Şimdi Ara

B450-A Pro Max vs TUF B450-Pro Gaming (Bugün sipariş verilecek acil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: asko56

neo forza bizim forumda da aynı anakarta alıpta çalıstıramayan görmüştüm forumda ghocam neo forzada sıkıntı yapıyor ama corsair vangaceyi açmamasın da iyice kafayı yedik oglan bende iade ettik xpg ram aldık sistemi açılmıştı bilmiyorum ya arkadaşta bi anladınız federsiniz çünüplük mü vardı onu bende bilemiyorum ama illaki corsair de açması lazım
    İlk gskill ripjawsv ddr4 3200mhz 2x8 olarak aldım oc olmuyordu ayar oldum çok uğraştım nuh dedi peygamber demedi. Sonra aynı ramden 2x8 daha aldım belki bi faydası olur oc haricinde yok aynı ne x2 nede x4 olarak oc olmadı kıracaktım ramleri sorunsuz docp (xmp) profilinde bana mısın demiyor hatta qvl listesinde 2x4 olarak gösteriyor max 4 dimm bile none. Sonra değiştirdim gskill trident z neo 2x16 3600 olanı aldım şıkır şıkır oc oluyor timingleri çok zorlamamak kaydıyla biraz sıkıştırınca voltaj istiyor sanırım bende fazla oynamadım 1,37v 3800mhz 16,16,19,19,38 olarak kullanıyorum şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence en iyi b450 anakartıda zamanında asus yaptı ama reklamı olmadı 8+2x2 soc Toplam 12 faz çelik bobin çok güçlü vrm çift taraflı soğutma en üst düzey ses kartı harika wifi özellikleri ile ama reklamı olmadı işte reklamı olmayıncada bilinemedi kayboldu anakart.

Ben Msi b450 gaming pro carbon wifi kullanıyorum ama bu anakartı almasam uygun fiyata, b450 alacaktıysam Strix B450-E modelini alırdım lakin bu anakart 4+2 Fazlı B450-F modeli ile karıştırılıp onun sonucları eee yarı gücünde faz var yarısı gücünde soğutma tabiki kötüydü kötü oluncada gölgede kaldı..

Msi b450 parlatmacılığı vardı o sıralar medyada reklamlar hep msi dı kullanıcılar bu kaliteli anakartları öğrenemedi tadamadı ama günümüze geldiğimizde artık Msi b450 partlatmacılık furyası bittiği için çat diye B450 tomahawk ın aslında ne mal olduğunu gösteren testi Hardware unboxed yayınladı lakin bunu daha önce yapamazmıydı yapardı ama yapmadı işte millette o eski incelemelere bakıp kendi Kalibresinde olmayan asus ve gigabyte modelleri ile kıyasalanan bu şekilde parlatılan testlere bakıp msi b450 of mükemmel algısına sahip oldu lakin Takke düştü kel göründü.

Şu anakartın şahaser kalitesinde ki tasarımına ve soğutmasına bakın yazıktır günahtır bukadarda 2 yüzlülük olmaz haksızlık bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Temmuz 2020; 17:54:39 >

• Kit olmayan, sıradan cl 15_3000 mhz ramleri 2x8 ve dual 1t olarak 3733 mhz kullanıyorum.Full stabil.
  • İkiside güzel anakartlar lakin agesa updatelerini asusun umursamaması veya çok geç sunması 4 nesil destekleyen bu anakartlar için ciddi bir problem.

• Internet msi bios sorunlari ile dolu. Bi arastirsin istersen.

• Teoride %5-8 (46-47 ampere 50 amper mi ne öyle birşey) msi b450 tomahawk vrm high side modülleri güçlü gibi 2 anakartta tümleşik 8 faz 4x2 + tümleşik 4 faz 2x2 soc aslında 12 faz ama 4+2 faz yolu üzerinden çifterli tümleşik olarak üretilmiş.

Ama mesela asusta kullanılan ekstra fazladan bobinler ve kalitesi + soğutması + mühendislik tasarımının fazları yan üst olarak 2 ye bölmesi yani msi da sol kısımda 4x2 faz var üstte 2x2 soc.. Asus 2 tarafıda 3x2 yapmış yani ısınan bölgeyi eşit bölmüş işte bu detaylar sayesinde asus önde ama işte arkadaşlar malesef göz önünde olan testleri görmüyor teorik üzerinden yanılarak gidiyor. Asusun benim tutmadığım önermediğim Tuf plus modeli ve benzeri Strix b450-F bunun fazları 4x1 + 2 soc yani çift aşamalı değil yarı gücünde bu bordlarla yapılmış Msi tomahawk testinde takıldı kaldı arkadaşlar ama işin yüzü öyle değil msi tomahawk o zaman ki eski testlerde dengi faz gücünde Asus kartları ile kıyaslanmadı önde gözüktü öylede parladı iyi iyi diye kötü mü değil ama Asusun tuf pro bordu daha uyguna bile bulunup 50 tane de avantajı varken ses kartı 2. m2 daha iyi soğutma vs vs..... Neden tutupta bu güzel bordu önermiyorsunuz peki ama dimi?

Bana holigan fan falan diyorlar geçen intel konusunda asus pci-e 4.0 desteklemiyor dedim önermedim diye orda tartışmalar yaşadım fanmışım ya ben holiganmışımya..

Eee Asus tuf plus modelide önermiyorum nasıl holigan fan oluyorsun ? O da asus?

Nasıl bir mantık bu?

Mesela ben asusun tuf plus modelini aldım tam istediğim gibi çıkmadı ozaman bütün b450 asuslar çöp? eee şimdi bunun son kullanıcının faydasına bir yararı var mı?

Bunun etik bir anlamı var mı ? Eee napalım tuf plus(b450-f de bu bord gibi ama bazı artıları var) bende çok tutmuyorum başarılı bulmuyorum araştırıp inceleyip almanız gerekiyor eksik özelliği varsada zamanı dolmadan iade edersiniz..

Bir modeli kötü diye tüm seriyi B450-E strix diye bordu var öyle böyle değil 10 numara bord ama tanınmıyor Tuf pro da ortada.. Kısaca tüm seriyi kötülemek son kullanıcının faydasına mı?

Eee Bizim amacımız son kullanıcının faydasına fikir üretmek tavsiye vermek değil mi? Yoksa duygularımızla hareket edip burda yanıltıcı öneriler vermek mi?

Ben mesela burda High Power çok öneriyorum Simplicity diye bir modeli var hiç gözüm tutmadı önermiyorum. Eeee nerde holiganlık nerde fanlık?

Bir sürü İntel 10. nesil işlemci sıcak fırsat konusu açtım.. Eeee nerde holiganlık nerde fanlık?

Eğri oturup doğru konuşalım arkadaşlar kimseye çirkince iftira etmekle hakaret etmekle bir yere varamayız burda hepimiz birbirimizin iyiliğini isteyeceğiz yani faydasını onun üzerine uğraşacağız eksiğimiz hatamızda olabilir ama birbirimizi doğru yönlendirmek etik yönlendirmek duygusal olmadan yönlendirmek esas olmalı.

Ek edit : Kağıt üzerinden teorik olarak oluşturulan tier listler anakart içinde psu da öyle herzaman pratikte kusursuz olmuyor malesef insan işi her olayda olabildiği gibi bir harita araştırma veri olarak kullanıyoruz bende kullanıyorum ama pratikle gerçekten uyuşmadığı zaman ve bu belirginleşiyorsa uymayacaksınız listeye hata yada eksik öngörü var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 24 Temmuz 2020; 6:33:45 >

• Normal şartlarda r5 3600 işlemciyi iki anakartta gerek stock gerek o.c li bir şekilde kolayca besleyebilir fakat bütçe sorun değilse b550 uygun yollu bir anakart almanızı öneririm +200 300 TL farklara değecektir.
  • Tuf B450M Pro gaming destan yazmış.
    B450-A Pro Max vs TUF B450-Pro Gaming (Bugün sipariş verilecek acil)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.