Şimdi Ara

B Sınıfı Ehliyeti Olup A2 Ehliyet Alacaklar İçin Bütün Süreç Ve Masraflar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
9
Favori
68.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük şehirlerde hem fiyatlar yüksek hem de sınavlar daha zor. 1 saatlik kursun göstermesiyle geçilecek gibi değil. Çok kalan oluyor benden uyarması, bilmiyorsanız profesyonel bir yerden eğitim alın.
  • şimdi süreç çok değişmiş yok efendim 35kw üstü için ayrı altı için ayrı ehliyet tamamen olay para tuzağına girmiş iyiki zamanında almışım
  • B ehliyetim var Sakaryada bugün 500 kurs 100 direksiyon ücreti istediler oturup ağlıycam sanırım
  • İstanbul avrupa yakasında uygun fiyatlı kurs bilen varmı ? İstanbulda yaşıyoruz diye 500 lira mı vericez şimdi kursa ? Başka şehirlerde 200-300 lira
  • Sakarya'da bugün bi tanıdık buldukta fiyatta bişeyler yaptırdık. Kurs 350 + 90 direksiyon'a kayıt oldum. Yarın öğlen eski sistem kayıtları son buluyormuş. Bundan sonra A2 alamayacakmışız direk. Önce M veya A1 alıp 2 yıl stajerlik yapılması gerekecekmiş. Kısaca parasını seven yarın öğleden önce bir kursa koşup kaydını tamamlar
  • arkadaşlar İstanbul için güncel kurs fiyatlarını bilen var mı? bakırköy'de 2 kursa gittim ikisi de 1.300,00 tl fiyat verdi. sadece kursa ödenen para bu :0

bu arada B sınıfı ehliyetim var.
  • başlıktaki bilgiler çok eski güncelliğini yitirmiş, zaten başlık da bir önceki arkadaş tarafından hortlatılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: oKsyqeN

Sakarya'da bugün bi tanıdık buldukta fiyatta bişeyler yaptırdık. Kurs 350 + 90 direksiyon'a kayıt oldum. Yarın öğlen eski sistem kayıtları son buluyormuş. Bundan sonra A2 alamayacakmışız direk. Önce M veya A1 alıp 2 yıl stajerlik yapılması gerekecekmiş. Kısaca parasını seven yarın öğleden önce bir kursa koşup kaydını tamamlar

kolpa yapmışlar sana, bir bucuk sene sonra söyleyeceğim bu olur :D
  • normaldir aga Türkiye burası, dürüst yoldan ekmeğini kazanan kaldı mı ki. Bu arada fiyat artık bin lirayı aşmış Allah kolaylık versin yeni arkadaşlara. Ben 2. motorumu bile aldım.
  • Konu sahibi bir ara buralara uğrayıp bu bilgileri güncellese ne kadar iyi olacak.
  • Arkadaşlar,

B sınıfı olanlar artık yazılı sınava girmiyor.

Ben Gebze'de sordum fiyat A2 için 960 ve A için 1300 TL ancak A sınıfı motor çoğu yerde yok.

Valilik fiyat açıklamış 3-4 tane kursa gttim 10TL bile inmediler.

İznik'te yazlık var, orada sordum 600TL, birde kampanya vardı 500'e indiler. Oraya yazıldım, teorik kurs bitti 17 Haziran'da sınav var.

Sınav giriş ücreti 95 TL'yi verdim. Sınav sonrası maliye ve emniyete de yaklaşık 300TL daha bayılıp ehliyeti alacağım.

Bir diğer sorun ise yeni tip ehliyetteki sıra, İstanbulda Eylül sonu Ekim gibi ehliyet randevusu alabiliyorsunuz!!

Sadece 4 adet belge istediler;
    - Diploma fotokopisi
    - Sağlık raporu (aile hekimi yeterli)
    - Resim 2 adet biyometrik
    - Nüfus cüzdanı
  • extecher kullanıcısına yanıt
    Randevu için beklemek istemeyenler emniyete gidip sorsunlar yoğunluk durumuna göre saat 17 den sonraya sıra numarası veriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 950tl kurs ucreti

80tl sinav harci

250 civarida emniyete para

Keske b yi alirken alsaydim 300 liraya mi ne geliyordu.

• 2005 yılında b sınıfı aldım 2010 da a2 e ve d yi aldım aynı anda şimdi kafa rahatt
  • extecher kullanıcısına yanıt
    selam dostum. hangi kurstan aldın? ben iznikliyim.B ehliyetimi ordan almıştım, şimdi A2'de almak istiyorum. İstanbul'da yaşıyorum, kayıt işleri için illa gitmek gerekir mi yoksa faksla maille falan çözülecek şeyler mi? Toplam her şey dahil kaça mal olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MavimsiDünya

selam dostum. hangi kurstan aldın? ben iznikliyim.B ehliyetimi ordan almıştım, şimdi A2'de almak istiyorum. İstanbul'da yaşıyorum, kayıt işleri için illa gitmek gerekir mi yoksa faksla maille falan çözülecek şeyler mi? Toplam her şey dahil kaça mal olur?

Selamlar,

Bende yeniheriliyim ancak iznikte yazlık var, yazları sahildeyim.

Fiyat 500 kurs için, iznik sürücü kursundan aldım.Diğer kurslardan da fiyat almak lazım, tanıdık çıkarsa peşinde 400'e kadar düşebilirler diye düşünüyorum, diğer kurslar ile göürşemedim cumartesi hepsi kursta idi sadece burası açıktı :)
    A2 için 180cc lik vitesli motor kullandırılıyor,honda scooterım var, ben ilk kez vitesli kullandığım için 2 kez derse gittim toplamda 2-3 saat kullanmışımdır. Senin vitesli motor tecrüben varsa 1 kez gidip motoru tanıman yeterli, yarım saat kavrama ve duba çalıştıktan sonra sınav güzergahında deneme sürüşü yapabilirsin.

Direksiyon sınavı 17 Haziranda idi,sınav ücreti 80TL, ancak kurs 95TL aldı . Sınav giriş belgesinde 80 TL yazdığını gördüm. Sınavı geçtim, şimdi 3 adet harç yatırıp emniyetten ehliyeti alacağım.

Ödeyeceklerim;

A1,A2 VE A HARÇ ÜCRETİ + DEĞERLİ KAĞIT+ VAKIF PAYI 143,70 TL+ 117 TL + 22 TL

Ardından randevu alacağım, netten bulamadım ancak kursun emniyette tanıdıkları var ise bir boşlukta beni aradan alabileceklerini düşünüyorum. Aklımda bayramdan sonraki çarşamba günü ehliyeti almak var.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: extecher

quote:

Orijinalden alıntı: MavimsiDünya

Selamlar,

Bende yeniheriliyim ancak iznikte yazlık var, yazları sahildeyim.

Fiyat 500 kurs için, iznik sürücü kursundan aldım.Diğer kurslardan da fiyat almak lazım, tanıdık çıkarsa peşinde 400'e kadar düşebilirler diye düşünüyorum, diğer kurslar ile göürşemedim cumartesi hepsi kursta idi sadece burası açıktı :)
    A2 için 180cc lik vitesli motor kullandırılıyor,honda scooterım var, ben ilk kez vitesli kullandığım için 2 kez derse gittim toplamda 2-3 saat kullanmışımdır. Senin vitesli motor tecrüben varsa 1 kez gidip motoru tanıman yeterli, yarım saat kavrama ve duba çalıştıktan sonra sınav güzergahında deneme sürüşü yapabilirsin.

Direksiyon sınavı 17 Haziranda idi,sınav ücreti 80TL, ancak kurs 95TL aldı . Sınav giriş belgesinde 80 TL yazdığını gördüm. Sınavı geçtim, şimdi 3 adet harç yatırıp emniyetten ehliyeti alacağım.

Ödeyeceklerim;

A1,A2 VE A HARÇ ÜCRETİ + DEĞERLİ KAĞIT+ VAKIF PAYI 143,70 TL+ 117 TL + 22 TL

Ardından randevu alacağım, netten bulamadım ancak kursun emniyette tanıdıkları var ise bir boşlukta beni aradan alabileceklerini düşünüyorum. Aklımda bayramdan sonraki çarşamba günü ehliyeti almak var.

Kolay gelsin.

Sende fiyat alırsan diğer kurslardan haber veririsin

• Merhabalar :)
    İstanbul'da A2 için uygun bir kurs arıyorum.
    Yeri önemli değil.
    B sınıfı ehliyetim var.
    Önerisi olan var mıdır?
  • Böyle şeymi olur yaa kursa 1300 tl paramı verilir ondan sonra akp ye sövünce vatan haini diyolar lan adamlar ayakta öpüyolar milleti yazık yaa ehliyet almaktan soğudum 2000 tl ye çıkıyo masraf üstelik b ehliyetim var millet mal olmuş bu adi herifler ne yapsa yarabbi şükür diyolar koyun sürüleri .

• aliosman2323 kullanıcısına yanıt
    Tabi bizde herşey yumurta kapıya dayanınca yapılıyor. B ehliyeti olup motosiklet ehliyeti almak isteyenler boş yere pahalılıktan şikayet etmesin. 3 yıldır konuşuluyor bu konu, her yerde bas bas bağırdılar yeni trafik yasası çıktı çıkacak diye, 2015 Nisanda çıktı 2016 da yürürlüğe girdi. Zamanında alan aldı ehliyetini, 180-200TL ye A2 veren kurslar vardı 2014 yılında.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.