Şimdi Ara

Bad Sector-Lowlevel Format (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
19
Favori
159.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ilgilenenlere teşekkürler. basitmiş aslında. bilgisayarıma sağ tuş/yönet/depolama/disk yönetimi/bölümlendir/biçimlendir

biçimlendirmeyi hızlı seçmiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkaps -- 6 Ekim 2008; 2:10:09 >
  • arkadaşlar hdd regenerator vardı birde onu deneyen varmı bende boot cd si vardı onun kullanmadım daha düzgün.
  • http://img88.imageshack.us/my.php?image=adszgv4.png

taratınca bu sekidle cıkıyor error scan kısmında ise tek bir kırmızı nokta gözüküyor ve damaged blocks %0.0 olarak gözüküyor ..
    Fakat Pc açılışında harddsikleri tararken press f 1 hdd status is low backup and replace uyarısı cıkıyor . ne yapmam gerekir .
  • low level format badsectorlerin ustunu kapamaz
    scandisk kapar oda hdd ye format atılırsa eski haline doner
    maxtor un bir programı var o program bad sectorleri sıfır ile dolduruyormus diye duydum denemenizde fayda var
  • Bende bad sector yok fakat sata kablosu çok problem çıkartıyor 1 sene içinde 4. kez değiştirdim kablo gidince imkanı yok görmüyor

hdd yi ona bağlı olarak işletim sistemini...

Bu sata kablosunun kalitelisi-çelik olanı felan yok mu?

Bad Sector-Lowlevel Format
  • Merhabalar

elimde 2 adet harddisk var ve bunlarda BadSector olayı oldu.HDDlerim Samsung 80 GB ve Seagate 200 GB.Bu hdd ler tek bir bilgisayara takılıydı ve 200gb olanı arsiv olarak kullanılıyordum.2 yıla yakın bi süre sorunsuz kullandım.Sonra bilgisayar zamanla kasmaya başladı.Harddiskler aşırı şekilde ısınıyordu.Müzik dinlerken bi anda müzik takıldı ama bilgisayar normal şekilde çalışmaya devam ediyordu.Bilgisayarım ı açtığımda 200gb lık hdd yi görmediğini gördüm ve bilgisayarı kapattım harddisklerin soğumasını bekledim ve bilgisayarı açtığımda found.000 diye bi dosya oluştuğunu gördüm sonra chkdsk yaptım baya uzun sürdü bilgisayar eski haline döndü harddiskler eskisi gibi fazla ısınmıyordu ama arşiv olan hard disk e girerken baya kasıyordu.Yaklaşık 1 ay sonra harddiskden uyarı sesi gelmeye başlamıştı ve 80gb olan işletim sisteminin kurulu olduğu harddiskde de aynı problemleri yaşamaya başladım ve Tune Up programında disk doctor u çalıştırdım yaklaşık 12 13 saat gibi bi süre sonra disc doctor tamamlandı ve pcyi yeniden başlatmamı istedi.Bilgisayarı yeniden başlattım.Ama bilgisayarı bi daha açamadım.DLL eksik demeye başladı.İçindeki bilgileri de kurtaramadım ve hard disk e format atmak istedim bölüm oluştururken 80 gblık harddiskimi 32gb olarak görüyordu arşiv olan 200gb lık harddiski de içindeki bilgileri aldıktan sonra windows kurmayı denedim fakat onuda 130gb olarak görüyordu.Bi arkadaşım killdisc yapmak sana çözüm olabilir dedi ama bunun çok uzun sürdüğünü ve hard diskin hepsini kullanamayacağımı söyledi.Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek varmı?

ve son olarak şuan 130gb lık harddisk e işletim sistemi kurmayı denediğimde ya tamamlıyor ayarları yaparken donuyor yada tam açılma esnasında kilitleniyor yada dll eksik diyor.CD'mde problem vardır dedim yeni bi cd ile denedim ama hala aynı.Bad Sector mevzusu işletim sistemi kurmama engel olabilir mi?Bu 2 harddiski yeniden kullanabilme imkanım olmazmı?

Teşekkürler , iyi forumlar.

• Eyw Kardesim Sagolasın ...
  • Öncelikle herkese selam , iş yerimde 12 adet PC var ve bunların hepsinin sistem özellikleri aynı. Samsung 160 gb sata2 hdd ler kullanmaktayım , fakat şu şekilde sorunlarla karşılaşmaktayım.

- Açılışta boot sorunu
    - Windows açılırken "logo" kısmında kitlenme ve resetlenme
    - Ayrıca bazen windows içinde donmalar , belirsiz bir mavi ekran (karışık bir ekran , mavi üzerine siyah leke biçiminde.) ile karşılaşma.

HD Tune (full sürüm) ile tarattığımda hiçbir hata yok , komple yeşil .

Geçenlerde IDE hdd taktım sisteme , ne bir kitlenme oldu nede boot sorunu yaşadım.

Sinir sistemim bozuldu bu sorunlar yüzünden. Sizce bunun sebebi nedir ?
  • @CrazySoul

Bildiğim kadarıyla Lowlevel format diskten %100 kullanmaya olanak sağlıyor.(yani disklerinizi
    gerçek boyutlarında kullanabileceksiniz)
    Size Lowlevel format atmanızı tavsiye ediyorum.Ancak sabırlı olmanız gerek.
    Bu arada bunu yapmadan önce başka önerileride beklemenizi tavsiye ediyorum.
  • @janis

Mavi ekrandaki kodu paylaşırsan belki bişeylere ulaşabiliriz.
  • http://img252.imageshack.us/my.php?image=taramaye3.jpg
    bişey görünmüyo ama yavaşlama ve ses geliyo. dell 510m inspiron dizüstü var. lowlevel denicem umarım faydalı olur. bi kere işe yaramıştı sora tekrar format attım. bu sefer tekrar bozuldu. şimdi tekrar lowlevel yapalım bakalım nolcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takuyittin -- 16 Ekim 2008; 8:40:46 >
  • şu anda bitti kurulum. çok tşk ederim arkadaşlar. çok mutluyum:D bilgisayarım çok hızlandı seslerin hepsi kesildiuzun sürdü ama deydi
  • çok saol
    güzel bilgiler
  • Arkadaşlar Toshiba A200-1m4 model Notebook Kullancıyım HDD tarattığımda Hiç bir Bad Sector Rastlamadım fakat Gece özellikle Çalişirken Gacur gucur ses Geliyordu Belirtiğiniz gibi Low Format demek için Kolları Sıvadım..

Yanlız Benim kafama takılan 1 şey var

Topic Baştan aşağı okudum..

Benim HDD 120 GB ve C: D: OLMAK ÜZERE 2 KISIMDAN OLŞUYOR

C: 23GB D:95 KÜSÜRLÜ BİŞEYDİ

Belirtiğiniz gibi BOOTCD yaparak Formatlamaya Başladı Şuanda Fakat?
    Şuan Sadece sadece C: mi Low Format atiyor Yoksa Disk ilk Yani HAM halinemi Gelcek Format Kısmında Sonra

Yani demek istediğim LOWFORMAT ı Gerçekleşdirmeden önce C:D BİRLEŞTİRİP O ŞEKİLDEMİ ATACAKTIM?
    Şuan Formatlıyor Şuan Panik durumundayım 120gb Haddiskimi 23 gb olarak Kullanmam :) inaşşah
    Konuyu aydınlatırsanız sevinirim..

Saygılarımla

• Lowlevel format demek tüm hdd'nın formatlanması demek.Lowlevel format demek yavaş şekilde
    format atıp harddiski ilk aldığın gün gibi kullanmak demek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacklotus

saol yazı için.birşey sorcam.mavi ekran çıkmasının bu olayla ilgisi varmı ?

tabiki olabilir fakat her mavi ekran çıktıgında hdd sorunu değildir rem vb. donanımlarda olabilir.
  • ben bugun hdd yi düsürdüm bu yazılanları uygulayamam kı cunku pc acılmıyor anakart reklamı geldıkten sonra öylece kalıyor
  • walla arkadaş güzel bilgiler yazmış ama benim derdime çare olmadı hatta daha da depreştirdi. hdd nin ilk sectorlerinde (ilk 14 mb içinde) 75 bad buldu sözüm ona onardı da. sonra bilgisayarı kilitledi ve reset attı. artık hdd biostan bile görünmüyor ve programı kullandıktan sonra hdd disklerinde vuruş sesleri gelmeye başladı
  • merhabalar...
  • ben bir programla denedim (ismini hatırlamıyorum şu an) bütün bad sectorleri temizledi.. ama bad sector ün olmaması hdd nin normal çalıştığı anlamına gelmiyor... hdd şu an bad sector lü halinden daha kötü durumda... önemli olan hd tune bad sector testindeki tarama hızı!!! tarama hızı bad sector lü yerlerde inanılmaz düşüyor.. ama sonuçta yeşil olarak geçiyor o kısmı.. bana göre tarama hızı sağlıklı hdd lerde gibi olmuyorsa yapılan hiç bir işlem beş para etmez..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.