Şimdi Ara

Babam çiğ kıyma yiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mehmet328

kurt adam geri dönüyor gibi 1 konu olmuş

hannıßıLLé mi ßenzettiN
  • baban taze eti sewiyo anlaşılan vitaminini kaybetmek istemediği için pişirmiyor güzel düşünce
  • Çiğ yada az pişmiş kıyma yemek tehlikeli midir?
    Evet. Çiğ ve az pişmiş etler zararlı bakteri içerebilir. Çiğ yada az pişmiş sığır etlerinin yenmemesi tavsiye edilir. Tüm bakterilerin yok edildiğinden emin olmak için; köfteler, güveçler ve hamburgerler 100 °C ye kadar pişirilmelidir. Gıdanın iç sıcaklığının, güvenli seviyelere ulaştığını kontrol etmek için bir gıda termometresi kullanınız.

http://www.food-info.net/tr/qa/qa-saf69.htm

• hiç denemedim

kötü bir tadı olsa gerek..
  • [Deleted by Admins]
  • kesinlikle uyarmalısın ve bir de şunu söylememde yarar görüyorum.artık günümüzde kene denilen illetin yüzünden bulaşan krım kongo kanamalı ateşi çiğ etlerde bulunma ihtimali çok yüksek oluyormuş özellikle hemen kesilip yenilen bekletilmeyen etlerde çok riskli.babana böyle bir şeyin bulaşmasını kimse istemez.gerekli uyarıları yapmalısın veya yapmalısın başka seçeneiğin yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A899E719 -- 20 Haziran 2008; 0:15:37 >
  • Mide için kötü bir dururm,tenya gibi parazitlerin oluşması veya bunun gibi mide ve bağırsak rahatsızlıklarını tetikler,meyveler yıkanıp yenmeli,hatta çeşmeden akan sular kaynatıp içilmeli,et ve et ürünleride pişirilmeden yenmemelidir,örneğin salam.
  • Brusella hastalığına neden olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

afiyet olsun ama çiğ etten tenya gibi parazitler rahat bulaşır

• anlaşılan babanız yaşamaktan bıkmış derhal manevi tedavi uygulanmalı....
  • hocam tenyaların 10 metreye kadar olabileceğini okumuştum bi yerde....
  • quote:

Orjinalden alıntı: 06YALNIZKURT

anlaşılan babanız yaşamaktan bıkmış derhal manevi tedavi uygulanmalı....

öle zaten ölumune ıcıyor bıde baya bıseyler yasadık kafayı yedı ben bıle yedım yaa
  • Olm senin peder kopmuş ben diyim .
  • Bir ara beyin kurtlanmasına yok açıyor diye duymuştum google'dan arat kurtlu beyin diye ve babana göster muhtemelen vazgeçecektir.
  • baban ağzının tadını biliyor ama cok zararlı oldunu söyle babana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayarsız Enerji -- 5 Temmuz 2008; 12:34:05 >
  • Önerileriniz için teşekkürler. Çiğ kıymanın vücuda zararları konusunda gereken bilgiler verilmiştir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.