Şimdi Ara

BAFF HD 2000 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
35.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet hepsi ali çipsetli ama donanım farkları var. Loader değiştirerek baff'a yumatu ve hatta Edison diye bir cihazın yazılımını bile fisklemişler ama hiremco yapan duymadım. Zaten hiremco 4mb, baff 8mb flash kullanıyor. Yazılımın uyması pek mümkün değil. Tarif ettiğiniz testi yapabilmem için elimde birden çok cihaz olması lazım ama artık yok. Yine de fotoğraf koyarım merak edenler için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Evet hepsi ali çipsetli ama donanım farkları var. Loader değiştirerek baff'a yumatu ve hatta Edison diye bir cihazın yazılımını bile fisklemişler ama hiremco yapan duymadım. Zaten hiremco 4mb, baff 8mb flash kullanıyor. Yazılımın uyması pek mümkün değil. Tarif ettiğiniz testi yapabilmem için elimde birden çok cihaz olması lazım ama artık yok. Yine de fotoğraf koyarım merak edenler için.

Net'te dolaşan bir loader var. ALI destek forumlarındaymış. O boot'u yükleyince, seul
    cihaza diğer universal yazılımlar yüklenebiliyormuş. Tabii önce Seul cihaz olmalı ki, deneme
    yapalım.

Baff'ta da flash bellek 4 MB.tır. Bu baff'ta flash belleğin 8 MB. olduğu şehir efsanesi gibi
    oldu. Baff'ta Yumatu fabrikasında üretildiği için oradaki arkadaşıma mail atmıştım. oradan
    da 4 MB. olduğunun teyidi geldi...

Ayrıca cihazın 8 MB. flash belleğe sahip olduğu ile ilgili web'de satış yapan bir yer dışında,
    hiç bir yerde başka bir bilgi yok.

• selamlar,
    Bende hem dm 500s hemde baff 2000'i deneyen biri olarak Baff'ın görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki elimdeki DM 500'ün klon olması da bir etki olabilir. Baff kullanan arkadaşlarıma da sorduğumda benzer cevaplar aldım. Günün sonunda bu benim kişisel görüşüm.
  • Baff için yumatu dan edisondan yazılım modlayan biri var tf de. O da 8mb flash diyor. Kime inanacağız şimdi? Gerçi kaç mb olduğu da önemli değil aslında. Alet işini yapıyor, görüntü güzel, fiyat uygun, daha ne olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgenc

selamlar,
    Bende hem dm 500s hemde baff 2000'i deneyen biri olarak Baff'ın görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki elimdeki DM 500'ün klon olması da bir etki olabilir. Baff kullanan arkadaşlarıma da sorduğumda benzer cevaplar aldım. Günün sonunda bu benim kişisel görüşüm.

Dreambox'ta gemini 4.70 image ile A/V settings'ten görüntü ayarınızı RGB yada CVBS yapınız, görüntünün düzeldiğini göreceksiniz.

Baff'a gelince;

Baff 2000HD'nin keskinlik oranı yüksek olduğu için ilk bakışta, görüntüsü daha kaliteli
    izlenimi verebilir. Ancak ALI çipset'lilerin tamamında "resolution depth" (çözünürlük derinliği,
    oranı düşük olduğu için piksellemeler çabuk belli olmaktadır. Kısaca ALI çipset'lilerin
    görüntüyü işleme kalitesi oldukça düşüktür.

Kolay gelsin.

• quote:

Baff için yumatu dan edisondan yazılım modlayan biri var tf de. O da 8mb flash diyor. Kime inanacağız şimdi? Gerçi kaç mb olduğu da önemli değil aslında. Alet işini yapıyor, görüntü güzel, fiyat uygun, daha ne olsun.

Baff 2000HD, Yumatu fabrikada üretiliyor! Flash bellek kapasitesi hakkında mail atarsanız,
    yanıt veriyorlar.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

selamlar,

Dreambox'ta gemini 4.70 image ile A/V settings'ten görüntü ayarınızı RGB yada CVBS yapınız, görüntünün düzeldiğini göreceksiniz.

Baff'a gelince;

Baff 2000HD'nin keskinlik oranı yüksek olduğu için ilk bakışta, görüntüsü daha kaliteli
    izlenimi verebilir. Ancak ALI çipset'lilerin tamamında "resolution depth" (çözünürlük derinliği,
    oranı düşük olduğu için piksellemeler çabuk belli olmaktadır. Kısaca ALI çipset'lilerin
    görüntüyü işleme kalitesi oldukça düşüktür.

Kolay gelsin.

Dedigim gibi hocam bunlar benim ve çevremde baff kullanan arkadaşlarımın kişisel göruşleri. CVBS ayarını da yaptım baff taki kadar iyi görüntü alamadım. ALI chipset konusunda yorum yapacak kadar da araştırmadım. DM 500s mi baff mi alayım diye soran her bir arkadaşıma baff öneriyorum. Öncelikle iki cihazın görüntüsünü karşılaştırsınlar sonra karar versinler. Ben karşılaştırdım SD de bile BAFF'ın daha iyi olduğuna kanaat ettim.

• Orijinalden alıntı: tgenc

Dedigim gibi hocam bunlar benim ve çevremde baff kullanan arkadaşlarımın kişisel göruşleri. CVBS ayarını da yaptım baff taki kadar iyi görüntü alamadım. ALI chipset konusunda yorum yapacak kadar da araştırmadım. DM 500s mi baff mi alayım diye soran her bir arkadaşıma baff öneriyorum. Öncelikle iki cihazın görüntüsünü karşılaştırsınlar sonra karar versinler. Ben karşılaştırdım SD de bile BAFF'ın daha iyi olduğuna kanaat ettim.

Bu takdirde, aşağıdaki test'i yapmalısınız !!!

http://forum.donanimhaber.com/m_43621359/tm.htm
    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Sayın arkadaşlar,

Şimdi kullanıcı 37 inc tv ile izler, SD görüntü güzel der. 40 inc ve üzeri tv'de izleyen ise, piksellemeleri görünce, görüntü kalitesini beğenmez...

Kriter şu olmalı;

Resolution depth (çözünürlük derinliği) yani işlemcinin stream'den gelen (akış) çözünürlük
    derinliği nedir? Onu tespit etmeliyiz !...

Nasıl tespit edeceğiz !?

Farklı işlemcisi bulunan iki receiver'i, aynı TV kanalından alınan screenshot görüntüsü PC'de
    pikselleme görülünceye kadar büyütülür. Büyütülme oranlarının mukayesesi işlemcinin
    işleyebildiği, "çözünürlük derinliği" hakkında bilgiyi vermektedir. Dolayısı ile bu yöntem,
    uydu cihazının görüntü kalitesini tartışma götürmeyecek şekilde belirler...

Kriter'i bu şekilde belirleyip, açıkladıktan sonra; ALI işlemcili cihazlar ile IBM işlemcili
    cihazların "çözünürlük derinliği" oranlarını karşılıklı mukayese ettim. Oranları
    vermeden belirtmem gerekirse; ALI işlemcili olanlarda çözünürlük derinliği oldukça
    vasattı !!!

Oranları özellikle vermiyorum; zira herhangi bir tv kanalına ait, o anki yayının bitrate değeri
    çok önemlidir. Ancak ben test'imi ATV kanalında, canlı yayında, spikerin görüntüsü var iken
    yapmıştım.

Şimdi buraya kadar bir hayli ayrıntı yazdım da ne oldu !? Bu makalede bir hafta sonra
    unutulur gider. Sonra biri daha çıkıp, görüntü iyi der... Bu işlerde böyle sürüp gider.

Kalın sağlıcakla.

• Cevabınız ünlemsiz olsa daha iyi olurdu değil mi? İnsanlar burada kendi deneyimlerini paylaşıyorlar aynı benim yada sizin paylaştığınız gibi. Benim deneyimim de diyor ki BAFF DM'den daha iyi. Uzatmanın ne alemi var anlamadım
  • Bu test konusundaki ısrarı ben de anlayamadım. Çıplak gözle farkeden birşey için neden test yapalım ki? Testlerde sonuç ne olursa olsun ses ve görüntü sistemlerinde gerçek deneyimler esastır.
  • quote:

Cevabınız ünlemsiz olsa daha iyi olurdu değil mi? İnsanlar burada kendi deneyimlerini paylaşıyorlar aynı benim yada sizin paylaştığınız gibi. Benim deneyimim de diyor ki BAFF DM'den daha iyi. Uzatmanın ne alemi var anlamadım

Sayın @tgenc,

Ünlem sizi neden rahatsız etti anlayamadım ?

Herneyse, görmek isteyene ispatı...

Saygılar.

quote:

Bu test konusundaki ısrarı ben de anlayamadım. Çıplak gözle farkeden birşey için neden test yapalım ki? Testlerde sonuç ne olursa olsun ses ve görüntü sistemlerinde gerçek deneyimler esastır.

Sayın @ULYSES,

Çıplak gözle gördüklerimiz ile farkı farkedebildiklerimiz çoğu zaman aynı değildir.

Herneyse, siz memnunsanız sorun yok demektir.

Saygılar.

• DM 800HD kullandım fıtık oldum desem yeridir
    adamı sinirden deli ediyor
    bende BAFF 2000HD alcam HD makinalr icinde maddi yönden en uygun cihaz forumlarda okuduğum kadarıyla iyi olduğu söyleniyor belli başli kişiler haricinde coğu kişi iyi diyor
  • Kullanım kolaylığı ve görüntü kalitesi olarak dm800'ü aratmaz. Ama server başarımı dreamboxda daha iyidir. Eğer yasal modül ve kartla kullanacaksanız hiçbir sorun olmaz.
  • Baff 2000 HD uydu alıcım var.Bu aleti YAMAHA RX-359 receivera bağlamak için hangi çıkışı kullanmam gerekiyor?En iyi sesi aşağıda resimde 1 ve 2 numaralı olarak işaretlediğim çıkışların hangisinden alabilirim?İki çıkışın birbirinden farkı nedir acaba?Yamaha RX-359'da Hdmi girişi malesef yok.
     BAFF HD 2000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawyerzzz -- 12 Aralık 2010; 17:22:56 >
  • Coax çıkış optikten daha iyidir ses kalitesi olarak. Ancak ben ne yaptıysam coax çıkıştan ses alamadım. Yazılımdan mı yoksa donanımdan mı bilemiyorum.
  • baff 2000 hd cihazını yaklaşık 3-4 aydır cccam ile birlikte kullanıyorum. size tavsiyem hiç tereddüt etmeden alın kullanın. hem sd hem hd kalitesi emsal cihazlar ve daha pahalı cihazlar arasında daha iyi olduğunu söyleyebilirim. hele hele şu çakma dremboxlardan çok çok uzak durun soba gibiler. bu arada baff ta ısınma yok cccam stabil. serveriniz kaliteli ise hiiççç sıkıntı yaamazsınız. tek yapmanız gereken doğru yazılımı kullanmak. çünkü piyasada çok fazla yazılım var ve çoğusu bu cihaza uyarlanmış çakma yazılımlar. başka bir forum sitesinde liste şelinde yazılımları mevcut. en iyi yazılım 1.2.81 yazılımı ve 1.3.14 yazılımı şuanda en stabil yazılımlar bunlar. bu yazılımlar ile cihaz fiyatına göre coşuyor diyebilirim. bu performansı alabilmek için insanlar binlerce tl harcıyorlar ve yine mutsuz oluyorlar.. server kullanacaksanız seoul ve dremboxun çakmalarından uzak durun.. ama soba niyetine kullanacağım diyosanız o başka. alacak olan arkadaşlara bilgilendirme yapayım cihaz ısınmıyor ve içerisinde fan yok ses yapacak.

• arkadaşlar bu cihazı nasıl bilirsiniz ?
  • Fiyatına göre başarılı bir cihaz bence. Başka bir başlıkta sunduğum resimleri paylaşıyorum fikir vermesi açısından.

BAFF HD 2000

BAFF HD 2000

BAFF HD 2000

• arkadaşlar bende bu cihazlardan almayı dusunuyorum bir kac sorum olacak ustalardan yardım istiyorum
    bir kaç model var dusundugum modeller sunlar Baff HD 200,Atlanta 800 HD Box,Dreambox 800 fiyat aralığım 400-500 (Baff i gözüme kestirdim ama emin degilim)Hangi cihazı almalıyım? neden almalıyım? , diğerlerinden üstün yanı ne iki tane alıcam yardımlarınızı bilgilendirmelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  • Selam @hermias,

Fiyat limitiniz 400 - 500 TL aralığında olduğuna göre işiniz kolay !

Dreambox 800 HD almalısınız... Enigma serisi linux'lu image'ları nedeniyle, yazılım desteği
    sonsuzdur. HD yayın teknolojisi devam ettiği müddetçe sıkıntısız ve en flexibl şekilde
    kullanabilirsiniz. Atlanta 800HD'de aynı cihazdır. yalnız sim kart sürümü 1.0 olduğu için
    yüklenebilecek image desteği, Dreambox 800HD'ye göre azdır.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.