Şimdi Ara

Bacalı kombi önerisi gerekiyor biraz acele

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde 16 yıldır kullandığımız bir ferroli marka kombimiz mevcut fakat hem kombinin hemde tesisatının ömrü artık son demlerinde o nedenle kombi ve tesisatı yeniletme kararı alarak eve fayans ustaları çağırıldı yanılmıyorsam p.tesi günü kırılmaya başlanacak fayanslar ve akabinde su ve kalorifer tesisatı eski demir borular sökülerek yerlerine oksijen bariyerli boru ile değiştirmeyi düşünüyorum ama oksijen bariyerli artı ve eksilerini bilmemekteyim önerildi iyidir diye alınacak şuan aksi yönde bir öneri gelmez ise.şimdi gelelim asıl sıkıntıya ankarada ikamet ediyorum ve çevremde kombisini değiştiren büyük çoğunluk proje konusunda sıkıntı yaşamışlar ve proje çizdirmeden kafalarına göre kombiyi balkona bağlatmışlar yada eski mutfakta kullandıkları kombi sökülerek yine aynı noktaya kombi bağlatmışlar
    bizim handikapımıza gelirsek balkon açık hermatik kombi için önce cam taktırmak gerekiyor o nedenle o iş bile beni caydırıyor ek olarak balkonumuz ufak ve kombi iyice oturulmaz kılacak yanı sıra mutfaktaki kombi sökülünce yeri de çirkin gözükecek belediye proje vb işiylede uğraşmamak adına biz yine eski kombi sisteminde çalışan bir bacalı kombiye karar kıldık fiyat aralığı 1000 tl de olur 2500 tl de olur yeterki ağız tadıyla kullanılsın evimiz 4. katta ve yanılmıyorsam 120 metre kare civarı biraz daha küçük olabilir petek uzunluğumuz kabaca 7-8 metre yoktur bile durum bu yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekür ederim.

• 16 yıldır kullandığınız ferroliyi öneriyorum :)) Tabi yeni modellerini mesala ferroli domitech bacalı uygundur. Ben kombi öneri sayfasına yazın dedim siz yeni başlık açtınız neyse belki konu burdan ilerler yeni bir sayfa oluşur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

16 yıldır kullandığınız ferroliyi öneriyorum :)) Tabi yeni modellerini mesala ferroli domitech bacalı uygundur. Ben kombi öneri sayfasına yazın dedim siz yeni başlık açtınız neyse belki konu burdan ilerler yeni bir sayfa oluşur.

evet haklısınız kusura bakmayın 190 küsür sayfaya bakındım ama herkes yoğuşmalı kombi konuşuyor bacalı göremedim öneri olarak ve açıkcası 2-3 gün zarfında alınacak bir ürün olması hasebiyle başlık açmış bulundum dominect i listeye yazdım alternatif ne olabilir başka önerilere de açığım.
  • Buderua u 54 olabılır. Size daha oncede yazdım mumkunse hermetık bır cıhaz alın olmadı bacalı alırsınız ama oncelık hermetık olsun daha guvenlı
  • quote:

Buderua u 54 olabılır. Size daha oncede yazdım mumkunse hermetık bır cıhaz alın olmadı bacalı alırsınız ama oncelık hermetık olsun daha guvenlı

bende hermetik istiyorum ama dediğim gibi balkon durumu ve proje konusunda sıkıntılar beni caydırdı o nedenle bacalıya geçiş yaptık artık burada kalırız çünkü evi hermetiğe uydurmak bile en az 1500 liraya mal olacak,balkonun küçülmeside cabası.
  • u 54 sanırım türkiyede satılan bir model değil sitesinde göremedim çünkü

düzeltme kombiyi buldum
    buderus logamax U054 müş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 4 Mart 2011; 0:51:04 >
  • şartlar zorunlu kılıyorsa yapılacak bırsey yok. hatırlatmak ısterım artık cıhazlar eskı kalıtesınde degıl daha teknolojık daha modern oldukları kesın ama daha kalıtelı degıller. yanı bır kombıyı 16 yıl kullanmanız artık cok zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şofben mi Termosifon mu Daha Emniyetli?
    geçen yıl önce açıldı
    Kombi ve Tesisat Öneri-eski-
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onun farkına vardım şikayetvar a bakınca yukarıda ki iki kombiyle alakalı bir yığın şikayet okudum kafam karışmadı değil hadi hayırlısı
  • quote:

16 yıldır kullandığınız ferroliyi öneriyorum :)) Tabi yeni modellerini mesala ferroli domitech bacalı uygundur. Ben kombi öneri sayfasına yazın dedim siz yeni başlık açtınız neyse belki konu burdan ilerler yeni bir sayfa oluşur.

bizde 10 senedir kullandığımız ferroli bacalıyı değiştirip yine yerine sayın sserin ve yeniçeri ninde önerdiği gibi ferroli domitech taktırdık bugün kullanmaya başladık bakalım hayırlısı inşallah en az eskisi kadar memnun kalırız eskisi bizi hiç üzmemişti gerçekten bu seneye kadar,igdaş sorun çıkarır diye düşündük ama bir eksiklik görmeyince imzaladılar igdaş görevliside birden bacalıyı görünce eyvah dedik izin vermeyecek biraz uyarıda bulundu artık bacalılardan vazgeçmemiz gerektiğini can güvenliği için en doğrusunun bu olcağını söyledi sağolsun, ne varki hem yer sıkıntısı hem bu soğuklarda inşaat işi hem maddi imkanlar gözümüzü korkuttu inşallah hayırlı olur iyi günlerde kullanırız daha iyisi nasip olsun herkese...bu arada kombi ve montaj beraber 12 taksit 1.450 ye maloldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yağmur34 -- 4 Mart 2011; 1:37:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yağmur34

quote:

bizde 10 senedir kullandığımız ferroli bacalıyı değiştirip yine yerine sayın sserin inde önerdiği gibi ferroli domitech taktırdık bugün kullanmaya başladık bakalım hayırlısı inşallah en az eskisi kadar memnun kalırız eskisi bizi hiç üzmemişti gerçekten bu seneye kadar,igdaş sorun çıkarır diye düşündük ama bir eksiklik görmeyince imzaladılar igdaş görevliside birden bacalıyı görünce eyvah dedik izin vermeyecek biraz uyarıda bulundu artık bacalılardan vazgeçmemiz gerektiğini can güvenliği için en doğrusunun bu olcağını söyledi sağolsun, ne varki hem yer sıkıntısı hem bu soğuklarda inşaat işi hem maddi imkanlar gözümüzü korkuttu inşallah hayırlı olur iyi günlerde kullanırız daha iyisi nasip olsun herkese...bu arada kombi ve montaj beraber 12 taksit 1.450 ye maloldu

öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın , işin garip tarafı bacalıdan vazgeçin diyorlar sonrada hermetik kombiyi onaylamak için para isteyip vatandaşa 40 takla attırtıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 4 Mart 2011; 1:35:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

Arkadaşlar evde 16 yıldır kullandığımız bir ferroli marka kombimiz mevcut fakat hem kombinin hemde tesisatının ömrü artık son demlerinde o nedenle kombi ve tesisatı yeniletme kararı alarak eve fayans ustaları çağırıldı yanılmıyorsam p.tesi günü kırılmaya başlanacak fayanslar ve akabinde su ve kalorifer tesisatı eski demir borular sökülerek yerlerine oksijen bariyerli boru ile değiştirmeyi düşünüyorum ama oksijen bariyerli artı ve eksilerini bilmemekteyim önerildi iyidir diye alınacak şuan aksi yönde bir öneri gelmez ise.şimdi gelelim asıl sıkıntıya ankarada ikamet ediyorum ve çevremde kombisini değiştiren büyük çoğunluk proje konusunda sıkıntı yaşamışlar ve proje çizdirmeden kafalarına göre kombiyi balkona bağlatmışlar yada eski mutfakta kullandıkları kombi sökülerek yine aynı noktaya kombi bağlatmışlar
    bizim handikapımıza gelirsek balkon açık hermatik kombi için önce cam taktırmak gerekiyor o nedenle o iş bile beni caydırıyor ek olarak balkonumuz ufak ve kombi iyice oturulmaz kılacak yanı sıra mutfaktaki kombi sökülünce yeri de çirkin gözükecek belediye proje vb işiylede uğraşmamak adına biz yine eski kombi sisteminde çalışan bir bacalı kombiye karar kıldık fiyat aralığı 1000 tl de olur 2500 tl de olur yeterki ağız tadıyla kullanılsın evimiz 4. katta ve yanılmıyorsam 120 metre kare civarı biraz daha küçük olabilir petek uzunluğumuz kabaca 7-8 metre yoktur bile durum bu yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekür ederim.

Değerli kardeşim, ben de Ankara'da oturuyorum ve uygulamaları biraz biliyorum. Herhangi bir kombi takacak yetkiliye sorsan söylerler. ANkara'da bacalı kombi kullansanız da yeni proje isterler ve bunu onaylatmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Hermetik kombiye dönmeniz için herşeyi yapacaklardır. En önemli nedeni; ANkara'da yaşanan onlarca zehirlenme olayında bacalı kombi kullanımının etkili olması. Aslında bunu sizin sağlığınız için düşünüyorlar. Bunu kafanızın bir yerine yazın ama yine de araştırın.
    Hal böyle olunca 2 seçeneğiniz var;
    1- bacalı kombiyi faturasız alacaksınız ama piyasada yetkili servisler dışında serbest birine taktıracaksınız. ANcak kombi garantiden mahrum olacak.
    2- bir şekilde hermetik(yoğuşmalı yada yoğuşmasız) kombiye dönecek seçiminizi ona göre belirleyeceksiniz. Bunun için kombiyi balkona koymayıp, balkona en yakın mutfak dolabını bacalı kombinin şu andaki yerine taşıyarak, kombiyi balkona en yakın mutfak dolabının çıktığı bölgeye yerleştirmek. Aslında bütün tesisat oraya taşınacak ama kombinin mevcut yerinden (uzun mesafeden) boru geçirmek mümkün değil. Güvenlik bakımından da yapmak zorundasınız.
    Son ve az olan ihtimal ise, son katta oturuyorsanız ve fazla dirsek istemeyen bir montajla bacadan kendi borularını geçirerek bacalı kombinin yerine monte ediyorlar. Yalnız bacanın müstakil ve en az 13 cm iç çapında olması gerekiyor. 2 dirsek(derecesine göre tabi) olsa 8 metreyi geçmemesi lazım. Ek baca da 500 TL yi buluyor.
    Kolay gelsin.

• proje için uygulamam gereken adımlar nelerdir ne yapmam gerekli örneğin proje için bir kombici bulmak mı gerekiyor ilk etapta yoksa belediyeden birinimi çağırmalıyım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bizde 10 senedir kullandığımız ferroli bacalıyı değiştirip yine yerine sayın sserin inde önerdiği gibi ferroli domitech taktırdık bugün kullanmaya başladık bakalım hayırlısı inşallah en az eskisi kadar memnun kalırız eskisi bizi hiç üzmemişti gerçekten bu seneye kadar,igdaş sorun çıkarır diye düşündük ama bir eksiklik görmeyince imzaladılar igdaş görevliside birden bacalıyı görünce eyvah dedik izin vermeyecek biraz uyarıda bulundu artık bacalılardan vazgeçmemiz gerektiğini can güvenliği için en doğrusunun bu olcağını söyledi sağolsun, ne varki hem yer sıkıntısı hem bu soğuklarda inşaat işi hem maddi imkanlar gözümüzü korkuttu inşallah hayırlı olur iyi günlerde kullanırız daha iyisi nasip olsun herkese...bu arada kombi ve montaj beraber 12 taksit 1.450 ye maloldu

öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın , işin garip tarafı bacalıdan vazgeçin diyorlar sonrada hermetik kombiyi onaylamak için para isteyip vatandaşa 40 takla attırtıyorlar

para olayını hiç duymadım günahlarını almak istemem ama varsa arada bir kaç bozuk kişi şikayet etsinler,haklarını arasınlar kimse parasını yoldan toplamıyorkisağolun daha iyileri sizin olsun

• hay ağzınıza sağlık ben güvenip yazamadım yanlış bilgi olur diyerek.. bacalı kombide kesin yasak olyını 1 yılı aşkındır kulaktan duyduğumla biliyorum. ama bakıyorum hala satışı var o yüzden net emin değildim . öğrenmiş olduk.
    arkadaşım benden de size tavsiye geçen yıl bizim üst katımızda bir aile az daha bacalı kombiden ölüyordu. evinizdeki oksijeni kullanan bir cihazı evinize birdaha sonsuza dek sokmayın derim. bir şekilde hermetiğe dönün 3-5 fazla harcayın kurtulun.

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Arkadaşlar evde 16 yıldır kullandığımız bir ferroli marka kombimiz mevcut fakat hem kombinin hemde tesisatının ömrü artık son demlerinde o nedenle kombi ve tesisatı yeniletme kararı alarak eve fayans ustaları çağırıldı yanılmıyorsam p.tesi günü kırılmaya başlanacak fayanslar ve akabinde su ve kalorifer tesisatı eski demir borular sökülerek yerlerine oksijen bariyerli boru ile değiştirmeyi düşünüyorum ama oksijen bariyerli artı ve eksilerini bilmemekteyim önerildi iyidir diye alınacak şuan aksi yönde bir öneri gelmez ise.şimdi gelelim asıl sıkıntıya ankarada ikamet ediyorum ve çevremde kombisini değiştiren büyük çoğunluk proje konusunda sıkıntı yaşamışlar ve proje çizdirmeden kafalarına göre kombiyi balkona bağlatmışlar yada eski mutfakta kullandıkları kombi sökülerek yine aynı noktaya kombi bağlatmışlar

Değerli kardeşim, ben de Ankara'da oturuyorum ve uygulamaları biraz biliyorum. Herhangi bir kombi takacak yetkiliye sorsan söylerler. ANkara'da bacalı kombi kullansanız da yeni proje isterler ve bunu onaylatmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Hermetik kombiye dönmeniz için herşeyi yapacaklardır. En önemli nedeni; ANkara'da yaşanan onlarca zehirlenme olayında bacalı kombi kullanımının etkili olması. Aslında bunu sizin sağlığınız için düşünüyorlar. Bunu kafanızın bir yerine yazın ama yine de araştırın.
    Hal böyle olunca 2 seçeneğiniz var;
    1- bacalı kombiyi faturasız alacaksınız ama piyasada yetkili servisler dışında serbest birine taktıracaksınız. ANcak kombi garantiden mahrum olacak.
    2- bir şekilde hermetik(yoğuşmalı yada yoğuşmasız) kombiye dönecek seçiminizi ona göre belirleyeceksiniz. Bunun için kombiyi balkona koymayıp, balkona en yakın mutfak dolabını bacalı kombinin şu andaki yerine taşıyarak, kombiyi balkona en yakın mutfak dolabının çıktığı bölgeye yerleştirmek. Aslında bütün tesisat oraya taşınacak ama kombinin mevcut yerinden (uzun mesafeden) boru geçirmek mümkün değil. Güvenlik bakımından da yapmak zorundasınız.
    Son ve az olan ihtimal ise, son katta oturuyorsanız ve fazla dirsek istemeyen bir montajla bacadan kendi borularını geçirerek bacalı kombinin yerine monte ediyorlar. Yalnız bacanın müstakil ve en az 13 cm iç çapında olması gerekiyor. 2 dirsek(derecesine göre tabi) olsa 8 metreyi geçmemesi lazım. Ek baca da 500 TL yi buluyor.
    Kolay gelsin.

• quote:

quote:

bizde 10 senedir kullandığımız ferroli bacalıyı değiştirip yine yerine sayın sserin ve yeniçeri ninde önerdiği gibi ferroli domitech taktırdık bugün kullanmaya başladık bakalım hayırlısı inşallah en az eskisi kadar memnun kalırız eskisi bizi hiç üzmemişti gerçekten bu seneye kadar,igdaş sorun çıkarır diye düşündük ama bir eksiklik görmeyince imzaladılar igdaş görevliside birden bacalıyı görünce eyvah dedik izin vermeyecek biraz uyarıda bulundu artık bacalılardan vazgeçmemiz gerektiğini can güvenliği için en doğrusunun bu olcağını söyledi sağolsun, ne varki hem yer sıkıntısı hem bu soğuklarda inşaat işi hem maddi imkanlar gözümüzü korkuttu inşallah hayırlı olur iyi günlerde kullanırız daha iyisi nasip olsun herkese...bu arada kombi ve montaj beraber 12 taksit 1.450 ye maloldu

Çok basit bir önlem olacak belki ama kombi bulunan alana bir karbonmonoksit dedektörü taktırın fiyatı 70 80 tl birsey en azından sesli bir ikazda bulunuyor belki faydası olur. Bacalı kombiler çok riskli önermiyoruz ama şartlarımız buna mecbur diyenler için yapılacak birşey yok. Siz güvenlik önlemini almayı ihmal etmeyin. Geceleri kombiyi kapatıyorsanız pek sorun olmaz ama gece acıksa mutlaka dedektör alın ve kullanın.

• quote:

proje için uygulamam gereken adımlar nelerdir ne yapmam gerekli örneğin proje için bir kombici bulmak mı gerekiyor ilk etapta yoksa belediyeden birinimi çağırmalıyım

Ben sizin hicbir bayiye gidip görüşmediğinizi işi kendiniz halledeceğinizi düşünüyorum sorduğunuz sorulardan bu anlaşılıyor. Bunu herhangi bir satıcıya sorsanız sizi yönlendirirler. Bunu burdaki insanlar bilemez kimi antepten yazıyor kimi istanbuldan kimi yıllar önce yapmış bu işleri güncel bilgiyi alabilmeniz çok zor. Yarın en yakın bayiye gidin yada gaz şirketini arayın prosedürü öğrenin en mantıklısı bu olacak. İstanbul için olanı söyleyim size kombiyi alacağınız yerde sizi yönlendiriyorlar kimi ücretsiz yapıyor kimi proje ücreti alıyor sizin tesisat yenileniyor kesinlikle proje değişikliği vermeniz zorunlu proje onay icin veriliyor cihaz monte ediliyor sonra gaz dağıtım şirketinden görevli gelip kontrolleri yapıyor gazı acıyor. Bilgilendirme yapmadan kesinlikle iş yapmayın yaptırmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.