Şimdi Ara

B150M Anakartla i5 6600K Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI B150M Night Elf anakartla i5 6600K kullanıyorum. OC engelli anakart oldugunu biliyorum fakat en azından 3.5ghz'den turbo boost 3.9ghz daimi olsun istiyorum, en azından sürekli 3.9 kullanmak istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

• Açıkcası bu anakartın incelemelerinde kartın overlockculara uygun olmadıgı ( çipsetinden dolayı) belirtiliyor ama internette bende arastırmama ragmen deneyen birine rastlayamadım.

Sanırım on goruldugu gibi overclock marifetleri oldukca kısıtlı olan bir kart olamlıki kimse paylasımda bulunmamıs.
    Turbo Boost olayına gelince soyle bir durum var zaten işlemci gerekli gordugu halde 3.9 ghz ye cıkıyor, siz onu 3.9 a sabitlemiş olsanız bile o gerekli gormedikce o hıza asla cıkmayacak, bu overclock icinde gecerli. Gunumuz oyunlarında genelde işlemciler 3.3 ghz cıvarında calısıyor yani siz 4.5 ghz dahi yapsanız sizin islemciniz surekli 4.5 ghz de calısmaya ihtiyac duymayacak dolayısı ile kaybınız cok buyuk degil bence canınızı sıkmanızı gerektiricek bir durum yok.
  • Turboboost işlemcilerde 3.9ghz tek çekirdek gerektiren işlemlerde çıkabildiği maksimum frekanstır o işlemci 4 çekirdek 3.9 çalışmıyo diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 2600K İşlemci
    5 yıl önce açıldı
    i7 2600k işlemci ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.