Şimdi Ara

Baba - Oğul Kavgası [3 Gündür] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
19.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FREE-4

quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Allah rahmet eğlesin arkadaşım.

Bende babamı bu sene kaybedecektim neredeyse onların kıymetini bilin babalar oğullarına kıyamaz sen ondan özür dile elini öp bi sarıl hiçbişeyi kalmaz.Bizler ne zaman adam olup büyüyeceğiz biliyormusunuz ? Babamızı kaybettiğimiz zaman...

Amin sağolasın.

Senin olay nedir hocam, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim? Biz 3-4 hafta önce kayınpederi de kaybettik. Eğer bahsettiğin şey kalp falan gibi birşey ise konuşmak isterim seninle, tavsiyelerim olabilir. Çok tecrübeliyim artık

• quote:

quote:

quote:

Bende babamı bu sene kaybedecektim neredeyse onların kıymetini bilin babalar oğullarına kıyamaz sen ondan özür dile elini öp bi sarıl hiçbişeyi kalmaz.Bizler ne zaman adam olup büyüyeceğiz biliyormusunuz ? Babamızı kaybettiğimiz zaman...

Amin sağolasın.

Senin olay nedir hocam, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim? Biz 3-4 hafta önce kayınpederi de kaybettik. Eğer bahsettiğin şey kalp falan gibi birşey ise konuşmak isterim seninle, tavsiyelerim olabilir. Çok tecrübeliyim artık

akciğer kanseriydi benim ki sağ lobun hepsi alındı kocaman dağ gibi adam zor yürüyordu gatada tedavi gördü sağolsun doktorlar ellerinden gelenleri yaptılar kanserli hücreler iliklere kemiklere sıçramadan durduruldu alındı kemoterapi radyoterapi görmedi 22 yıldır toplasan 7 8 yıl görmüşümdür babamı anne baba ayrı olduğu için o yüzden bende babanın yeri başkadır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Amin sağolasın.

akciğer kanseriydi benim ki sağ lobun hepsi alındı kocaman dağ gibi adam zor yürüyordu gatada tedavi gördü sağolsun doktorlar ellerinden gelenleri yaptılar kanserli hücreler iliklere kemiklere sıçramadan durduruldu alındı kemoterapi radyoterapi görmedi 22 yıldır toplasan 7 8 yıl görmüşümdür babamı anne baba ayrı olduğu için o yüzden bende babanın yeri başkadır.

Hocam hem hastalik hem ayrilik, isin zor Allah kolaylik versin.

Ama yine de baban hayatta iste, bu da bir sans. Tabii ki hayat gailesi insani mesgul ediyor bir sekilde, isten gucten de gorusme firsatin azalacaktir, zaten ayrilikta var dedigin gibi. Sen yine de babana bol vakit ayir.

Vaktiniz varken sevginizi gosterin arkadaslar, icinizden geldigi gibi sevin anne babanizi. Mezari basinda soylenen sozler hayattayken hic konusamadiklarinizi anlatiyor ama bir o kadar da bosa gidiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebul-Liva

quote:

quote:

quote:

quote:

Amin sağolasın.

Hocam hem hastalik hem ayrilik, isin zor Allah kolaylik versin.

Ama yine de baban hayatta iste, bu da bir sans. Tabii ki hayat gailesi insani mesgul ediyor bir sekilde, isten gucten de gorusme firsatin azalacaktir, zaten ayrilikta var dedigin gibi. Sen yine de babana bol vakit ayir.

Vaktiniz varken sevginizi gosterin arkadaslar, icinizden geldigi gibi sevin anne babanizi. Mezari basinda soylenen sozler hayattayken hic konusamadiklarinizi anlatiyor ama bir o kadar da bosa gidiyor...

Alıntıları Göster
    Babaları anlamamanız gayet normal baba olunmadan anlaşılmıyor pek , ben artık babamı anlıyorum çokta geç olsa ....

• quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

Babaları anlamamanız gayet normal baba olunmadan anlaşılmıyor pek , ben artık babamı anlıyorum çokta geç olsa ....

Alıntıları Göster
    Babam her şeyi biliyor

4 yaş: Babam her şeyi biliyor.

5 yaş: Babam çok şey biliyor.

6 yaş: Benim babam, senin babandan daha çok şey biliyor.

8 yaş: Babam her şeyi bilmiyor.

10 yaş: Babamın gençliğinde her şey çok farklıymış.

12 yaş: Aslında, babam bu konuda hiçbir şey bilmiyor. Çocukluğunu anımsamayacak kadar yaşlı.

14 yaş: Babama kulak asma. O artık çağdışı.

21 yaş: Babam mı? Aman Allah�ım. O hiçbir işe yaramaz.

25 yaş: Babam bu konuda az da olsa bir şeyler biliyor, ama o yaşta bir insanın bu konuda bir şeyler bilmesi normal.

30 yaş: Bu konuda babamın fikrini alsak iyi olur.
    O kadar deneyimli ki.

35 yaş: Babama sormadan hiçbir şey yapmam.

40 yaş: Babam her şeyi biliyor.

50 yaş: Acaba babam bu konunun üstesinden nasıl gelirdi?
    Babamın yanımda olması ve bu konuda bana akıl vermesi için neler vermezdim. O�nun ne kadar akıllı bir insan olduğunu hiç takdir etmemişim. Ondan çok şey öğrenebilirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

Babam her şeyi biliyor

4 yaş: Babam her şeyi biliyor.

5 yaş: Babam çok şey biliyor.

6 yaş: Benim babam, senin babandan daha çok şey biliyor.

8 yaş: Babam her şeyi bilmiyor.

10 yaş: Babamın gençliğinde her şey çok farklıymış.

12 yaş: Aslında, babam bu konuda hiçbir şey bilmiyor. Çocukluğunu anımsamayacak kadar yaşlı.

14 yaş: Babama kulak asma. O artık çağdışı.

21 yaş: Babam mı? Aman Allah�ım. O hiçbir işe yaramaz.

25 yaş: Babam bu konuda az da olsa bir şeyler biliyor, ama o yaşta bir insanın bu konuda bir şeyler bilmesi normal.

O kadar deneyimli ki.

40 yaş: Babam her şeyi biliyor.

50 yaş: Acaba babam bu konunun üstesinden nasıl gelirdi?
    Babamın yanımda olması ve bu konuda bana akıl vermesi için neler vermezdim. O�nun ne kadar akıllı bir insan olduğunu hiç takdir etmemişim. Ondan çok şey öğrenebilirdim.

Alıntıları Göster

O kadar deneyimli ki.

Ben bu ikisini aynen düşünüyorum ama yaş 19

Dh ın yeri geldiğinde böyle bir aile gibi olması sorunu olan arkadaşa yol göstermesi çok acayip(güzel) bir şey.

Bir kez daha yazıyorum arkadaşım özür dilemek küçüklük değildir bir hatan var ise özür dilemek büyük erdemdir.Hatan olmasa bile babam karşındaki biraz tolerans göstersen bir şey olmaz.Yukarıda bir arkadaş daha yazmış özür diledikten sonra daha sıkı fıkı olursunuz diye aynen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

O kadar deneyimli ki.

Ben bu ikisini aynen düşünüyorum ama yaş 19

Dh ın yeri geldiğinde böyle bir aile gibi olması sorunu olan arkadaşa yol göstermesi çok acayip(güzel) bir şey.

Bir kez daha yazıyorum arkadaşım özür dilemek küçüklük değildir bir hatan var ise özür dilemek büyük erdemdir.Hatan olmasa bile babam karşındaki biraz tolerans göstersen bir şey olmaz.Yukarıda bir arkadaş daha yazmış özür diledikten sonra daha sıkı fıkı olursunuz diye aynen katılıyorum.

Alıntıları Göster
    İnanın yazsam sayfalar yetmez babanızın kıymetini bilin benim içinde elini öpün sarılın

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa451907

Bende kendimi tarttım ilk önce, fakat insanın kızgın iken neler söyleceğide belli olmuyor dersek babaya hak vermiş olmaz mıyız?

Anneme söylemiş; neden gelmiyo yanımıza, neden özür dilemiyo, konuşmuyo demiş.. dün... annem söyledi..

O kadıncağız da yazık üzülüyor..

Ve sen de buna rağmen hala konuşmaya gitmedin?

Bence bir an önce özür dilemelisin, o yaştaki adam böyle evin içinde kaçmaları, sofralara oturmamaları haketmez.
    Evet bir baba daha olgun davranmalıydı (eleştriyorum diye kusura bakmazsın umarım). Oğluna benim geldiğim masaya gelme dememeliydi ama herşeyi koy bir kenara eritin buzları. Günün birinde zaten barışacaksınız sen ön ayak ol babana efendiliğini ve saygını göster.
    Ben de ne özürler dilemişimdir hatanın babamda olduğunu düşündüğüm halde. Hiçte birşey kaybetmezsin, huzur gibisi var mı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

quote:

Bende kendimi tarttım ilk önce, fakat insanın kızgın iken neler söyleceğide belli olmuyor dersek babaya hak vermiş olmaz mıyız?

Anneme söylemiş; neden gelmiyo yanımıza, neden özür dilemiyo, konuşmuyo demiş.. dün... annem söyledi..

O kadıncağız da yazık üzülüyor..

Ve sen de buna rağmen hala konuşmaya gitmedin?

Bence bir an önce özür dilemelisin, o yaştaki adam böyle evin içinde kaçmaları, sofralara oturmamaları haketmez.
    Evet bir baba daha olgun davranmalıydı (eleştriyorum diye kusura bakmazsın umarım). Oğluna benim geldiğim masaya gelme dememeliydi ama herşeyi koy bir kenara eritin buzları. Günün birinde zaten barışacaksınız sen ön ayak ol babana efendiliğini ve saygını göster.
    Ben de ne özürler dilemişimdir hatanın babamda olduğunu düşündüğüm halde. Hiçte birşey kaybetmezsin, huzur gibisi var mı...

Alıntıları Göster
    Babanla normalde aran iyiyse, otur karşısına konuş. Benim babamla aram çok iyidir mesela normalde, bi gün dayımlarla otururken bana salak demişti. Çok zoruma gitmişti o laf, 8-9 gün hiç konuşmadım çok inat ettim. En sonunda baktım yavaştan konuşmaya çalışıyor geçtim karşısına anlattım derdimi. Çok özür dilerim dedi gözleri doldu ben de aynı durumdayım öyle barıştık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: batuberlin

Babanla normalde aran iyiyse, otur karşısına konuş. Benim babamla aram çok iyidir mesela normalde, bi gün dayımlarla otururken bana salak demişti. Çok zoruma gitmişti o laf, 8-9 gün hiç konuşmadım çok inat ettim. En sonunda baktım yavaştan konuşmaya çalışıyor geçtim karşısına anlattım derdimi. Çok özür dilerim dedi gözleri doldu ben de aynı durumdayım öyle barıştık :)

Alıntıları Göster
    ben senın yerınde olsam 1 dakika daha beklemem özür dilerim affına sıgınarak tam bilgim yok ama baban senın hakkında senden daha titiz düşünür konu nedır bılmem ama haklı olabilir şerefsiz demesi bence cok muhim bişi deil elin 40 kat yabancısı dıorken gülüp gecenler varken bunu babanın demesi bence cok normal oda insan zaafları var yaydan cıkmıs ok gibidir belkide ona gore şuan . ama bence hemen özür dile baba bedduası anne bedduasına benzemez bır kere alırsan bır daha toparlayamazsın ömrün boyunca

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhaller

ben senın yerınde olsam 1 dakika daha beklemem özür dilerim affına sıgınarak tam bilgim yok ama baban senın hakkında senden daha titiz düşünür konu nedır bılmem ama haklı olabilir şerefsiz demesi bence cok muhim bişi deil elin 40 kat yabancısı dıorken gülüp gecenler varken bunu babanın demesi bence cok normal oda insan zaafları var yaydan cıkmıs ok gibidir belkide ona gore şuan . ama bence hemen özür dile baba bedduası anne bedduasına benzemez bır kere alırsan bır daha toparlayamazsın ömrün boyunca

Alıntıları Göster
    Dün dileyecektim misafir geldi dilemeyemedim adamda sandı inat yapıyorum..

Bugün dileyeceğim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

Dün dileyecektim misafir geldi dilemeyemedim adamda sandı inat yapıyorum..

Bugün dileyeceğim..

Alıntıları Göster
    Özür dilemek küçüklük değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Özür dilemek küçüklük değildir

Alıntıları Göster
    Dostum her ne şekilde olursa olsun, baba yada anne farketmez, küs kalınmaz. Kalınsa bile 3 günü geçmeyecek . Bende babamla çok tartıştım ve tartışıyorum, tabi gene haklı benim, fakat 4 duvar arasında yüzyüze bakıyoruz. Küs kalınmaz. Özür dilemelisin
  • Babanın seni sevdiğine eminim. Git özür dile. Ama açık açık her şeyi anlat. Şöyle hissettim ondan şöyle davrandım, ben de özellikle seni üzmek ya da kızdırmak için yapmıyorum bunu bunu de. Inan hemen yelkenleri suya indirir. Indirmezse de büyüklük sende olmuş olur. Ki tavır yapmaya devam edip eninde sonunda o sana gelmek zorunda kalacağından, en azından kendini küçültmemek için geri çevirmez. Ben babama kızdığımda direkt öldüğünü düşünüyorum, hiçbir sinir kalmıyo. Kırgınlıklar içinde kalıyo ama o ayrı.. Herkesle istediğin gibi olmuyor maalesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kril

Babanın seni sevdiğine eminim. Git özür dile. Ama açık açık her şeyi anlat. Şöyle hissettim ondan şöyle davrandım, ben de özellikle seni üzmek ya da kızdırmak için yapmıyorum bunu bunu de. Inan hemen yelkenleri suya indirir. Indirmezse de büyüklük sende olmuş olur. Ki tavır yapmaya devam edip eninde sonunda o sana gelmek zorunda kalacağından, en azından kendini küçültmemek için geri çevirmez. Ben babama kızdığımda direkt öldüğünü düşünüyorum, hiçbir sinir kalmıyo. Kırgınlıklar içinde kalıyo ama o ayrı.. Herkesle istediğin gibi olmuyor maalesef...
    Hiçbirşeye değmiyor dostum.Arkadaşın dediği gibi Allah gecinden versin ölürse kahrolursun.Babama bağırdığım gece sürekli ağladım ne yaptım ben diye içim içimi yedi.Artık ne derse başımı eğip tamam diyorum.Elini öpüp özür dilemelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Urfa_Lee

Hiçbirşeye değmiyor dostum.Arkadaşın dediği gibi Allah gecinden versin ölürse kahrolursun.Babama bağırdığım gece sürekli ağladım ne yaptım ben diye içim içimi yedi.Artık ne derse başımı eğip tamam diyorum.Elini öpüp özür dilemelisin.

Alıntıları Göster
    banada sen ne y..rağa yarıyosun demişti. -şakasına değil ciddi ciddi- bende doğurmasaydın demiştim -her bakımdan imkansız ama öyle demiştim işte
    2 hafta konuşmadım.bu geçen 2 hafta arasında annem geldi barış artık,teyzem geldi barış artık felan dedi.bana öyle diyen adamla işim olmaz ta a.... koyayım onun diyordum yani çok koymuştu o lafı.
    2 hafta sonra geldi kendi konuştu.
    özetle sen dilemesen bile bi süre sonra kendi geliyorbi gün bizimde baba olacağımızı düşünürsek 2 hafta beklemeye gerek yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

banada sen ne y..rağa yarıyosun demişti. -şakasına değil ciddi ciddi- bende doğurmasaydın demiştim -her bakımdan imkansız ama öyle demiştim işte
    2 hafta konuşmadım.bu geçen 2 hafta arasında annem geldi barış artık,teyzem geldi barış artık felan dedi.bana öyle diyen adamla işim olmaz ta a.... koyayım onun diyordum yani çok koymuştu o lafı.
    2 hafta sonra geldi kendi konuştu.
    özetle sen dilemesen bile bi süre sonra kendi geliyorbi gün bizimde baba olacağımızı düşünürsek 2 hafta beklemeye gerek yoktu.

Alıntıları Göster
    ben babamla hiç bırakın kavga etmeyi tartışmadım bile diyebilirim. bence özür dileyip kendini affettirmelisin. sonunda o senden büyük ve herşeyden önemlisi BABA'n .

not: yaş 16

• quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

ben babamla hiç bırakın kavga etmeyi tartışmadım bile diyebilirim. bence özür dileyip kendini affettirmelisin. sonunda o senden büyük ve herşeyden önemlisi BABA'n .

not: yaş 16

Alıntıları Göster
    Vay anasını babamın gözünü seviyim ya, kel kafasını öpiyim özledim lan
  • quote:

...
    Sizce ben küçüklük yapıp özür mü dileyim şerefsiz lafını içime atıp, yoksa onunda bana karşılık vermesini mi bekliyeyim özür dilemede ?

Not: Durum ciddi arkadaşlar, en başından söyliyeyim; cıvık mesajları şikayet edeceğim..

Teşekkürler

Tavsiyem meselenin fazla uzamasına izin verme, davranışların alışkanlık kazanmaması açısından..Bazen biz küçüklerin büyüklük yapmaları gerekir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefa

quote:

...
    Sizce ben küçüklük yapıp özür mü dileyim şerefsiz lafını içime atıp, yoksa onunda bana karşılık vermesini mi bekliyeyim özür dilemede ?

Not: Durum ciddi arkadaşlar, en başından söyliyeyim; cıvık mesajları şikayet edeceğim..

Teşekkürler

Tavsiyem meselenin fazla uzamasına izin verme, davranışların alışkanlık kazanmaması açısından..Bazen biz küçüklerin büyüklük yapmaları gerekir...
    Günlü hayatta bazen boyumuzdan büyük laflar etmiyor muyuz öfkeyle. Ne yani baba da insan, o da öfkeyle karşısındakini ve kendi kimliğini unutarak bişeyler demiş olabilir, muhtemelen o lafı söylerken beyninden hiç bişey geçmiyordu, şimdiki gençler de her şeye alınıyor.

Baba bu oğlum, dünyada başka bi eşi yok yedeği yok, anne babasıyla ters düşen adama da bu dünyada da öbür dünyada da huzur yok, bunu unutma. Mazallah ölüm kalım olur, öyle bi oturur ki içine hayatının geri kalanını her an ızdırapla geçirirsin, babaya küsmek babayla kavga etmek bize hep televizyonlardaki saçma sapan yerli yabancı filmlerden bulaştı, artık 5 yaşında çocuk bile dizilerde babasına makara yapıyor, bunları örnek almayalım, bu işin vebali çok büyüktür.

"Onlardan (anne-baba) yanında yaşlanan olursa Onlara Öf bile deme" /Kur'an-ı Kerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 10 Ekim 2010; 5:14:54 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.