Şimdi Ara

Back To The Future - Geleceğe Dönüş Fan Club (478 ÜYE) (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
41
Favori
152.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en son ne zaman tvde yayınlandı bilen var mı
  • Benim isim nerede listede yok
  • Seriyi 8 yaşında oglumla tekrar izledim.
  • BENİ DE EKLEYİN
  • 1955 yılında toplam kaç tane doloreyn olmuştur ? benim hatırladıklarım

1.ilk filmde marty nin 1955 gelip zaman makinesini tabelanın arkasına saklaması

2.1885 doktorun mağarada zaman makinesi saklaması (1955 e kadar durur )

3.Yaşlı biff tannen ın 1955 e gelmesi

4.maty le doktorun ucan zaman makinesi ile 1955 e gelişi

1955 te tam 4 tane de loreyn oldu başka varmıydı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelecek3535

1955 yılında toplam kaç tane doloreyn olmuştur ? benim hatırladıklarım

1.ilk filmde marty nin 1955 gelip zaman makinesini tabelanın arkasına saklaması

2.1885 doktorun mağarada zaman makinesi saklaması (1955 e kadar durur )

3.Yaşlı biff tannen ın 1955 e gelmesi

4.maty le doktorun ucan zaman makinesi ile 1955 e gelişi

1955 te tam 4 tane de loreyn oldu başka varmıydı ?

sanırım yok
  • ekle listeye :D
  • 2008 den beri braco. Efsane bir topic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni de eklermisiniz
  • Geleceğe dönüş filmlerinin star tv dublajlarını arıyorum. yardımcı olabilecek birileri var mı?
  • benide ekleyinnnnnn
  • Beni de...

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Şimdi part 2'yi izledim de.2015 yılında anlatılan teknolojik olayların ne kadarı gerçekleşti.Tahmin edemedikleri neler vardı.Malum 2014 yılındayız.Uçan arabalar yok, marty'nin nike ayakkabısı gibi bir model yok, uçan hava kaykayı yok.Ama daha farklı, hayatımızı kolyalaştıran teknolojiler mevcut.Sizce 2015 yılında tutturabildekleri, tahmin ettikleri neler gerçekleşti.

1985 yılında çekilen Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filminde şahit olduğumuz otomatik bağcıklı ayakkabılar gerçek oluyor.

Yaklaşık 30 yıl önce çekilen ve o günlerde büyük ses getiren bilim kurgu filmi Geleceğe Dönüş serisinin ikinci halkasında kahramanımız Marty McFly geleceğe, yani 2015’e gitmiş ve otomobilinden indikten sonra yaptığı ilk şey Nike’ın otomatik bağcıklı ayakkabılarını giymek olmuştu. Bugün olduğu gibi o yıllar da oldukça hayal ürünü olan bu ayakkabının gelecek sene ete kemiğe bürüneceği müjdesini ise Nike’ın tasarımcısı Tinker Hatfield verdi.

Geçtiğimiz günlerde New Orleans’ta katıldığı bir seminerde konuşan Hatfield’e ‘2015’te şu meşhur otomatik bağcıklı ayakkabıları görebilecek miyiz’ sorusu yöneltildi ve Hatfield’in cevabı kısa ve net oldu: “Evet!”.

Ayakkabıyla ilgili herhangi bir detay paylaşmaktan kaçınan Hatfield’in bu açıklamasının ayrı bir önemi daha var; zira filmde de Marty McFly 2015 yılında bu ayakkabıları giymişti. Kim bilir, belki de Nike bu yılı özellikle bekleyip teknolojik ayakkabılarını bugüne denk getirmek istemiş olabilir.

/>

-Hürriyet-

• 'Geleceğe Dönüş' hakkında bilmedikleriniz

- Yazar/Yapımcı Bob Gale babasının okul yıllığında fotoğrafını gördüğünde onun 'inek' diye tabir edilen öğrencilerden biri olduğunu, aynı dönemde okuyor olsalardı arkadaş olabileceklerini farketmiş. Gale böylece bu fikrini filme yansıtarak, Marty McFly ile babasının geçmişte, bu şekilde karşılaşmasını sağlamış.

- Seride kullanılan zaman makinesi, aslında bir 'buzdolabı' olarak tasarlanmıştı.

- Universal Pictures şirketinin sahibi Sid Sheinberg, 'Geleceğe Dönüş' isminin insanları sıkacağını, bu yüzden 'Plüton'dan Gelen Astronot' olarak değiştirilmesini tavsiye etmişti. Daha sonra yapımcı Steven Spielberg ona bu 'şaka' için teşekkür etmişti.

- Biff Tannen ismi, Universal şirketinde 'I Wanna Hold Your Hand' filmi için yapılan senaryo toplantısında tatsızlık çıkaran yönetici Ned Tanen'a ithafen seçildi.

- Colombia Pictures, fikri güzel bulmasına rağmen filmi reddetmişti. Yapımcı Gale'e göre bunun sebebi filmin yeterince cinsellik içermemesiydi. Hatta Colombia, yapımcılar Gale ve Zemeckis'e filmi Disney'e götürmesini tavsiye etmişti.

-Doc Brown rolü için John Lithgow, Dudley Moore ve Jeff Goldblum düşünülmüş.

- Doktor Brown'ın köpeği Einstein ise orjinal senaryoda bir şempanze olarak yer bulmuş.

- The Delorean'ın (filmde kullanılan otomobil) 'zaman makinesi' olarak seçilmesinin sebebi, kanat şeklinde açılan kapıları sebebiyle, bir UFO'ya benziyor olmasıydı.

- filmde Stanley Kubrick'e yapılan bir gönderme de vardı. Doktor Brown'ın garajındaki amfide gördüğümüz 'CRM114' etiketi, Kubrick'in 'Doctor Strangelove' filminde radyo ekipmanının bir parçasının ismiydi.

- Michael J. Fox, seride babasını canlandıran Crispin Glover'dan gerçek hayatta 3 yaş büyüktü.

-Filmin çekim süreci ile yayınlanması arasındaki zaman dilimi sadece 10 haftaydı.

-'Geleceğe Dönüş' bir bilimkurgu konusu olmasına rağmen, sadece 32 sahne efektler kullanılarak çekilmişti.

-Tim Robbins de Biff Tannen rolü için düşünülen isimlerden biriydi.

-Çekimler sırasında sesini kaybeden Crispin Glover bazı sahnelerde sadece ağzını oynatmış, daha sonra görüntülere ses dublaj yapılarak eklenmişti.

-Okulda gerçekleştirilen müzik seçmelerinde Marty McFly'ın performansı sonrası 'aşırı yüksek sesli' diyen jüri üyesi, aslında filmin müziklerine iki parçayla katkıda bulunan Huey Lewis'ten başkası değildi.

-Ralph Macchio, Marty McFly rolünü geri çevirmişti.

-Michael J. Fox'a (1.67) göre daha uzun olan Christopher Lloyd (1.85 m) arasındaki boy farkı sebebiyle, ikilinin sahneleri sırasında Doktor Brown gözle görülür şekilde kambur durmak zorunda kalmıştı.

-'Geleceğe Dönüş', 1985 yılında 210 milyon dolar hasılat yaparak, ABD'de en fazla gişe geliri elde eden film olmuştu.

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgiler
  • Teşekkürler.
    @Thomas Anderson
  • benide ekleyin
  • Beni ve hoverboard'uda lütfen

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=88796055&p=1#88796055

• Benide ekle hocam Hem filmi Hemde Oyunu süperdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wakara

pok yiyesiciler geleceğe dönüşün devam filmine karar vermişler. ama 4 olarak gelmeyecekmis. gelecege dönüş yanina da yeni bi isim koyacaklarmis. Kadro degisik tabi ama araba ayni araba olacakmış. j. fox bi 5 dakka gozukecekmis filmde.

Merhaba. İmdb ye baktım ama bahsettiğiniz filmi bulamadım. Rica etsem linkini paylaşır mısınız? Bir de J.Fox alzheimer hastası diye biliyordum. 5 dk.da olsa görünmesi süper olur.
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.