Şimdi Ara

Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz de 2005 Megane II 1.6 16V + LPG sahibiyiz. Elimden geldiğince açıklayım.

-İçi geniş ve ferah.
    -Bagajı büyük.
    -Yakıt olarak dönemine göre başarılı ancak günümüz araçları ile kıyaslayınca pek de az yakmıyor. Soğuk hava şehirçi dur-kalk sakin kullanımda 13-14 litreyi görebilirsiniz.
    -LPG konusunda taktırdığınız kit önemli. Bizde Atiker'in ucuz bi kiti var. Performans benzine göre hissedilir derecede düşük. Büyük ihtimalle enjektörlerde sorun var.
    -Ön göğüsün üst tarafı komple yumuşak ama aşağı inildikçe malzeme kalitesi düşüyor. Gerek koltuklar, gerek direksiyon, vites vb. çabuk aşınıyor. Ayrıca oturtulan parçalar da yerinden çıkıyor, zamanla ses yapıyor.
    -Direksiyonu hissiz.
    -Yüksek hızlarda çok ses alıyor, yalıtımı zayıf bir araç.
    -Komik gelebilir ama kolay çalınan bir araç, kesinlikle kasko yaptırın :)
    -Bizim araç 94.000km civarında. Trim sesleri gitgide artıyor :)
    -Makyajsız kasalarda arka hoparlör yerinden soğuk hava alıyor, kışın uzun yolda üşütecek derecede :)
    -Motoru düşük devirlerde cansız, bağırtmak gerekiyor, yüksek devir seviyor.

• Baban gelsin
  • merhaba hocam hayırlısı nasıp olsun inşallah ama makkajlı kasa derim bende arkadaşım aldı konforu genişligi be yol tutuşu güzel.
  • 3 yıldır megane 2 2007 expresyon 1.6 brc lpg li kullanıcısıyım parasına göre memnunum.
  • Vural460 V kullanıcısına yanıt
    Terbiyemi bozmak istemem senin de valide gelirse memnun oluruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawness kullanıcısına yanıt
    Yaş sınırlaması gelip senin gibi ergenleri almamalılar bu foruma.
  • 1.6 otomatik almayın da ne alırsanız alın hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 model 1.6 otomatik megane2 sedan sahibiydik 1 hafta öncesine kadar. Öncelikle araç eski diye veya dayanıksız diye son zamanlarda sürekli camları problem çıkarıyordu. Cam açılınca kapanmıyordu vs sanayiye çok kez gittik sağolsun. Sonra rölantisi dalgalanma yapıyordu boğaz kelebeğini temizlettik düzelmedi. Kronik olarak kapı kollarında soyulmalar vardı. Yine kronik olarak hava yastığı mekanizması bozuktu. Aracın tekerini kaldırıma değdirdim ve enjektör bozuldu, ne alakası varsa artık. Çok çektik bu arabadan. Çok yakıyordu aynı zamanda. Yazın agresif kullanım ile 20 km ortalama hız ile 11 litre yakıyordu. Kış gelince 20 km ortalama hız ile 13 yakmaya başladı. Uzun yolda kastıra kastıra 7 litre yakıyordu daha da inmiyordu üstelik bakım sonrası ve araçta 3 kişi var ancak klima açık. Rampalarda araç doluysa hız 120'den 90'a düşüyordu bağırmaya başlıyordu. Zaten sabit 130'la gitmek için araçtakilerin kulaklık takması gerek yaklaşık 3.200 devirde 130 yapıyordu ve araç 4 ileri olduğu için çok bağırıyordu. Müzik sistemini de şu parçayı alarak hallettik.http://m.n11.com/caraudio-arac-oto-teyp-kaset-adaptoru-mp3-mp4-cd-ipod-calar-disc-P112063190?cid=604001&gclid=CNCahMKhwtECFU0z0wodbGEEmA&gclsrc=aw.ds

• 2007 1.5 dci var gayet memnunum hocam. Geçen gün sıfırladım şuan 4.3 litre yakıt 50 km hız ortalaması var.

• Bakımlı temiz binilmiş araç iyidir, 2.eli de iyidir araç da baş ağrıtmaz. Ben 4 günde rover 25 aracımı ilk gelen müşteriye 14999 ilan fiyatı varken 14650ye satmıştım araç 212000km deydi. Yorumlara bakarsan yerden yere vuran da var memnun kalan da. bu tamamen aracın hangi koşullarda kullanıldığı ile alakalı. Babamda 2003 model megane I var 2004 eylülden beri biniyor. Konya'da yaz kış ortalamasının 7'li değerler olduğunu hiç görmedim. Kışın en fazla 6,8. Lpg yok. Tüm bakımları serviste yapılır. Araç hiçbir sorun çıkarmadı. Hiç yolda bırakmadı. 120 ile yokuşa girip 90'a bayılması atmosferik motorlu araç kullanmayı bilmemekten kaynaklanır. 0-100'ü 9.8sn bu aracın. Günümüzde kaç tane 1.6 atmosferik aracın 0-100'ü 10sn altında? Arabaya eşşeğe biner gibi binenin altında hangi araç olsa yıpranır. 90.000de şanzıman dağıtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 14 Ocak 2017; 22:36:38 >
  • howdeepisyourweb H kullanıcısına yanıt
    Hocam o kaset olayı iyiymiş telefona takınca bütün sesler iletiliyor yani anladığım kadarı ile değil mi?

Bir insan düşünceleri arasında çatışma olan mesaj atabilir ancak bu yaş ile ilgili ise burada ki mesajlarınız ile şu görüntüde ki mesajınıza bir gözatın. Gayet güzel bir dille bilmediğim konuda abilerime danışmak isterken neredeyse emekli yaşa gelecek babama 'baban gelsin' demek sizin düzeyinizi gösteriyor lütfen cevap vermeyin tatsizliga gerek yok. İyi geceler.

Babam megane 2 alacak. Karar verildi Teşekkürler 1.5dci 2007 model.

• Yurtta kalıyorum derken ilkokul yurdu anladın sanırım :D Yükseköğrenim yurdunda kalıyorum yaşım 24 Ve senin gibi babasının arabasını burda sorupta valide falan karıştıracak birisi bunları bahsetmesi komik yeterince güldük tamam.
  • Bu araçlar genelde yatak saran tiplerdir. Her 50 bin km'de, enjektör temizliği yaptırmamız gerekir dizeller için. Ben 2008 model aldım extreme. Orta donanım diyorlar. Donanım hinamına hiç bir şey yok araçta. 200 bin km'de ama 190 bin km'de motor sıfırlanmış. Neyse aldık, aldıktan 3-4 gün sonra şanzıman güm. Otomatikti. 2.500 lira bayıldım. Şanzımancı, bunlarda kronik hastalıktır bu olay dedi. Bir daha yapar mı dedim? Kolay kolay yapmaz merak etme dedi. Ha konforlu araç ona laf yok. Parasına göre iyi yani sedan araç. 2-3 ay daha bineyim satacağım bende..
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Bence başka araçlara yönelin, özellikle üniversite öğrencisi olarak. Zırt pırt ufak ufak arızalar verecektir. Renault marka araçları kimseye önermem. Sıfır modelleri dahil. Daha geçen gün 90 binde 2013 model clio dci'da şanzıman dağıttı geri geri hızlı gelirken. İsteyen varsa kendisiyle görüştürebilirim. Clio 2, 4, megane 1-2, laguna, latitude. Bunlar sıkıntılarını gördüğüm, bildiğim araçlar.

Seat ibiza demişsiniz, onun 1.4 versiyonunu alın, tüp takın, paşa paşa binin benden söylemesi. 1.5 dci megane'ı da ekonomide rahat rahat geçecektir. Hem 1.5 dci hem 1.6 megane 2 kullanan insanlar oldu yakın çevremde. Önermiyorum.

Renault ve genel fransızlar için durum şu. Aynı fiyatta diğer araçlardan daha gençler. Modeline kanıp alıyorsunuz. Bir arıza çıkarmaya başladı mı arabayı yakasınız gelir. Parçası ucuz muhabbetleri de boş. Aynı segmentteki araçlarla aralarında çok fark yok. Diğerleri iki kere gidiyorsa fransızlar üç kez gidiyor sanayiye. Kronik problemleri bobin yakması, direksiyonun arkasındaki kolların bozulması, lpg'de rölanti dalgalanması, dizelde kalitesiz yakıta karşı aşırı hassaslık, özellikle ıslak zeminde kötü yol tutuşu. Arkadaşım megane 2 ile spin attı şehiriçinde. Aynı yerden fiesta ile geçtik yaklaşık zamanlarda, hiçbir şey olmadı.

Piyasası var muhabbeti de dümen. Tanıdığın megane 1'i iki hafta tek kişi arayıp sormadı iyi araç olmasına ve fiyatının normal olmasına rağmen. Problem şu. Renault çok var. Sizinle aynı ilde, muhtemelen aynı özelliklerde iki üç araç daha oluyor. İnsanların onları değil sizi tercih etmesi için ya kazasız olacaksınız ki elinizde değil biri gelip vurabilir, ya km az olacak ama arabayı binmek için alıyorsunuz, ya da fiyatınız uygun olacak. Piyasadan aşağı satacaksanız ne anlamı kaldı ikinci elinin ?

30 bin liraya ne araçlar var, renault'ya mı kaldınız boşverin.

Komik :) ezmeye çalışmışsınız da açın bakalım favori konularda ne varmış aaaa 300 km de uçan dsg? Hemde audi de?

200.000+ km de dCi üniteli araç kullandım birden fazla en fazlası enjektör bakımı istedi (oda keyfi ben yaptırdım) yağ su koy devam et. Megane 2 iç hacmi yakıtı muadillerine göre işletme masrafı olarak cok daha ucuz. Ibiza gitsin kendi kumunda oynasın Ibiza kullanırken arka koltuguma cocuk bile oturamiyor nerdeyse (1.92-100) Bora desen gene eyvallah derim 1.6 Lpg ile binilebilir bi araba olur ama ibiza demeyin.

1 aya kadar ruhsatta ile öğrenci belgemi (yüksekögretim) buraya atınca görürsün 3 yıl boyunca yazları çalıştım para biriktirdim staj paralarımı hep kenara dolar olarak attım. Paranın 3/2 sini ben ödüyorüm baba parası değil merak etme kıskanmaya felan da gerek yok.

• lawness kullanıcısına yanıt
    Lawness cigim baba parasi veya degil kimseye hesap vermek zorunda degilsin.Baban zengin olsa sana sifir bmw cekeyim 3.20i dese millet senin cebine yakit parani koyacak mi ? Yok

Eee o zaman imkan varsa imkanlarinin sinirlarini zorlayacaksan yarinin ne getirecegi belli degil.Yarin hastalik gelir,maddi dara dusersin suanki hedefin icinde kalmis ukteden,hayalden ibaret olur.Bizim burada tekel bayisinin sahibinin 2 cocugu var.Cocuk usa ya gitti geldi,bilkent universitesinde okuyor altinda 5.20 ve c200 modelleri var adam kazaniyor ki aliyor.Senin baban kazansa senden esirgeyecek mi parayi ?

Megane 2 icin ise fiyat performans arabasi,millet bozuk kici kirik arabalari almis adini lekeliyor.Bizde de 2009 symbol var essek gibi biniliyor aku sorunu ve buji kablosu disinda bas agritmadi.Adam gibi bakarsan,bakilirsa uzmez diger turlu mercedes bile sanayiden cikmaz.Her markanin kronik arizasi var bmw den tut porcheye kadar.Internetten arastir kagida dok oyle bakmaya git.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hocam tabii ki ne olur ne olmaz belli değil sadece ben baban gelsin diyen birine espri olarakta valide de gelsin o zaman dedim hemen yaşa felan vurdu arkadaş olayı öyle yoruma böyle cevap mantığı ile dedim. Kusurum varsa Özür dilerim.

Kaza bela hastalık herkesin başında hocam Allah korusun. Ailecek ilk arabamız olacak araştırdık sorduk sorusturduk bende araştırma yaptım birde buraya sormak istedim yeni kasa olayını bilmiyordum mesela öğrendim ona göre alacağız bir sıkıntı olmazsa yorumunuz için teşekkürler. Babamda symboli sever onu almak istiyorda 20 bin liraya dahi klimasiz modellerinin olması biraz bana pahalı geliyor.

• Megane 2 için aracı sadece motordan ibaret sananlar var. megane 2 dci pişmanlıktır. 100 taneden 1i bozuk değil o 1i sağlam çıkar 99u masraf kapısıdır. Fr forumlarında bile megane 2 yerden yere vuruluyor. Reno para mı veriyor yanlı mesaj atın diye anlamıyorum. Milleti şu problem yumaklarına sürüklemeyin arkadaş. Enjektör beyninden envayi çeşit sensöre kadar bir çok parçası PERİYODİK OLARAK KRONİK BOZULUR. Yaklaşık her 100binde bunları yenilersin ki toplamda sandık motordan pahalı tutuyor. Bu konuyu milyar kere yazdım. Merak eden eski mesajlarda arasın okusun. Bu konuda son sözüm megane 2 dci almayın.
  • Kardeş madem babanla beraber karar verip araba alacaktın, niye forumdaki insanları boş yere uğraştırıyorsun ? Burada emek verip yazı yazıyoruz. Senin gibiler bu forumda tavsiye almayı ve bilgi edinmeyi hak etmiyor. Öğrenci adama da 180 binde dci motor da hayırlı uğurlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 15 Ocak 2017; 15:5:57 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.