Herkese Merhaba; Öncelikle kendimi tanıtmalıyım, Sakarya Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Mühendisliği'nde okuyorum. 2.Sınıfı bitirdim ve İstanbulda çok güzel bir yerde staj yapıyorum. Burda geçirdiğim 3 hafta süre içinde, ASP.NET (C# Temel programlama), Database (ms sql), ADO.NET ve LINQ to SQL tarzı programlamaları kısmen de olsa öğrendim. Şimdi bu şirkette kalıp çalışmaya devam edebilmek gibi bir avantajım var. Ancak önce yöneleceğim alanı seçmemi istiyorlar. Akıl akıldan üstündür diyerekten foruma konu açmaya karar verdim. Mobil Programlama çağımızda gerçekten çok önemli bir noktada ve her geçen gün katlanarak gelişiyor. Ancak benim çok da ilgimi çekmiyor. Backend developerlık bana gayet cazip gelen, işin boyutla, renkle değil de sadece kodlarla yürüdüğü bir ortam. Ancak Backend kısmındayken çok fazla sıkıldığım oluyordu. Zaman zaman aşırı eğlenip yaratıcı zekamı zorlarken bazen de sıkılıp "kesinlikle bölüm değiştirmeliyim" dediğim de oluyor. Görüş ve önerileriniz almak istiyorum. İlgilenip okuyan ve cevaplayan olursa gerçekten çok makbule geçer. Teşekkürler Saygılar.
Backend de sikilmanin nedeni kullanilan teknolojinin pek ilgi cekici gelmemesinden sanirim. Ornegin mikro servisler, NoSQL, caching vs girdi mi devreye is o zaman daha ilginc hale gelir.