Şimdi Ara

Babam Özbekistan'da ki işini Türkiye'ye taşımak istiyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
5.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evdeki hesap carsiya uymayabilir kardes yine de baban burdaki mobilyaci arkadaslarina danissin. Benim tanidigim mobilya ureticileri parasi iyi diye arap ulkelerine uretim yapiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

Kazakistana Taşı Rusyaya Taşı Çine Taşı ? Neden Türkiyeye taşıyıp her an iftira atılıp işine malına el koyulma riskine girer ki bir insan?

Kazakistan veya türevi ülkeler aynı b.kun kahverengisi. Rusya piyasası ise tahmin edeceğinizden çok daha zor ve yabancılara özellikle Türklere bir çok konuda kasti olarak zorluk çıkarılan bir ülke. Çin ise 50 yaşından sonra babamın açılabileceği bir piyasa değil. Tüm bunlara karşın Türkiye az çok fikir sahibi olduğu, içerisinde bir sürü tanıdığımız olan bir ülke. İftira atılıp işine malına el koyulma durumu Özbekistan'ın en sevdiği şeylerden biridir, burada Allah'a şükür böyle bir şey yaşamadıysa Türkiye'de hiç yaşamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

quote:

Orijinalden alıntı: Bashare

quote:

Orijinalden alıntı: espial

Eğer düzenli bir kazancınız var, orada size değer veriliyorsa gelmeyin cidden gelmeyin.

Hocam babamın kendi işi olduğu için, sabit bir kazançtan sözetmemiz mümkün olmuyor maalesef. Bir ay iyi gelse, diğer ay kötü gelebiliyor. Tamamen işe bağlı bir durum. Değer verme konusunda babam 21 yılda burada olmasına rağmen, 4 tane pasaport bitirmesine rağmen adamlar hala 3 maksimum 6 aylık vize veriyorlar. Gerisini siz hesap edin :)

Yalan soyleme bilader ozbekistan yatirim yapanlara vatandaslik veriyor ayrica 3-6 arasi aldigin vizelerle senede en az 2 sayfa vize gider 10 yillik yaprakli alsan en az 20-30 tane gitmesi lazimdi pasaportun yeme bizi ziya

Ya bak direk saldırgan bir tavırla girmişsin olaya. Konu içerisinde gezersen herkese elimden geldiğince bilgili mesajlar vermek istiyorum. O yüzden mesajımda yalan falan yok 18 yıldır ben yaşıyorum bu ülkede geliyorsun yalan diyorsun her şeyi çok biliyorsunuz siz ya.

Yatırım yapanlara vatandaşlık veriyormuş geç sen o işi vatandaşlık sözü verdiği işadamlarının bir taraflarına teneke bağlayıp ülkeden yaka paça attıklarını da biliyoruz biz. Özbekistan'da doğdum 18 yıldır burada yaşıyorum bana bile vermediler vatandaşlık babam 21 yıldır orada çalışıp, yaklaşık 20 tane Özbek vatandaşına iş imkanı sağlayıp, onlara bakmasına rağmen. Vatandaşlık burada çok çok zor, kimden duyduysanız yok öyle birşey. Burada zamanında 5000-8000 Türk varsı yarısını gönderdiler ülkeden, azımsanamayacak kadarını da içeri attılar. Hiç kimse de vatandaşlık alamadı. 6 aylık vizeyi zor alıyorsunuz burada. Pasaport konusuna hiç girmeyeceğim ben kendim 2.pasaporta başladım sadece vizeyle bitmiyor oturma izni falan da alıyorsunuz onları da pasaporta işliyorlar. Her neyse. Yalancılıkla itham etmeden önce bilmediğiniz şeyleri sorun ona göre cevap vereyim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Gelme diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba adam batı Avrupa'dan gelmiyor Özbekistan'dan geliyor

Güzel bir bakış açısı

• Kardeşim faceden Mobilyacılar sayfası var oradaki bilgiler sizin için daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: sesetme

Ülke hepimizin.Mesele et değil para değil anlayın artık şunu.Zora gelince ülkeden kurtulmaya çalışmak yerine düzeltmeye çalışın.Düzelmiyor mu bi daha deneyin durmadan deneyin.Ülkeyi kötülemekle kimse bir yere varamaz.Tamam eleştirin ama kimseye gelmeyin diyecek kadar nefret etmeyin ülkemizden.Son olarak kardeşim inşallah vatana millete hayırlı olur buradaki işiniz sevindim sizin adınıza.

Çok sağolun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

quote:

Orijinalden alıntı: Ben Ressam

Tavsiye istediğin insanların %90 ı lise çağınde bile değil. Sen gelmezsen ben gidersen bu ülke nasıl düzelir?

Sen geldin de ne yaptın Allah aşkına!

Bu iş artık seninle benimle düzelecek gibi bir mevzu değil.

Ben kendi çapımda döviz sokuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suyheuti

Ticaretin T sinden anlamayan yorum yapıyor. Et pahalı gelme diyor vergi fazla gelme diyor. O zaman sokaklardaki Mercedeslere Porschelere kim biniyor. Maaşlı adamın bunlara binme şansı zaten yok. Mantıklı yorum yapın lütfen.

Dostum Türkiye tüccarlar şu an fırsatlar ülkesi. (Maaşlılar için aynı şeyi söyleyemicem) Dolandırıcı çok bu doğru. Kimse tanımadığı adam iş yapmayacağı için ilk 1 yıl 1 tane bile iş yapmadan batmayacak kadar nakit paranız bulunsun. Yoksa zor. Kredi batağına girerseniz çıkamazsınız. Yalova iyi bir tercih bence. Türkiye piyasasınına yeni giren birinin büyük denize girmesi doğru değil. Yalova gibi küçük denizden başlamak mantıklı.

İşinizi düzgün ve dürüst yaparsanız batmanız çok zor. Ama dediğim gibi ilk bir yılı boş gibi hesap edip gelin.

Çok güzel bir yorum olmuş, bazı şeyleri riske ederek geliyoruz tabii ama tutarsa gerçekten iyi paralar kazanılabilir. Fırsatlar ülkesi dememin sebebi oydu, Yalova başlangıç için bir nebze daha iyi ve rahat olacaktır. Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

quote:

Tavsiye istediğin insanların %90 ı lise çağınde bile değil. Sen gelmezsen ben gidersen bu ülke nasıl düzelir?

Sen geldin de ne yaptın Allah aşkına!

Bu iş artık seninle benimle düzelecek gibi bir mevzu değil.

Ben kendi çapımda döviz sokuyorum

Sonra senden %200 vergi çıkarak S600'lere gidiyor o para

• quote:

Orijinalden alıntı: Slyvia

Arkadaşlar yorum yaparken adamın Özbekistan'dan gelecek olmasını, dolayısıyla Özbekistan'daki sistemleri az çok bilip yorum yapmanız gerekiyor. Tamam burası kötü kötü diyorsunuz da Özbekistan'da tam olarak nasıl sistem var bilmiyorsunuz. Ben o yüzden gel gelme demeyeceğim ama kendi görüşümü söylemek istiyorum, ailemde 3-4 tane kendi işini yapan insan var, hepsi de deli gibi para kazanıyor, biri baharatçı, biri bayici biri de kendi el işlerini satıyor. Hepsi işinden de aldığı paradan gayet memnun. Türk insanının kendini acındırma olayı çok var maalesef, sorsan piyasa yerlerde, herkes ölüyor vergiden, ama sokağa bir çıkıyorsun altlarında en iyi arabalar, e bu adamlar sabit maaşlı adamlar olmadığına göre, çok yüksek ihtimal tüccarlar. Yani kısacası burada işi tutturabilme potansiyeli görüyorsa, gelsin. Bir karar verilirken işin en kötü ve en iyi yanları göz önüne alınır, buraya gelip bir sene iş yapmaya çalıştıktan sonra baktınız olmuyor, geri dönelim bu böyle olmayacak diyebilecek potansiyeliniz varsa bence buyrun deneyin. Ama yok biz bir sene iş yapmazsak biteriz, batarız derseniz bence bu işe girmeyi bir süre daha düşünmelisiniz. Ben bu ülkenin vatandaşı olarak ülkemde yatırım yapacak adamı davet etmeli ve ona gerçekleri söylemeliyim, ülkemin daha iyiye gitmesi için gereken görevlerimden biri olduğuna inanıyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

Hocam öncellikle çok teşekkürler. Özbekistan'daki sisteme değinmeniz çok iyi olmuş, uzun uzun anlatmayacağım ama buradaki arkadaşların çoğu yorum yaparken bunu göz önünde bulundurmuyor. Konuyu açarken nasıl tepkiyle karşılaşırım diye kuşkuluydum, keza ağır ve saldırgan yorumlar da var ama sizle birlikte bazı arkadaşlar çok güzel yorum yapmışlar, sağolun tekrardan.

• Babanın 20 sene önceki bıraktığı gibi değil ülke, 20 senede belki 50 sene geriye gittik. Başka bir ülkede faaliyetleri devam ettirmek en mantıklısı.

• quote:

Ama geriye kalan %10'luk kısımdan çok iyi insanlar çıkıyor hocam. Azınlıkta olsalar da çok bilgili, kaliteli insanlar da var burada. Yorumlardan görebilirsiniz bu kişileri zaten.

• ordaki türkçe çok farklımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrembaba

ordaki türkçe çok farklımı

Özbekçe. Çok farklı değil çok benzemiyor da. Öğrenmesi kolay bir dil.

• Bashare kullanıcısına yanıt
    Ekmeğini orda kazanıyorsan nesi zor olsun.Rahatın yerinde mi orda?Sırf memleket hasreti diye hayatınızı kaydrırıcaksınız.Savaş çıksın gel kardeşim savaş çıkınca gelme rahatını bozma demiyorum.Ama normal yaşamak için çekilmez burası.İki yıl hasret gidereceksin sonra ne olacak?Ne olacak.BURdada odaki gibi rahat yaşayacak standarta sahipsen gel ki yinede gelmezdim ben öyle bile olsa.

Biz senin iyiliğin için yorum yapıyoruz amacımız ülkemizi kötülemek değil.Ama buralar artık cennet vatanda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 20 Mayıs 2017; 14:31:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maşık

Ekmeğini orda kazanıyorsan nesi zor olsun.Rahatın yerinde mi orda?Sırf memleket hasreti diye hayatınızı kaydrırıcaksınız.Savaş çıksın gel kardeşim savaş çıkınca gelme rahatını bozma demiyorum.Ama normal yaşamak için çekilmez burası.İki yıl hasret gidereceksin sonra ne olacak?Ne olacak.BURdada odaki gibi rahat yaşayacak standarta sahipsen gel ki yinede gelmezdim ben öyle bile olsa.

Biz senin iyiliğin için yorum yapıyoruz amacımız ülkemizi kötülemek değil.Ama buralar artık cennet vatanda değil

Hocam dönmemizin sebebi hasret değil. Babamın işini oraya taşımak istemesi. Burada işler anlamsız şekilde zorlaştı, alacağını alamama durumları var. Ve bunlar az buz değil. Ülkenin yüksek kademesindeki kişiler gelip seninle iş yapmak istiyor ve hayır diyemiyorsunuz. Burada Türkiye'deki gibi tüm parayı işten önce almıyorsunuz. Bi kısmı işten önce bi kısmı işten sonra. Ve bu adamlar sizin istediğiniz gibi davranabileceğiniz adamlae değiller. Tehlikeli, istediği zaman istediğini yapabilecek adamlar. Polismiş, oymuş buymuş hikaye 400$ cebine koyunca adam iplemiyor aranızda halledin diyor :) Yüksek yerlere giderse mesele ülkeden deport yiyecek olan biziz, çünkü yabancıyız. Burada Özbek halkı birbirini kötülemez, arkasında durur. Olan da karşıdakine, yani bize olur. Kaçar kişi bu tarz olaylar, yanlış hamleler sonucu deport yedi, gitmek zorunda kaldı. Babam 21 yıl iyi dayandı yine ama artık sıkıldı. Herşey toz pembe değil. Hasret felan hikaye yani bunların yanında. Hasret daha çok benim açımdan var ama geçici olacaktır dediğiniz gibi. Öyle olursa dediğim gibi üniversiteden sonra bakarız ama gitsem bile bir gün Türkiye'ye dönüp ülkeme birşeyler kazandırmak isterim açıkçası..

E hocam o zaman baştan öyle anlat ama biz hasret masret diyorsun sandık.Türkiyede de adalet ordan iyi olsa bile süper değil.
  • Orada para kazanıyorsa ve işleri iyiyse gelmesin. Orada vergi filanda yok veya çok az kazandıgın parayla ıyı yasarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Orada para kazanıyorsa ve işleri iyiyse gelmesin. Orada vergi filanda yok veya çok az kazandıgın parayla ıyı yasarsınız.

Kazandığımız parayla iyi yaşıyoruz zaten Allah'a şükür. Ama mesele bu değil, son mesajlarda bahsettim.

O zaman kalın sonra pişman olursunuz. Memleket hasretı cekıyorsanız tatıl amaclı zıyaret amaclı gelın sonra gıdın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.