Şimdi Ara

BAFF HD 2000 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
35.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tek bir cevabı olmayan sorular bunlar ,kiminin serverı hiç takılmıyor kiminin cihazı sorunlu kiminin serverı.........
    kimi server ı,cihazı bile tanımıyor? bilgi çöplüğünde kendi istediğin cevabı bulursun ancak...

quote:

Orijinalden alıntı: balcis

cccam'da sorunlu diyorlar d-smart'ta da sorun yaşayan var ama yaşamayan da var, kullanan arkadaşlar bir yardımcı olabilir mi? cccam'Le ilgilenmiyorum, sd HD görüntü kalitesi normal kanallarda görüntü performansı (server'sız diyorum), ısınma sorunu var mı kanal geçişleri hızlı mı? kullanırsam d-smart'la sorun yaratır mı?

bir de hd1000 hd2000'den daha pahalı, model sıralaması nasıl bu markanın?
  • Bu Baff hd 2000'le modül, kart vs takarak yasal digitürk yada d-smart'ı sorunsuz izleyebilirmiyim? Takılma, donma falan olur mu hd kanallarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Bu Baff hd 2000'le modül, kart vs takarak yasal digitürk yada d-smart'ı sorunsuz izleyebilirmiyim? Takılma, donma falan olur mu hd kanallarda.

asla sorun olmaz.bunlara tamamen uyumlu
  • ccam serverde kullanmak üzere baff2000hd almayı düşünüyorum.. ccamda sorun varmı?
  • apartmanda merkezi sistemde sorun var dreambox dm-500s sıkıntı yarattı.aldığım yerde dreamboxu baff 2000 hd ile değiştirme şansım var üstüne biraz para verip.tavsiye edermisiniz.lütfen fikirler önemli.server kullanıcam bu arada.cccam için çok takılıyo falan deniyo..
  • Baff 2000 ile hiremco fx turbo arasında kaldım hangisini almalıyım
  • 1.2.81 ve 1.2.84 yazılımı ile Baff 2000 HD cihazın burada merak edilen tüm sorunları giderilmiş olduğunu söyleyebilirim. Ancak şu unutulmamalı ki cihazlar kendi segmentindeki diğer cihazlar ile karşılaştırılmalı, tutup 500 TL ve üzeri cihazlardan daha üstün özellikleri var diyemem ama en azından yetkili servisi olan ürünlerinin arkasında durup yazılım problemlerini çözmeye çalışan bir firma var diyebilirim.

Görüntü kalitesi olarak verilen paranın karşılığını vermekte, usb'y kayıt ve diğer özellikleri de fena değil (kullanışlı).

No: Baff satıcısı değilim sadece bu cihazları merak eden, inceleyen ve araştıran birisiyim. Zaten profilime bakılırsa durum anlaşılır. Bunları yazmamın sebebi forumda bir çok taraflı yorumcu olduğunu düşünmemdir.
  • Ben de dsmart hd ile kullanmak için baff mı hiremco mu diye gidip geldim, sonunda baff da karar kıldım. En başta optik çıkışın yanında coax çıkış da verebilmesi, görüntüsü ve aynı donanımı paylaşan, hergün yazılım çıkartan birçok yabancı modelin olması güven verdi.
  • Bendeki baff hd2000'in üzerindeki ekranda yazılar yeşil renkli çıkıyor. İnternetteki foroğraflarda gördüklerimin hepsinde mavi. Farklı versiyonları mı var bu cihazın?
  • Evet ,
    Baff`ın sitesindeki 1.2.81 ve diğer sitede yer alan 1.2.84 ,
    bende 1.2.81 yüklü şu an memnunum mavi menülü , ben de 1.2.84, ü yüklemeyi düşünüyorum
  • Bir de farklı loader sürümleri var. Bunların tam olarak işlevi nedir? Direk usb den güncelleme yapılıyor diye biliyorum ama önce loader mi yüklemek gerekiyor?
  • su anda baff in sitesindeki 1.2.81 surumu iyidir. Guncellemelerin direkt baff in sitesindeki firmware ler ile yapilmasi daha dogru olacaktir. Su anda 1.2.84 ve 1.2.88 surumleri var ama baff muhendisleri bu firmware lerde problemle karsilastiklari icin halen stabil olan 1.2.81 versiyonunu oneriyorlar.
  • Bendeki 1.2.84 müş. Hepsidijital yollamadan önce güncellemiş sanırım. Bu arada sd görüntü kalitesini merak edenler için dreambox dm500 den çok çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 46" plazmayla rahatça izlenebilecek kalitede. Tabi hd yayınlar bambaşka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 25 Ekim 2010; 17:18:56 >
  • quote:

Bendeki 1.2.84 müş. Hepsidijital yollamadan önce güncellemiş sanırım. Bu arada sd görüntü kalitesini merak edenler için dreambox dm500 den çok çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 46" plazmayla rahatça izlenebilecek kalitede. Tabi hd yayınlar bambaşka.

Eminmisiniz ?

Birde aşağıdaki test'i yaptıktan sonra karar verin isterseniz !?

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Sayın arkadaşlar,

Şimdi kullanıcı 37 inc tv ile izler, SD görüntü güzel der. 40 inc ve üzeri tv'de izleyen ise, piksellemeleri görünce, görüntü kalitesini beğenmez...

Kriter şu olmalı;

Resolution depth (çözünürlük derinliği) yani işlemcinin stream'den (akış) çözünürlük
    derinliği nedir? Onu tespit etmeliyiz !...

Nasıl tespit edeceğiz !?

Farklı işlemcisi bulunan iki receiver'i, aynı TV kanalından alınan screenshot görüntüsü PC'de
    pikselleme görülünceye kadar büyütülür. Büyütülme oranlarının mukayesesi işlemcinin
    işleyebildiği, "çözünürlük derinliği" hakkında bilgiyi vermektedir. Dolayısı ile bu yöntem
    uydu cihazının görüntü kalitesini tartışma götürmeyecek şekilde belirler...

Kriter'i bu şekilde belirleyip, açıkladıktan sonra; ALI işlemcili cihazlar ile IBM işlemcili
    cihazların "çözünürlük derinliği" oranlarını karşılıklı mukayese ettim. Oranları
    vermeden belirtmem gerekirse; ALI işlemcili olanlarda çözünürlük derinliği oldukça
    vasattı !!!

Oranları özellikle vermiyorum; zira herhangi bir tv kanalına ait, o anki yayının bitrate değeri
    çok önemlidir. Ancak ben test'imi ATV kanalında, canlı yayında, spikerin görüntüsü var iken
    yapmıştım.

Kolay gelsin.

• Testlik birşeyi yok ki. Açıkça görülüyor zaten. Üstelik dreambox da görüntü kalitesini arttırmak için kullandığım scart baff la kullandığım hdmi kablodan daha pahalı ve kaliteli bir üründü. Amatör fotoğrafçıyım ve gözlerime güvenirim. Ortada bariz bir fark var. Diğer hd cihazları bilmiyorum ama bu alet hiç fena değil sd konusunda. Hd kalitesi elbette 12gb lık mkv ler gibi değil. Ama öyle yayın da yok zaten.
  • quote:

Testlik birşeyi yok ki. Açıkça görülüyor zaten. Üstelik dreambox da görüntü kalitesini
    arttırmak için kullandığım scart baff la kullandığım hdmi kablodan daha pahalı ve kaliteli bir
    üründü. Amatör fotoğrafçıyım ve gözlerime güvenirim. Ortada bariz bir fark var. Diğer hd
    cihazları bilmiyorum ama bu alet hiç fena değil sd konusunda. Hd kalitesi elbette 12gb lık
    mkv ler gibi değil. Ama öyle yayın da yok zaten.

Bakınız bir başka üyeninde değerlendirmesi, tamamen sizin değerlendirmenizin aksi
    yönünde !!!

quote:

Orijinalden alıntı: nrdgn

Arkadaşım! Sana bir tavsiye. Daha önce DM500 S, Seoul Hiremco X3Turbo, Atlanta HD BOX
    kullandım. Hiç biri beni tamnin etmedi. !) DM 500S 'de HDMI çıkış yok. 2) Seoul '3'de Sd ve
    Hd görüntü çok kötü.(DM500'den bile). 3) Atlanta HD cihazı iyi ama SD yayını çok iyi değil.
    En önemlisi ciddi ısınma sorunu var. HD yayında 1-2 saat çalıştımı, ısınma yapıyor ve
    donuyor.

Tüm bunlardan sonra sana bir tavsiyem var! Eğer şu 3 şeyi elde etmek isitiyorsan, sana
    şunu önerebilirim.

1) Kaliteli SD ve HD yayın almak.
    2) Modül yuvası olsun (D-Smart Modül gibi)
    3) Stabil çalışan bir yaılımı olsun.
    4) Isınma sorunu olmasın.

(artı emu ve server kullanmayacaksan)
    TEK TAVSİYEM HUMAX CI 2000 HD CİHZAZIDIR. (Azıcık kanal geçişleri yavaş ama hiç sorun
    değil.) Şu an sıfırı 675 TL. Fakat 2. el 250-350 arasıdır. İstersen araştır ama bundan daha
    iyisini hem de bu fiyata bulmazsın. Hatta şunu belirteyim. 1000 TL'lik Vu+'nin bile Humax
    görüntü kalitesine erişemediğini söylerler. Özellikle SAMSUNG 40C&%='de ben
    kullanıyorum. SD yayınlarda bile neredeyse HD gibi görüntü veriyor. Benden söylemesi.

Sonuç olarak; siz yinede önerdiğim çözünürlük testini yapınız... Test'ten sonra teşekkür
    edeceğinize eminim.

Saygılar.

• İyi bir makinem var, detaylı bir fotoğraf çekip koyarım bir ara. Ama dm500'ü sattım, onun görüntüsünü koyamayacağım. Yukarıda alıntı yaptığınız arkadaş hiremco x3 den bahsetmiş ama baff 2000 değil ki. Tf de yaklaşık 200 er sayfalık 3-4 tane baff başlığı var. Hemen herkes 'görüntü kalitesine tek söz edilmez' diyor. Ama server başarımı diyorsanız o konuda intel işlemcili ve daha fazla ram'a sahip cihazlar olabilir. O konuda performansını bilmiyorum, ben dsmart modülle kullanıyorum çünkü.
  • quote:

İyi bir makinem var, detaylı bir fotoğraf çekip koyarım bir ara. Ama dm500'ü sattım, onun
    görüntüsünü koyamayacağım. Yukarıda alıntı yaptığınız arkadaş hiremco x3 den bahsetmiş
    ama baff 2000 değil ki. Tf de yaklaşık 200 er sayfalık 3-4 tane baff başlığı var. Hemen
    herkes 'görüntü kalitesine tek söz edilmez' diyor. Ama server başarımı diyorsanız o konuda
    intel işlemcili ve daha fazla ram'a sahip cihazlar olabilir. O konuda performansını
    bilmiyorum, ben dsmart modülle kullanıyorum çünkü.

Seul Turbo HD ile Baff 2000HD bire bir aynı cihaz zaten... Seul cihazın loader'i değiştirilerek,
    Baff 2000HD, Yumatu full HD, Next 18500HD'nin kullandığı yazılımlar yüklenebilir. Yani bu
    cihazların dördü de aynı...

Fotolar çekip, koyarsanız memnun oluruz. Ancak gerçekte görüntü kalitesi, cihazların
    çözünürlük derinliği oranı kıyaslanınca, ortaya çıkmaktadır.

Velhasılı, ikinci bir cihaz elinize geçince, (SD/HD farketmez) aynı kanalda ve canlı yayında
    test ediniz.

saygılar.

• Seul ve Baff'ın aynı cihazlar olduğuna eminmisiniz? Yumatu ve baff aynıdır ama seul farklı diye biliyorum ben. Bu cihazların sharp tuner kullandığını ve iyi görüntü kalitesi sundukları belirtiliyor (ben söylemiyorum, tf deki üstadlar söylüyor bunu). Derinlik testi ne çıkarır bilmem ama karşısına geçip izleyince baff, dreambox dan daha iyi görüntü veriyor o kesin. Beğenmeyen vardır, sisteminden, elektrik hatlarına, kullandığı kablolara kadar herşey etkileyebilir görüntüyü. Ben gördüğümü söylüyorum. Üşenmezsem bir resim koyarım buraya.
  • quote:

Seul ve Baff'ın aynı cihazlar olduğuna eminmisiniz? Yumatu ve baff aynıdır ama seul farklı
    diye biliyorum ben. Bu cihazların sharp tuner kullandığını ve iyi görüntü kalitesi sundukları
    belirtiliyor (ben söylemiyorum, tf deki üstadlar söylüyor bunu). Derinlik testi ne çıkarır
    bilmem ama karşısına geçip izleyince baff, dreambox dan daha iyi görüntü veriyor o kesin.
    Beğenmeyen vardır, sisteminden, elektrik hatlarına, kullandığı kablolara kadar herşey
    etkileyebilir görüntüyü. Ben gördüğümü söylüyorum. Üşenmezsem bir resim koyarım
    buraya.

Marka olarak belirttiğim 4 marka cihazda bir birinin aynısıdır. ALI 3602 çipset kullanırlar.

Seul'de loader değiştirince, diğer markalara yüklenen yazılımlar yüklenebilir.

Tuner olarak, yumatu ve baff'ta değişik bir marka tuner kullanılmış olması, cihazın board
    tipini değiştirmez.

Neyse, siz uygun zamanınızda, tarif ettiğim test'i yapınız.

Saygılar, kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.