Öncelikle iyi forumlar dilerim herkese, Aşağıda detaylı donanım bilgilerini verdiğim bilgisayarımı topladığım günden beridir (sanıyorum ki yaklaşık 3-4 yıl) ciddi manada RAM sorunu yaşamaktayım. RAM'ler 3200 MHz olmasına rağmen default olarak 2133 MHz'de çalışıyor. XMP açtığım vakit bilgisayar yüke girdiği an mavi ekran almaktaydım. Çözüm olarak manuel olarak 1.32v voltaj verip frekansı da 3200 MHz'e ayarlıyordum ve bir şekilde işimi çözüyordum ancak artık ne yaparsam yapayım mavi ekrana çözüm bulamaz oldum. BIOS son sürüme güncellendi fakat bu sorun hiçbir zaman tam olarak düzelmedi maalesef. Nitekim artık yılmış vaziyetteyim bu durumdan. Az evvel biraz aceleci davranıp "G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32gvk" marka/model 32 GB 4000 MHz'lik RAM kitini sipariş ettim ancak sonradan bazı forum konularında 4000 MHz önerilmeyip 3600 MHz önerildiğini okudum. Bu durumun doğru olup olmadığını bilen üstatlar var ise destek ve yorumlarını rica edeceğim kendilerinden. Keza farklı RAM önerileri var ise önerilere de açık durumdayım. Değinmek istediğim tek durum mevcut RAM'lerimin Corsair markası olması ve ciddi anlamda sorunlar yaşatması sebebiyle artık mevcut sistemim için bu markaya pek sıcak bakmıyor oluşumdur. Fakat sahiden o markanın bir modeli özellikle öneriliyorsa konu değişir elbet. Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Sistem özellikleri; - Gigabyte B450 Aorus Pro Anakart - AMD Ryzen 5 3600 CPU - Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 RAM - ASUS ROG STRIX 1660 Ti GPU |
Bildirim