biosta görüyor windows ta görmüyorsa sp1 entegre edilmiş windows kur eğer biosta da görmüyorsa bios update yapman gerekmektedir
aynısı bana olmuştu netten araştırıp bulmuştum. 127 gb olarak görüyodu 160 gb yi. windows registry sine girip bişeyler yazıyosun. sonra partition magic te 160 gb olarak görüyo. geriye kalan 30 gb lik kısmıda formatlayıp birleştiriyosun ikisini. ama ne yapıldığını hatırlamıyorum googledan arat sen. 127 gb diye arat öyle bulmuştum ben
quote:
Orjinalden alıntı: XL
yukarıda eserburak zaten cevabı vermiş.
Imalatçılar 1 Kb yi 1000 byte olarak hesaplıyor. O yüzden 160.000.000.000 byte olan sabit diski 160gb olarak geçiyorlar.
Demekki 160 GB diye satılan bir disk aslında 149 GB büyüklüğündedir. 80 gb diye satılan HD aslında 74,5GBdir 40 gb diye satılan HD 37,5 GBdir vs.vs.vs
Peki imalatçılar bu "hileyi" neden yapar? Cevap: pazarlama teknigi, düz hesap.....
KEHRIBAR
postu tekrar okumanı tavsiye ederimSorunun 1mb 1024kb olayı ile ilgisi yok...
quote:
Orjinalden alıntı: rialto
KEHRIBAR
postu tekrar okumanı tavsiye ederimSorunun 1mb 1024kb olayı ile ilgisi yok...
ben zaten arkadaşın dediği olayı destekledim . topic in konusuyla alakası olmadığını biliyorum ok.
quote:
Orjinalden alıntı: volcano_che
windows kurarken 130gb civarında görür ama daha fazlasını kullanırsın... bunun nedenini bende bilmiyorum ama örnek verecek olursam. 40gb'tı 38 60gb'tı 54 80gb'tı 76 120gb'tı 114gb görüyo... buda microsoft firmasının bi acizliği olsa gerek...