Şimdi Ara

Babam çiğ kıyma yiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyelr babam son bır aydır kıymayı cıg cıg göturuyor ama içkılı ıken sımdı ayık ken bıle yıor ıyı alıstı ama kurt fılan yapar demı yanı dıyorum yeme ben sana kızarıyıom yok böle sevıyom dıyoo bezelyeyıde cıg yıor sızce zararı nedır nasıl bıraktırırım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çiğ Kıyma Yemek: Riskleri ve Alternatifleri

Çiğ Kıyma Yenir mi?

Hayır. Çiğ kıyma yemek tavsiye edilmez ve ciddi sağlık riskleri taşır.

Çiğ Kıyma Yersek Ne Olur?

Çiğ kıyma, Salmonella, E. coli ve diğer zararlı bakteriler açısından zengin olabilir. Bu bakteriler, gıda zehirlenmesine, ishal, kusma ve hatta daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ayrıca çiğ kıymada bulunan parazitler, bağırsak sorunlarına yol açabilir.

Alternatifler

Çiğ kıyma yemekten kaynaklanan risklerden kaçınmak için şu alternatifleri düşünebilirsin:

• Pişmiş Kıyma: Kıymayı iyice pişirerek zararlı bakterileri yok edebilirsin.
    • Pişmemiş Et Alternatifleri: Vejetaryen kıyma veya tofu gibi etsiz kıyma alternatiflerini kullanabilirsin.
    • Kuru Et Ürünleri: Pastırma, sosis gibi kuru et ürünleri güvenli bir şekilde çiğ olarak tüketilebilir.

Sonuç

Çiğ kıyma yemekten kaçınmak ve sağlığını korumak önemlidir. Pişmiş kıyma veya etsiz alternatifleri tercih ederek çiğ kıyma kaynaklı sağlık risklerinden korunabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • afiyet olsun ama çiğ etten tenya gibi parazitler rahat bulaşır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

afiyet olsun ama çiğ etten tenya gibi parazitler rahat bulaşır
    Küçükken ben de yerdim ve çok hoşuma giderdi. Bak aklıma geldi tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

Doğru, parazit bulaşma ihtimali çok fazla. Parazitlerin bulaşması için ideal ortam. Bu yüzden Çiğ Köfte bile yapılırken baharatlarla çok iyi ezilip etin yanması sağlanmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

Doğru, parazit bulaşma ihtimali çok fazla. Parazitlerin bulaşması için ideal ortam. Bu yüzden Çiğ Köfte bile yapılırken baharatlarla çok iyi ezilip etin yanması sağlanmalı.

Alıntıları Göster
    ya cok yıo ne yapmalıyım kucuk cocuk degılkı kızasın babam sonuctaa söluyom bende parasıt yapar zaten yemek fılan bısey yedıgı yok sırf ıckı hergun hemde

• quote:

Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

ya cok yıo ne yapmalıyım kucuk cocuk degılkı kızasın babam sonuctaa söluyom bende parasıt yapar zaten yemek fılan bısey yedıgı yok sırf ıckı hergun hemde

Alıntıları Göster
    bi de bulabilir misin bilmiyorum
    çiğ etten dolayı adamların beyinlerinde kurt oluşuyomuş video vardı
    sonra baya bi süre çiğ köfte fln yememiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: indifferent_00

bi de bulabilir misin bilmiyorum
    çiğ etten dolayı adamların beyinlerinde kurt oluşuyomuş video vardı
    sonra baya bi süre çiğ köfte fln yememiştim

Alıntıları Göster
    arkadaş sen bu konunun ciddi olduğunu babana kanıtlaman lazım.. örneğin bu konu hakkında yazılar videolar bularak babana tamda olmasa biraz yardımın dokunur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalkoc

arkadaş sen bu konunun ciddi olduğunu babana kanıtlaman lazım.. örneğin bu konu hakkında yazılar videolar bularak babana tamda olmasa biraz yardımın dokunur

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: unalkoc

+ google'a çiğ etin zararları yazınca çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

quote:

Orjinalden alıntı: unalkoc

+ google'a çiğ etin zararları yazınca çıkıyor

Alıntıları Göster
    beyler az cok bılıyorum zararlarınıda babam kafayı yedı yaa ölcem dıyoo her gunde ıcıyoo ıkıfunde yaırm kılo cıg kıymayı yıyıo dırek yeme dıyınce kızıyoo zaten normalde bı yedıgı sey o bıde sabah bı kac bardak cay bırayla beslenıyoo cok bunladım yaa su ıcenlerın taa allah be... versın baska bısey demıyorum neysee tadındada olsa ıckı haram neyse babam degılde kardesım abım ablam olsaydı döve döve bıraktırırdımda o yastakı adama ne anlatabılcenkıı ayık olsaaa

• quote:

beyler az cok bılıyorum zararlarınıda babam kafayı yedı yaa ölcem dıyoo her gunde ıcıyoo ıkıfunde yaırm kılo cıg kıymayı yıyıo dırek yeme dıyınce kızıyoo zaten normalde bı yedıgı sey o bıde sabah bı kac bardak cay bırayla beslenıyoo cok bunladım yaa su ıcenlerın taa allah be... versın baska bısey demıyorum neysee tadındada olsa ıckı haram neyse babam degılde kardesım abım ablam olsaydı döve döve bıraktırırdımda o yastakı adama ne anlatabılcenkıı ayık olsaaa

Alıntıları Göster
    İğrenç

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-68F639DEB

İğrenç

Alıntıları Göster
    Babana selam söyle ama pek de sağlıklı ve normal bişi yapmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Limit

Babana selam söyle ama pek de sağlıklı ve normal bişi yapmıyor.

Alıntıları Göster
    aleykum slm ya laf anlatamıyorum ayıkken sınırlı ıckılıyken ıyı ama yanlıs yapıyo cıg kıyma felan ne desek bos sarhosa mektup okutulmazmı yazılmaz mı ne
  • quote:

aleykum slm ya laf anlatamıyorum ayıkken sınırlı ıckılıyken ıyı ama yanlıs yapıyo cıg kıyma felan ne desek bos sarhosa mektup okutulmazmı yazılmaz mı ne

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 87akin-izmir

Sarhoşken mi yer çiğ kıymayı

• quote:

Orijinalden alıntı: No Limit

quote:

Sarhoşken mi yer çiğ kıymayı

Alıntıları Göster
    evet sarhosken gercı herzaman suuru yerınde babamın sarhoskende dedıgını hatırlar ama öleyken yıor kıymayıı ıstee

• bagırsak kurdu yapar soyle babana yemesın cok sakıncalı ustelık ıgrencte
  • quote:

evet sarhosken gercı herzaman suuru yerınde babamın sarhoskende dedıgını hatırlar ama öleyken yıor kıymayıı ıstee

Alıntıları Göster
    quote:

Adam sarhoşken nasıl ayırt etsin, koyun önüne mis gibi ızgara köfte bak nasıl yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: sey15da25

bagırsak kurdu yapar soyle babana yemesın cok sakıncalı ustelık ıgrencte
    çiğ çiğ mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

çiğ çiğ mi

Alıntıları Göster
    kurt adam geri dönüyor gibi 1 konu olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet328

kurt adam geri dönüyor gibi 1 konu olmuş

Alıntıları Göster
    bılınclı yıoor beyler tamamen bılerek yanıı
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

sen bu dediklerinde ciddimisin? nasıl bir oratmda yaşıyosun yaa böyle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.