Şimdi Ara

B550 vs x570

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar ryzen 5 3600 için anakart alacağım ama karar veremedim şunda fx6100 kullanmaktayım 6 yıl olacak neredeyse ufak upgradeler ile bu kadar dayanabildi alacağım sisteminde en az 4 yıl bana yetmesi gerekiyor . Aklımdaki soruyu sorayım hemen;
    Düşündüğüm anakart, prime x570 p vrm yapısı ve sayısı olarak o.c uygun ama anakarta dahili fan var ve bu fan ilerde ses yapma veya sıkıntı çıkarma gibi bir ihtimale sahip olabilir ama b550 lerde aktif fan yok diye biliyorum ilk kararsız kaldığım nokta bu bütçem 1000 TL yeni gelecek 500 çipseti bu fiyatlandırma ya dahil olurmu olur ise alınmaya değer mi sonuçta birisi 570 diğeri 550 ? Bir de şu konu var tabi soket değişimi. Bu konu hakkında bir bilgim yok bu son am4 yılı olabilir mi eğer bir yıl sonra yeni soket gelirse bir anlamı kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbidis -- 11 Haziran 2020; 15:1:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ryzen 4000 serisi AM4 icin son islemci olacak, sonrasinda AM5 sokete gecilecek. X570 anakartlara bu AM5 islemciler takilabilecek mi henuz bir bilgi yok, o yuzden B450 ile X570 arasinda ileriye donuk uyumluluk konusunda sadece tek bir fark kaliyor. X570/B550'ler normal bios update ile destekleyecek, B450'ler Beta bios update ile destekleyecek. Ikisi arasinda ne fark olacak o da daha belli degil.

R5 3600 icin 1000 lira butceli en iyi secim Tomahawk Max, bulabiliyorsaniz X570-P alin tabii ama daha pahali bu model. Fan bulunmasi her turlu risk dogurur ama bildigim kadariyla fan surekli calismiyor, belli durumlarda devreye giriyor, kolay kolay bozulmaz yani.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, şimdi bir araştırma yaptım am5 soket konusu hakkında drr5 ile am5 e geçileceği düşünülüyor diye okudum drr5 ise en erken 2022 olarak tahmin ediliyor arada 2 yıl var ne yapacağım cok kararsızım sıkıntı şu ki tamları satıl almıştım parça parça topluyorum PC yı sırada anakart ve işlemci vardı o yüzden bu konuyu açtım. Ne yapacağım hiç bilmiyorum
    Sizce ?

• Zaten eski sistemin FX di yani am3+ sonra am4 e geçtiler orda zaten sıkıntı çektim anakartım bozuldu bulamadım ramler düşük kaldı anakart desteklemedi aynı sıkıntıları çekmek istemiyorum

• ahmetbidis A kullanıcısına yanıt
    2021'de Ryzen 4000 serisi gelecek, 2022de ise Ryzen 5000 serisi ile DDR5 gelecek gibi duruyor. Su an degisiklik yapacaksaniz en mantiklisi B450 + Ryzen 3600 almak gibi duruyor. X570'e fazla para verdiginizde alacaginiz fayda cok limitli. B450 Tomahawk Max alirsaniz Ryzen 4000 serisini de kullanabileceksiniz ayrica. Ozellikle MSI Max serisine kesinlikle verecek BIOS guncellemesini. Diger kartlar biraz daha gec alabilir.
  • sağolasın tercihimi mortal max veya Tomahawk Max dan yana kullanacagım. Yarın kı gamıng gecesınde birisi rastgelir inşallah en azından 3600 u 1000tl ye kapatmam gerek

Satın alırsam tekrar buradayım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbidis

sağolasın tercihimi mortal max veya Tomahawk Max dan yana kullanacagım. Yarın kı gamıng gecesınde birisi rastgelir inşallah en azından 3600 u 1000tl ye kapatmam gerek

Gelmedi 2 haftadır:) naptınız hocam neye karar verdiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A pro Max siparis ettim 780 TL ye vrmleri aynı zaten birde yeni soket çıkması söz konusu olunca ucuza kaçayım dedim :) t force tuf 3200 8gbx2 almıştım daha önc anakart ile euyumlu dediler ama başımız ağrımaz inş

• merhaba arkadşaalr ben Ry 7 3700X aldım işlemci. ileriye dönük olarak ve bu işlemci için bana 3 adet anakrt ne önerirsniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regedit_2 -- 10 Aralık 2020; 18:14:4 >
  • regedit_2 kullanıcısına yanıt

x570 anakartlara bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbidis

sağolasın tercihimi mortal max veya Tomahawk Max dan yana kullanacagım. Yarın kı gamıng gecesınde birisi rastgelir inşallah en azından 3600 u 1000tl ye kapatmam gerek

• Arkadaşlar Tomahawk x570 wifi olanı aldım anakrta bi 8 bi 4 pinl,k cpu girişi var bende 4 pinl,k powersub da çıkmadı sadece 8 liği taktım sorun yaşıyorum inşallah sadece ondandır windosu kurdum driverleri yükjledim yeniden başlayınca birdaha açılmadı. kablo siparişi verdim sizce powersub iade edip başka mı alayım kablo sipairş ettiöm onumu bekleyim 650 w sharkoon almıştım

8 pinli olmasından değil o sorun.Bende 8 pinle kullanıyorım.Diğer soket boş.

• serkanss kullanıcısına yanıt

komple söküp tekrar mı taksam

Denemek lazım.Sorun nereden bilmek zor ,söküp takmak iyi fikir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanss -- 3 Ocak 2021; 7:48:28 >
  • serkanss kullanıcısına yanıt

Bu rayzen7 fanın takılış şekline gıcık oldum eskşden pşmler vardı 4 taraflı tık diye oturtup sıkıştırıyorduk...

• Asus b550 anakartım var asus un sitesinden ses yazılımını indirdim kurmak için dosyayı açtığımda dosyanın içinde 2 tane setup var biri asus setup oburu realtek setup soru bunların hangisini kullanarak yazılımı kuracağım. Yada aralarında ne fark var?

• bende merak ediyorum umarım yardımcı olabilirsiniz. ryzen9 5900x işlemcisi için en uygun olan anakart sizce hangisi olabilir. B550 mi tercih etmeliyim yoksa x570 mi? model önerebilirseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler

• Romeo84 kullanıcısına yanıt

1 den fazla gen 4 m2 birimine ihtiyaç duymayacaksanız b550 gaming edge wifi 1500 TL aralığında rakipsiz üst seviye bir karttır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.