yine linea mı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.