Şimdi Ara

Bad Sector-Lowlevel Format (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
19
Favori
159.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

@by muratti

Bilgisayarım - Sağ tıkla - Yönet - Sistem kayıtları - Burda hatalar varmı ?

Badblock hatası varmı ?

sanırım by muratti derken benden bahsetmişsin

yönet kısmında sistem kayıtları diye biyer göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canlı Uzman -- 3 Eylül 2008; 16:18:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: martii

sanırım by_muratti derken benden bahsetmişsin

yönet kısmında sistem kayıtları diye biyer göremedim.

Özür dilerim alıntı yapıldığını görmemişim,ben bişey atlamışım orda ''Olay Görüntüleyicisi'' bir yer var,
    ondan sonra ''Sistem''.Ordada hataların olması gerekiyor.Büyük olasılıkla badblock hataları var.
  • o kısma bakmıştım tonla hata gösteriyordu disk ile alakalı. ama ne hatası oldugunu bilemiyorum. şuan bakamıyorumda. çünkü low level formatı başlatamya çalışıyorum.

fakat bir sorunla karşılaştım.

şu 3 seçenegin çıktıgı kısımda

1- select device
    2-low level current device
    3- exit

burda select device seçtiğim zaman "which device do you want to select? (0,1,2,3) diyor. 0,1,2,3 hepsini denedim fakat hiçbirinde disk görmedi.

low level current device'a bastıgımda ise "device does not exist, or is not recognised by the program" dedi. neden görmüyor benim diskimi?
  • bu arada harddiskimin markası samsung 80gb. fakat start boot cd yaptıktan sonraki adımları izlerken maxtor powermax 4.22 seçenegini kullanıyoruz. maxtor-samsung?

bide harddisk üreticinizin sitesinden gerekli programı indirebilirsiniz demişsiniz. low level formattabu program işimize yarıyacakmı veya kullanacakmıyız bu programı herhangi bi yerde?
  • Bence hiç uğraşma,o hardiski sadece depon olarak kullanabilirsen kullan.Çok hata var,düzelmez.
  • tam konunla alakalı bi problem varken ve kendi açtıgın konu altında böyle birşey söylemen resmen kolaya kaçmak olmuş. kendi sıkıntın varken arastırdım o kadar diyipte şuan kolaya kaçmamı tavsiye etmeni yakıştıramadım sana.
  • quote:

Bad Sector-Lowlevel Format

Durum biraz vahim gibi sanki

cosmus bu bilgisayar
    bence direk yenisini al
  • quote:

tam konunla alakalı bi problem varken ve kendi açtıgın konu altında böyle birşey söylemen resmen kolaya kaçmak olmuş. kendi sıkıntın varken arastırdım o kadar diyipte şuan kolaya kaçmamı tavsiye etmeni yakıştıramadım sana.

Bazı şeyleri yaşayarak anlamam gerekiyormuş.Çok uğraştım,sıkıldım !
    Denemediğim program kalmadı,bad sectorun yazılımsal olabileceğini düşündüğüm için böyle bir konu
    açmıştım.Benimki öyle değildi ! En fazla Deepfreeze ile kullanabiliyordum ! Son derece yorucu,uğraştırıcıydı.
    Ben bunları yaşadım ve bu konuyu bunları yaşatmak için açmadım.Yaşadıklarımı anlatmak için açtım.
    Yaşadıklarımı en iyi bir şekilde anlatmaya çalıştım.Senin harddiskin durumu çok kötü görünüyor,
    sistem hatalarından bir sürü hata var diyorsun.Bende sana yaşadıklarımı yaşamaman,yaptıklarımı
    yapman için bir öneride bulundum.Ama yinede ben yaşamak istiyorum diyorsan,yardım etmeye çalışırım !

• @martii
    her disk Low level formatla kurtulacak diye birşey yok...Adamın dediği doğru hiç uğraşma o diskle, bende de 60 ve 80 lik disk vardı windows da aynen seninki gibi görünen diskleri hiç bir low level format aracına tanıttıramadım..Sanırım kartlarda da sıkıntı var seninki içinde aynı durum sözkonusu olabilir
  • kardeş benim badsektörler yüzünden cd-rw çalısmıyo bunu usb flash bellek ıle yapma şansımız varmı ??? .... lütfen yardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: asdasd11

kardeş benim badsektörler yüzünden cd-rw çalısmıyo bunu usb flash bellek ıle yapma şansımız varmı ??? .... lütfen yardım

Blue_life adlı arkadaşın imzasındaydı sanırım böyle birşey görmüştüm.Ama şimdi bulamıyorum.
    Googlede aratınca şunu buldum :
    www.elektrotekno.com
    Hiren's BootCD 8.7 Türkçe'yi USB Flash Diskinizde Kullanmak
    http://www.elektrotekno.com/about33864.html

•  Bad Sector-Lowlevel Format

Arkadaşlar anlamadığım için hdd'in durumu nasıl?
    Harddiski 2 senedir kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaddarim -- 8 Eylül 2008; 12:46:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gaddarim

Bad Sector-Lowlevel Format

Arkadaşlar anlamadığım için hdd'in durumu nasıl?
    Harddiski 2 senedir kullanıyorum.

benim 160gblık samsungda da sadece bitane gözüküyor,fazla problem olmasa gerek.
  • @gaddarim ve @brk_066

Benim harddisktede var.Şuan için problem yok gibi gözüküyor.Ama elektrik kesilmeleri sıksık olunca
    sistem mavi ekran hatalarını vermeye başlıyor.Bu durum ilerledikçe harddisk dahada bozulmaya başlıyor.
    Eğer kesintisiz güç kaynağı varsa(ups)sorun olmaz.(bence)
  • Aklıma gelmişkken soyleyeyim.benim 2000de aldıüım vestel veezy go pcm vardı.Halen emektar.Üzerinde samsungun 4 gblik hddsi var.Şimdi hd tune ile tarama yaptırdım.0 BAD SECTOR çıktı.Ama hiç hatalı kapatmaz scandiskini ve defragını yapardım.Yani bir hdd 1aylık bile olsa kötü bakıldığı zamn b.sector oluşabilir.
  • Murat ÖZDAĞ

Harddiskte,
    Disk birleştirme olsun, scandisk olsun, yapılmadı diye badsactor oluşmaz.

BadSactor ilgili konu olan harddiskin yere düşmesi, sarsılması vs. durumlarda badsactor oluşur.
  • sağol güzel paylaşım
  • Tabiki ondan oluşmaz zaten oyle demek istemedim.Demek istediğim harddiski rahatlatacak programları kullandım en azından yararlı olmuştur diye düşünüyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Murat ÖZDAĞ

Harddiskte,
    Disk birleştirme olsun, scandisk olsun, yapılmadı diye badsactor oluşmaz.

BadSactor ilgili konu olan harddiskin yere düşmesi, sarsılması vs. durumlarda badsactor oluşur.
  • sene 2000,
    erzincanda bir bilgisayar dükkanı açmıştım,
    COMPUTER CENTER diye, elimizde bad sektörlü bir hdd var.....
    benim ortak müşterinin bilgiler kaybolabilir diye yenisini aldığı ve bize bıraktığı bu hdd yi açmış ve içindeki diski cam sil ile bir güzel yıkayıp silmiş,
    bana dediki halil ben bunu iyice sildim biraz izler kaldı ama bad mad kalmamıştır bunu kullanabiliriz dedi.
    bende kalmıştır aslında açmışken keşke çamaşır suyu ile silseydin demiştim,
    sonra işin aslını öğrenince baya bir gülmüştük,
    hatta dükkanın camına bad sektörlü hdd ler tamir edilir yazmıştık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 20 Eylül 2008; 17:32:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

sene 2000,
    erzincanda bir bilgisayar dükkanı açmıştım,
    COMPUTER CENTER diye, elimizde bad sektörlü bir hdd var.....
    benim ortak müşterinin bilgiler kaybolabilir diye yenisini aldığı ve bize bıraktığı bu hdd yi açmış ve içindeki diski cam sil ile bir güzel yıkayıp silmiş,
    bana dediki halil ben bunu iyice sildim biraz izler kaldı ama bad mad kalmamıştır bunu kullanabiliriz dedi.
    bende kalmıştır aslında açmışken keşke çamaşır suyu ile silseydin demiştim,
    sonra işin aslını öğrenince baya bir gülmüştük,
    hatta dükkanın camına bad sektörlü hdd ler tamir edilir yazmıştık

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.