Şimdi Ara

Bacasız Şömine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
44.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sekoo3486

Merhaba Arkadaşlar,

Ben bitane ürün aldım suana kadar ürünü gören herkes bayıldı. 1 lt yakıt fiyatı 9,50 lira fakat burner ın boyuna/çapına göre yanma süreleri değişiyor.

Yanma süreleriyle ilgili detaylı bilgi içinwww.dekoraclub.com adresinden bakabilirsiniz.

Herkese Kolay Gelsin.

Bunlari daha once arastirmistim kapali ortamda kullananlarin bazilari bas agrittigini yazmislardi bende dokum somine taktirdim yazliga kisin gidince cok tatmin edici sekilde isitiyor odun yakiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gördügüm kadarı ile konu ile ilgilenen çok fakat bilgi kirliliği çok fazla, ben bu konu ile ilgili detayları aktarmaya çalışayım.
    Bacasız Şömine denilen ürün ilk olarak Sidney merkezli Ecosmartfire firması tarafından bulunmuş ve zaman içerisinde formülasyonu geliştirlmiş olan bioethanol adı verilen bir yakıt türünü yakan, her hangibi bir tesisat veya baca baglantısı gerektirmeyen sıvı yakıtlı şöminelerdir.
    Burada kullanılmakta olan yakıt alkol esaslı olup formülasyonundan dolayı koku, duman, is yapmamaktadır. Fakat orjinal yakıt Ecosmart firması ve onun Türkiye temsilciligi yapan Decofire firması tarafından satılmakta olup bu yakıtın haricindeki diger yakıtlar koku, duman, is benzeri sorunlar yarattığından orjinal yakıt satmayan firmalar tarafından havalandırma veya baca ihtiyacı oldugu söylenmektedir.
    Halbuki söz konusu firma 50 civarında ülkede ürün satmakta ve bu ülkelerde bacasız şömine olarak kabul görmektedir.
    Yakıt maliyeti ateş yakmak için gerekli olan Burner Kit adı verilen mekanizmanın boyutuna ve ısı kapasitesine göre değişmektedir. Buna bir örnek verecek olursak firmanın web sayfasını incelediğimiz zaman Bk-5 adı verilen modelin 5 Lt. yakıt ile yaklaşık 10 saat yandığı ve yaklaşık olarak 30m2'lik bir alanı ısıtabildiğini labratuvar verilerinden göre biliyoruz.
    Bu örnekten yola çıkarak hesaplamak gerekirse ; bioethanol litre fiyatı 12 TL olduguna göre 12x5:60 TL/10 Saat : 6 TL/SAAT olarak bir yanma maliyeti hesaplanabilir.

Burner kit fiyatları ve ürünü merak edenlerwww.decofire.com dan bilgi alabilirler.

• bunun bir odayı ısıtacagına ınanmak zor
  • Beklenenin aksine cok yuksel ısıtma kapasitesi var ama asıl amaç ısıtma ise saatlik yanma maliyeti yüksek olur

• Toptan fiyatları nedir bilen var mıdır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mituys M kullanıcısına yanıt
    Ürünler toptan satılacak olan ürünler degil, fiyatlar şu şekilde orjinal ürünler 500 Euro ile 2300 Euro arasında degişiyor, Türkiyede üretilen merdiven altı ürünler 250 TL ile 3000 TL arasında degişiyor.
    Yakıt fiyatı 12 TL / Lt.
  • Ben de işyerime dekorasyon amaçlı duvara monte

• Ben de işyerime dekorasyon amaçlı duvara monte sekılde yaptırmak istiyorum. Kullanıp memnun olan var mı, hangi marka ve çeşitler var farkları ne? Ankarada iyi firma var mı? Bilen varsa sevinirim

• Merhaba
    Konu üzerinden baya geçmiş ama kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
    Balkonum için düşünüyorum cam ile kapattım 20 M2 balkonu ısıtir mi acaba???

• salley S kullanıcısına yanıt
    Şu an aynı asamadayim. 10 metrekare balkon var ısı camlı katlanır cam balkon ile kapatıp içerisinde bu bacasız şömine den koymak istiyorum. Maliyet ne olur ısıtır mi bir sürü soru var aklımda.

Siz ne yaptınız ne durumdasınız

• Hocam merhaba bende 12 m bir balkon kapattım. Siz ne yaptınız önerileriniz neler?

• Balkon kapatıp deneyenler tecrübelerini paylaşabilirler mi? Ben de bu aynı durum için araştırırken buraya geldim.

• Merhabalar,

Ben de kapalı balkon için düşünüyorum. Kullananlar yorum yazabilirler mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gecen sene balkonu kapattım. Bacasız şömine işi de çok yapmacık geldi. Bu sene evin içinde ki soba bacasına doğru boru götüreceğim. soba bacasını kırmızı alçıpan içinde götürüp görüntü kirliliğini engellerim diye düşünüyorum.

• Merhabalar,

Bacasız şömineler ya elektrikli şömine oluyor ya da bioethanol şömine oluyor.

Tüm bacasız modelleri veya buna benzer diğer şömine çeşitleri hakkında ücretsiz keşif ve detaylı bilgi almak için Vanessa Şömine ile görüşebilirsiniz.

https://www.vanessasomine.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weedecs -- 10 Şubat 2022; 10:3:37 >
  • evde ateş elementi ile dekor yapmak istiyorum. fakat güvenilir mi, değil mi emin olamıyorum.

Siyah Ethanol Şömine Masa Tip bir ürün alacağım. Ama hala emin olamadım. İlla villaya taşınıp, odun ateşinde normal şömine mi yakmalıyız? Masamın üstüne koymak, laptopla çalışırken ateşi izlemek istiyorum. Ama güvenlik konusundan emin değilim. Bilen varsa aydınlatanilir mi bizleri?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.