Şimdi Ara

Back-end developer olmak istiyorum bakarmısın?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • okul sayesinde C 'yi birazda olsa öğrendim,C++ 80 90 tane den fazla video izleyip örnekleri çözdüm şuandada C++ için herbert schildt c++ temel öğrenim klavuzu adlı kitapdan'da öğrenmeye çalışıyorum herhangi bir anadolu'daki üniversitede elektrik-elektronik müh(ing) 2.sınıf'tayım sanırsam alanımdan çok farklı bir gelecek istiyorum ama bunu elde etmek için gecemi gündüzüme katmaya hazırım Benim sorularım ise :

1)Back-end uzmanı olmak istiyorum şuan C++ çalışmam zaman kaybımı ?
    2)Back-end için nerden başlamalıyım ?elimde A dan z'ye php 6.baskı(RIZA ÇELİK)'in kitabı var bu yararlı olurmu html ile zaman kaybetmek istemiyorum doğru fikirmi sizce?

sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim..

• Web uygulamaları alanına yönelmek istiyorsan C++ bu kategoride pek işine yaramıyor maalesef.

Web programcısı (back-end) ve web tasarımcısı(front-end) olarak ikiye ayırabileceğimiz bu alanda arka plan için günümüzde en popüler olarak Asp.Net C# ve PHP kullanılmaktadır. Türkiye şartlarında kurumsal uygulamalarda Asp.Net kullanılırken bu seviyede olmayan projeler ise PHP'yi tercih etmektedir. Tabi bu bir kural veya kesin birşey değil, yalnızca genel anlamda söylenebilir. Asp ile yapılabilecek site PHP ile, PHP ile yapılabilecek sitede Asp ile yapılabilir. Bu aşamada dillerin birbirlerine olan avantaj ve dezavantajları değerlendirilerek tercih yapmak en iyisi. Buradaki "en iyi" kavramı kişisel olup dillere göre kesin birşey yoktur.

Front end kısmı için ise HTML5 CSS3 ve Javascript kullanılmaktadır. Şahsi fikrimce bir back-end developer html css ve javascripte giriş-orta seviyesinde aşina olmalıdır. Bu kodları yazamasa bile bu kodlara baktığında işlev ile alakalı tahmin yürütebilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 25 Kasım 2016; 0:35:43 >

• Yukarida sayilan asp.net ve php'ye ek olarak Python'in django modulu de hizli gelistirme icin ideal bir arac. Django ile yapilan site olarak aklima instagram geliyor. kaynak da burasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 25 Kasım 2016; 6:5:39 >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim,şuan c++temel öğrenim klavuzu kitabıyla uğraşıyorum ama çok zamanımı alıyor ve 80.sayfadayım 500 küsür sayfa, sizce nasıl tavsiye edersiniz sadece okuyyimmi?hem okuma + uygulama çok zamanımı alıyor bir an önce php'ye yönelmek istiyorum yardımcı olurmusunuz?.
  • Keşke piyasada Python ile Django daha yaygın olsaydı fakat Türkiye şartlarında durum maalesef ortada.

Diğer yandan algoritma geliştirme becerine güveniyorsan PHP'ye başlamak doğru bir karar olabilir. Fakat henüz problemleri bilgisayara çözdürme konusunda sıkıntı mevcutsa temeller oturana kadar C++ kitabını takip etmek daha iyi olur gibi. Bu tabi sadece kişisel görüşüm.
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    anladım bilgi için teşekkür ederim benim için önemli olan kısım yol haritası idi sayenizde biraz kafamda belirgenliştirdim bana düşen görev ise işimi en iyi şekilde yapmak olucak bundada sorun olmayacağını düşünüyorum,türkiye şartlarında dediğinizi anladım ben
    dediklerinizi en iyi şekilde öğreniyim zaten gerisi gelir diye düşünüyorum ve hayat felsefemde "Hayal edebiliyorsam ,gerçekleştirebilirim" bu söz üzerine kurulu olduğu için türkiye şartları gibi kaygım yok umarım az çok kendimi anlatabilmişimdir.
  • yani en once php mi asp ile mi baslangic yapılacak karar verip baslayacaksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ddr4ig

yani en once php mi asp ile mi baslangic yapılacak karar verip baslayacaksın

evet ve kararımı verdim .asp net ile devam edicem tabi ondan önce javascript 'yutucam kendi isteğim bu sonra .asp net yönelcem sabırszlıka bekliyorum teşekkür ederim cevan içinde.
  • Herbert Schildt'in C++ kitabının Almanca versiyonu var bende fakat 820 sayfa. C++'ı o kitaptan öğrendim.
    Backend ile C++ aslında ilgilidir cunku Python, Php, Ruby, bunlar Backend de kullanılan dillerse o diller ne ile yazıldı? Python-3.6'nın kaynak kodlara şimdi baktım, C ile yazılmış, PHP zaten C ile yazıldı, Ruby de C++ ile. ASP.Net için birşey diyemem ancak ASP.Net ve Java kişiyi kendi platformuna hapseder. Ancak soru başlığında web te demiyor, back-end diyorsan, back-end denilince en cok akla gelen Ruby On Rails 'tir onu da not düşeyim. RoR 4.0'dan sonra uzun yıllar yeni version çıkarmadı cunku o kadar cok farklı klonları yapıldı ki, fakat RoR 5.0 da çıktı, haberin olsun.  Back-end developer olmak istiyorum bakarmısın?

• anladm tşekkürler cevap için,web için geçerliydi ve geçenlerde karşıma çok güzel bir site çıktı bilmiyorum kadermi desem ne desem ama tamda aklımdaki sorulara derman oldu siteye yazdığım bir siteyi neler kullanılmış hangi frameworklar hangi kütüphaneler hangi web server gösteriyor hatta o dilin dünyadaki kullanıldığı alanları oranla gösteriyor o yüzden yönümü kesin olarak belirledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: craxx3131

anladm tşekkürler cevap için,web için geçerliydi ve geçenlerde karşıma çok güzel bir site çıktı bilmiyorum kadermi desem ne desem ama tamda aklımdaki sorulara derman oldu siteye yazdığım bir siteyi neler kullanılmış hangi frameworklar hangi kütüphaneler hangi web server gösteriyor hatta o dilin dünyadaki kullanıldığı alanları oranla gösteriyor o yüzden yönümü kesin olarak belirledim.

Builtwith.com dan bahsediyor olabilir misin, cunku o tam dediğin şeyi yapıo.
  • tam üstüne bastın tesadüfen denk geldim hergün 5 6 tane site bakıyorum ordan ve ona görede rota çiziyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Herbert Schildt'in C++ kitabının Almanca versiyonu var bende fakat 820 sayfa. C++'ı o kitaptan öğrendim.
    Backend ile C++ aslında ilgilidir cunku Python, Php, Ruby, bunlar Backend de kullanılan dillerse o diller ne ile yazıldı? Python-3.6'nın kaynak kodlara şimdi baktım, C ile yazılmış, PHP zaten C ile yazıldı, Ruby de C++ ile. ASP.Net için birşey diyemem ancak ASP.Net ve Java kişiyi kendi platformuna hapseder. Ancak soru başlığında web te demiyor, back-end diyorsan, back-end denilince en cok akla gelen Ruby On Rails 'tir onu da not düşeyim. RoR 4.0'dan sonra uzun yıllar yeni version çıkarmadı cunku o kadar cok farklı klonları yapıldı ki, fakat RoR 5.0 da çıktı, haberin olsun.  Back-end developer olmak istiyorum bakarmısın?

Alakasız olacak ama almancayı basıl öğrendiniz tavsiye ettiğiniz kaynak site yöntem kitap var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.