Şimdi Ara

Horoz eti yenir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
16.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya dün tavuk çiftliğinde çalışan bi abla var komşumuz 3-5 kg arası bi et getirdi ama çok değişikti. annem ilk baş tavuk eti diye kakalamaya çalıştı bana ama inanmadım. derisi yüzülmüş eti böyle kıpkırmızı ama tavuk şeklinde tavugun irisiydi baya büyüktü . neyse sonra ısrar ettim tamam bu horoz eti dedi. zaten ilk görünütü hiç iç açıcı değildi. aksam fırına atcam diyo. yenir mi sizce horoz eti ? ben ilk görüşte tiksindim şahsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swarm. -- 18 Kasım 2014; 11:59:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Horoz Eti Yenir mi?

Horoz eti, yüzyıllardır tüketilen bir besindir. Bazı kültürlerde yaygın olsa da diğerlerinde yenilmesi tartışmalıdır.

Horoz Yenir mi?

Evet, horoz eti yenebilir. Dünyanın birçok yerinde, özellikle Asya ve Avrupa'da bir incelik olarak kabul edilir. Horoz eti, tavuk etine benzer, ancak daha sert bir dokuya sahiptir ve daha fazla lezzet içerir.

Horoz Eti Neden Yenmez?

Bazı kültürlerde horozların kutsal hayvanlar olduğuna inanılır ve bu nedenle yenilmezler. Ayrıca, horoz etinin tadının tavuk etinden daha sert olması ve daha az yağlı olması bazı kişiler tarafından hoş karşılanmayabilir.

Horoz Eti Helal mi?

İslamiyet'e göre, evcil kümes hayvanları yenilmesi helal olan hayvanlardır. Bu nedenle, horoz eti de helal olarak kabul edilir.

Horoz Eti Faydaları

Horoz eti, protein, demir ve çinko gibi besinler açısından zengindir. Ayrıca B vitaminleri ve selenyum içerir.

40 Gün Horoz Eti

Bazı geleneksel inanışlara göre, 40 gün boyunca horoz eti yemek sağlığa faydalı olabilir. Ancak bu iddiayı destekleyen bilimsel kanıtlar yoktur.

Sonuç

Horoz eti, bazı kültürlerde yaygın olarak tüketilen bir besindir. Besin değeri yüksek olmasına rağmen, bazı kişiler tadını veya dini inançlarını gerekçe göstererek tüketmeyebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yenir neden yenmesin? çok büyükse hindi olabilir hindi eti karttır zor pişer ve tavuk etine göre ağırdır tadı kokusu vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: kroto

yenir neden yenmesin? çok büyükse hindi olabilir hindi eti karttır zor pişer ve tavuk etine göre ağırdır tadı kokusu vs

valla bilmiyorum annem horoz eti dedi. hindi etiyse yerim . et baya kart gözüküyor ve cok kırmızı
  • Tavuk etiyle horoz etini görünüşte anlayamazsın. Arkadaşın dediği gibi sert olur horoz eti.
    Büyük ihtimal horozda değil.
  • atalarımız ne demiş kümesten baban çıksa yiyeceksin
  • anakata kullanıcısına yanıt
    ya horoz hocam büyük ihtimalle. rengi böyle kıpkırmızı değil açık renkte bir kırmızı . eti çiğken elledim sert yüzeyi. normal 2 butu filan var tavuk şeklinde ama çok büyük ağırlıgı hemen hemen 3/5 kg civarı
  • Hindi falandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Hindi falandır.
    Fıstıklı olsun.
  • Hindi. Yahni yapin cok güzel oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stan Marsh -- 18 Kasım 2014; 11:57:40 >
  • hindi etiyse fena kıtlarım yanlız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

Bu mesaj silindi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anakata

Tavuk etiyle horoz etini görünüşte anlayamazsın. Arkadaşın dediği gibi sert olur horoz eti.
    Büyük ihtimal horozda değil.

horoz eti kahvemsi siyahımsıdır yani koyu renktedir. Kırmızı ise Hindi olabilir

ayrıca eti yenir tavuk etinden birazcık farklı buda gayet normal biz tavuk yemeye alışmışız
  • Babannem kopek eti bile yemis.horoz etide yenir herhalde
  • öğkk
  • quote:

Orijinalden alıntı: YouMadOrNah

ya dün tavuk çiftliğinde çalışan bi abla var komşumuz 3-5 kg arası bi et getirdi ama çok değişikti. annem ilk baş tavuk eti diye kakalamaya çalıştı bana ama inanmadım. derisi yüzülmüş eti böyle kıpkırmızı ama tavuk şeklinde tavugun irisiydi baya büyüktü . neyse sonra ısrar ettim tamam bu horoz eti dedi. zaten ilk görünütü hiç iç açıcı değildi. aksam fırına atcam diyo. yenir mi sizce horoz eti ? ben ilk görüşte tiksindim şahsen

Eti piliçten daha lezizdir.
  • Dene bişey olmazsa bizde yeriz.
  • doğal tavuk eti süt gibi beyaz olmaz zaten, hormonlulara alisinca dogal tavuk etinin tadi biraz garip geliyor ama daha iyidir. Horoz tabiki yenir ama hem tavuklra nazaran sayilarinin cok az olmasindan hem de etinin biraz sert olmasindan dolayi tercih edilmez.
  • annem eti haşladı et beyazladı hocam . ne iş ben anlamadım
  • quote:

annem eti haşladı et beyazladı hocam . ne iş ben anlamadım

kardes sende ama abarttin. ye işte da uzatma
  • quote:

ya dün tavuk çiftliğinde çalışan bi abla var komşumuz 3-5 kg arası bi et getirdi ama çok değişikti. annem ilk baş tavuk eti diye kakalamaya çalıştı bana ama inanmadım. derisi yüzülmüş eti böyle kıpkırmızı ama tavuk şeklinde tavugun irisiydi baya büyüktü . neyse sonra ısrar ettim tamam bu horoz eti dedi. zaten ilk görünütü hiç iç açıcı değildi. aksam fırına atcam diyo. yenir mi sizce horoz eti ? ben ilk görüşte tiksindim şahsen

Afiyetle yiyebilirsiniz, dinen sakıncası yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kütahyalı 77 -- 18 Kasım 2014; 15:28:40 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.