Şimdi Ara

AM4 anakart önerisi ve karşılaştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer dediğiniz gibi ise 2600 almam şart oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mert Ali C M kullanıcısına yanıt

Amd nin sitesinden öyle gözüküyor. https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-1600

Xmp ile 3000mhz de kullanırsınız OC ile 3200mhz de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle yapacağım zaten xmp açık olacak overclock da yapacağım ne kadar olursa artık

• Forumlarda 3600 MHz ile kullananlar var yani oluyor ama öneren de var önermeyen De

Xmp ile 3000mhz de rahat kullanırsınız 3200,3600 de denersiniz

https://www.technopat.net/sosyal/konu/ryzen-5-1600-af-3600-mhz-ram-destekler-mi.965966/?amp=1

Burdakiler 3600 denemiş olmuş ama anakart 3600 destekliyormu sorun o

• S2h 3600mhz i OC ile destekliyor.

Sıkıntı yok o zmn xmp açar kullanırsınız

• Teşekkür ederim

• JoeChrisMorris kullanıcısına yanıt
    1000tl ye çıkamam zaten 3-4bin arasına ekran kartsız birşey toplama peşindeyim

Ya 500tl ye S2h alicam ya 730 a Asrock b450m Pro4 alicam yada 830 a b450m mortar Max'i alicam ancak mortar Max için 830 değer mi bilemiyorum o paraya ram+ s2h alabiliyorum
    Pro4 de ise kafamda çok soru işareti var o yüzden ona yönelmeye korkuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert Ali C

1000tl ye çıkamam zaten 3-4bin arasına ekran kartsız birşey toplama peşindeyim

Ya 500tl ye S2h alicam ya 730 a Asrock b450m Pro4 alicam yada 830 a b450m mortar Max'i alicam ancak mortar Max için 830 değer mi bilemiyorum o paraya ram+ s2h alabiliyorum
    Pro4 de ise kafamda çok soru işareti var o yüzden ona yönelmeye korkuyorum

Bence buna bir göz at: https://forum.donanimhaber.com/sifir-gibi-asus-rog-strix-b450-f-gaming-30-ay-garantili--150022709

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi 1000tl ye çıkamam ekran kartı harici tüm parçalar için bütçem 3.5-4k arası ve o anakart için bütçem yok 800tl ve altında değecek bir öneriniz varsa verebilirsiniz yoksa mortar Max e 830 değer mi 730 a Asrock sorun çıkarır mı yoksa s2h alıp geçeyim mi buna da cevap verebilirsiniz

• Fiyatına göre b450 s2h iyi bir kart forumda ve çevremde bir çok kişi kullanıyor fiyat/performans oranı yüksek bir kart. Bütçeniz kısıtlı ise ilerleyen dönemlerde yüksek tdp li işlemciler kullanmayacaksanız gayet işinizi görecektir b450 s2h.

• -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Anladım sağolun tavsiye için

b450m-s2h alırsan 2700 kullanmanı önermem özellikle oc yapacaksan, vrmleri çok ısınır throttling yapar. 1600-2600'da zorlar vrm'leri oc ile ama kurtarır. 3600-5600X ise rahat çalışır PBO açsan bile. keşke bütçeyi biraz daha artırabilsen 1100'e msi B550-A pro var hem atx hem de oc 5950X kaldıran bir anakart.

• StG 44 kullanıcısına yanıt
    B550m a pro Max ve b550m s2h var 750-800 arasına ama ryzen 1.ve 2. Nesiller b550 ye takılmıyor diye biliyorum o yüzden almiyorum

benim bahsettiğim model bu, mATX olanıyla isim benzerliği var onun dışında alakası yok resmen:

AM4 anakart önerisi ve karşılaştırması
    AM4 anakart önerisi ve karşılaştırmasıakakce.com
    MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b550-a-pro-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,746099853.html

B550 3. nesil öncesini kağıt üzerinde desteklemiyor görünüyor ama aslında destekliyor tabi 1-2 istisna model olabilir. bu modelin en son biosuna ryzen smu checker ile bakınca desteklediğini görüyorum. zaten benzer şeyler daha önceden bildirilmiş kullanıcılar tarafından.

AM4 anakart önerisi ve karşılaştırması

Bu modelin iyi olduğunu biliyorum ancak bütçemi aşıyor dediğin gibi

Bütçeme uygun b450m mortar Max den iyi dediğiniz bir kart varsa önerebilirsiniz 850 bütçe en fazla oda şu anda mortar Max 780tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 10 Ağustos 2021; 12:0:7 >
  • Şu anda güncel akace fiyatlarına göre bütçeme uyan birkaç anakart yazayım hangisi alınmalı fiyat farkına değer mi bilgilendirin

B450:
    B450m s2h 490tl
    B450m pro VHD MAX 550tl
    Asrock b450m Pro4 750-800 arası
    B450m Mortar Max 780tl
    B550:
    B550m a pro 800tl
    B550m pro 860tl

Şu anda fiyat bakımından bütçe ayirabilecegim bunlar 850 TL ye kadar başka model önerebilirsiniz veya bunlar arasında hangisi mantıklı olacaktır onuda yazabilirsiniz Mortar Max düşünüyorum şu anda

Bir soeu daha sormak istiyorum şu anda alabileceğim 900tl ye 2 işlemci var 3100 veya 2600
    Arkaplanda çok program açip aynı anda oyun oynayacağım için opera , Spotify ,soundpad ,discord ,Steam ,epic vs vs
    Ryzen 5 2600 almakta karar verdim
    B550 a pro yu gaming gecesi gibi indirimlerde 850 nin altına inerse alabilirim
    Ryzen 5 2600 ile sorun çıkarır mı b550 a pro modeli
    Ayrıca kasam Matx ve eski bir kasa 10 yıl ve daha fazla olabilir kasa değiştireceğim ama bütçe ayırmam için bir aya yakın süre beklemem ve ATX kasa PSU almam gerekecek o modeli alırsam. ancak mortar için işlemci ram anakart alıp elimdeki sisteme takmayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda M2 SSD 1 yada 2 TB harddisk PSU ve kasa alacağım ancak uzun sürecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 10 Ağustos 2021; 20:22:19 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.