15 Ay. 3 Kişi. Oyunumuz MINDMIST Sonunda Steam'de!
Herkese merhabalar,
Oyunun ismi bazı arkadaşlara tanıdık gelebilir. 2020 Kasım'da buna benzer bir başlık açıp Steam sayfamızın hazır olduğunu söylemiştim. DH sayesinde 3 günde yaklaşık 700-800 kişi oyunu istek listesine ekleyip muazzam bir destek vermişti. 40-50'ye yakın kişi özelden ulaşıp çeşitli yardım taleplerinde bulunmuştu. Çok şaşırmıştık, gerçekten harikaydı.
O zamanlar oyunun Aralık'ta çıkacağını düşünüyorduk ama üst üste erteleme yapmak zorunda kaldık. Üniversite dersleri çok yoğundu ve teknik olarak çeşitli problemler yaşadık. Ama bunlar geride kaldı, sonunda oyunu çıkardık.
Eski konuyu güncelleme adına oraya da yazdım çıktığını ama o bölüme son mesajın 4 gün önce geldiğini ve oyunu beklediğini söyleyen o kadar kişinin haberdar olmaması beni yeni bir konu açmaya itti.
MINDMIST hikaye tabanlı bir macera oyunu. Ekibimizin ilk oyunu olduğu için altından kalkamayacağımız bir projeye girişmedik. Çok karışık gameplay mekaniklerine sahip değil ama güzel bir hikaye anlatımı yapmaya çalıştık. Firewatch, Gone Home tarzı oyunlara paralel diyebiliriz. Doğrusunu söylemek gerekirse gelecek için çok umutluyuz, ikinci projemiz için çeşitli yerlerle görüşmeler yapmayı düşünüyoruz.
Çok uzun yazıp sıkmak istemiyorum. Sadece piyasada böyle bir oyunun da olduğunu haber vermek istedim. Türkiye şartları hepimizin malumu olduğu ve piyasaya rahat girebilmek için özellikle Türkiye özelinde agresif bir fiyat politikası izledik. Aşağıya gameplay videomuzu da bırakayım.
Bu da Steam sayfamız: Save 15% on MINDMIST on Steam (steampowered.com)
Yorumlara, tavsiyelere her oyun geliştiricisi gibi elbette açığız. Umarız her şey problemsiz gider. Tekrar bu süreçte muazzam mesajlarıyla bize güç veren herkese teşekkür ederiz.
Herkese merhaba arkadaşlar.
Büyük bir oyun tutkunu olarak güzel bir oyun yapmak en büyük hayallerimden biri olmuştur hep. 12 yaşında başladım bu işlere. 13-14 yaşlarında bir zamanın meşhur Oyunkuzusu vs tarzı sitelerinde yayınlanmış oyunlarım oldu. Yıllar geçtikçe Steam yayılmaya başladı ve aklımda kendimizi gösterebileceğimiz çok iyi bir platform olduğu fikri dönüp durdu uzun bir zaman.
Neyse, günümüze gelelim. Şuan 21 yaşında üniversite öğrencisiyim ve okuldan kafa dengim, güvenebileceğim ve bu işi ciddiye alan 2 kişi ile kompakt bir ekip oluşturduk. Mart'tan beri uykusuz geceler ve binlerce kahve ile bugünlere geldik. Dün itibariyle oyunumuzun Steam sayfasını açtık ve büyük bir eşiği geride bıraktık. Oyunun hemen hemen %90 civarı kısmı bitmiş bulunmakta.
Mindmist için hikaye tabanlı bir macera oyunu diyebiliriz en temelinde. Direk baştan söyleyeyim korku oyunu değil :) Kendimize örnek olarak Firewatch, Gone Home, What Remains of Edith Finch gibi oyunları örnek aldık. Jahrein de oyunun videosunu izlerken daha ilk dakikasında What Remains of Edith Finch'i hatırlattı demesi yüzümüzde bir gülümseme bıraktı :) Burada çok uzun yazıp sizleri sıkmak istemiyorum, Steam sayfasında detaylar mevcut. Emeklerimizin boşa gitmesini istemiyoruz. Steam gibi on binlerce oyunun olduğu yerde oyunun ölü doğmasını istemiyoruz. İlgisini çekenler istek listelerine eklerlerse çok çok mutlu oluruz. Her türlü geri dönüşe de açığız. Steam algoritmasını alt etmemizde bize yardımcı olun DH halkı. Seviliyorsunuz.
https://store.steampowered.com/app/1455040/MINDMIST/
Herkese iyi günler diliyorum.
Vay be, makine mühendisi olacağımız varmış ha..
|
Babam Özbekistan'da ki işini Türkiye'ye taşımak istiyor.
|
1 adet polinom sorusu
|
Matematikte en zorlandığınız konu
|
Lüleburgaz'a gidiyorum tavsiyeleri alayım
|
Koskoca 2.5 Ayda Neler Değişir ?
|
Akşam halı saha maçı var boynum tutuldu tavsiye?
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 895
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.984 (Bu ay: 120)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.282 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic