Şimdi Ara

Babam arabayı vermekte neden zorlanıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Guzel kardeşim bence baban seni dusunuyordur. Allah korusun basina bir is gelirse diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

megane1 kiskanilacak bir arac degil.
    yaşından dolayı olabilir.

benim yegen sağlık durumu için araba istemişti.
    akşam getirdiğinde araba kum doluydu.
    koltuklar da nemliydi.
    belliki kızlarla denize gitmiş çakal.

Yapmışsın bir abilik böyle forum köşelerinde dillendirmenin ne alemi var.

• Baba olunca anlarsın arkadaşım...

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Ben de ilerde evladima ben olmadan araç vermem. Yanında ben ya da annesi olmadan imkânsız, yaşı kaç olursa olsun. Ne zaman kendisi kazanır arabasını alır o zaman biner. Anadoluda bu işin kuralı böyledir. Bu hafta başımıza bi olay geldi, aynı konu ile ilgili, detay paylaşmak istemiyorum ama durum aynısı ve içki olayları da varmış. Bir daha asla. Hata etmisiz

Kimse evladina bir sey olsun istemez tabiiki ama sizinki de cozum degil. evet belki bu yontem iile sizin arabanizda basina bir sey gelmez ama baska sorunlar olabilir.Size hirslanir, araba kiralar, arkadaslarinin arabasini kullanir vs.

Diyelim universite okuyor 22 yasina kadar, ondan sonra 2-3 yilda anca araba alacak duruma gelecek desek 25 eder.
    Simdi siz 24 yasinda ona arabanizi vermiyorsunuz 1 yil sonra kendi arabasini alip biniyor eee 1 yilda ne degisti de basina bir sey gelmeyecek.

Mesela benim ailem okurken benim okula araba ile gitmeme izin verdi ve cok rahat ettim. Acemi iken ufak tefek kazalar atlattim. Simdi aynisin ben de cocuklarima yapmak istiyorum. Umarim akli basinda cocuklar olurlar ve benim de imkanim olur da onlara universitede kendi arabalarini alabilirim.

• 1.5 aydır kullanıyorum en az 600-700 km yaptim .ufak tefek kaza bile yapmadim. Veriyor da çok üstelersem haftada 1 falan . Okulum başlayacak haftada 1 anca veriyor okula toplu taşımayla gitmek de aynı para ama her gün vermez eskiyecek diye korkuyor demekki daha ne kadar eskiyecek ki?

• Bizim araba Volkswagen olmasa babam banada vermezdi arabayı. Ama Volkswagen kalitesini ve güvenliğini bildiği için sorun olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske önce babana sorsaydin

• 22-23 sene önce rahmetli babamın arabalarını kaçırırdım.

Bir gece bağırarak uyandı, rüyasında benim kaza yaptığımı gördüğünü söyleyince o zaman dank etmişti, neden arabayı "her zaman" vermediğini anlar gibi olmuştum.

Şimdi de benim oğlum benden anahtar isteyecek, arabalar daha hızlı, trafik kat kat daha kalabalık.

Canımı sıkıyor bu acı gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

megane1 kiskanilacak bir arac degil.
    yaşından dolayı olabilir.

benim yegen sağlık durumu için araba istemişti.
    akşam getirdiğinde araba kum doluydu.
    koltuklar da nemliydi.
    belliki kızlarla denize gitmiş çakal.

Sağlık başka bi şeye benzemez, dr dan utandıysa kızlara kontrol ettirmiştir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda babamdan ötesi yoktur bence.ben bu yaşımda hala anahtarı bile elime alamıyorum arabasının.ama şuanda bir sebebi var araç şirket aracı olduğundan 2. Kişinin kullanması yanlış.hoş kendi arabası varkende durum aynıydı orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Ben de ilerde evladima ben olmadan araç vermem. Yanında ben ya da annesi olmadan imkânsız, yaşı kaç olursa olsun. Ne zaman kendisi kazanır arabasını alır o zaman biner. Anadoluda bu işin kuralı böyledir. Bu hafta başımıza bi olay geldi, aynı konu ile ilgili, detay paylaşmak istemiyorum ama durum aynısı ve içki olayları da varmış. Bir daha asla. Hata etmisiz

Bunun yerine yapmanız gereken ona araba kullanmanın ve birey olmanın sorumluluklarını güzelce öğretmektir.

Benim yetiştirdiğim oğlum ve kızımın (ehliyet almalarına daha 7-8 sene var) ileride, arkadaşının kullandığı arabaya bineceğine, kendi sorumluluğunu alarak, kendi kullandığı araçla gitmesini daha güvenli bulurum.
    O genç yaşlarında tanımadığım bir insanın, nasıl yetiştirdiğini bilmediğim çocuğunun şöförlüğüne/olgunluğuna güvenemem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 neden olabilir;

1-Baban pimpirikli ,kaza yaparsın canına birşey olur diye düşünüyor. Mantıksız, çünkü gider başka bir araç kullanırsın olacağı varsa gene olur.
    2-Sen çok kötü araç kullanıyorsun
    3-Baban çok cimri..çizersin filan,masraf olmasın diye düşünüyor
    4-VERMEZ VERMEZ, ÇÜNKÜ SEN FAKE BİR BABANIN FAKE EVLADISIN BURADA MİLLETLE KAFA BULUYORSUN
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

4 neden olabilir;

1-Baban pimpirikli ,kaza yaparsın canına birşey olur diye düşünüyor. Mantıksız, çünkü gider başka bir araç kullanırsın olacağı varsa gene olur.
    2-Sen çok kötü araç kullanıyorsun
    3-Baban çok cimri..çizersin filan,masraf olmasın diye düşünüyor
    4-VERMEZ VERMEZ, ÇÜNKÜ SEN FAKE BİR BABANIN FAKE EVLADISIN BURADA MİLLETLE KAFA BULUYORSUN

Başıma türlü aksilikler geldi ehliyeti 4 te aldım önyargısı olabilir

• Ben arabamı kimsenin kullanmasını istemiyorum,babama bile zorda kalmadıkça vermem

Şaka şaka bir babama serbest
  • atil000 A kullanıcısına yanıt
    Ben zamanında 2 kere girdim alamadım..halbuki normalde kullanıyordum..yanıma polis oturunca elim ayağıma dolanıyordu..Sonra ilk kurs olayı çıkınca gittim ilk girişte aldım (memurlar sivildi) .hey gidi hey sene 1988....Yani diyeceksin ki baba ben 4 kere ehliyet sınavına girmiş tecrübeli bir insanım benim gibisini nereden bulacaksın..ya da daha beteri ''bak yaşlanınca beni şuraya götür buraya götür araba ile dersen götürmem ha'' deyip korkutacaksın..belki tutar
  • 40 yaşındayım. 250 bin kmdir araç kullanıyorum. Babam hala aracını bana vermez. Ama komşunun çocuğuna veriyor.

Babalık kuralı falan herhalde bu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.