Şimdi Ara

Babam Doktor Ama Gecinemiyoruz (Ciddi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bonkör olun demiyorum bonkörsünüzdür diyorum. veya müsrif biraz kısın geleni gideni hesaplayın hazıra dağ dayanmaz.
  • Kimse geçinemiyom diye aglamasin hepinizin elinde 1500-2000 liralik telefonlar üstünüzde 150 liralik kiyafetler .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • babam 30 yıldır ayakkabı imalatcısı ,
    aylık gelir 2000 dolar civarı, yurt dışı çalıştıgı için.
    kredi kartı azami limit 1.500 lira. eminim sizin 5 ila 10 bin lira arasıdır .
    ayrıca il dışında okuyorum ben .
    4 kişiyiz bunun yanında bide kenara para atabiliyoruz ciddi ücretler tabiki.

edit : imla ve düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 22 Ağustos 2014; 21:32:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klozet Kapağı

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkin

3 kardeşin 2si üniversite okuyosa tek maaş ile zorlanılabilir, hayat çok pahallı

ama bi uzman doktor maaşı ile buralarda konu açacak kadar geçim sıkıntısı çekmez kimse diye tahmin ediyorum

Babam maasini soylemiyor ama surekli para sikintimiz var diyor. Evde surekli para muhabbeti gecer. Kac haftadir harclik bile almadim.

%95 ihtimalle para sıkıntısı falan yok, bu çoğu ailede görülen ve psikolojik algı yaratmaya yönelik olan ve evi geçindiren kimse tarafından söylenen bir sözdür. Tabii %95 ihtimalle diyorum. Bence babanla annen bir şey almaya karar verdiler ve para biriktiriyorlar o yüzden de üç çocuğuna para sıkıntımız var diyorlar (bu ev olabilir, araba olabilir biraz lüks yaşıyorsunuzdur yat olur pahalı bir tatil olur vs.vs)

• hemşirelere yediriyodur kardesim ben de okuyorum üni , babam işçi annem işçi aldkları para toplam 1800 tl ev kira 500 kalan para 1300 eve.

ama cok da iyi okutuyo babam valla.
  • ee biz mi dedik çocuğu hemen yap diye, 7-8 sene aralıkla yapsaymış..
  • quote:

3 kardeşin 2si üniversite okuyosa tek maaş ile zorlanılabilir, hayat çok pahallı

ama bi uzman doktor maaşı ile buralarda konu açacak kadar geçim sıkıntısı çekmez kimse diye tahmin ediyorum

konuyu acan kisi ya abartiyo ya da lux yasayip para sikintimiz var diyolar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam esnaf 2 kardeşiz üniversite okuyoruz hiç bir yerden burs almadan geçiniyoruz. Tabi akşamları dükkana koşar pedere yardım ederiz, hafta sonu da öyle. Yaz tatilimiz en fazla 2 hafta olur. 4 kişilik ailemizde herkes çalışıyor.
  • Baban uzman degilse ve 2 kardes istanbulda toplam aylik 2.400 500 civari harciyorsa normal gecinememeniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam hoca anam çalışmıyor çok süper geçiniyoruz dört kardeşiz
  • Kredi borcunu düşünce aylık tam 3000 kalıyor 3 kişi anca geçiniyoruz. Sorun bizde mi ülkede mi anlamadım

• quote:

annen çalışıyo mu ?

baban uzman mı ?

seneye doktor olucam, bu şimdi açılacak konu mu ?

tek maaşla çok normal offf ulan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klozet Kapağı

3 kardesiz yani 5 kisilik bir aileden olusuyoruz.

Babam doktor olmasina ragmen gecinemiyoruz. Iki kardes istanbulda universite okuyoruz birsuru masraf gerekiyor.

Biz bile gecinemezken bunca insan nasil geciniyor anlamiyorum? Turkiyede her sey cok pahali.

Arkadaşın amacı belli

Madem zor geçiniyorsunuz(!) haftasonları gitde çalış bi Zahmet

Ben anlamıyorum arkadaş. Benim akrabam 6 kişilik aileyi asgari ücretle geçindiriyor. Sorduğun zaman edebinden gururundan hamd olsun diyor. Bunlar ağlayıp duruyor

• 5 kişilik ailede sadece baban çalışırsa gecinemezsiniz tabi şuna bak yahu.

• bizim matbaamız var sülalemiz raad.
    edit: 4 kişilik aileyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilton -- 23 Ağustos 2014; 11:12:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

şimdi böyleyse 10 yıl sonra napcaz

para var iş garanti deyip yazdırdılar şu işe bak.

adamın maaşı şehir dışında 2 üni öğrencisi + 3 kişiyi geçindiriyor sence az mı?
  • Babam memur 5 kişiyiz ben üniversite okuyorum çok şükür sıkntısız geçiniyoruz
  • Babana da bağlı o durum. Az parayla çok iyi idare eden kişilerde var

• Bide şöyle düşün 2 kardeşiz ben lise 3 kardeşim ilkokul 4 e gidiyo babamın aldığı maas 1500 civarı 900tl fatura kalan ile yiyecekmi alınacak ne alınacak? 900tl içinde borçlarda var

Aylık 200tl yol parasıda var işin içinde + babamın sıgarası (lanet olası şu şey )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pusulasız Adam -- 23 Ağustos 2014; 11:39:25 >
  • Ee kardeşim biz ne yapalım yani. Geçinen asgari ücretlede geçinir bu iş tamamen size bağlı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.