Şimdi Ara

Bacasız Şömine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
44.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    internette bacasız şömineler oldugunu okudum.Fiyat ve performansı hakkında bilgisi olan varmı?Isıtması nasıl?Gerçekten bacaya gerek yokmu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bacasız Şömineler: Kapsamlı Bir Kılavuz

Bacasız Şömineler Isınır mı?

Bacasız şömineler, geleneksel şömineler kadar ısı yaymazlar ancak yine de odanıza sıcaklık ve ambiyans katabilirler. Bioetanol yakarak çalışan bacasız şömineler, ısı üretir ancak bu ısı bir odanın tamamını ısıtmak için yeterli olmayabilir.

Bioetanol Şömineleri

Bioetanol şömineleri, gerçek ateş deneyimi sunan bacasız ısıtma cihazlarıdır. Bioetanol, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yakıttır. Bacaları olmadığı için kurulumları kolaydır ve herhangi bir odaya yerleştirilebilirler.

Bioetanol Şömine Yorumları

Bioetanol şömineleri genellikle kullanıcılar tarafından olumlu yorumlar alır. Şık ve modern bir dekorasyon öğesi olmasının yanı sıra, ısı ve ambiyans sağlarlar. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar biyoetanolun pahalı bir yakıt olabileceğinden ve güçlü bir koku yayabileceğinden bahsederler.

Bacasız Şömine Yorumları

Bacasız şömineler, geleneksel şöminelere alternatif olarak popülerlik kazanıyor. Temiz yanan yakıtlar kullanmaları, kurulumlarının kolay olması ve az bakım gerektirmeleri nedeniyle tercih ediliyorlar. Ancak, ısı çıkışlarının düşük olabileceğini ve gerçek ateş deneyimi sunmadıklarını unutmamak önemlidir.

Bioetanol Zararları

Bioetanol yakıtının sınırlı bazı zararları vardır. Yanma sırasında karbondioksit üretir ve bu da iyi havalandırılan alanlarda kullanılmasını gerektirir. Ayrıca, biyoetanol yutulduğunda veya cilde temas ettiğinde zararlı olabilir.

Sonuç

Bacasız şömineler, geleneksel şöminelere alternatif olarak benzersiz özellikler sunar. Isı ve ambiyans katarlar ve kurulumları kolaydır. Bununla birlikte, ısı çıkışlarının düşük olabileceğini ve biyoetanolun pahalı bir yakıt olabileceğini unutmamak önemlidir. Kullanmadan önce bacasız şöminelerin özelliklerini ve potansiyel zararlarını araştırmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

Merhabalar,
    internette bacasız şömineler oldugunu okudum.Fiyat ve performansı hakkında bilgisi olan varmı?Isıtması nasıl?Gerçekten bacaya gerek yokmu?

hocam sanırım sen, şömine görünümlü ama elektrikle çalışan cihazlardan bahsediyorsun.. biraz ışıklandırılmış, içine şöimine odunu tarzında cisimler konulmuş/çizilmiş ve boyanmış vs.. ama verdiği ısı muamma.. sırf görüntü olsun diye alıp kullananlar var.. eğer aynı şeyden bahsediyorsak tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

Merhabalar,

hocam sanırım sen, şömine görünümlü ama elektrikle çalışan cihazlardan bahsediyorsun.. biraz ışıklandırılmış, içine şöimine odunu tarzında cisimler konulmuş/çizilmiş ve boyanmış vs.. ama verdiği ısı muamma.. sırf görüntü olsun diye alıp kullananlar var.. eğer aynı şeyden bahsediyorsak tabi

hayır benim dedigimi Bio etanol yakıt ile çalışan Bacasız şömine.

• quote:

Loko,

Bu cihazlari cok iyi havalandirmasi olmayan ortamlarda kullanirsaniz cok ciddi saglik problemlerine ve hatta olumlere yol acarsiniz. Bunu zannederim yalitimini mimaryuksel beyin gosterdigi yoldan giderek yaptiginiz ve butun havalandirma ihtiyacinin duvarlardan sizacak hava ile karsilanabilecegine inandiginiz yapi icin dusunuyorsunuz, boyle bir sey maalesef olmayacak. Benim fikirlerimin sizin icin kiymeti olmadigini bilsemde ben uyarimi yapayim dedim, karar sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Loko,

Bu cihazlari cok iyi havalandirmasi olmayan ortamlarda kullanirsaniz cok ciddi saglik problemlerine ve hatta olumlere yol acarsiniz. Bunu zannederim yalitimini mimaryuksel beyin gosterdigi yoldan giderek yaptiginiz ve butun havalandirma ihtiyacinin duvarlardan sizacak hava ile karsilanabilecegine inandiginiz yapi icin dusunuyorsunuz, boyle bir sey maalesef olmayacak. Benim fikirlerimin sizin icin kiymeti olmadigini bilsemde ben uyarimi yapayim dedim, karar sizin.

Pardon birşeymi kaçırdım?Niye Fikrinizin bir degeri olmasın?İnternette bu Şömineyi araştırdıgımda Baca gerektirmedigini ve kapalı ortamda kullanılmasının bir zararı olmadıgını ögrendim.Elbet mantık olara ortamdaki havayı kullandıgından dolayı Havalandırma yapılmasının çok önemli oldugunu düşünüyorum.Yaptıgım Taşyünü mantolamanın bu konuda yeterli havalandırmayı yapacagınıda düşünmek yanlış olur.

• Geçen sene Bacasız Şömine aldım ve kullanıyorum .Çok ta memnunum.hiç bir koku is ve kirlilik yok.Gerçek alevle evimde çok güzel ısınıyorum.En önemliside zaten evin içinde o keyifle gelen misafirler hasta oluyor.
    Sevgiler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: koko3535

Geçen sene Bacasız Şömine aldım ve kullanıyorum .Çok ta memnunum.hiç bir koku is ve kirlilik yok.Gerçek alevle evimde çok güzel ısınıyorum.En önemliside zaten evin içinde o keyifle gelen misafirler hasta oluyor.
    Sevgiler...

Arkadaşım ne yakıyorsunuz bu sistemde.Benim gördüğüm, etanol yani bizdeki adı İspirto,yanlışım varsa düzeltin.Dekor olarak çok hoş ama tüketim olarak nedir harcadığı.Birde size tavsiyem uzun süreli kullanımda mutlaka ortamın hava sürkilasyonu olmalı,sonuçta ne yakarsanız yakın oksijene ihtiyaç var,ortamda oksijen azalmaya başladımı,baş dönmesi başlar...

Bu işin özü aslında gazino -restorantlardaki ateşli meyva servisi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kozlusan Pelet Sobası
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bacasız şömineler de kullanılan yakıtlar etanol dür.Benim kullandığım bacasız şömine tabiki o2 kulanımı mevcut ancak kesinlikle ortamda oksijensiz kalma durum söz konusu değil.Öyle olsa hiç bir ocak kullanmayalım.Valla ben çok memnunum daha önce de ddediğim gibi herkese öneririm...
  • Etanol etil alkoldür.İspirto Metil alkoldür.arasındaki fark kaçak içkilerden anlaşılır herhalde...
  • quote:

Bacasız şömineler de kullanılan yakıtlar etanol dür.Benim kullandığım bacasız şömine tabiki o2 kulanımı mevcut ancak kesinlikle ortamda oksijensiz kalma durum söz konusu değil.Öyle olsa hiç bir ocak kullanmayalım.Valla ben çok memnunum daha önce de ddediğim gibi herkese öneririm...

Isitma konusunda memnuniyetin yuksek oolacagi konusunda bende hem fikirim. Sonucta alev isisi gorselligi ise ayri bir guzellik. Sadece o gorsellik bile isitir adami. Benim asil merak ettigim yakit maliyeti. 1 saatte ne kadar harciyor,etanol nereden temin ediliyor,kac para.

Birde bu sistemde bir depomu var,eski gaz sobalari gibi yani,yanma sisdeki neye gore ayarlaniyor. Otomatikmi yoksa acip kisma dugmesimi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Geçen sene Bacasız Şömine aldım ve kullanıyorum .Çok ta memnunum.hiç bir koku is ve kirlilik yok.Gerçek alevle evimde çok güzel ısınıyorum.En önemliside zaten evin içinde o keyifle gelen misafirler hasta oluyor.
    Sevgiler...

Arkadaşım ne yakıyorsunuz bu sistemde.Benim gördüğüm, etanol yani bizdeki adı İspirto,yanlışım varsa düzeltin.Dekor olarak çok hoş ama tüketim olarak nedir harcadığı.Birde size tavsiyem uzun süreli kullanımda mutlaka ortamın hava sürkilasyonu olmalı,sonuçta ne yakarsanız yakın oksijene ihtiyaç var,ortamda oksijen azalmaya başladımı,baş dönmesi başlar...

Bu işin özü aslında gazino -restorantlardaki ateşli meyva servisi...

Aynen dediğin gibi hocam. Zamanla baş ağrısı ve baş dönmesi yapar.
    Daha önce forumda gaz yağıda tartışılmıştı yakıt olarak benzer sonuçlar elde edildi. Yakıtın kendi kokusu da var tabi.

• elektirkle çalışanlardandır kesin yoksa o kadar duman nereye gidecek yutacak hali yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Bacasız şömineler de kullanılan yakıtlar etanol dür.Benim kullandığım bacasız şömine tabiki o2 kulanımı mevcut ancak kesinlikle ortamda oksijensiz kalma durum söz konusu değil.Öyle olsa hiç bir ocak kullanmayalım.Valla ben çok memnunum daha önce de ddediğim gibi herkese öneririm...

Isitma konusunda memnuniyetin yuksek oolacagi konusunda bende hem fikirim. Sonucta alev isisi gorselligi ise ayri bir guzellik. Sadece o gorsellik bile isitir adami. Benim asil merak ettigim yakit maliyeti. 1 saatte ne kadar harciyor,etanol nereden temin ediliyor,kac para.

Birde bu sistemde bir depomu var,eski gaz sobalari gibi yani,yanma sisdeki neye gore ayarlaniyor. Otomatikmi yoksa acip kisma dugmesimi var.

Otel türü ortamlarda 1-2 gece bu zevk için geçerli olabilirken sürekli kullanım maliyeti bence oldukça yüksek olur. Riskide cabası..

• Etanol pançardan elde edilen bir ürün yani fosil yakıtı gibi düşünmeyin içtiğiniz rakıda etil alkol mevcut.
    .sarfiyat olarak saat te 60 kuruş yakıyor.Ben sürekli değil keyif için yaktığım için bana uygun bir sarfıyatta.Baş dönmesi karbonmonoksit çıkışında oluşur.etanolde karbondioksit çıkışı olurki bir insan olarakta bizler karbondioksit veriyoruz.Zehirli olan monoksittir.Brezilyada araçlar etanol ile çalışır temiz emisyon için ...

Bunu bir araştırın...:)
  • quote:

Etanol pançardan elde edilen bir ürün yani fosil yakıtı gibi düşünmeyin içtiğiniz rakıda etil alkol mevcut.
    .sarfiyat olarak saat te 60 kuruş yakıyor.Ben sürekli değil keyif için yaktığım için bana uygun bir sarfıyatta.Baş dönmesi karbonmonoksit çıkışında oluşur.etanolde karbondioksit çıkışı olurki bir insan olarakta bizler karbondioksit veriyoruz.Zehirli olan monoksittir.Brezilyada araçlar etanol ile çalışır temiz emisyon için ...

Bunu bir araştırın...:)

Bende sizinle aynı görüşteyim keyif için çok temiz bir sistem.Ama asıl ısınma aracı olarak çokta taraf değilim.Bende olsa günlük 1-2 saat yakardım.
  • şömine kaça maloluyor
  • Hort olacak ama... bio-etanol yakıtını nerede satılıyor, fiyatı nedir acaba..?

Google'da arattım ama pek anlamlı şeyler çıkmadı
  • 5 litresi 70 tl gittigidiyorda mevcut...
  • Konu guncel bende bundan yaptirmak istiyorum 90m2 dublex ev icin ne kadara patlar bundan yaptirmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Ben bitane ürün aldım suana kadar ürünü gören herkes bayıldı. 1 lt yakıt fiyatı 9,50 lira fakat burner ın boyuna/çapına göre yanma süreleri değişiyor.

Yanma süreleriyle ilgili detaylı bilgi içinwww.dekoraclub.com adresinden bakabilirsiniz.

Herkese Kolay Gelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.