Şimdi Ara

Babam 23 senedir büfe işletiyor. Soruları alayım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
27.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vitor reis

quote:

Orijinalden alıntı: ay hoşt ulan

quote:

Orijinalden alıntı: -apu-

aylık 6 milyara düzgün iş bile yok baban şanslı adammış

hocam hem şanslı hem de akıllı adam. Zamanında düğün parası ıle borç harçla bu ıse girişmis. Ilk 1 kasa soğan satarak başlamış bu ıse. Yavaş yavaş büyüterek bu günlere geldik :)

senbe baba parasının üstüne konuyosun bravo.. üniversite okumuyormusun

Ne baba parasının üstüne konmasi ? Ben 8 yıldır dükkanda babama yardım ediyorum. Hatta su anda dükkandayım. Lise 4'üm. Bu sene üniversiteye gireceğim. Abim üniversite okuyor ege tıp da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: H. Upmann

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende baya yaptim o isi tutturursan kral is..

Aynen. Biz tutturduk. Hava için söylemiyorum. 1 ev yaptırdık. 10 senedir oturuyoruz. 2 katlı bir ev yaptırdık. Tarlalar aldık filan. Zamanında böyle bir yeri babam bulmasaydi hiçbiri olmazdi. Kirada otururduk.

Cok rahat yaptirirsin.. Zaten sabah ogle aksam hep standarttir musteriler genelde belli adamlar abone olur toptancilarla arayi iyi tuttunmu sikinti yok

Toptancı ıle aralar süper. Mesela normalde ıçki, sigara grubu kimseye veresiye vermiyor. Ama bize 3000 tl lik veresiye bile veriyorlar. Ayrıca hocam tam tersi aynı müşteriler gelmiyor bize :) yol kenarı olduğu için müşterinin yüzde 90'inını hayatımızda ılk defa görüyoruz :D

Ben got metrekare dukkanda aksama kadar 1-2bin arasi ciro yapardim ufak sehirde sizin durum ne ? Birde vinkara aliyormusunuz

Hocam biz günde 2 bin tl ciro, aylık 6 bin tl net kâr yapıyoruz .

O nasıl oluyor? Günde 2 bin TL ciro yapıp AYDA 6 bin TL kaar etmek,açar mısın biraz

Günde 2 bin tl lik satış yapıyoruz hocam. Bütün masrafları çıkardığımizda Toptancı, elektrik, Su, Telefon vs. Gibi elimize kalan net para 6 bin tl oluyor.

6 gün çalıştığınızı varsayarsak,48.000 TL ediyor. Yani 42.000 TL gider var o paranın içerisinde? Acayip,çok acayip..

Aylik dukkanda donen para 40-50.000 tl arasidir orta halli bufelerde belki 60 birkac koli sigara 4-5bin tl tutuyor her gun aliniyor genelde en az iki gunde bir. alkolu saymiyorum dusun iste.. :)

• Hiç büfeye hırsız dadandı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenci Forvet

Hiç büfeye hırsız dadandı mı?

Ooo olmaz mı hocam. Mesela babam eskiden baya yüklü bir miktarda kontor çaldırmışti. Organize gelmişler 5-6 kişi o sırada gitmiş. O yüzden kart kontor satışını bıraktık, direk makineden satıyoruz :) kamera, alarm taktırdık. 2 kişi hırsızlık yaptı 2 si de yakalandı :) hatta birini biz kendimiz bulduk. Adam dükkana her gün gelip börek yiyordu. Babam bir gün görmüş bunu. Ben dışarıda beklerken içeride sigara alıyor galiba bu dedi. Açtım baktım kamerayı. 1 hafta boyunca börek yerken, babam dışarıda müşteri ıle ilgilenirken alıyormuş sigara. Istedik parasını. Yoksa polise söyleyecegiz dedik. Verdi. Bir daha da gelmedi :)

• Büfeyi ilk actığınız aylarda zarar ettinizmi ?
    Ciddi anlamda ne kadar sürede iş oturdu, adam akıllı kar etmeye başladınız?
    Kira ne kadar veriyosunuz ?
    Cadde üstümü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: american_camaro

Büfeyi ilk actığınız aylarda zarar ettinizmi ?
    Ciddi anlamda ne kadar sürede iş oturdu, adam akıllı kar etmeye başladınız?
    Kira ne kadar veriyosunuz ?
    Cadde üstümü ?

Büfe ılk açıldıgında ben dünyada yoktum bilmiyorum :)

Dükkan Ankara Asfaltı üzeri. Yani bildiğiniz kara yolu üzeri. O yüzden oturma gibi bir durum yok. Çünkü adam geliyor 2 su alıp gelip gidiyor ve bir daha da görmüyorsunuz. Ürün çeşitliliği oldukça tabi ışler artıyor. Su an dükkanda 150 çeşit sigara, ıçki filan olduğu için gayet iyi. Daha öncede yazdığım gibi aylık 6 bin tl kâr var :)

• Başka sorusu olan var mı beyler ?

• quote:

Başka sorusu olan var mı beyler ?

çok fazla karışık mı bu işler yani tecrübesiz bir adam bile çevirebilir mi bu işleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Lesh

quote:

Başka sorusu olan var mı beyler ?

çok fazla karışık mı bu işler yani tecrübesiz bir adam bile çevirebilir mi bu işleri

Hiç yapmadıysan en başta zorlanırsın. Ama alıştıktan sonra çok kolay. Ama yardım eden birileri olması lazım, çok yoruluyorsun ve yıpranıyorsun. Babam gece 12'de kapatıyor. 1 de yatıyor. 6.30'da dükkan acıyor. Toptancılara filan devamlı paranı ödersen çok güzel hayatın olur. Doktorla aynı maaşi hatta fazlasıni alırsın. Ama en önemli şey mekanın nerede olduğu. Büyüklüğü önemli değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende baya yaptim o isi tutturursan kral is..

Aynen. Biz tutturduk. Hava için söylemiyorum. 1 ev yaptırdık. 10 senedir oturuyoruz. 2 katlı bir ev yaptırdık. Tarlalar aldık filan. Zamanında böyle bir yeri babam bulmasaydi hiçbiri olmazdi. Kirada otururduk.

Cok rahat yaptirirsin.. Zaten sabah ogle aksam hep standarttir musteriler genelde belli adamlar abone olur toptancilarla arayi iyi tuttunmu sikinti yok

Toptancı ıle aralar süper. Mesela normalde ıçki, sigara grubu kimseye veresiye vermiyor. Ama bize 3000 tl lik veresiye bile veriyorlar. Ayrıca hocam tam tersi aynı müşteriler gelmiyor bize :) yol kenarı olduğu için müşterinin yüzde 90'inını hayatımızda ılk defa görüyoruz :D

Ben got metrekare dukkanda aksama kadar 1-2bin arasi ciro yapardim ufak sehirde sizin durum ne ? Birde vinkara aliyormusunuz

Hocam biz günde 2 bin tl ciro, aylık 6 bin tl net kâr yapıyoruz .

O nasıl oluyor? Günde 2 bin TL ciro yapıp AYDA 6 bin TL kaar etmek,açar mısın biraz

satılan ürün başına bakkala kalan kar pek fazla olmuyor zaten genelde.
    sigaradan 25,30 kuruş kar ediyorlar ordan hesapla işte. olay sürümden kazanmak

• bizimde 25 yıllık büfemiz var samsunda yeni yapılan bulvar avm nin yanında bu senenin sonunda belediye kaldıracak şimdiye kadar çok ekmeğini yedik oranın 2 sene inşaat olduğu için yanımızda günü kurtaracak kadar iş yapabiliyorduk ( içki satmıyoruz bu arada ) tam avm açıldı işlerde açıldı dedik bu sefer belediyeden kaldırma kararı çıktı araya bakan bile sokmamıza rağmen samsun büyükşehir belediyesi başkanı yusuf ziya dönmedi kararından zaten en başından beri avm nin sahibi ile tartışıyorduk sürekli büfenin önüne mal koymalar falan tatsız hareketler oluyordu . size şöyle söyleyeyim samsunun en işlek yerlerinden birisi burası avm inşaatından önce hemen yanımızda otobüs durağı vardı o günlerde ( temmuz-ağustos gibi sıcak aylarda ) günde 150-200 koli sadece su satıyorduk koli başı kar 6tl gerisini siz düşünün

• bizde büfe açacağız bir kaç aya.meşrubat,dondurma,çerez,cips vs.. olacak siz ne satıyorsunuz en fazla,neler satmak lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erectus

bizde büfe açacağız bir kaç aya.meşrubat,dondurma,çerez,cips vs.. olacak siz ne satıyorsunuz en fazla,neler satmak lazım ?

kardeş su ve sigara en çok dönen mallardır sigaranın karı çok yoktur ama para çevirici bir özelliği olduğu için sigara olmazsa dükkanı döndüremezsin meşrubatlardan da coca cola ile anlaşmanı tavsiye ederim kimse coca cola varken pepsi varmı demez ama pepsi alırsan millet coca cola yokmu der bu arada bunların dolabınıa almayı unutma dondurma da aynı şekilde algida al cips fritolay çerez ise tercihine kalmış ama piyale almanı tavsiye ederim ( çerezde tek markaya bağlı kalmak zorunda değilsin aslında ) bisküvi çikolata yı sakın dandik marka alma eti ülker falan olsun gibi gibi daha çok uzatılır bu liste

• yedigün veriyor mu büfede
  • hırsız geldi mi hic, amerikadaki gibi, pompalıyla falan...

• Büfenin yerini ve aylık kazancı yazmasaydın.. Yarın maliyeciler gelir.

• reserved
  • 23 Senedir yapması Senin şansına olmuş. Parayı kullanmayı biliyorsa baban, orayı AVM gibi yapmıştır..

1 yıl içinde ne kadar kazandırıyor tahmini olarak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

23 Senedir yapması Senin şansına olmuş. Parayı kullanmayı biliyorsa baban, orayı AVM gibi yapmıştır..

Hocam ıste aylık bize kalan net kâr 6 bin TL oluyor. Yılda da 70 milyar net kâr oluyor :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

23 Senedir yapması Senin şansına olmuş. Parayı kullanmayı biliyorsa baban, orayı AVM gibi yapmıştır..

Hocam ıste aylık bize kalan net kâr 6 bin TL oluyor. Yılda da 70 milyar net kâr oluyor :)

hocam peki baska islerde var mi? ya d ma 2. bufeyi neden acmiyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.