Şimdi Ara

Babanız yaşıyorsa hala çoçuksunuzdur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yalnız başına kalıyorsunuz o zaman artık.
    Çocukken her şeyi bilen, herkesten güçlü olan babamız biz büyüdükçe küçülüyor.
    Zamanını tamamlamış ve geçmişte kalmış bir yaşlı olarak kendi köşesinden bize bakıyor.
    Uzakta olsa da, bize dokunamasa da...

Usandıracak kadar ayrıntılı sorularla hayatı öğrendiğimiz,
    her şeyi bilen babamızın sorularıysa biz büyüdükçe artık bize sıkıcı gelmeye başlıyor.
    Müdahale etmese, soru sormasa ne iyi olur dediğimiz zamanlar çok oluyor artık.
    Biz ondan daha iyi biliyoruz ya her şeyi. Zaman artık onun zamanı değil ya...
    Teknoloji gelişti ya... Her şey değişti ya...
    Oysa ne zaman ki babanızı kaybediyorsunuz,
    işte o zaman gerçekten büyüyorsunuz.
    Çünkü çınarın gölgesi yok artık üzerinizde.
    Sizi fark etmediğiniz halde yağmurdan, güneşten koruyormuş meğer o gölge.
    Siz de aile kuruyorsunuz, baba oluyorsunuz,
    sizin de gölge yaptığınız ve koruduğunuz birileri oluyor
    ama o gölgeyi çok arıyorsunuz.
    Babanız öldüğünde büyüyorsunuz.
    Artık soru soracağınız, öğreneceğiniz, azarını duyacağınız,
    takdirini alacağınız, akşam eve dönerken yolunu gözleyeceğiniz,
    korkacağınız bir babanız yoksa büyüyorsunuz.
    Yarınınızdan sorumlu tuttuğunuz, her istediğinizi almak zorunda olan o kişi yoksa artık...
    Hep sessiz ağlayan, suskun seven, en zor dönemde bile yıkılmaz görünen,
    sırtınızı dayadığınız çınar ağacınız yoksa artık...
    Büyüyorsunuz o zaman işte.
    Savaşın ortasında komutansız kalmaktır, babasız kalmak.
    Kaç yaşınızda olursanız olun babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paşa22 -- 11 Nisan 2013; 18:28:27 >

• Merhaba hocam ben 19 yaşındayım Ama 13 yaşımdan beri babamdan ayrı yaşıyorum.yılda 1 yada 2 kere görürdüm.bu yüzden ben erken büyüdüm diyebilirim.Babadan öğrenebilecek herşeyi tek başıma öğrendim.örneğin traş olmaktan tut kız tavlamaya kadar.Ama bunları kendim öğrendikçe dedim ki hep kendime keşke babam hep yanımda olsaydı da bunları bana öğretseydi.keşke daha geç olgunlaşsaydım.Ama olmadı işte kader bazen insanlara seçme hakkı sunmuyor bu konularda.bu yüzden bağırsa da çağırsa da kızsa da maddi durumu iyi olmasa da o sizin yanınızda ise şükredin.
  • başın sağolsun
  • Düşünüyorumda ileride ben büyüyüp eşşek kadar adam olucam ama babam yaşlanıcak dağ gibi babamın o gençliği gitmiş olucak düşündükçe insan üzülüyor ya
  • Allah gecinden versin. Çok zor durum.
  • Babam yaşıyo ama ben tanımıyorum. Şimdi ben hiç çocuk olmadımmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tezeraki

Merhaba hocam ben 19 yaşındayım Ama 13 yaşımdan beri babamdan ayrı yaşıyorum.yılda 1 yada 2 kere görürdüm.bu yüzden ben erken büyüdüm diyebilirim.Babadan öğrenebilecek herşeyi tek başıma öğrendim.örneğin traş olmaktan tut kız tavlamaya kadar.Ama bunları kendim öğrendikçe dedim ki hep kendime keşke babam hep yanımda olsaydı da bunları bana öğretseydi.keşke daha geç olgunlaşsaydım.Ama olmadı işte kader bazen insanlara seçme hakkı sunmuyor bu konularda.bu yüzden bağırsa da çağırsa da kızsa da maddi durumu iyi olmasa da o sizin yanınızda ise şükredin.

Muhalefet olmayı sevmem ama babam yaşıyor ve yanımda, traş olmayı, kız tavlamayı, alışveriş yapmayı, araba kullanmasını ya da başka bir şeyi babamdan öğrenmedim. Ama lütfen yanlış anlamayın yorumumu, durumunuzu anlıyorum. Buradan ayrı yaşayan ve babasız büyüyen kişilerin Yaratan yardımcısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Narthyard

quote:

Orijinalden alıntı: Tezeraki

Merhaba hocam ben 19 yaşındayım Ama 13 yaşımdan beri babamdan ayrı yaşıyorum.yılda 1 yada 2 kere görürdüm.bu yüzden ben erken büyüdüm diyebilirim.Babadan öğrenebilecek herşeyi tek başıma öğrendim.örneğin traş olmaktan tut kız tavlamaya kadar.Ama bunları kendim öğrendikçe dedim ki hep kendime keşke babam hep yanımda olsaydı da bunları bana öğretseydi.keşke daha geç olgunlaşsaydım.Ama olmadı işte kader bazen insanlara seçme hakkı sunmuyor bu konularda.bu yüzden bağırsa da çağırsa da kızsa da maddi durumu iyi olmasa da o sizin yanınızda ise şükredin.

Muhalefet olmayı sevmem ama babam yaşıyor ve yanımda, traş olmayı, kız tavlamayı, alışveriş yapmayı, araba kullanmasını ya da başka bir şeyi babamdan öğrenmedim. Ama lütfen yanlış anlamayın yorumumu, durumunuzu anlıyorum. Buradan ayrı yaşayan ve babasız büyüyen kişilerin Yaratan yardımcısı olsun.

hocam ben ufak örnekler verdim sadece Ana gibi yar baba gibi dağ olmaz derler ya hani yanınızda oluşu bile yeter size onu belirtmek istemiştim aslında.

• Tabii ki hocam, ben anlamıştım zaten demek istediğinizi üzüldüm çok hocam. Zor konular hocam, belki bizden daha çok çocuğunuza gerçek bir babalık yapacaksınız bu nedenle. Yaratan yardımcınız olsun.
    @Tezeraki
  • Babam öldü dedem öldü dedem öldü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narthyard

Tabii ki hocam, ben anlamıştım zaten demek istediğinizi üzüldüm çok hocam. Zor konular hocam, belki bizden daha çok çocuğunuza gerçek bir babalık yapacaksınız bu nedenle. Yaratan yardımcınız olsun.
    @Tezeraki

Zaten kendimi ben öyle avutuyorum.Benim çocuğum olduğu zaman elimden geleni sonuna kadar yapacağım.
  • baban terk ettiyse büyürsün aslında, bir yerlerde olduğunu bilmene rağmen sen yokmuşcasına yaşıyorsa, büyürsün.
  • Kesinlikle katılıyorum. Aslında çok uzun şeyler yazmak isterdim ama şu an ellerim klavyenin tuşlarına basmakta zorluk çekiyor.. Babanın yeri o kadar ayrıdır ki, kelimelere sığdırmak kifayetsiz... Neyse ya, bi şarkı paylaşayım ben en iyisi.. Ne zaman dinlesem ağlarım bu şarkıyı. Ve şu an yine ağlıyorum... Emrah o kadar güzel yazmış ki resmen insanın ciğerine nüfuz ediyor..

Bebekler ölene ağlayamaz ki
    Gitme baba diye yalvaramaz ki
    Çocuklar babayı unutamaz ki
    Dönülmez gidişin böyle mi baba?

Bir mezarın taşına işte baban dediler
    Ağladım elime hep resmini verdiler
    Sordum çaresini dönmez artık dediler
    Dönülmez gidişin böyle mi baba?

Seslensem sesimi duyamazsın ki
    Ay geçer yıl geçer uyanmazsın ki
    Muhtacım elimi tutamazsın ki
    Dönülmez gidişin böyle mi baba ?

• Kesinlikle alakası yok ve yalan.Çünkü çevreniz kötü ve aptal ise ve babanızı erken yaşta kaybettiyseniz birinin sizi yetiştirmesi lazım herşey kendilğinden olmuyor.
  • babam ölmediği için bir şey diyemiycem,babadan babayada çok fark var tabi ama insanı olgunlaştıranın o olduğunu sanmıyorum,sadece babası ölen birini daha iyi anlarım heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.