Şimdi Ara

Babam 23 senedir büfe işletiyor. Soruları alayım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
103
Cevap
3
Favori
27.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: El Cazador

Sigaralarda ne kadar kâr oluyor. Yani 8 liralık marlboronun ne kadarı sizin kârınız.

25 kuruş felan oluyor bildiğim kadarıyla sigaranın karı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnRe

quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

Sigaralarda ne kadar kâr oluyor. Yani 8 liralık marlboronun ne kadarı sizin kârınız.

25 kuruş felan oluyor bildiğim kadarıyla sigaranın karı.

Aynen öyle. 20 kuruş filan oluyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi zamanlarda saatlerde orda oluyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay hoşt ulan

Evet beyler. 23 senedir yol kenarında büfe işletiyoruz. Merak ettiğiniz sorular varsa buyrun sorun.

sağa diyiimm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay hoşt ulan

quote:

Orijinalden alıntı: Yunba53

Fiyat listesini özet gecebilirmisin ? Adres ?

Manisa/ Salihli. Ankara asfaltı üzeri. Durak Büfe. Bekleriz :)

Bende salihli.Sonunda bulabildim birini :)

• hocam redbull un kasa olarak geliş fiyatını öğrenebilirmiyim. Birde toptancısı kimdir bunun?
  • Biz de 20 yıldır bir pastane ve börekçi işletiyoruz ilk 10 yıl işler iyi olmasına rağmen son 10 yıl da pastane/börekçiliğin adeta bo*unu çıkardılar
    İstanbul arnavutköy de saha kenarında büfe / kuruyemiş tarzı birşey açmayı planlıyoruz sor bakalım babana tutarmı ? Genelde arnavutköyspor klübünün maçları olurken yani hafta sonları insan trafiği fazla oluyor ve yakınında düğün salonu olduğundan mantıklı diye düşünüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 26 Eylül 2012; 23:08:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RB26DETT

hocam redbull un kasa olarak geliş fiyatını öğrenebilirmiyim. Birde toptancısı kimdir bunun?

Redbull yanlış hatırlamiyorsam bir paketde 30 tane var ve 67.5 tl'ye geliyordu. Yani tanesi 2.25. Yanlış da olabilir.

• konuyu hortlattım ama inş cevap gelir. :)
    yakın bi tanıdığım spor salonu açıyor, yaklaşık 2000-3000 üye kapasiteli, buranın kantinini sen işlet ihale falan açmayım hiç diye teklif geldi. Açıköğretim okumuş adamım doğru düzgün iş güç yok bu teklif çok cazip geldi. şuan tadilatı falan sürüyor 2ay sonra görüşelim şartları dedi bende de biraz birikmiş para var kafama çok yattı açmayı düşünüyorum. Çay tost su vs. olacak salonun kapalı bölümünde olacak asıl yer, havuzların ve terasın olduğu yere de vitamin bar tarzında biyer yapcam işletme konusunda sıkıntı yok ne alınır ne satılır tahmin ediyorum. Ama bu işin defter kısmı nedir ne değildir hiç bi fikrim yok. benle birlikte 4-5 kişi çalışan olur, açmak için yeterlilik belgesi meslek odası vs kayıt yapılması gereken yerler varmı dır? ahmet büfe, mehmet büfe gibi isim almam gerekecekmi yoksa spor salonunun bünyesindemi olacağı için oranın ismimi geçecek, tost vs olduğu için gıda denetlemeleri olacakmı? şimdi gidip adama da soramıyorum. 4milyarlık yatırım yapıp işletme kuruyo adam gidip sorarsam hem uğraşmaz benle hemde bu beceremicek heralde diye düşünür :D bu büfeyi (büfemi kafemi kantinmi ne gecer adı onuda bilmiyorum gerçi) sıfırdan nasıl açabilirim yardımcı olursan sevinirim.

• 2 sene once bufede 2.5 saat mahsur kaldim.

Karnim acti abimle bufede toat yedik brn bitimemistim abimi biri cagirdi gitti.
    Bende yavas yavas yedim. Abim gelcek oduyucek diye. 2.5 saat bekledim abim geldi na yapiyon hayla burda dedi şok oldum =)

• Bu işteki canınızı sıkan şey varmı

Yoksa da daha önce mutlaka olmuştur anlatır mısın biraz
  • Kardesim ben suanda fabrikada isciyim ve artik millet amelesi olmaktan cok sikildim ve 4 5 seneden beri bu isi yapiyorum ve suanda bende bufe acmayi dusunuyorum ama hic bu isleri yapmadim hic bir sey bilmiyorum püf noktalar nelerdirbanlatirmisin?

• konuya girmeden ay hoşt ulan mı dedim doğru çıktı Hacı ne oldu sizin hırsızlık işi?
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Oha hocam nasıl unutmadınız

Valla hırsızlık işi öyle kaldı. Babam gidip konuşmadı o adamla. O da zaten bir daha gelmedi bizim dükkana. Öyle bitti gitti.

Bu yaz sonunda da Büfeyi devredecek artık. Çok yoruldu, 25 sene oldu. Biraz kendine ayıracak, bağ işleri ile uğraşacak vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrullah.

Evet beyler. 23 senedir yol kenarında büfe işletiyoruz. Merak ettiğiniz sorular varsa buyrun sorun.

Her beyaz yakalının hayali olan "işlek yerde büfe açma" onların sandığı kadar rahat mı ve çok kazandırıyor mu? Bi de ne zaman işlek yerde bi büfeden alışveriş yapsam lan boşuna okuyorum yemin ederim duygusu çöküyor haklı mıyım öyle düşünmekte?
  • Syme kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız maalesef. Aynı şehirde bulunan bir büfeden örnek vereyim. Yanlış bilmiyorsam günde sadece 2 Bin TL içki satışı yapıyor. Bu adamın Aylık net Karı 10 Bin TL seviyesinin altına düşmüyor. Dükkanı 15 m2 gibi bir şey :) şimdi gitse 2 kişi çalıştırsa sabah akşam, 1.5 bin TL Maaş verse, adama kemiksiz 7 Bin Tl kalır.

• Vay be iyi hort. noldu hocam dükkan duruyormu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    Evet duruyor. Ama artık son ayları diyebilirim. Eylül ayında kapatacak gibiyiz.
  • Birazda ben hortlatıyım :) naptın hocam devammı sen basına geçmeyi düsünmüyormusun? bu ara bende cok düsünüyorum, üniversite okuyorum okusam nolcak ülkede ki şartlar ortada kendi işimmi yoksa birinin yanında calısmakmı diye hepsinin kendine göre güzelliği var tabi ama çok kararsızım. Sen naptın kendi işinizden birşeylere sahip oldunuzmu?
  • Bizimde market var. Aksiyon eksik olmuyor. İlk açıldığı yıllar yani 16 sene öce babamla annem dükkandaymış işte. Adamın biri gelmiş babama artislik yapmış sonra babamın boğazına sarılmış annem adamı tutmuş saçlarından cama yapıştırmış. Bir güzel dövmüş. Babam izlemiş sadece. Ondan sonra amcam babam içerideyken içeri benzin atıp ateşe verdi bir de at yavrusu girmişti. Sevimli de bir şeydi. Ondan sonra geçenlerde bir arkadaşım alkollü gelmiş içerideki üniversite öğrencilerine saldırmış. Abim gitmiş kafayı gömmüş çocuğun dişleri dökülmüş. Bana hiç denk gelmiyor ya. Genelde sarhoşların yere düşüşlerini filan izliyoruz.

En komiği de bir tane köpek vardı böyle kısa boylu. Karnı acıkmış duvar köşesinden patilerin üzerinde sürüne sürüne geliyor. Dükkanın önündeki cipsi çalıyor. Kaçıyor sonra patisiyle vurarak patlatıp yiyor. Kamera kayıt almış

Bir de bir kız gelmişti Almanyalı Türkçe biliyordu. Bana 2 lira bahşiş bıraktı. Sonra ben sordum neden bıraktın diye. Kız bana açıklamaya çalışyordu aynı zamanda dışarı çıkıyordu gitti kapıya girdi. Zor tutmuştum kendimi. Kışları fare çok giriyor. Abim geçen havalı tüfekle vurmuş bitanesini. Ya bi rast gelemiyorum ya.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.