< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 6 Ağustos 2021; 0:14:53 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AM4 anakart önerisi ve karşılaştırması
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ücretsiz prime üyesi olup b450 tomahawk max alın. Kargo bedava ve hızlı gelir satıcı amazon olduğu için. Güncel bios ile 5600x takılır.
Ramler farketmez indirim kovalayın.
M2 SSD yi güzel seçmişsiniz. Alternatif olarak a2000 bakılabilir.
Alacağınız işlemciye snowman m200 yada t6 ultra yeterli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani MSI B450m mortar Max Media Markt ta var
Tomahawk ise amazonda
Siz Tomahawk öneriyorsunuz yani
Ben çok kararsız kaldım USB sayısı ve M2 slotu çok kafamı karıştırdı
SSD olarak fikrimi degistirdim Samsung 980 500gb almayı düşünüyorum 620 TL falan ama hız olarak 3000mb/s nin üstünde ve daha uzun ömürlü olur dram de var
Tomahawk ve Mortar ın arasındaki fark boyut ve slot farkı
Mortar da daha fazla usb ve m2 slotu var ve mAtx
Tomahawk ise ATX
Buna göre seçin bence
Dediğiniz ssd çok iyi bir seçim
İşlemciyi sanırım Ryzen 5 1600 Af alıcaksanız eğer yükseltme yapmayacaksanız giriş seviyesi b450 anakartlara bakın derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 7 Ağustos 2021; 11:5:29 >
Şu anda bütçem az olduğu için en fiyat performans olan işlemciyi arıyorum seçenekler arasında olan işlemciler şunlar:
Ryzen 5 1600AF 800-850tl
Ryzen 5 2600 900-950tl
Ryzen 5 2700 1000tl
Giriş seviyesi b450 kere baktım s2h modelini düşünüyordum ancak bu kadar önerilen kartlar için 150-200tl daha fazla verip daha uzun süre kullanmak isterim bir kere aldimmi tahminen 5600x falan takarım en fazla diye düşünüyorum upgrade yapacağım parçalara.
1600 Af takip etseniz 750tl ye bile çıkıyor
2600 e gerek yok bence 1600 Af varken aynı performansı veriyorlar
R7 2700 de iyi bir seçenek
Yükseltcekseniz 700tl ye b450 mortar alın geçin
İşlemci linki için teşekkürler 750 ye bulursam ryzen 5 den yana kullanırım tercihimi 850 ve üstü için ryzen 7 2700 tercih edeceğim hala ilan duruyor olursa.
mortar benimde aklıma yattı zaten yakın zamanda Media Markt a uğrayacağım teşekkürler yardım için
Artık bir önemi yok mortar 1300 Tomahawk 1400tl olmuş 😭😭😭
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 9 Ağustos 2021; 0:6:18 >
Biliyorum Amazon da da 823 TL ye var şu anda ama sonuç olarak 130 TL fazla ödemem gerekiyor ve bu can sıkıyor açıkçası şehir dışında olduğum için alamadım zamanında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 9 Ağustos 2021; 0:6:22 >
Bütçeniz darsa giriş seviyesi alın r5 1600 af alıyorsunuz sonuçta
800tl nakitim var hali hazırda ama diğer parçaları almam birazdaha zaman alacak gibi duruyor
S2h 500tl şu anda ama insanlar çok olumlu yorumlar yapmış mortara ve 5. Nesil ile de kullanabilirim gibi duruyor mortar
Yoksa 500tl ye s2h alıp 400 TL ye Rami almak da olabilir neredeyse aynı para ediyorlar
Siz ne dersiniz sizce 830 a mortar Max mi almalıyım yoksa b450m s2h + Rami tek seferde mi almalıyım ilerde b450m s2h ryzen 5 e gecirtir mi ki hiç sanmıyorum böyle 5-6 sene götürse s2h modeli alırım ama eninde değilim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 9 Ağustos 2021; 0:14:38 >
770tl ye b550m a pro Max de var ancak ryzen 1 ve 2. Nesili desteklemiyor yani alırsam işlemciye de daha çok para gerekecek
Bu ikili tercih edilebilir bu karta 5600x takarsınız ama ne kadar iyi olur bilmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 9 Ağustos 2021; 0:26:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sanırım anakarta 900 vermek yerine ram+ anakart daha mantıklı olacak
Ram olarak başka öneriniz varmidir yoksa bumu iyi ramlere overclock yapmayı düşünüyorum düşük seviyede en azından Cl 16 yada cl17 3600mhz de kullanıp tam performans almak isterim bu ramler uygun mu
400tl ye adata xpg 3200mhz 8gb ddr4 ram var . Bu rami 1600 af ye göre seçtim. 1600 af max 2667mhz destekliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 9 Ağustos 2021; 1:7:17 >
Daha üstünü takamaz miyim gerçekten boye bir sınır varmı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- cpu ışığı yanıyor
- 3 uzun bip sesi
- launch csm nedir
- ez debug led
- am5 anakart önerisi
- b850 anakart
- bios güncelleme
- anakart özellikleri
- anakart modeli öğrenme
- tpm 2.0
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X