Şimdi Ara

Tam pişmemiş tavuk eti yedim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
55.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qnedim

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rift

    Et tazeyse bir şey olmaz :)
    Zaten hayatta kalırken zorda olursanız pişirmedende yiyebilirsiniz :)

    Bilgi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen.Balık ve kırmızı et ile kümes hayvanları ve yabanıl kuşları bir tutmayın.Balık ve kırmızı et çiğ yendiğinde tenya gibi parazit kapma riskiniz olur.Ola ki bilmeden domuz etini çiğ ya da az pişmiş yerseniz hayvan hastalıklı ise trişinoz denen tehlikeli bir parazit hastalığına yakalanabilirsiniz.Ama kümes hayvanlarını çiğ ya da az pişmiş yerseniz yukarıda erain adlı arkadaşın açıkladığı ,salmonella bakterisinin ölüm riskli enfeksiyonuna yakalanabilirsiniz.Bu konu o kadar hassadır ki,uzmanlar tavuğu musluğun altına tutup yıkanmamasını,yıkanırken tavuktan mutfağa sıçrayan suyun bile tezgahı enfekte ettiğini ve bunun önlenmesi gerektiğini söylerler.Tavuk, hindi gibi etleri doğradığınız et kesme tahtası ve bıçağın ayrı olması ve kırmızı etde farklı bir kesme tahtası ve bıçak kullanılması gerekir.Yabancılar bizden daha bilinçli.Özellikle fırında hindi pişirirken,hindinin buduna özel termometre saplayarak tam pişip mikropların öldüğünden emin oluyorlar.Ama kırmızı eti neredeyse çiğ yemekte sakınca görmüyorlar(rosebif).Çiğ balıktan yapılan Suşi için ise, orkinos balığındaki parazitler ölsün diye -180 C' civarına soğutulur.(-18 değil -180)

    Ne diyon la,bear gryllsden geliyoz biz




  • Bear grylls'de adam fil pisliğini sıkıp suyunu da içiyordu,yalnız kuşların yaşadığı küçük kayalık bir adadaki,içinde bir dolu kuş pislikleri ile kirlenmiş su birikintisinden aldığı suyu içemeyeceği için ,bu suyu hortum ile makatından sokup barsaklarıyla emdirme yöntemini de biliyorum.Çiğ hamsiyi ağzınıza atın ama çiğ tavuğu asla.Doktorlar besin zehirlenmesi yaşamamak için tavuk temizledikten sonra musluk dahil kullandığınız eliniz değdiği herşeyi dezenfektan madde ile temizlemeniz gerektiğini söylerler.Bana inanmayın,biraz araştırın.Sık sık ishal oluyorsanız bilin ki kaynağı hijyenden yoksun mutfaktır.
  • Hiçmi bear gryis izlemedin soyadını yanlış yazmış olabilirim adam çiğ böcek yılan vs yiyo bi keresinde deve moku yemişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.