Şimdi Ara

Tam pişmemiş tavuk eti yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
56.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba tam pişmemiş tavuk göğsü yedim birşey olurmu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Tam Pişmemiş Tavuk Eti Yemenin Riskleri

    Tam pişmemiş tavuk eti yemek, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek zararlı bakteriler içerebilir. Salmonella ve Campylobacter gibi bakteriler, tavuk etinde yaygın olarak bulunur ve az pişmiş veya çiğ olarak tüketildiğinde ishale, kusmaya ve ateş gibi semptomlara neden olabilir. Bu hastalıklar özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için tehlikeli olabilir.

    Çiğ Tavuk Eti Yemenin Olası Sonuçları

    • Salmonella zehirlenmesi: Salmonella bakterisi, ishal, kusma, ateş ve karın kramplarına neden olabilir.
    • Campylobacter infeksiyonu: Campylobacter bakterisi, ishal, ateş, karın ağrısı ve halsizliğe neden olabilir.
    • Diğer enfeksiyonlar: Tam pişmemiş tavuk eti ayrıca Escherichia coli (E. coli) ve Clostridium perfringens gibi diğer zararlı bakterileri de içerebilir.

    Az Pişmiş Tavuk Yenir mi?

    Az pişmiş tavuk eti asla tüketilmemelidir. Tavuğun iç kısmının 74°C'ye kadar pişirilmesi, zararlı bakterileri öldürmek için gereklidir. Tavuğun pembe veya kanlı olmaması ve et sularının berrak olması gerekir.

    Tam Pişmemiş Tavuk Eti Yersen Ne Olur?

    Tam pişmemiş tavuk eti yerseniz, yukarıda belirtilen hastalıklardan herhangi birine yakalanma riskiniz artar. Bu hastalıklar genellikle birkaç gün sürer, ancak bazı durumlarda daha ciddi komplikasyonlara yol açabilirler.

    Kendinizi Korumak İçin İpuçları

    Tam pişmemiş tavuk etinden kaynaklanan hastalıklardan korunmanın en iyi yolu şunlardır:

    • Tavuğu 74°C'ye kadar iyice pişirin.
    • Tavuğu çiğ etle temas ettirmeyin.
    • Çiğ tavuğu işledikten sonra ellerinizi iyice yıkayın.
    • Çiğ tavuğu buzdolabında 2 günden fazla saklamayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fıstık
  • fıstıksız olsun ben fıstıklı sevmem
  • helva yoksa pasta yiyin
  • 12-72 saat sonra enfeksiyon, ishal, ateş, ve karın krampları gelişir.Hastalık genellikle 4 ila 7 gün sürer ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşir. Bazı kişilerde, ishal hastanın hastaneye gitmesini gerektirecek kadar şiddetli olabilir. Bu hastalarda, Salmonella enfeksiyonu bağırsaklardan kan dolaşımına ve vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve antibiyotik tedavisi gecikirse ölüme neden olabilir.Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi bozulmuş olan kişilerde hastalık daha ciddi seyreder. - See more at:http://www.populermedikal.com/enfeksiyon/salmonella.asp#sthash.FfFaFKZ8.dpuf




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erain

    12-72 saat sonra enfeksiyon, ishal, ateş, ve karın krampları gelişir.Hastalık genellikle 4 ila 7 gün sürer ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşir. Bazı kişilerde, ishal hastanın hastaneye gitmesini gerektirecek kadar şiddetli olabilir. Bu hastalarda, Salmonella enfeksiyonu bağırsaklardan kan dolaşımına ve vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve antibiyotik tedavisi gecikirse ölüme neden olabilir.Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi bozulmuş olan kişilerde hastalık daha ciddi seyreder. - See more at:http://www.populermedikal.com/enfeksiyon/salmonella.asp#sthash.FfFaFKZ8.dpuf

    Hocam hani TADI normaldi ama ben yaptığım için şüpheleniyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  •  Tam pişmemiş tavuk eti yedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et tazeyse bir şey olmaz :)
    Zaten hayatta kalırken zorda olursanız pişirmedende yiyebilirsiniz :)
  • Helvalı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tavada pişerken hafif beyaz olduğunda biraz yiyorum bir şey olmuyor merak etme tadı da güzel oluyor suyunu tam salmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entelektüel Ayı

    ben tavada pişerken hafif beyaz olduğunda biraz yiyorum bir şey olmuyor merak etme tadı da güzel oluyor suyunu tam salmıyor

    Ben yediğimde bir gıdım su bile salmamıştı ama kızarmıştı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün ben de tam pişiremedim tekrar pişirmeye üşendim yedim yaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La oğlum kocaman adamsın ne olacak

    Çiğ yumurta içen adamlar var
  • Bizim mangalda etler pismemis arkadasta cok yemisti cocuk bagirsak paraziti olmustu 1 hafta gelemedi okuka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koska'nın fıstıklısından alabiliyor muyuz? Diğer helvayı sevmiyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fıstığım helvalı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alex Turner kullanıcısına yanıt
    Çiğ bir şekilde yemişliğim var korkma tavuk hasta değilse bir şey olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer tavuk temiz ve hastalıklı değil ise birşey olmaz azda olsa piştiyse mikroplar ölmüştür birşey olmaz tavuk hastalıklı ise enfeksiyon ishal iştahsızlık baş ağrısı miğde bulantısı varsa doktora görün
  • Dondurmalı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rift

    Et tazeyse bir şey olmaz :)
    Zaten hayatta kalırken zorda olursanız pişirmedende yiyebilirsiniz :)

    Bilgi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen.Balık ve kırmızı et ile kümes hayvanları ve yabanıl kuşları bir tutmayın.Balık ve kırmızı et çiğ yendiğinde tenya gibi parazit kapma riskiniz olur.Ola ki bilmeden domuz etini çiğ ya da az pişmiş yerseniz hayvan hastalıklı ise trişinoz denen tehlikeli bir parazit hastalığına yakalanabilirsiniz.Ama kümes hayvanlarını çiğ ya da az pişmiş yerseniz yukarıda erain adlı arkadaşın açıkladığı ,salmonella bakterisinin ölüm riskli enfeksiyonuna yakalanabilirsiniz.Bu konu o kadar hassadır ki,uzmanlar tavuğu musluğun altına tutup yıkanmamasını,yıkanırken tavuktan mutfağa sıçrayan suyun bile tezgahı enfekte ettiğini ve bunun önlenmesi gerektiğini söylerler.Tavuk, hindi gibi etleri doğradığınız et kesme tahtası ve bıçağın ayrı olması ve kırmızı etde farklı bir kesme tahtası ve bıçak kullanılması gerekir.Yabancılar bizden daha bilinçli.Özellikle fırında hindi pişirirken,hindinin buduna özel termometre saplayarak tam pişip mikropların öldüğünden emin oluyorlar.Ama kırmızı eti neredeyse çiğ yemekte sakınca görmüyorlar(rosebif).Çiğ balıktan yapılan Suşi için ise, orkinos balığındaki parazitler ölsün diye -180 C' civarına soğutulur.(-18 değil -180)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.