Şimdi Ara

Babasız büyüyen erkek çocuğu kendini nasıl yetiştirmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babam var fakat varlığı ile yokluğu aynı. Bir kez konuşmuşluğu yok, üniversitede okuduğum bölümü bilmez, erkeklerin ilgisi, nasıl sevilir , hayatta problem çözme yetisi, kendini savunma, ifade etme gibi şeyler konusunda eksiklik hissediyorum. Bu tarz şeyler babadan alınıyormuş. Şuanda aşırı derecede içine kapanık birisi oldum. Kendimi ifade edemiyorum. Özgüvenim çok düşük. Kick boksa başladım en azından bir yerden başlıyım diye. Özet olarak sağlıklı bir birey olabilmek için benim ne yapmam lazım. Önerilerinizi bekliyorum. Özellikle babasız büyümüş erkeklerin görüşleri önemli benim için.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Babasız Büyüyen Erkek Çocuğunun Kendini Yetiştirmesi

Babasız büyüyen erkek çocuklar, duygusal ve sosyal gelişimleri açısından benzerlerinden farklı zorluklarla karşı karşıyadır. Bu güçlü gençlerin kendilerini yetiştirmeleri ve hayatlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları için bazı önemli ipuçları sunuyoruz:

• Güçlü Rol Modelleri Bul: Babadan yoksun büyüyen erkek çocukları, olumlu erkek rol modelleri arayarak hayatlarına yön verebilirler. Mentorlar, amcalar, ağabeyler veya öğretmenler, sağlıklı erkeklik ve sorumluluk anlayışını aşılayabilirler.

• Duygularını İşle: Duygularını ifade etmekten çekinme. Saklı duygular zamanla sorunlara yol açabilir. Güvendiğin bir arkadaşınla, terapistle ya da günlük yazarak duygularını açığa çıkarabilirsin.

• Kendine Güvenini Geliştir: Kendine güvenmek, hayatın zorluklarının üstesinden gelmek için çok önemlidir. Başarılarını kutla, hatalarından ders çıkar ve kendini destekleyecek bir çevre oluştur.

• Sorumluluk Al: Sorumluluk almak, bağımsızlık ve öz disiplin geliştirmene yardımcı olur. Ev işlerine yardım et, kendine ait görevler üstlen ve zamanını verimli kullan.

• Eğitimine Önem Ver: Eğitim, babasız büyüyen erkek çocuklar için hayati önem taşır. Akademik başarı, kariyer fırsatlarını genişletir ve kişisel gelişimine katkıda bulunur.

• Fiziksel ve Zihinsel Sağlığına Dikkat Et: Sağlıklı beslen, düzenli egzersiz yap ve yeterli uyku al. Fiziksel ve zihinsel sağlığın, genel refahını etkiler ve zorluklarla başa çıkma becerilerini geliştirir.

• Pozitif Ol: Zorluklara rağmen, pozitif bir tutum korumak çok önemlidir. İyimserlik, dayanıklılığını artırır ve engelleri aşmana yardımcı olur.

Babasız büyümek zorlayıcı olabilir ancak bu gençler, kendilerini geliştirmek ve başarılı bir yaşam sürmek için gerekli güce ve potansiyele sahiptirler. Bu ipuçlarını takip ederek babasız büyüyen erkek çocuklar, kendi kaderlerini tayin edebilirler, toplumlarına katkıda bulunabilirler ve tatmin edici hayatlar yaşayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de ayni durumdayim ama normal bir aile cocugundan psikolojik olarak cok daha rahat hissediyorum Karisan yok birsey yok. Kendi dogrumu kendim ogrendim kimse gostermedi. Annemde hep destekledigi icin gayet mutlu bir cocukluk gecirdim. Dediginiz ozelliklerin hepsi sonradan kazanilabilir birsey yani 13 yasinda nasil tras olmayi kendin ogrendiysen 20 yasinda da ozguven sorununu asmalisin. Bu arada ben 15 yasima kadar aradim ama o hic aramadi ben de gerek yok hayatima kattigi birsey yok diye aramadim bir daha. Hayat guzel yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim çok şükür çok iyi bir babam var ama çevremde çoğu arkadaşımın babasıyla arası yoktur. Ama bireysel herşeyi kendileri halledip tecrübe edindikleri içinde özgüvenleri yüksek. Özgüven problemini bu nedene bağlama yani. Spora devam et, nofap olayını araştır, evde durma hep dışarda vakit geçir. Kolay gelsin.

• Arkadaşın dediği gibi,babası olup da içine kapanık ve sorunlu bir sürü arkadaşım oldu.
    O yüzden baba konusuna takılmadan yürü.
    Kitap oku
    Bir konuda sivrilmeye bak,yani kendini geliştir,açılırsın
    Kalabalık ortamlarda bulun
    Beraber gezip tozacağın arkadaşlar edin,
    Bir işe gir çalış,sorumluluk almanın çok faydası oluyor.İletişimin gelişiyor
    Mastür yapıosan,o işi bırak,enerjini başka şeylere harcarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Germiyanlı -- 2 Nisan 2017; 8:02:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kick box ne alaka anlamadım ama git hayatı öğren 4-5 kişi bir eve çık ve sana sözünü geçirmek isteyen arkadaşlarına dik durmayı öğren, part time işe gir hayatı daha iyi öğren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 2 Nisan 2017; 8:52:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.