Şimdi Ara

B450M S2H ile Overclock Yapılır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/gtx1660-onerisi--141781755 bu konuda GTX1660S önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim şu şekilde: Ryzen 5 2600X, Gigabyte B450M S2H, Corsair 80+ 550W power supply

1660ı ekledikten ve kasa aldıktan sonra tamamlanmış olacak sistemim. Bu anakart ile işlemci ve ekran kartına OC yapmak sağlıklı mıdır? Oluru var mıdır?

CPB kapalıyken (3.6ghz) boşta: 35° yükte: 55°
    CPB açıkken (4.1ghz) boşta: 45° yükte: 70°

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorswh -- 27 Ocak 2020; 21:25:18 >

• Anakart uygun güzel bi soğutucu kullanarak sağlıklı bir şekilde overclock yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertmelih.1

Anakart uygun güzel bi soğutucu kullanarak sağlıklı bir şekilde overclock yapabilirsiniz.
    hocam işlemciye elle oc yapmıyorum, CPB açıyorum. stok soğutucu ile değerler şu şekilde:
    CPB kapalıyken boşta: 35° yükte: 55°
    CPB açıkken boşta: 45° yükte 70°

bunlar sınır değerler, 55°ye ve diğerinde 70°ye ancak değiyor sıcaklık. oc olmasına oluyor da anakart oc performansı diye bir şeyden söz ediliyor, bir de bu sıcaklıklarda anakart ve işlemci ne kadar dayanır?
    mesela önceki pcde 2 gün rendera bırakıyordum, işlemci sıcaklığı oynamıyordu, güvenebiliyordum. şimdi bu işlemciyi 2 gün rendera bıraksam oc haliyle, bana ne sonuç verecek, anakart sorun çıkartacak mı bilmiyorum.
  • Kardeşim o işlemciye stok soğutucuyla o.c yapma bence en kötü bi dark x120 falan al öyle yap anakarttan yana sıkıntı olmaz o.c yaparsın güzel dengeli bi şekilde fazla abartmadan ama stok soğutucu yetmez o işlemciye r5 1600af falan olsa yeterli ama 2600x e yetmez
  • Eğer CPU soğutucu alacaksan Arctic Freezer 34 Esports Duo tavsiye ederim. Youtube'dan videolarına bakabilirsin çok güzel bir ürün. Overclock'u da çok abartmazsan o anakartta sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Giriş seviyesi bir anakart olsa da biraz vrm soğutması var. Hangi bilgisayar kasasını kullandığın da önemli biraz ve hangi şehirde olduğun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.