Şimdi Ara

Babam Doktor Ama Gecinemiyoruz (Ciddi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir söz var; ne kadar gelirse o kadar gider. 800 lira ile aile geçindirmeye çalışan babayla sizin babanızın giderleri bir değildir. Senin de isteklerin asgari ile çalışanın oğlu ile bir değildir. İstanbul'da hangi okulda okuyorsunuz, devlet mi, vakıf mı, özel mi bunları da öğrenmek lazım. Ailenle beraber İstanbul'da mı oturuyorsunuz yoksa ailen başka yerde siz İstanbul'da mısınız? İstanbul'da, şehir dışında okuyorsanız bir de apart dairede kalıyorsanız ailende 2 doktor dahi olsa size zor para yetiştirir. Doktorda sonuçta dünyaları kazanmıyor.
  • Klozet Kapağı kullanıcısına yanıt
    bunca insan yalnızken neden bunca insan yalnız ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-973658B43

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: DarkAfter

quote:

Orijinalden alıntı: Klozet Kapağı

3 kardesiz yani 5 kisilik bir aileden olusuyoruz.

Babam doktor olmasina ragmen gecinemiyoruz. Iki kardes istanbulda universite okuyoruz birsuru masraf gerekiyor.

Biz bile gecinemezken bunca insan nasil geciniyor anlamiyorum? Turkiyede her sey cok pahali.

Arkadaşın amacı belli

Madem zor geçiniyorsunuz(!) haftasonları gitde çalış bi Zahmet

Ben anlamıyorum arkadaş. Benim akrabam 6 kişilik aileyi asgari ücretle geçindiriyor. Sorduğun zaman edebinden gururundan hamd olsun diyor. Bunlar ağlayıp duruyor

Bende sizleri anlamiyorum. Millet alismis kusura bakma ama hayvan standarrlarinda yasamaya sonra hamdolsun. Ulan birazcik insani standartlara ciktiginda 4 kisilik bir aileye minimum ayda 4 bin lazim. Yoksullyk siniri 3 bin zaten. Alla alla.

4 kisilik aileyiz babamin maasi 2.500 TL cokta rahat geciniyoruz Su vakte kadar bir sikinti oldugunu gormedin. Ha her yeni telefon ciktiginda istiyorsaniz vb. tabiki o para yetmez.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyroath -- 23 Ağustos 2014; 12:06:32 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Babam doktor olmasina ragmen gecinemiyoruz. Iki kardes istanbulda universite okuyoruz birsuru masraf gerekiyor.

Biz bile gecinemezken bunca insan nasil geciniyor anlamiyorum? Turkiyede her sey cok pahali.

Arkadaşın amacı belli

Ben anlamıyorum arkadaş. Benim akrabam 6 kişilik aileyi asgari ücretle geçindiriyor. Sorduğun zaman edebinden gururundan hamd olsun diyor. Bunlar ağlayıp duruyor

Bende sizleri anlamiyorum. Millet alismis kusura bakma ama hayvan standarrlarinda yasamaya sonra hamdolsun. Ulan birazcik insani standartlara ciktiginda 4 kisilik bir aileye minimum ayda 4 bin lazim. Yoksullyk siniri 3 bin zaten. Alla alla.

Babam memur. Geliri 2500 lira. 4 kişiyiz.

Evde 2 pc herkesin elinde akıllı telefon. Yanlış anlama övünmek veya böbürlenmek in anlamıyorum. Allaha Şükür 2011 model arabamızda. Şimdiye kadar hiç bir şeyimiz eksik etmedi. Kalitesi neyse onu giydirdi içindi. Allah razı olsun.

Ama zor günlerde gördük. Benim bebek olduğum zamanlar. Koca dolap sadece benim sütüm için çalışılmış. Şimdi tıka basa dola şükür.

Ama Bizide sımartmadı. EN ufak tatil boşlukta koşup çalıştık. Ihtiyacımız var diyemi?

Şimdi açlık sınırı 1800 lerde yoksulluğu 3000 liradan açıklayan STK lar hangi ülkeyi baz almış çok merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye pahalı demiş la adam.Sen bir de Kıbrıs'ı gör.4 kişilik aileyiz,4 kişi de çalışıyor.Aylık gelirimiz 5500TL cıvarı.Halâ birikim yapamıyoruz.
  • 2 kardeş aynı anda üni okuyorsa min 2 bin lira sadece onlara gider

• Branşı ne merak ettim. Ama uzmanlar 8 9 aliyor. Benim annem babam memur ev kredisi oduyoz abim evlendi dershaneye yazildim arabamiz yok yol parasi gideri falan biz geciniyoruz eve giren max para 4500 tl dir bizim. Ya baban pinti, ya simarma diye para vermiyor.

• Babam 2000 Tl geliri var annem çalışmıyor 2 kardeşiz yani 4 kişi Allah a şükür paşalar gibi geçiniyoruz babamın ajandası var her gün kaç para harcadı kimden borç aldı kime borç verdi yazıyor aldığı sakızı bile not ediyor düşün ( babam emlakçı ) + olarak
    biz 2000 Tl ile ayıptır söylemesi 2 pc 4 televizyon herkes de en az samsung galaxy s4 degerınde telefon araba var rahat rahat geçinebiliyoruz

Rızk Allah tan gelir kimisi 10 bin tl kazanır 9 bini bir şey olur gider ( hastane masrafı olur arabanı çarparsın )
    kimisi 2000 Tl alır Allah dert vermez parası elinde kalır
    Parayı Haramda harcarsan bereketi kaçar

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Kredi borcunu düşünce aylık tam 3000 kalıyor 3 kişi anca geçiniyoruz. Sorun bizde mi ülkede mi anlamadım

ülkede.

ritörn nerde?
  • quote:

Niye? Tayyip 3 cocuk yapin demiyor mu? Demekki gecinilebiliyor. Hah tabiiki gecinemezsin milli gelir yerlerde..

• Kardeşler..gerçek bunlar..zaten işçi,emekli açlık sınırı altında yaşiyor..devlet kendi açıklıyor rakamları,açlık,yoksulluk..daha ne söleyim..maaşlar ortada..

Türkiye turistler için süper,gelip döviz bozdurup çok para alip tatil yapiyorlar..

Ama biz Türkler olarak,Türkiye cehennem.. araba,benzin ötv.. telefon ,konuşması pahalı..tarım ülkesiydik..bu sene enflasyon firladı..limonun kilosu 10 lira.. kurbandan kurbana kırmızı et giren aileler var.. bu vergi sistemi, olmayan sosyal devlet..birde utanmadan 3 çocuk diyorlar..amaçları hindistan,pakistana buraya çevirmek..allah herkesin yardımcısı olsun.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşın amacı belli

Noob artin benden. Millet bayiliyor kit kanaat gecinmeye herhaldd. Esek gibi calisip 2000 e sevinenler var.ulan 500 u kiraya gitseki cokdaha fazla istanbul da 500 e anca kulube bulursun, ortalam 200 de her ay elektrige suya gitse kaldi 3 kisilik aile ye 1000 1300 ki o da 500 e kira bulursan tabii. Yemesi icmesi 3 kisilik bir ailenin 1000 lirayi bulur aylik. Ha derseki her ogun peynir ekmek eyvallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Kredi borcunu düşünce aylık tam 3000 kalıyor 3 kişi anca geçiniyoruz. Sorun bizde mi ülkede mi anlamadım

ülkede.

ritörn nerde?

ritörne biraz ara verdik değişiklik lazım
  • Burası Türkiye yapacak bir şey , yok hileyle hurdayla cebini dolduran krallar gibi yaşıyor. Sizin durumunuz nispeten iyi işçi sınıfının durumu daha beter ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Anlıyorum kardeşim. :(

Annem öğretmen, babam kaptan zor geçiniyoruz. :(

Kaptan orta kapı

Tebessüm ettim knk ama baktım eksi basmışlar bende bastım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 23 Ağustos 2014; 17:11:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

şimdi böyleyse 10 yıl sonra napcaz

para var iş garanti deyip yazdırdılar şu işe bak.

Dostum benim babamda doktor 9k alıyor,sıkıntı çekmedik çok şükür daha ,yani ilerde sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Pişman olmazsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kyroath

quote:

quote:

quote:

Arkadaşın amacı belli

4 kisilik aileyiz babamin maasi 2.500 TL cokta rahat geciniyoruz Su vakte kadar bir sikinti oldugunu gormedin. Ha her yeni telefon ciktiginda istiyorsaniz vb. tabiki o para yetmez.

edit: imla

Hocam siz memnun oldukca boyle kalmaya mahkumuz halk olarak onu diyorum.

Memnunuz demiyorum sadece hayvanlar gibi yaşamıyoruz normal yaşantıdayız demeye çalıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• annem ve babam yok yaş 17 gelirim ayda 400 tl yeme içme kıyafet kontor ve dershane param kendime ait. şükürler olsun birgün dahi aç uyumadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vercutel

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkin

annen çalışıyo mu ?

baban uzman mı ?

seneye doktor olucam, bu şimdi açılacak konu mu ?

Seneye doktor olacaksın 5-6k maaşı ilk aldığında cebine koyacaksın bi hepsini sonra çüş lan kredi çekmiş gibi hülöööööö diye anırarark telefon ps şu bu her boku alacaksın belki çoşup araba almaya bile gidersin
    uzman olacaksın 8-9'u bulacak kendini geliştiren biri olursan aranan adamlardan bilgili iyi konuşan birisiysen özel hastanede 13-14k para alabilirsin
    karın'da en az hemşire olmalı eve 15-16k para girecek
    para bok olduğu için karın yiyecek markalı elbiseler giyecek millete hava atacak jipe binecek sende jipe binersin lüks sitede evin olur havuzlu spor salonlu falan sen it gibi çalışacaksın cocukların bok gibi yiyecek özel okul şu bu
    nöbetlere kalacaksın uyku düzenin dağılacak kısaca sen çalışacan karın ve cocukların yiyecek tek avantajın
    en kral tatili yaparsın mercedes jipe binersin tommy giyersin en lüks evde oturursun
    cocukların kendine her boku alacak gezecek tikky olacak elinde iphonlarla face profil resmi yapacak yani sevinme cocukların yiyecek o parayı bide paragöz kadın olursa o yer bitirir.
    Şunun şurasında doktorların izni ne kadar ki ?
    şaka lan şaka bende doktor olmak istiyorum rabbim izin verirse odtu kazanmazsam kesin tıp veya diş hekimliği ama cevremde ki doktorları incelediğimde gerçek bu kardeş türkiyede yaşanabilecek en iyi hayatda bu olur

inşallah olursun

ama öyle bi hayat yaşayacağımı hiç zannetmiyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.