Şimdi Ara

Bad Sector-Lowlevel Format (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
19
Favori
159.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bad sector oluştuktan sonra maalesef kurtarma programları sadece diskin ölümünü geciktirir o kadar. Zira arızalı plakalar döndükçe ve elbette ki kafa da okuyup yazdıkça bad sector artacaktır. En büyük hata ise bad sectorlu diski kullanmaya devam etmektir. Diskin ne zaman öleceğini bilemezsiniz ve bir anda sizi yolda bırakıverir. Bad sectoru onarmak yerine nasıl bad sector önlenir onu anlatayım, 1993 yılından beri hiç bad sector yaşamamış bir kullanıcı olarak :)

1 - Kaliteli Power Supply
    2 - HDD Power ve Data kablolarını kıvrılmayacak şekilde kasa içine sabitlemek
    3 - Kesinlikle çok kaliteli bir UPS
    4 - Çok büyük dosyaları parçalar halinde kopyalamak
    5 - Büyük dosya transferlerinde Copy - Paste yerine mümkünse Cut - Paste kullanmak
    6 - Bilgisayarı kapattıktan hemen sonra açmamak, 5400rpm için 30sn, 7200 ve üzeri için en az 1dk beklemek
    7 - Diski ters ve/veya dikey olarak kullanmamak
    8 - Düzenli kasa temizliği ile HDD üzerindeki statik ve ısı birikimini önlemek
    9 - Düzenli Defrag ve Scandisk yapmak
    10 - Kilitlenmelerde HDD reseti en son ihtimal olarak kullanmak

Yukarıdakileri uygulayın içiniz rahat etsin

• Ben şimdiye kadar hiçbir kurtarma programı kullanmadım çünkü ihtiyacım olmadı, ancak dediğim gibi programla fiziksel bir hatayı onarmak imkansız, ancak o andaki bad sectorler işaretlenir ve o sectorler üzerine yeni veri yazılmaz o kadar. Peki yeni oluşacak olan bad sectorleri program nasıl önleyecek?

Bad sector kanser hücresi gibidir ve partition vs. dinlemez ve her an her partitionda ortaya çıkabilir ve malesef yayılma özelliği vardır. Bir tane bile bad sector görsen hemen tüm diskin yedeğini al, ve disk garanti kapsamında ise vakit geçirmeden değiştir
  • hdd ye mbr yazma işlemi ne işe yarıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: airmag

Bad sector oluştuktan sonra maalesef kurtarma programları sadece diskin ölümünü geciktirir o kadar. Zira arızalı plakalar döndükçe ve elbette ki kafa da okuyup yazdıkça bad sector artacaktır. En büyük hata ise bad sectorlu diski kullanmaya devam etmektir. Diskin ne zaman öleceğini bilemezsiniz ve bir anda sizi yolda bırakıverir. Bad sectoru onarmak yerine nasıl bad sector önlenir onu anlatayım, 1993 yılından beri hiç bad sector yaşamamış bir kullanıcı olarak :)

1 - Kaliteli Power Supply
    2 - HDD Power ve Data kablolarını kıvrılmayacak şekilde kasa içine sabitlemek
    3 - Kesinlikle çok kaliteli bir UPS
    4 - Çok büyük dosyaları parçalar halinde kopyalamak
    5 - Büyük dosya transferlerinde Copy - Paste yerine mümkünse Cut - Paste kullanmak
    6 - Bilgisayarı kapattıktan hemen sonra açmamak, 5400rpm için 30sn, 7200 ve üzeri için en az 1dk beklemek
    7 - Diski ters ve/veya dikey olarak kullanmamak
    8 - Düzenli kasa temizliği ile HDD üzerindeki statik ve ısı birikimini önlemek
    9 - Düzenli Defrag ve Scandisk yapmak
    10 - Kilitlenmelerde HDD reseti en son ihtimal olarak kullanmak

Yukarıdakileri uygulayın içiniz rahat etsin

evet haklisin hocam badsector aids gibi kurtulusu yok ama geciktirme oluyor
    bilgileri verdigin icin de sagol cok ise yarayacak bilgiler bunlar

• Bunları uygulamak, dikkat etmekte apayrı bi iş....
  • Çok tşkler Çok işime yarayacak ALLAH razı olsun Senden Ve Tüm DH Kullanıcılarından
  • paylaşım güzel eline sağlıkk
  • öncelikle teşekkür ediyorum.değerli bilgileriniz için.
    ve sizn bilgilere güvenerek bazı sorularımı yazmak istiyorum

1.İntrnette çeşitli programlar var ki xp-niz tamir edilsin ve ya hızlansın.bu tür programara nasıl bakıyorsunuz.

2.ben çok yerde şunu görüyorum kimse güncelleşmelri açık bırakmıyor!neden?soruyorum*dyorlar ki boşuna yük olur bilgisayara.bunları bir de bizzat teknik serviste yapıyorlar.
  • @alia
    1.
    a)Xp'deki problem ile alakalı birşey.
    b)Hızlandırma konusunda ise pek fazla işe yarayan program yoktur.Ama yinede registry temizleme programları
    gibi diğer programların kullanmak xp için yararlı olacaktır.

2.Sorunuza tam olarak cevap veremesemde,benim güncellemeleri neden kapattığı söyleyebilirim.
    Güncellemeleri açık bırakırsam Microsoft,Orjinal Microsoft Yazılımlarını göndererek (Windows Genuine)
    Windowsun orjinal olup-olmadığını denetliyor.
  • Selamlar,
    Benim sorunum özellikle cod4 multi oynarken bazen oyundan cıkarken sistem reset atıyor,mavi ekran geliyor.önce sistem cellshock ramler varken stabil değildi ramler asus anakartıma uyum saglamadıgını düsündügümden gecen cumartesi corsair dominator ram aldım diger ramleri iade ettim.fakat mavi ekran sorunum yine tekrarlandı demekki ramlerden degilmiş diye dusundum,Sorum şu mavi ekran geldiğinde sistem reset atıyor ilk ekran acıldıgında bios bilgileri gorundugunde ramler falan okunuyor sata falan ardından 4-5 sn bir bekleme suresi ve hdd den cıt diye acılma sesi geliyor ve windows yuklemeye baslıyor.eskiden sistem bilesenleri dedekte edilir edilmez windows yuklenmeye baslardı simdi ise hdd sanki kendine gelemiyor hatta del tusu ile bios a girdigim halde oradada bir bekleme 5 sn kadar hdd nin acılma sesinden sonra ekranda hareketlenme baslıyor.bu hdd kaynaklı problem olabilirmi mavi ekran bu yuzden gelebilirmi hdd eski de değil tavsiyesi olan varsa yazabilirse teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohikans -- 3 Aralık 2008; 13:05:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

dos ortamından beri bilgisayarlarla iç içeyim,
    öyle çok ustayım diyemem ama,
    bu bad sectör lerle çok uğraştım,
    lowlevel format, ( bios formatı ) ve bu formatı atan programlar hepsini kullandım,
    ama hiç biri işe yaramıyor,
    fiziki bad sectörlerin onarılması nasıl mümkün olabilirki,
    diskin yüzeyinde fiziki bir hasar , çizik var bunun onarıldığını söylemek inandırıcı değil,
    kullandığınız programların yaptığı şu,
    bad sectör olan noktayı tespit edip, o noktayı sona atıp tüm bed sectörleri aynı şekilde sanal olarak sonda topluyor, ve yok sayıyor, ama ordalar,
    eğer bilgisayarınızı çalışırken fişini çekerseniz, yada elektrik kesilirse, tekrar açtığınızda scan disk yapacaktır ve bu bad lari tekrar buluverecektir,

Fiziki hasarları düzeltmesi elbette mümkün değil ancak bad sektörleri belirleyip harddiskin daha verimli çalışmasını sağlıyor olay budur.Önemli olan bad sektörlü alana tekrar bilgi yazıp performans düşmesini hatta veri kayıplarını engellemesidir.....Programlarında amacı budur

• arkadaşlar benim seagate 40 gb lık hdd var 5 yıldır kullanıyorum artık veri kopyalama vs işlemler çok yavaşladı bunun tek çaresinin low level format olduğunu söyledi bi arkadaş ama benim bu konuda hiç bir bilgim yok banada yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa pm den ulaşabilirlermi şimdiden çok teşekkür ederim hayırlı bayramlar dilerim herkese...
  •  Bad Sector-Lowlevel Format
    böyle bi sorun alıyorum acaba sorun nedir arkadaşlar hiren's boot cd 9.5 de aynını sorunu aldım 8.5 de de ayını sorunu aldım ne yapabilirim.
  • ben attım samsung 160 gb sata dıske su an makına dıskı hıc gormuyor
  • Arkadaşlar bende konuyu inceledim fakat pek bisi anlamadım HD Tune programını indirdim ve Bad Sector taraması yaptırdım resim aşağıda bunu nasıl düzelticem yardımcı olurmusunuz ?

Bad Sector-Lowlevel Format
  • quote:

Orjinalden alıntı: zevksiz

Arkadaşlar bende konuyu inceledim fakat pek bisi anlamadım HD Tune programını indirdim ve Bad Sector taraması yaptırdım resim aşağıda bunu nasıl düzelticem yardımcı olurmusunuz ?

hiç kimse bakmıyormu bu konuya

• Kardeş Senin Upload Ettiğin Resimdeki Yeşil Bölgeler Hasarsız Bölgelerdir . Kırmızı Olan BÖlgeler İse Hasar Görmüş . Low Lewel Gerekli ;)

Eyw " ßy Spécops " Kardeşim , Eline Emeğine Sağlık ;) . Çok Güzel Bir Döküman Olmuş , Arşivimde Hemen Yer Ayırıyorum ;)

Selametle ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klaas -- 16 Aralık 2008; 11:47:47 >
  • Sizlere ne kadar teşekkür etsem az.
    2.5 yıllık bilgisayarımı hep düz format atıyordum.
    Epey süredir harddisklerde olşan tıkırtılardan gelmeye başlamıştı.
    Bu low level format yaklaşık 3-4 saat sürdü ama değdi.
    Şu anda çok daha az ses çıkıyor. O eski çatır çatır sesler yerine minik tıkırtılar duyuluyor kulak dayayınca çok teşekkürler.
  • sectorun bozulması tak diye kesilen elektrikler ve biliçsizce kullanılan pclerde (pc çalışırken fişi çekme gibi) çok oluyor.
    hayattımda sadece bir kez hdd de bad sector aldım o da 8 gb seagate di birkaç gün sonra da bozulmuştu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the enemy

böyle bi sorun alıyorum acaba sorun nedir arkadaşlar hiren's boot cd 9.5 de aynını sorunu aldım 8.5 de de ayını sorunu aldım ne yapabilirim.

bu konuyla ilgilenen kimse yokmu
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.