Şimdi Ara

Bad Sector-Lowlevel Format (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
19
Favori
159.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ßy Spécops. arkadaşımıza bu konuda acemi arkadaşlar için yaptığı çalışmadan ötürü teşekkür ederim.

@the enemy senin sorununa gelirsek bazı PC lerde HirenBootCD de bu tip sorunlar çıkmaktadır. Aslında bunun çözümünüde biliyorum. Çözüm bir kaç düzenleme ile yeni bir cd imajı oluşturup cd ye çekmek veya hiren bootcd nin eski versiyonlarını bulup bunu kullanmak. Genelde 8.5 te bu tip sorunlar azdı..

HirenbootCD yi düzenlemeyi anlatmak istemiyorum. Uzun iş zaten.
    Ayrıca diğer bir yentemde HirenBootCD de bir program seçtikten sonra karşına bir menü gelir. Allttaki resimde olduğu gibi......
     Bad Sector-Lowlevel Format

Burdaki seçenekleri değiştirerek denemelisin.....

Hadi yine beceremedin diyelim. O zaman low level format atmak için illa hirenboot cd şart deyil. Harddiskinin üreticis sitesinden gerekli Cd imajını veya cd imajı hazırlayabileceğin programı indirebilir ve bununla low level format atabilrisin......
    Aşağıdaki konuda işine yarayabilir.......
    MaxtBlast5 (Low Level Format Ve Daha Fazlası)

• blue_life
    yardımın için teşekkür ederim dostum
  • arakadaşlar ben bu formatı atmaya çalıştım ama hata veriyo ve düzeltmiyo yardımcı olurmusunuz?
  • ßy Spécops arkadaşımıza çok tşk ediyorum tüm konuyu we tüm cwpları tamamen okudum gerçekten çok faydalı bilgiler gördüm.
    son bikaç gündür notebook umdan kaynaklanan sorunlarla bu araştırmaya başladım we 4 yıldır kullandığım 40 gb hdd de bad sektor olduğunu we sorunun bu olduğunu anladım. yedeklememi aldıktan sonra pc ye format attım sonra hd tune ile tarama yaptım sonuç bu:

format attığımda herşey düzgündü ancak 20gb lik alanı doldurduğumda kasılmalar we kilitlenmeler yine başladı. ki hd tune resminden de anlaşılacağı gibi ilk kısımda sorun yok orta kısımda sorun war sadece.
    sonra hdd regerenator ile tarama yaptım. yarıya kadar geldi 779 bad sektoru receiwed ettikten sonra tarama durma sewiyesine geldi we;
    B: 785
    R: 779 durumuna geldim. B artmasına rağmen R sabit kaldı. bip sesleri we tıkırtılar aşırı derecede arttı. belki onu da çözer dedim bekledim günü tv başında geçirdim sonra hesapladığımda 32 saat olmuştu (abartmıyorum) baktım çare olmayacak iptal ettim. sonra tekrar hd tune taraması yaptım. yeni durum şöyle:

buna göre bad li kısım azaldı. belki hdd regenerator tamamlanabilseydi sorun çözülecekti ( her ne kadar fiziksel hatanın yazılımsal bi yolla düzeltilemeyeceğine inansamda )

hd tune sonuçlarına göre bir hesaplama yaptım (26x50 yeşil nokta, her bir nokta 15.2556mb) we ilk başta 19 gb kadar bir hasarsız bölge buldum.
    2. kısım hasarlı kısım (4x50 yeşil nokta = 3,05 gb)
    son olarak ise (20x5 yeşil nokta = 15 gb) hasarsız kısım kaldı.
    bunları bulduktan sonra hdd yi C,D,E olarak 3'e ayırdım
    C = 18.5gb, D = 3.5 gb, E = 18 gb.. 40 gb hdd şu an bu şekilde
    sonuç: şu an ilk kısmı 10 gb si dolu olduğu halde sorunsuz kullanıyorum. 2. kısma daha hiç dokunmadım orasını X olarak farzettim we hiç kullanayacağım. 3 kısma ise 2 gündür sürekli down yapıyorum gerekli gereksiz herşeyi o kısmı da doldurup denemek istiyorum bakalım sorun çıkacak mı?
    şu an sorunsuz kullanıyo sayılırım 1 hafta önce hiç kullanamadığım bilgisayarımı.

Ancak!
    1. pc açılırken hoşgeldiniz yazısı gelmeden önce ki windovs temasında 1 dk ya yakın bir bekleme yaşıyorum.
    2. hoşgeldiniz yazısıyla beraber gelen açılış tonunda ara ara kesintiler oluyo.
    3. aktarımlarım ve mesela winzipten dosya çıkarımlarım eskisi kadar hızlı değil.

bu sorunları da göz ardı ettiğimde görüldüğü gibi şu an netteyim we bilgisayarım şu an her ihtiyacımı görüyo biraz yawaş da olsa
    yeni bi hdd 100 ytl den aşağı bulamadım we şu an için maddi durumum el wermedi, bu yolla en azında 1 ay daha idare etmesini umuyorum.

ßy Spécops arkadaşımız da bunu anlatmaya çalışmıştı sanırım. 'bad sektorlere çare bulamam ancak bi süre daha kullanımı sağlayabilirim' tezi üzerine kurmuş yazısını. o çabuk pes etti ancak ben boş waktimin bolluğundan we bi süre daha kullanma mecburiyetimden dolayı bulabildiğim her yolu denemeye çalışacağım. inşallah başarılı olabilirim

• ßy Spécops a teşekkür ederim bu konuyu açıp yardımda bulunduğu için.

Ben de yaklaşık 6 ay önce aldığım bilgisayarda bir sorun yaşadım. Pc açılırken windows yazısının çıkması gerekirken simsiyah ekranda kalıyordu. Harddisk i çıkardım diğer bilgisayarıma ikinci harddisk olarak taktım. Bilgisayarı açarken chkdisk taraması yapmak istedi . İzin vermedim. Bilgisayar açıldığında 'Bilgisayarım' dan ikincil harddisk e girmeye çalıştığımda 'disk bozuk ya da ...' gibi bi hata veriyordu. Bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer CHKDISK taramasına izin verdim. Yaklaşık 15 dk fln sürdü. Ama işe yaradı ve harddisk in içine girebildim. Daha sonra Hdtune ile tarama yaptım ve sonuç aşağıdaki gibi. Şimdi bu harddiskte bad sector var mı yok mu ? Eğer yoksa neden siyah ekranda takılıp kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankaraduman -- 3 Ocak 2009; 17:47:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: murthy_06

ßy Spécops arkadaşımıza çok tşk ediyorum tüm konuyu we tüm cwpları tamamen okudum gerçekten çok faydalı bilgiler gördüm.
    son bikaç gündür notebook umdan kaynaklanan sorunlarla bu araştırmaya başladım we 4 yıldır kullandığım 40 gb hdd de bad sektor olduğunu we sorunun bu olduğunu anladım. yedeklememi aldıktan sonra pc ye format attım sonra hd tune ile tarama yaptım sonuç bu:

format attığımda herşey düzgündü ancak 20gb lik alanı doldurduğumda kasılmalar we kilitlenmeler yine başladı. ki hd tune resminden de anlaşılacağı gibi ilk kısımda sorun yok orta kısımda sorun war sadece.
    sonra hdd regerenator ile tarama yaptım. yarıya kadar geldi 779 bad sektoru receiwed ettikten sonra tarama durma sewiyesine geldi we;
    R: 779 durumuna geldim. B artmasına rağmen R sabit kaldı. bip sesleri we tıkırtılar aşırı derecede arttı. belki onu da çözer dedim bekledim günü tv başında geçirdim sonra hesapladığımda 32 saat olmuştu (abartmıyorum) baktım çare olmayacak iptal ettim. sonra tekrar hd tune taraması yaptım. yeni durum şöyle:

buna göre bad li kısım azaldı. belki hdd regenerator tamamlanabilseydi sorun çözülecekti ( her ne kadar fiziksel hatanın yazılımsal bi yolla düzeltilemeyeceğine inansamda )

hd tune sonuçlarına göre bir hesaplama yaptım (26x50 yeşil nokta, her bir nokta 15.2556mb) we ilk başta 19 gb kadar bir hasarsız bölge buldum.
    sonuç: şu an ilk kısmı 10 gb si dolu olduğu halde sorunsuz kullanıyorum. 2. kısma daha hiç dokunmadım orasını X olarak farzettim we hiç kullanayacağım. 3 kısma ise 2 gündür sürekli down yapıyorum gerekli gereksiz herşeyi o kısmı da doldurup denemek istiyorum bakalım sorun çıkacak mı?
    şu an sorunsuz kullanıyo sayılırım 1 hafta önce hiç kullanamadığım bilgisayarımı.

Ancak!
    1. pc açılırken hoşgeldiniz yazısı gelmeden önce ki windovs temasında 1 dk ya yakın bir bekleme yaşıyorum.
    3. aktarımlarım ve mesela winzipten dosya çıkarımlarım eskisi kadar hızlı değil.

bu sorunları da göz ardı ettiğimde görüldüğü gibi şu an netteyim we bilgisayarım şu an her ihtiyacımı görüyo biraz yawaş da olsa
    yeni bi hdd 100 ytl den aşağı bulamadım we şu an için maddi durumum el wermedi, bu yolla en azında 1 ay daha idare etmesini umuyorum.

ßy Spécops arkadaşımız da bunu anlatmaya çalışmıştı sanırım. 'bad sektorlere çare bulamam ancak bi süre daha kullanımı sağlayabilirim' tezi üzerine kurmuş yazısını. o çabuk pes etti ancak ben boş waktimin bolluğundan we bi süre daha kullanma mecburiyetimden dolayı bulabildiğim her yolu denemeye çalışacağım. inşallah başarılı olabilirim

Sabit diskinizin yavaş çalışmasının nedeni UDMA modunun düşmesi veya PIO moduna geçmiş olması olabilir. Bunu yeniden UDMA moduna getirmek için "Aygıt Yöneticisi"nde "IDE ATA/ATAPI Denetleyicileri"nden sabit diskinizin bağlı olduğu "IDE Kanalı"nı veya sırayla her birini (Birincil, İkincisl vs.) kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Açıldığında kanalı yeniden bulacak ve bilgisayarı yeniden başlatacak ve UDMA modu eski haline gelmiş olacak. Test etmek için sabit diskinizin bağlı olduğu IDE kanalına (örneğin Birincil IDE Kanalı) sağ tıklayın Özellikler->Gelişmiş Ayarlar'da "Aktarım Modu"nun karşısında "DMA Kullanılabiliyorsa" seçeneği seçilmiş olmalı ve "Geçerli Aktarım Modu" nun karşısında UDMA 3/4/5/6 gibi 2'den büyük bir UDMA modu bulunmalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: megaman

quote:

Orjinalden alıntı: murthy_06

ßy Spécops arkadaşımıza çok tşk ediyorum tüm konuyu we tüm cwpları tamamen okudum gerçekten çok faydalı bilgiler gördüm.

Ancak!

Sabit diskinizin yavaş çalışmasının nedeni UDMA modunun düşmesi veya PIO moduna geçmiş olması olabilir. Bunu yeniden UDMA moduna getirmek için "Aygıt Yöneticisi"nde "IDE ATA/ATAPI Denetleyicileri"nden sabit diskinizin bağlı olduğu "IDE Kanalı"nı veya sırayla her birini (Birincil, İkincisl vs.) kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Açıldığında kanalı yeniden bulacak ve bilgisayarı yeniden başlatacak ve UDMA modu eski haline gelmiş olacak. Test etmek için sabit diskinizin bağlı olduğu IDE kanalına (örneğin Birincil IDE Kanalı) sağ tıklayın Özellikler->Gelişmiş Ayarlar'da "Aktarım Modu"nun karşısında "DMA Kullanılabiliyorsa" seçeneği seçilmiş olmalı ve "Geçerli Aktarım Modu" nun karşısında UDMA 3/4/5/6 gibi 2'den büyük bir UDMA modu bulunmalı.

çok tşk ederim megaman gerçekten de açılış hızlandı ancak irincil we ikincil yeniden konuşland yerine. birincilde mod 5, ikincilde mod 2 yazıyo. bu bir sorun mu?

ilk açılış hızlandı ancak mesela firefox u açıyorum yine çok geç geliyo. harddiskten kaynaklandığını zanediyorum ve 1 aya kadardeğiştirmeyi düşünüyorum. acaba değiştirdiğim zaman hız konusu düzelir mi?

• Arkadaşlar, Harddiskimde Bad Sector var. Hiren' Boot CD'sindeki Maxtorlu olan programla denemeye çalışıyorum fakat disk seçme yerine geldiğimde hiçbir diskimi görmüyor. Nasıl düzeltebilirim bunu ?
    Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: smd

Arkadaşlar, Harddiskimde Bad Sector var. Hiren' Boot CD'sindeki Maxtorlu olan programla denemeye çalışıyorum fakat disk seçme yerine geldiğimde hiçbir diskimi görmüyor. Nasıl düzeltebilirim bunu ?
    Teşekkürler

Hiren' Boot CD'si SATA HDD'leri görmeyebilir. Bios'tan bazı ayarlamalarla görmesi sağlanabilir. Bu ayarın biostaki yeri anakartınızın modeli ve bios tipine göre değişir, bir örnek verecek olursak; "BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın. Probleminizi çözer umarım.
  • Low level formatta c d sürücüleri birleşirse geri nasıl ayıracağız.
  • LLF sona atıyor diye bişi yok

LLF fiziki hata olan kısmı okur kafanın sürücüsünden siliyor ( tekrar bulunmaz hale getiriyor ) hdd açan arkadaşlar bilirler okur kafa hdd nin yüzeyine 0,0001 mm gibi çok küçük bi aralıkltan gezinerek okuyor ufacık bi pürüz bile okur kafanın çarparak geçmesi hatasına kafa atma diyoruz

LLF e düşen görev şu okur kafanın sürücüsünden bu kısmı siliyor okur kafa bi daha o kısma hiç gitmiyor yani defragta atsanız crcdisk te çekseniz scandiskte yapsanız okur kafanın sürücüsünden silinmiş olan kısma tekrar ulaşmanız imkansız çünki öyle bi disk alanı yok

LLF te şöyle bi kötü olayla karşılaştım ben en saçma olanıydı 160 gb diske LLF çektim 40 gb kaldı yani kötü sonuçlarda sizi bekliyor olabilir :))

• Konuyu başlatana ve katkısı bulunan herkese teşekkürler..
    Bende de 40 gb seagate usb hdd var,neredeyse 1 yıldır kullanmıyordum ama artık depo ihtiyacından tekrar el atayım dedim ve LLF attım ve hd tune ile tarattığımda alttaki resim çıktı :(
    Ben çok bad olan bölgenin mb larını en iyi nasıl öğrenebilirim ?
    hd tune ile takılmaya başlayan yeri ve takılmanın bittiği yeri badli olarak mı ?
    Çok uzun sürüyo ve badli bölümü geçmesi 5-6 saat sürdü :(

• Güzel Paylasım olmuş

Emegine Saglık
  • quote:

Orjinalden alıntı: D_E_L_i_

Konuyu başlatana ve katkısı bulunan herkese teşekkürler..
    Bende de 40 gb seagate usb hdd var,neredeyse 1 yıldır kullanmıyordum ama artık depo ihtiyacından tekrar el atayım dedim ve LLF attım ve hd tune ile tarattığımda alttaki resim çıktı :(
    hd tune ile takılmaya başlayan yeri ve takılmanın bittiği yeri badli olarak mı ?

cope at arkadasim bu urunu. gecmis olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: leop

quote:

Muhtemelen yakındır çöp olması ama ben yinede fazlalık olan film falan bişiler koyarım diye 3 e bölüp kırmızılı yeri biçimlendirmeden kullanıcam,içine önemli bişi girmicek yani..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: leop

quote:

Muhtemelen yakındır çöp olması ama ben yinede fazlalık olan film falan bişiler koyarım diye 3 e bölüp kırmızılı yeri biçimlendirmeden kullanıcam,içine önemli bişi girmicek yani..

aman onemli bisi koyma

• Arkadaşlar Acive Kill disk ile hd tune deki 9 kare bad sectorum yeşile döndü.HDD de belirgin bir ses kesintisi ve performans artışı oldu.Kesinlikle denemekte fayda var. Yardımımı isteyen olursa p.m. atsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 24 Mart 2009; 12:37:56 >
  • teşekkürler...faydalı bilgiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: AC Kırıklar

Arkadaşlar Acive Kill disk ile hd tune deki 9 kare bad sectorum yeşile döndü.HDD de belirgin bir ses kesintisi ve performans artışı oldu.Kesinlikle denemekte fayda var. Yardımımı isteyen olursa p.m. atsın

Active Kill Disk ile kaç gb'lik hdd'ye format attınız? İşlem ne kadar sürdü?
    Dos ortamında mı çalışıyor?
  • arkadaşlar beninde bir sorum olacaktı. 1 tb verbatim harici harddiskim var. 4' bölüp, fat 32 olarak ayırmıştı. şimdi ntfs çevirmek istiyorum. mkv filmlerimi atabilmek için. partition magic hardiski tek parça ve bad olarak görüyor, içinde de bir sürü bilgi var, acaba nasıl yapabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.