Şimdi Ara

BABAMI NEDEN SEVEMIYORUM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: MEA1471 , MEA1471
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
3
Favori
5.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizde aynı bu şekildeydik hatta aylarca konuşmadık farklı nedenlerden ötürü ayrılmışlardı zaten bizimde bağlarımız kopmuştu zaten 3-4 kere görüştüm 5 yaşından sonra.Her zaman arkadaşlarıma özenirdim okul çıkışlarında babaları gelirdi birlikte yemek yerlerdi , anne baba çocuk bir yerlere giderlerdi bense hep okul çıkışlarında tek başıma karda kışta yağmurda yürüyerek aç susuz gelmişimdir , çocukken babamın benim doğum günümü kutladığını hiç hatırlamam , 2 yaşımı kutlamış çocukken onuda fotoğraflardan biliyorum.Hiçbir karnemden sonra beni arayıp nasıl karne ? İyi mi kötümü paraya ihtiyacın varmı hiç sormadı buna rağmen baba seni seviyorum dedim kaç kez tekrarladım ben bile bilmiyorum hiç bir zaman bende seni demedi.Daha 1 kere ne sinema ne tiyatro 1 kere oturup karşılıklı rakı içtiğimizi bilmem dertleştiğimizi bilmem,Yalnızlığımı yıllarca içime gömdüm bir köşede yıllarca ağladım en son haberini aldık 4 sene önce vefaat etti kendisi.Ölmeden 1 sene öncede telefon açtı gece 3 gibi , eğer ölürsem sakın ağlama dedi.Hafife aldım ama vicdanım rahat yapmadığım şey kalmadı.Üzüntü dert stres derken 93 kilo oldum(Zayıfladım tabi şimdi normalim zor oldu ama başardım).Yani yanı başınızdayken kıymetini bilin 50-55 yaşındaki adamdan size gelipte sizi seviyorum demesini beklemeyin.Baba seninle erkek erkeğe konuşalımmı diyeceksin ve dertlerinizi sıkıntılarını birbirinize açarsınız.Adam belkide çocukken babasından çok dayak yedi size atmamak için kendini soyutluyor?Vicdanlı olun lütfen.

• yat kalk şükret kardeş inan daha beterleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

Allah yardım etsin, ben babamla ara sıra tartışmalara girsem de onu gerçekten seviyorum. İmrendirmek gibi olmasın yanlış anlamayın benim babam da sakin durur durur ama sabır tükenince bağırır herkeste olduğu gibi. Yapısı böyle ama çok anlayışlıdır. Hani hep sarılıp öpmem ama ne bileyim birbirimizi sevdiğimizi anlarız belli ederiz. Bu sene üniyi kazanamadım mezun oldum meslek lisesinden annem bak çocuklar turizm kazanmış 2 yıllık falan kazanmış deyince babam onları herkes kazanıyor puanı düşük onların 2 yıllık onlar dedi. Kız arkadaşım var aynı üniversiteye gidecekseniz evlendireyim sizi diyor. Öyle anlayışlıdır yani. Biz babamla büyük sorun yaşamamışızdır ama küçük sorunlarda da hep konuşarak halletmeye çalıştık ve hep kahkaha attık sonunda. Bağırma konusunda pek taraftar değilim ama anlayış konusunda ve bir kaç konu haricinde inşallah ben de babam gibi olurum diyorum.

Benden size tavsiye bir gün babanızı içirin ve sorun neden böylesin diye ya da psikoloğa gitmesini sağlayın bir şekilde. Pek etkili olur mu bilmiyorum ama sanırım babanız da babasından veya çevresinden böyle görmüş.

Asıl mesele şu ki böyle bireylerin toplumda çoğalmasını tek sebebi şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanmalar. Karı-kocalar fedakarlık yapamıyorlar artık, ortada çocuk olup olmaması umurlarında olmuyor, zaten büyür bir şey hissetmez diyorlar ama olmuyor işte. Çocuklar anne-baba ayrı yaşayınca her türlü pisliğe bulaşıyorlar. Allah kimseyi annesiz babasız koymasın.

Ama yine de ileriyi düşünün ve şuan babalarınıza çok sert çıkmayın. Günün birinde sizden çok uzaklara çekip gittiğinde pişmanlık olup olmayacağınızı düşünün ve onlarla konuşmaya çalışın.

Kardesim cok guzel yazmissinda babamla gidip konusasim gelmiyor tamamiyle baglariimiz koptu yani sana kardeslerine annene kufur eden bir babayla ne konusulur ki adamin kalbi muhurlenmis insan cocugunun yaninda dine kitaba kufur edilirmi bende akil sagligimi kaybetmek uzereyim para kazanmaya baslasam 1 gun durmicam evde ayrilsalar da herkes rahatlasa inan o kadar cok rahatlarim ki anlatamam hergun kavgadan biktim o anneme bagirmaktan bikmadi insan birgun anlayisli olur veya yaptigi seyicin ozur diler ya.babanin cocugunu mutlu etmenisinin zor oldugunu dusunmuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah bozmasin kardesim aranizi. Yasadigi cocukluk cok kotu zaten ama bunu duzeltmesi gerekir o zaman bende onun gibi bir baba olucak boktan bir cocukluk gecirdim bu hastalikli genleri degistiremem ama en azinda iyi bir baba olmak icin ne gelirse yapicam insallah allah yardimcimiz olsun

• O dediklerinin hic birini bende yasamadim tek farki ayri degillerdi inan burda boyle diyorum ama gece yastiga basimi koydumdugum da neden boyle olduk nasil duzelticem diye dusunuyorum ama sonra kardesim yasindaki kizlar hakkinda yaptigi pis yorumlar, bana anneme kardeslerime ettigi kufurler , 1 kez olsun hayatima dair bir yardimda bir ilgide bulunmadigi dusunumce gururuma yediremiyorum. 20 senedir yasadiklarimdan sonra duzeltikcek bi yani kalmadi nereden yamalasan diger taraftan patliyo hocam.

• Olsun olm bazen benimki de contayı yaktırıyor bana ama olur yani böyle şeyler... Başka baban yok ilerde babamla hiç vakit geçiremedim diye üzülebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

ilerde vefat edince pişman olabilirsin bu yazdıklarına bence sen 1-2 adım at babana yakınlaş

Vefat edince uzulecegimi biliyorum ama uzulecegim sey onun ölmüş olmasi değil daha cok baba ogul bu hayatta yapilabilecek cok sey varken bizim huzursuz kavgayla gurultuyle gecirdigimiz zamanlar olur

• benım ki biraz garip çok severim parayı benden esirgemez.

Ama yazın çok uyudugum zaman boxerla falan yatarım gelir. uyan diye üzerime yatar 90 kilo ben 65 cigerimi soldurdu kaç kere.
    Sonra dolaptan buz alıyor donumun içine atıp kacıyor falan uyanayım diye. arada boyle gariplikleri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: KLOREX

Kardeş bayağı var baba sevmeyen evlatlardan :D ben doğduğumdan beri anlaşamazdım zaten bi ilk ygs denemede cancıyer olduk yinede sevmiyordumda nebileyimm para veriyordudu sağa sola yemeye gidiyorduk iyiydi yani sınavdan çıktım sınav kötü geçti baba dedim tata adam eskiye döndü bi günde yüzünde iğrenç bir ifade beni istemediğim bölüme yazdıracaktı itiraz ettim 1 seneden uzun bir süredir konuşmuyorum üni sınavına tekrar girdim beş kuruş vermedi dershaneye fe lan annem sağolsun çalıştı dayım dedem yardım etti kazandık Allaha şükür konuşmasamda sağda solda bahsettiğini duyuyorum benden gurur duyuyormuş onun sayesinde kazanmışım gülüyorum çokta taktıgım yok artık benden uzak olsun yeter başka bir şey istemiyorum sevsin sevmesin umrumdadeğil. zaten sevmek zorunda olduğunu da düşünmüyorum. Bende senin sayende içimi dökmüş oldum dostum bize artık kendi kaderimizi çizmek kalmış artık takılmıyacağız onlara yapacak başka bir şey yok

Kendi babamı gördüm yeminle 12 yıl okulumla ilgilenmedi ygs sınavından önce ilgilenmeye başladı. Bu sene yerleşemedim eski haline döndü, kazanamazsan dershaneye yazdırırız diyordu şimdi durumumuz yok diyor fakat hergün iddia oynuyor , 3 paket sigara içiyor,

• Ben babamla kafa kafaya belki 5 belki 10 kere gezmeye gitmişimdir her defasında da burnumdan getirmiştir. babamdan para istemeye utanırım. 18 yaşıma geldim bir kere erkek erkeğe konuşmadık en ufak bir hatam da o bana bağırır ben ona bağırırım günlerce konuşmayız bıktım artık üniversiteyi evden uzakta okuyumda nerde okursam okuyum bölüm felan önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Ben babamla kafa kafaya belki 5 belki 10 kere gezmeye gitmişimdir her defasında da burnumdan getirmiştir. babamdan para istemeye utanırım. 18 yaşıma geldim bir kere erkek erkeğe konuşmadık en ufak bir hatam da o bana bağırır ben ona bağırırım günlerce konuşmayız bıktım artık üniversiteyi evden uzakta okuyumda nerde okursam okuyum bölüm felan önemli değil.

Cok iyi anliyorum dedigini erkek erkege hic hatirlamiyorum konustugumuzu ve para istemek en fazla 5 defa istemisimdir bende babamin cebinde bozuk para varken ondan o 1,2 lirayi bile isteyememisimdir.Bana para vermez annem verir simdi annene baban vermiyomu o parayi derseniz yok annem calisiyor o paraya bile o vermis gibi yapar kariya kiza yedirme derdi lafa bak ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: KyourakuShunsui

quote:

Orijinalden alıntı: KLOREX

Kardeş bayağı var baba sevmeyen evlatlardan :D ben doğduğumdan beri anlaşamazdım zaten bi ilk ygs denemede cancıyer olduk yinede sevmiyordumda nebileyimm para veriyordudu sağa sola yemeye gidiyorduk iyiydi yani sınavdan çıktım sınav kötü geçti baba dedim tata adam eskiye döndü bi günde yüzünde iğrenç bir ifade beni istemediğim bölüme yazdıracaktı itiraz ettim 1 seneden uzun bir süredir konuşmuyorum üni sınavına tekrar girdim beş kuruş vermedi dershaneye fe lan annem sağolsun çalıştı dayım dedem yardım etti kazandık Allaha şükür konuşmasamda sağda solda bahsettiğini duyuyorum benden gurur duyuyormuş onun sayesinde kazanmışım gülüyorum çokta taktıgım yok artık benden uzak olsun yeter başka bir şey istemiyorum sevsin sevmesin umrumdadeğil. zaten sevmek zorunda olduğunu da düşünmüyorum. Bende senin sayende içimi dökmüş oldum dostum bize artık kendi kaderimizi çizmek kalmış artık takılmıyacağız onlara yapacak başka bir şey yok

Kendi babamı gördüm yeminle 12 yıl okulumla ilgilenmedi ygs sınavından önce ilgilenmeye başladı. Bu sene yerleşemedim eski haline döndü, kazanamazsan dershaneye yazdırırız diyordu şimdi durumumuz yok diyor fakat hergün iddia oynuyor , 3 paket sigara içiyor,

Aynısı birader banada öle deniyodu içini ferah tut kazanamazsan arrkandayım dershaneye yollarım sene ye felan yok yalan oldu Benimkisinin tek farkı sigara içmez oyun oynar :D WoW oynuyor kendileri.

• 16 yaşındayım vallahi babamı 20 gün görememiştim bi nedenden dolayı. rüyamda onu gördüğümü bilirim o kadar özlemişim.
  • Babaları ile olan iyi ilişkilerini anlatan arkadaşlar konuyu dağıtmayın lütfen konunun ne olduğu belli nispet yapmaya ne gerek var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yürüyenmerdiven -- 21 Ağustos 2013; 1:42:40 >
  • Yaşadığı hayatı kendine layık görmüyordur. Çevremdeki bir kaç kişiye benzer bir tavır sergiliyor. Bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Bir yerden yüklü bir mal eline geçerse mutluluğa kavuşur fakat malesef büyük ihtimalle sizleri bırakır gider. Allah sabır versin hocam sana da annene de.

• quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Yaşadığı hayatı kendine layık görmüyordur. Çevremdeki bir kaç kişiye benzer bir tavır sergiliyor. Bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Bir yerden yüklü bir mal eline geçerse mutluluğa kavuşur fakat malesef büyük ihtimalle sizleri bırakır gider. Allah sabır versin hocam sana da annene de.

Kardesim en iyi tespiti yaptin varya tüm sıkıntı bu bende öyle düşünüyordum çünkü hersey para demek degil derdi annem babam hep herşey para demek derdi işi gücü para olmustu dedigin gibi annemle kavga ederken bi para tuttursam kurtulucam ne haliniz varsa gorun dedigi bile olmustur yani. Amin allah cumlemize yardim etsin.

•  BABAMI NEDEN SEVEMIYORUM

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • babamın kıymetini bir kez daha anladım
  • Merhaba Ercü
    Bugün seninle özel bir konu konuşacağım. İçimi dökmenin zamanı geldi de çattı.
    Konu babam, evet biliyorsun. Hep içimdeydi bu konu. Kafamı daha fazla meşgul etmek istemiyordum yeterince etmemiş gibi. Bu akşam bu konuyu bir çözüme ulaştırmak istiyorum.

Öncelikle neden babama karşı sevgi beslemediğimin nedenlerini sayayım;
    İlk olarak ve önemlisi olarak kardeşim İdrisle ilgilenmemesi. Elinden geleni yapmış ve yorulmuş gibi.
    Daha ne yapabilirim değil de kabullenmiş tavırları takınması kardeşim için. Bize küçükken hayat tecrübesi vermediği gibi ona da öğretmemesi.
    İçimde birşeyler acıyor be ercü. Sana geldim bu yüzden.
    Gelelim çözümlere;
    Bence yeterince yoruldu artık babam. Bugün babamın fotoğrafına denk geldik arkadaşla fotoğraflara bakarken, baban yaşlı dedi yaşına göre. Hayat onu yordu, tamam ama çocuklarına karşı ilgiyi bırakmaması gerekir. Gerçek baba dediğimiz böyle yapmalıdır bence. Beni hep gördüğünde oğlum bir şeye ihtiyacın var mı, paran varmı diyor? Fakat artık bilmeli paranın benim için geri planda olduğunu. Onsuz da idare edebileceğimi, artık anlamalı sevgiyi, baba şefkatine ihtiyacımızın olduğunu. Gerçi şuan o pozisyonlara girse bile alışacağımızı sanmıyorum.
    Shakespare’nin de dediği gibi “ şu dünyada hiç birşey kalıcı değildir, dertlerimiz bile.”. Aynen katılıyorum üstadımıza. Benim nedenlerle uğraşmak gibi bir zaman kaybım olamaz. Neler yapabilirim demeliyim İdris için. Şunuda yaptım mı, bide böyle denemeliyim.

Denemeliyim.. Denemekten vazgeçmemeliyim. Fakat adım olarak değil. Evet bunun acısını çekeceğim. Bu arada kardeşim Otizm hastası.

• Ercü kardeş ****a hoşgeldiniz sefalar getirdiniz babanızla herhalde sorunuz var bu sorunu bizimle paylaşmak için 6 yıl önce bir arkadaşın açtığı bir konuya yazmak yerine kendine ait bir konu açabilirdiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.