Şimdi Ara

bad sektör çözümüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorsunuzdur ama gene de paylaşıyım dedim

Arkadaşlar HD tune programı ile tarattım diski bozuk alanları buldu . HD tune da error scan ekranında her kutucuk 95mb. Bozuk kısama kadar olan kutuları saydım, 95 le çarptım yaklaşık 137 gb çıktı. Bozuk kısım yaklaşık 3,5 gb çıktı , kalan kısım ise 95 gb .

Ben de hardiski 137gb, 3,5gb ve 95 gb olarak 3 parçaya böldüm. Böylelikle bozuk kısım karantinaya alınmış oldu. Şu an hardiskin sağlam kısımlarını kullandığım için sorun kalmadı.

Resim koyacaktım ama olmadı 50kb lık resim için dosya çok büyük uyarısı geliyor anlamdım onu da neyse

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarg -- 22 Ekim 2008; 5:44:07 >

• hiren's boot cd
    hdd tools
    harddisk regenerator bu program tamir ediyor.
  • Arkadaşım söyledigin şeyin gerçek olması mümkün degil...

Matematikle bozuk kısmın sayısal degerini bulmuşsun aferinde hdd de senin ayırdıgın partion'ların içinde o bozuk kısmın tamamının 3.5 gb lık partion da oldugunun garantisini nerden biliyosun merak ettim

Senin yaptıgın işlem sadece partion ayırmadır...Bunda bi sorun yok.Fakat senin matematik hesaplarınla yaptıgın 3,5 gb lık bad sector lu alan ı hdd'de rastgele olarak ayrılan 3.5 gb lık alan oldugunu düşünmen açıkçası çocukça bi düşünce...Bunu yapabilmek için matematik yetmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalamalka* -- 22 Ekim 2008; 19:15:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalamalka*

Arkadaşım söyledigin şeyin gerçek olması mümkün degil...

Matematikle bozuk kısmın sayısal degerini bulmuşsun aferinde hdd de senin ayırdıgın partion'ların içinde o bozuk kısmın tamamının 3.5 gb lık partion da oldugunun garantisini nerden biliyosun merak ettim

Senin yaptıgın işlem sadece partion ayırmadır...Bunda bi sorun yok.Fakat senin matematik hesaplarınla yaptıgın 3,5 gb lık bad sector lu alan ı hdd'de rastgele olarak ayrılan 3.5 gb lık alan oldugunu düşünmen açıkçası çocukça bi düşünce...Bunu yapabilmek için matematik yetmez

bad sektör çözümüm

bilgisayarı xp cd si ile boot edip kuruluım ekranında diski önce 137 gb (HDtune programında kırmızı kutularla kadar olan kısım) ayırdım sonra kalan kısımdan 5 gb ( bozuk kısım) ayırdım.

Hocam hardisk şuan 3 parçaya bölünmüş durumda, bozuk parçaya dokunmayınca, diğer iki parça normal çalışıyor. Bozuk kısma dosya atınca garip sesler geliyor cızıltı vb. bu sesler hardiski bölmeden önce de geliyor du.

Gerçek olması mümkün değil diyorsun .Denedin mi? Ayrıca burda yalan yazmak kimseye birşey kazandırmaz. Ben kendi sorunumu kendi yöntemimle çözdüm paylaştım isteyen dener.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarg -- 23 Ekim 2008; 2:21:20 >

• Evet ben de bu şekil bir ayar yapmıştım, harici diskime.
  • HDD Tune'daki bu gösterim sıralıysa hesaplayıp harddiski 3 bölmüş, gayet de güzel yapmış. Yalnız harddiskteki bu bad sectorler çoğalır da diğer bölümlere de geçerse işte o zaman kötü olur.
    Eğer harddiskteki bad sector fiziksel değilse zero-fill ile sıfırlamak da işe yarıyor. Başka çözümü olan varsa paylaşırsa seviniriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarg
    bilgisayarı xp cd si ile boot edip kuruluım ekranında diski önce 137 gb (HDtune programında kırmızı kutularla kadar olan kısım) ayırdım sonra kalan kısımdan 5 gb ( bozuk kısım) ayırdım.

Hocam hardisk şuan 3 parçaya bölünmüş durumda, bozuk parçaya dokunmayınca, diğer iki parça normal çalışıyor. Bozuk kısma dosya atınca garip sesler geliyor cızıltı vb. bu sesler hardiski bölmeden önce de geliyor du.

Gerçek olması mümkün değil diyorsun .Denedin mi? Ayrıca burda yalan yazmak kimseye birşey kazandırmaz. Ben kendi sorunumu kendi yöntemimle çözdüm paylaştım isteyen dener.

Arkadaşım sen benim söyledigim şeyi anlamadın bundan eminim!!!

Bak şimdi;hdd yi bi pasta gibi düşün.Sen bu pastanın neresinden kesmeye başlıcagını nerden bilebilirsin*Milyonlarca ihtimal vardır...Aynı şekilde senin 137 gb lık bölüm ayırmanla bunun hdd nin neresinden itibaren alıp ayırıcagını sen belirleyemezsin ve bilemezsin...Anlayamadıgın şey bu...Sen kendi kafanda asdece bad sectorl u alanın matematiksel degerini belirlemişsin ve hdd de de o kadar boyutta bi alan yaratıp oarayı kullanmıyarak sorunlardan kurtuldugunu iddia ediyosun.Böyle bişey olamaz anlatmaya çalıştıgım budur...

Hdd partion ayırırken ''başından itibaren ayırıyım'' gibi düşünmez...O anda rastgele seçilen bi alanı ayırır...

Umarım bu sefer anlatabilmişimdir...

• quote:

quote:

Bak şimdi;hdd yi bi pasta gibi düşün.Sen bu pastanın neresinden kesmeye başlıcagını nerden bilebilirsin*Milyonlarca ihtimal vardır...Aynı şekilde senin 137 gb lık bölüm ayırmanla bunun hdd nin neresinden itibaren alıp ayırıcagını sen belirleyemezsin ve bilemezsin...Anlayamadıgın şey bu...Sen kendi kafanda asdece bad sectorl u alanın matematiksel degerini belirlemişsin ve hdd de de o kadar boyutta bi alan yaratıp oarayı kullanmıyarak sorunlardan kurtuldugunu iddia ediyosun.Böyle bişey olamaz anlatmaya çalıştıgım budur...

Hdd partion ayırırken ''başından itibaren ayırıyım'' gibi düşünmez...O anda rastgele seçilen bi alanı ayırır...

Harddiskteki sektörlerin belirli bir adresi, sırası falan yok mu? Çok iyi bilmiyorum ama olması lazım. Tamamen rasgele değildir diye düşünüyorum. Arkadaşımız da sıralı olduğunu düşünmüş, bu şekilde bölümleme yapmış.

• quote:

quote:

Öncelikle bu bilginiz yanlış HDD herzaman 0. clusterdan doldurulmaya başlanır; ancak partition programlarıyla özel değişiklikler yapmazsanız. En basit kanıt olarak diskin en dışından yazılmaya başlandığı için yazma okuma hızının en yüksek olduğunu diskin ortalarına doğru çizgisel hızın düşmesinden dolayı performansın azaldığını, diksin en iç yüzeylerinde (kapasite olarak neredeyse dolduğundan) performansın en düşük seviyeye düştüğünü görebiliriz.

bad sektör çözümüm

Arkadaşın yaptığı gayet doğru ve geçerli bir çözüm, tebrik ederim. İhtimal hesapları falan girmiş işin içine ama olsun, gereksiz olduğunu anlayabilirsiniz:

HDDde partitionlar ilk clusterdan itibaren doldurulmaya başlanır: DOS altında format yada fdisk yapanlar bu işlemi gayet iyi bilirler. Yani diskin başından 137gb yer adresleme ve aynı partititon boyutuyla (5gb esneklik payıyla tabiki [4kb partition ile 512bit partition arasında diskten boşa harcanan alan bakımından fark vardır, böylece her yeni cluster boyutlandırmada yeni clusterlar yeni adresler alır.]) bu hatalı alandan (bad sector) önce bir alan adreslenip hatalı alan es geçilirse hdd tekrar kullanılabilir hale gelir.

Fiziksel hasar yoksa diskin ömründen biraz daha yiyerek bir takım tamir programları kullanılabilir, ama sizin yönteminizde en az diğer yöntemler kadar etkili. Fakat hatalı clusterların tam yerlerini gösteren programlarla bu 3.5gb lık kısım daha ufaltılabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: canerpense

Öncelikle bu bilginiz yanlış HDD herzaman 0. clusterdan doldurulmaya başlanır; ancak partition programlarıyla özel değişiklikler yapmazsanız. En basit kanıt olarak diskin en dışından yazılmaya başlandığı için yazma okuma hızının en yüksek olduğunu diskin ortalarına doğru çizgisel hızın düşmesinden dolayı performansın azaldığını, diksin en iç yüzeylerinde (kapasite olarak neredeyse dolduğundan) performansın en düşük seviyeye düştüğünü görebiliriz.

Arkadaşın yaptığı gayet doğru ve geçerli bir çözüm, tebrik ederim. İhtimal hesapları falan girmiş işin içine ama olsun, gereksiz olduğunu anlayabilirsiniz:

HDDde partitionlar ilk clusterdan itibaren doldurulmaya başlanır: DOS altında format yada fdisk yapanlar bu işlemi gayet iyi bilirler. Yani diskin başından 137gb yer adresleme ve aynı partititon boyutuyla (5gb esneklik payıyla tabiki [4kb partition ile 512bit partition arasında diskten boşa harcanan alan bakımından fark vardır, böylece her yeni cluster boyutlandırmada yeni clusterlar yeni adresler alır.]) bu hatalı alandan (bad sector) önce bir alan adreslenip hatalı alan es geçilirse hdd tekrar kullanılabilir hale gelir.

Fiziksel hasar yoksa diskin ömründen biraz daha yiyerek bir takım tamir programları kullanılabilir, ama sizin yönteminizde en az diğer yöntemler kadar etkili. Fakat hatalı clusterların tam yerlerini gösteren programlarla bu 3.5gb lık kısım daha ufaltılabilir.

Arkadaşım hdd dedigin şey bi kalem degildir..Başını sonunu net şekilde belirleyemezsin...Kalkııp bi yazılımla bunu yapabiliceginizi sanıyosanız şunuda yapında görelim...'Benim istedigim boyuttaki bi dosyayı istedigim yere koyun'' Bunu yapabilicekmisiniz bakalım*

Mantıklı konuşunda dinleyelim...Bilip bilmeden konuşmayın...Matematiksel olarak ayırdıgınız bi yerin hdd nin başı oldugunu iddia etmeniz tamamen ÇOCUKÇADIR...Hddler bi katmandan oluşmazlar plakaları vardır...2 3 veya 4 plakalı disklerde başın nerden başladıgını nerden biliceksiniz???

Bu konu fazla uzadı...Mantıklı düşünün biraz...

• sonuçta arkadaşın yaptıgı yöntemi benede bi note bookta denedim işe yarıyor. hdd regenerator denen programlar hdd onarmanın kaçıncı sektörden başlayacağını seçebiliyorsunuz. aynı şekilkde hiren's boot cd de testing tools ta bulunan hdd test programı da bulunan bozuk sektörlerin kaçıncı sektör oldugunu söylüyor ve hdd rengenrator programı ile birebir uyuşuyor. demekki başı ve sonu var plaklardan oluşsada. hatice netice meselesi.

edit;imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 23 Ekim 2008; 21:15:09 >
  • Arkadaş başı ve sonu olmayan şeyi neye göre böldüm ayırdın diyor. Bence başı sonu olmayan birşey değil. Bir şekilde biryeri başlangıç kabul ediyor olmalı disk üzerinde, Sonuçta işe yaraması önemli olan için.

Ama en iyisi harddiski hiç yere düşürmemek
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: canerpense

Arkadaşım hdd dedigin şey bi kalem degildir..Başını sonunu net şekilde belirleyemezsin...Kalkııp bi yazılımla bunu yapabiliceginizi sanıyosanız şunuda yapında görelim...'Benim istedigim boyuttaki bi dosyayı istedigim yere koyun'' Bunu yapabilicekmisiniz bakalım*

Mantıklı konuşunda dinleyelim...Bilip bilmeden konuşmayın...Matematiksel olarak ayırdıgınız bi yerin hdd nin başı oldugunu iddia etmeniz tamamen ÇOCUKÇADIR...Hddler bi katmandan oluşmazlar plakaları vardır...2 3 veya 4 plakalı disklerde başın nerden başladıgını nerden biliceksiniz???

Bu konu fazla uzadı...Mantıklı düşünün biraz...

Büyük yazmak çocukçadır ya neyse.

Sadece dosyayı nerde istiyorsan söylemen yeterli Hatta hemen ne yapacağımıda söyleyim: Partition Magic ile tam "istediğin" yerden itibaren bir partition oluşturucam, sonrada "istediğin boyuttaki" dosyanı yazıcam. Bu kadar basit...

İşletim sistemi yada herhangi özel bir programın özellikle diskin farklı kısımlarında dosyalar açabilirler (örn. windows 98'deki page file genelde partitionların sonuna doğru yazılır, defragdan kontrol edebilirsin.). Yani eğer istenirse diskin istenilen yerlerine veri yazılabilir.Aslında defrag programları disk üzerinde dosyaların yerini fiziksel olarak değiştirebiliyorsa, bunu yapabilecek birkaç program olmalı. Ben daha böyle bir ihtiyaç duymadığımdan konuyu araştırmadım. Kısacası fiziksel olarak dosyayı istediğin partitionda istediğin yere taşıman mümkün.

Eğer matematiğin varsa, ki şüpheliyim, her diskin üzerindeki cluster ve plaka sayısını bilirsen (azcık araştırman lazım, en azından üretici şirketin sitesinde belirtilmiştir, olmadı ürünün üstünde yazan cluster sayısını plaka sayısına bölersin) burdan her cluster'ın boyutuna göre, her plakanın kaç GB veri alabileceğini kabacada olsa hesaplarsın. 5gb kadarda hata payı bırakırsan (öncesinde ve sonrasında istersen) işlemin daha başarılı olur.

Elimden sayısız HDD geçmiş olmasına ve özelliklede kendi evimde kullandığım 5-6 tane harddiskin çeşitli sorunlarıyla uğraştıktan sonra onları programlarla ve manager'larla incelemekten bıkıp parçalayıp incelemiş birisi olarak; döner plakaya sahip bütün HDD'lerin partitionlarının "baştan sona" doğru yazıldığını söyleyebilirim. İstersen DVD veya CDlerdeki yazma tekniğinede bakabilirsin, yanmış bir dvd'ye balarsan daha net anlarsın aslında.

Eğer 250gb kapasiteli bir diske 2 adet 100gblık partition yapmışsan ve ikinci yarattığın partition'a dosya yazmaya çalışırsan, diskin baştan itibaren 100gb sonrasına yazılmaya başlandığını görebilirsin.

Başka bir sorun varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 24 Ekim 2008; 2:03:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.