Şimdi Ara

Bağlama (saz)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 senedir bağlama çalıyorum yaşım 16 arkadaş çevrem metal müzik filan dinler aslında okuldaki herkes pop , rock o o tür müzik dinler senenin başında müzik hocası bağlama getirmemi istemişti bende okula getirip çalmıştım çocuğun biri geldi bune olum kürt işi bunlar boş işlerle uğraşma filan dedi zaten okulda türkü dinleyene kürt gözüyle bakılyolar yakın arkaşlarımda metalciler ya onlarda top top şeyler dinleme filan dedi aklınca sert çocuk oluyo hevesim kırıldı zaten bağlamaya babamın zoruyla başlamıştım azcık sever gibi oldum kürt muamelesi gördük zaten esmerim millet beni doğulu sanıyordur. Bıktım artık şu tiplerden hayatım boyunca sürekli başım öndemi gezicem ben . Ne çalıyorsun dediklerinde cevap vermiyorum zaten okul müdürü filanda artist bas gitar , elektro gitar bateri filan alıyo sanat müziğine ait hiç bir şey almıyorlar başta en yakın arkadaşım kürt çalgısı filan dedi bağlama çalmak çok kolaymış kendi elektro çalıyo(çalmaya çalışıyor) filan diye ezikledi o an yumruk atmak istedim buraya içimdekileri döktüm sizce bu vatandaşlar 2 seneye düzelirmi (görüş açısından ) yoksa bağlama çaldığımı söyleme utanmaya devam edicekmiyim ?

Daha yeni o arkadaş facebook tan mesaj gönderdi bi link atmış al bak kürt dağın başında sazla solo atıyo diye bende elektro gitar çalınca entel mi oldun dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utkansec -- 10 Nisan 2014; 17:41:45 >

• ne kadar zamanda öğrendin. (kısa sürüyorsa öğrenmesi bende başlayacağım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkansec

Arkadaşlar 2 senedir bağlama çalıyorum yaşım 16 arkadaş çevrem metal müzik filan dinler aslında okuldaki herkes pop , rock o o tür müzik dinler senenin başında müzik hocası bağlama getirmemi istemişti bende okula getirip çalmıştım çocuğun biri geldi bune olum kürt işi bunlar boş işlerle uğraşma filan dedi zaten okulda türkü dinleyene kürt gözüyle bakılyolar yakın arkaşlarımda metalciler ya onlarda top top şeyler dinleme filan dedi aklınca sert çocuk oluyo hevesim kırıldı zaten bağlamaya babamın zoruyla başlamıştım azcık sever gibi oldum kürt muamelesi gördük zaten esmerim millet beni doğulu sanıyordur. Bıktım artık şu tiplerden hayatım boyunca sürekli başım öndemi gezicem ben . Ne çalıyorsun dediklerinde cevap vermiyorum zaten okul müdürü filanda artist bas gitar , elektro gitar bateri filan alıyo sanat müziğine ait hiç bir şey almıyorlar başta en yakın arkadaşım kürt çalgısı filan dedi bağlama çalmak çok kolaymış kendi elektro çalıyo(çalmaya çalışıyor) filan diye ezikledi o an yumruk atmak istedim buraya içimdekileri döktüm sizce bu vatandaşlar 2 seneye düzelirmi (görüş açısından ) yoksa bağlama çaldığımı söyleme utanmaya devam edicekmiyim ?

Daha yeni o arkadaş facebook tan mesaj gönderdi bi link atmış al bak kürt dağın başında sazla solo atıyo diye bende elektro gitar çalınca entel mi oldun dedim.

Hayatını kimseye göre şekillendirme kardeşim bak bende dj dim kimi zaman yırtık kot çizme vs giyorum kimi zaman klasik ama dj'im ve electro gitarda çalıyorum yani herşeyin yeri zamanı vardır yani örnek vermek gerekirse senin o arkadaşların rakı içerken metallicamı dinliyolar? Aksine yaptığım dinlediğim müziğe rağmen güzel bi rakı sofrasında illaki saz olur illaki bi ahmet kaya,neşet ertaş vs olur yani kim ne derse desin sen kendi yoluna bak.

Ben lisedeyken millet rock,metal cart curt dinlerdi ben electro,house dinlerdim çalardım ki hala bu tarz dinliyorum çalıyorum seviyorum lisedeki arkadaşlarımın hepsi şimdi arabaya binince demet akalın dinler olmuşlar o yüzden aldırma.

• Ben bağlama da çalışıyorum elektro da. Arada akustikte takılırım. Onların salaklığı, aptallığı. Takılma! Biz bağlamayı, Neşet Ertaş, Aşık Veysel (vs) 'den öğrendik, sevdik. Kürt çalgısı olayına iyice kıl olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadasc11

ne kadar zamanda öğrendin. (kısa sürüyorsa öğrenmesi bende başlayacağım)

1.5 yıl kursa gittim ama isteksiz eğer istekli olursan daha çabuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

Orijinalden alıntı: Utkansec

Arkadaşlar 2 senedir bağlama çalıyorum yaşım 16 arkadaş çevrem metal müzik filan dinler aslında okuldaki herkes pop , rock o o tür müzik dinler senenin başında müzik hocası bağlama getirmemi istemişti bende okula getirip çalmıştım çocuğun biri geldi bune olum kürt işi bunlar boş işlerle uğraşma filan dedi zaten okulda türkü dinleyene kürt gözüyle bakılyolar yakın arkaşlarımda metalciler ya onlarda top top şeyler dinleme filan dedi aklınca sert çocuk oluyo hevesim kırıldı zaten bağlamaya babamın zoruyla başlamıştım azcık sever gibi oldum kürt muamelesi gördük zaten esmerim millet beni doğulu sanıyordur. Bıktım artık şu tiplerden hayatım boyunca sürekli başım öndemi gezicem ben . Ne çalıyorsun dediklerinde cevap vermiyorum zaten okul müdürü filanda artist bas gitar , elektro gitar bateri filan alıyo sanat müziğine ait hiç bir şey almıyorlar başta en yakın arkadaşım kürt çalgısı filan dedi bağlama çalmak çok kolaymış kendi elektro çalıyo(çalmaya çalışıyor) filan diye ezikledi o an yumruk atmak istedim buraya içimdekileri döktüm sizce bu vatandaşlar 2 seneye düzelirmi (görüş açısından ) yoksa bağlama çaldığımı söyleme utanmaya devam edicekmiyim ?

Hayatını kimseye göre şekillendirme kardeşim bak bende dj dim kimi zaman yırtık kot çizme vs giyorum kimi zaman klasik ama dj'im ve electro gitarda çalıyorum yani herşeyin yeri zamanı vardır yani örnek vermek gerekirse senin o arkadaşların rakı içerken metallicamı dinliyolar? Aksine yaptığım dinlediğim müziğe rağmen güzel bi rakı sofrasında illaki saz olur illaki bi ahmet kaya,neşet ertaş vs olur yani kim ne derse desin sen kendi yoluna bak.

Ben lisedeyken millet rock,metal cart curt dinlerdi ben electro,house dinlerdim çalardım ki hala bu tarz dinliyorum çalıyorum seviyorum lisedeki arkadaşlarımın hepsi şimdi arabaya binince demet akalın dinler olmuşlar o yüzden aldırma.

cevap için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Schizophrenia

Ben bağlama da çalışıyorum elektro da. Arada akustikte takılırım. Onların salaklığı, aptallığı. Takılma! Biz bağlamayı, Neşet Ertaş, Aşık Veysel (vs) 'den öğrendik, sevdik. Kürt çalgısı olayına iyice kıl olurum.

Senin gibi düşünüyorum ama onlara ne dersem diyeyim bu fikirleri değişmiyor
  • Bana oyle bisey diyecekler arkadaslarim onlarla oyle bi dalga gecerim ki itin gtune sokarim sokaga cikamazlar utanctan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utkansec kullanıcısına yanıt
    3 5 akor atıp emre Aydın çalan tipler elektro gitar çaldığını düşünür mikleme onları ciddiyim yarın elektro gitara başla onlardan iyi calarsin

Yine öyle bir muhabbet olursa aç yanlarında Michael Angelo batio dan speed Kills ı madem çalıyorsun hadi bunu da çal de mal gibi kalırlar

Müzik ergenlerin elinde 3 kuruşluk hava atma sebebi değildir. Sen canını sıkma kardeşim :-)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke ben çalabilsem bağlama. Gogsumu gere gere soylerdim. cok heves var icimde ama baslamak nasip olmadi. Kimsenin dedigine bakma. En iyi yol bildigin yoldur. Ayrica bağlamaya kurt calgisi diyen insanciga da buradan sevgilerimi sunuyorum en içten şekilde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap yazan herkese teşekkürler içimi rahatlattınız kim ne derse desin çalmaya devam edicem bu problem yaş grubuyla alakalı heralde
  • Üniversitede saz çalanlar daha havalı oluyor
  • senin dediğin tiplerin ... davul zurna soksan az

bu arada pop dinleyenden pek hayır bekleme bir şeyden anladıkları yok onların
  • quote:

Orijinalden alıntı: blonges

Üniversitede saz çalanlar daha havalı oluyor

kuzenimde öyle demişti 2 sene sonra göreceğiz bakalım
  • onlar üniversitede lisede kızlara yalakalık olsun diye çıkıp gitar falan çalarlar. bazen böyle bizim yurdun kız bloğuna bakan taraftaki yangın merdivenine oturuyorlar bağıra bağıra söylüyorlar. kızlar olmayınca fıs.. giden yok. onlara takılma. sen sevdiğin için yap, onlar gibi dikkat çekmek için değil.. zaten başka bir milleti böyle aşağılayan bi insanın akıl melekeleri yerinde değildir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.