babamın ısrarları üzerine salona pc kurmaya karar verdim; annemin ısrarları üzerine haf x gibi olmasın, htpc kırması olsun istedik.. ortaya alttaki gibi melez bişii çıktı.. yalnız anakart-ram uyumu için kafamda bazı kuşkularım var; yardımcı olursanız sevinirim..
kasa aopen g326
anakart asus M4A88TD-M EVO/USB3 AMD 880G/SB850 AM3 DDR3 1600MHz VGA&DVI
hdd wd 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
buna güzel bi bluray sürücü konulacak ama daha karar veremedim.. büyük ihtimal sony ürünlerinden birini iliştiricem alete power yetmeyeceğinden aopen'in kasa arkasında bulunan powersupply ile aynı ebatlarda olan COOLER MASTER RS-750 GX 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI da aldım.. ilk defa amd platformuna el atıcm ve yazdıklarınızdan öğrendiğim işlemci stock fanının bedford gibi çalıştığı.. buna engel olmak içinde Zalman CNPS8700NT 120MM CPU Quadcore Soğutucu aldım.. kasa içi yerleşiminde en ufak bir problem yok; ek fanlar için kasa hafif revizyon edilecek.. (üste 120mm kırmızı led fan vs)
yalnız ramlar kafamı karıştırıyor??? bununla ilgili yorumlarınızı bekliyorum..
bu arada salon için fazla diyenler olabilir; arkadaşlar lütfen bununla ilgili yazmadan önce gelin babamla tanışın!!
8 gb cok gereksiz kacmis paranizi harcamayin madem film falan izlenecek rami kisip 6850 gbi bir kart alin rahat film izlersiniz kasayi goremiyorum mobildeyim ufak isi sigmayabilir.
Kullanım amacı nedir? Kasa kötü. Daha güzel HTPC kasalar mevcut.
Maliyeti nedir?
@B€RK toplam 1100TL'ye geldi..
@Ramptha
kasayı ben seçmedim; ama revizyon yapılabilir önemli deil.. benim asıl sorum ram uyumu..
@ozcanil
kasa htpc kasa,ama biraz cafcaflı:)
ekran kartı olarak 26cm'lik brüt genişlik sunuyor; ek güç girişleri yanda olan kartlarda net 22cm'ye kadar izin var