Şimdi Ara

Babam Sabah Kaza Yapmış Durum Değerlendirmesi Alabilirmiyim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
4.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecmis olsun ben yesil yandiginda bile hangi pozisyonda olursam olayim seritleri kontrol edip gecerim cünkü ülkemizde trafik kurallarini hice sayan hayvan cok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam
  • Tesekkur ediyorum arkadaslar Allah kimseye gostermesin

• Geçmiş olsun arkadaşım.

Topaz42 sana da geçmiş olsun ve başın sağolsun.

Çok üzüldüm be. :(

• öncelikle çok geçmiş olsun. geçtiğimiz günlerde arkadaşım benzer bir kaza yaptıi hasar bariz daha azdı, perte çıktı. araba 307.

ülkemizdeki asıl rezalet bu aracın perte çıkarıldıktan sonra onarılıp 2. elde satılacak olması. sistem buna izin veriyor ne yazıkki, çok tehlikeli bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Geçmiş olsun arkadaşım.

Topaz42 sana da geçmiş olsun ve başın sağolsun.

Çok üzüldüm be. :(

Teşekkür ederim. Dostlar sağolsun.
  • Topaz abi inan gözlerim doldu, içim burkuldu. Allah rahmet eylesin, sana sabırlar versin.
  • geçmiş olsun ancak tarif ettiginiz yeri anlayamadım
  • Öncelikle geçmiş olsun , babanız da ve karşı tarafta bedensel olarak bir sıkıntı olmaması işin tesellisi en azından.

Avensis i incelemeden onarım veya pert olarak bu şekilde satma gibi durumlara değinmek güç. Ama farazi olarak konuşuyorum; şaselerde aracın alt yapısını bozacak bir hasar yoksa hava yastıklarının açılması gözünüzü korkutmasın, bi fiyat expertizi yaptırtıp makul bir ücret çıkarsa yaptırıp binmeye de devam edilebilir.

Sigortanın hasarı karşılaması durumu ise; bu yıl trafik sigortaları karşı taraftaki tek araç için 22500 tl (veya 21500 tl tam emin değilim 2 rakamdan birisi) ödeme yapıyor en fazla. diyelim ki 2012 c3 pert oldu. ve kusuru da % 100 babanıza vermişler. pert c3 ün kullanıcısına ödenecek pert bedeli de 38000 tl olsun.38000 tl yi karşı tarafın kaskosu karşı tarafın araç sahibine öder. araç sahibi devreden çıkar.sonra karşı tarafın kasko şirketi sizin sigortadan 22500 tl (veya 21500) yi alır. pert olan c3 ü de ihalede en az 15500 tl(38000-22500) ye satmalı toplam yaptığı ödemeyi çıkartabilmek için. eğer sizin sigortadan alacağı 22500 tl+citroen c3 ün pert ihalesindeki bedeli örnekteki 38000 tl(c3 ün gerçek pert bedeli rakamı her ne ise) rakamını bulmassa işte o zaman kalan kısım direk şahsınıza rücu edecektir. yani direk sizden alınacaktır. inşallah sizin sigortanın karşı tarafa yapacağı ödeme ile c3 ün pert ihalesindeki ederi toplam kasko bedelini yakalarda bi de cebinizden onun için para çıkmaz.

Bir ikinci yolda kaza tespit tutanağına itiraz davası açarsınız, bilirkişi atanır keşif yapılır, araçların hasarları yeniden tespit edilir falan. belki kaza tespit tutanağını bozdurup şöförlerin kusur oranlarını yeniden tayin ettirebilirsiniz.tabi işin bide tespiti bozduramayıp bide ekstradan avukat, mahkeme,bilirkişi masraflarını karşılamak var. gerçekten suçsuz olan taraf olduğunuzu düşünüyorsanız bu riski göze alıp almamaya siz karar vereceksiniz.

tekrardan geçmiş olsun.

• Çok geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: CominqUndone

Tesekkur ederim arkadaslar toyotaya guvenim dahada artti bunu ogrendim

Geçmiş olsun hemşehrim.

Bu kadar üstüne titrediğin arabanın neden kaskosu yok. Tuhafıma gitti. Neyse. Cana geleceğine mala gelsin. Daha kötüsünü yaşamış biri olarak malın hiç bir kıymeti yok diyorum. Bahsettiğiniz yere yakın yerde, kunduracılar kavşağı diye tabir edilen yerde içinde ailemin bulunduğu otomobil takla attı. 6 yaşında kızım rahmetli oldu.

O sebeple araba için bu kadar üzülmeyin demek istiyorum.

Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun.

Benim bu durum da en içten bulduğum dua "Allah cennette kavuştursun." dur. Sizin için de sağlıklı ve uzun bir ömürden sonra bunu temenni ediyorum.

• Güzel dilekleri için herkese teşekkür ederim.

@edit: benim yaşadığım olay bu konuyu açan arkadaşın sorununun önüne geçmezse iyi olur.
  • Toyotada arac incelenmis yururunde ve sasisinde sorun gorunmuyormus sadece kapilar camurluklar ve hava yastiklari degistirilecekmis ama servisten 15 20 bin tl arasi bir fiyat vermisler degermi degmezmi bilmiyorum aksam babamla kararlastiracagiz
    diger mevzuya gelince babam adim gibi eminim yesildi diyor ama mobesede babamin tarafi gorunmuyor onun icin suc bizde kaldi yapacak bisey yok
    c3 un ne olacagi yarin belli olacakmis ona gore yapilacak artik biseyler
    herkese cok tesekkur ederim topaz hocam iyi nyetiniz icin ayrica tesekkur ederim

• quote:

Topaz42

Abi Allah sabır versin çok üzüldüm yemin ederim. Cümle bulamıyorum diyecek
  • Geçmiş olsun. Kimseye bir şey olmaması sevindirici. Nasipte başka bir arabaya geçmek varmış
  • Çok Geçmiş Olsun Umarım Başınıza Bir Sağlık Problemi Gelmememiştir Ayrıca Airbagleri Patlatcak Şiddete İse Bayağ Sert Bir Çarpışma Olmuş Ancak Araçda Bayağ Bir Masraf Var Üzülerek Söylemeliyim Ki
  • Çok geçmiş olsun araç üstüne düşeni yapmış umarın can sağlığında olduğu kadar maddi olarakta iyi sonuçlanır
  • geçmiş olsun allah beterinden saklasın araç görevini hakkıyla yapmış, büyük ihtimal pert görünüyor.
  •  Babam Sabah Kaza Yapmış Durum Değerlendirmesi Alabilirmiyim

Bizim civicle yaptığımız kazaya benziyor biraz, bizde resimde solra görünen arabaya vurmuştuk. iki kapı, direk ve hava yastıkları değiştirildi. direği honda servisinden aldık diğer iki kapıyı honda servisinden çıkma aldık (Amcam honda servisinde kaportacı kapıları o ayarladı buldu) toplam 6bin liraya eskisinden daha güzel oldu diyebilirim kazalı araba dikiş tutmaz vesairre falan deniliyor ama gayet güzel şuanda..

• Arkadaşlar bu konuyu açtığımı unutmuştum şimdi aklıma geldi geçmiş süreci merak edenler olur diye bilgilendirmek amacıyla yapılanları anlatmak istedim.
    Yukarda belirttiğim gibi bizim araçta(avensis) kasko yoktu c3 kaskoluydu. Mobese kayıtlarında hersey tam belli olmamasına karşın suçlu %100 babam denilmiş süreç şu şekilde ilerledi.

Karşı tarafın aracı(c3) perte ayrılıyor karşı taraf kasko şirketinden aracın kasko degerindeki parayı alıp devreden cıkıyor kasko sirketi pert aracı tam hatırlamıyorum ama 21 yada 24 gibi bir fiyata satıyor ve kasko degerine tamamlayacak sekilde kalan parayı bizim trafik sigortasından alıyor. Trafik sigortası 21500 e kadar ödeme yapıyor eger kalan tutar bundan fazla olsaydı üstünü kendi cebimizden vercektik ama gerek kalmadı.

Diğer taraftan bizim araçta kasko olmadığı için ve suçlu olduğumuz için perte çıkarma gibi bi durum söz konusu değildi. 2 kapı degişcek diyede aracımızı atmadık Ankaradan amcam önden kazalı bir avensisin 2 orjinal cıkma kapısını ve 5 hava yastıgını alıp bize gönderdi burda araç incelenmişti zaten şasi ve yürür sağlam olduğu için orjinal parcalarla tekrardan toplandı bide sağ arka çamurluk düzeltilip boyandı. Düzen tutmama gibi bir sorunda yok araç orjinal parçalarla toplandığı için eskisi gibi hiç bir fark yok araçta.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.