Şimdi Ara

Bağlantı tavsiyesi(yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arakdaşlar lcd tv diğer ürünlerimi nasıl bağlarsam ses ve görüntü kalitesi elde edebilirm

sony 40d3500 lcd
    sony dz 230 ev sinema sistemi
    playstation 2 oyun konsolu
    next 2000 cx super plus uydu

şimdilik sadece dz230 u hdmi kablo ile tv ye bağladım. a

asıl takıldğım konu 5+1 den hem uydu hemde ps2 sesinide alabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerizmir -- 14 Temmuz 2008; 12:53:15 >

• Sendeki aletlerin giriş-çıkışlarını tam bilmiyorum ama genel bir bilgilendirme yapayım...

ps2'nin optik çıkışı olması lazım. Bir optik kablo ile ses sistemine girersen ps2'den 5.1 ses alırsın. Ama ps2'nin oyunlarında bildiğim kadarıyla dd ses olmadığı için alacağın ses sanal bir 5.1 olur.

Uydu alıcının sanırım optik çıkışı yoktur. Eğer varsa onuda optik kablo ile bağlarsın ses sistemine. Yoksa uydunun arkasındaki kırmızı-beyaz ses çıkışlarından ses sisteminin uygun girişlerine rca kablo ile bağlantı yapmalısın.

Bu arada tabi sesi hdmi ile tv'ye de aktardığından tv menüsünden ses çıkışını ses sistemi olarak seçersen iyi olur. Böylece hdmi ile sadece görüntüyü aktarmış olursun.
  • highwayhouse tşk ederim . evet eksik bilgi vermişim detaylandırayım biraz.

dz 230 ses sitemi
    Audio Line GİRİŞİ (Analog)

-

Audio Line GİRİŞİ (Optik)

0

Audio Girişi (Ön, mini)

1 tane

Audio Line GİRİŞİ (Koaksiyel)

0 tane :)

SCART(COMPOSITE çıkışı/RGB çıkışı)

1 tane

SCART(TV audio girişi)

1 tane

Video Signal ÇIKIŞI (HDMI�) DVD için Upscale720p/1080i

1 tane

ps2 yi bilirsiniz

cx super plus giriş çıkışları

komponent + 2 scart + audio
  • O zaman next'ten component kablo ile tv'ye görüntüyü aktarırsın. Seside analogdan ses sistemine girersin. ps2 için yazdıklarım aynen geçerli. Yani sesi optikten ses sistemine girersin. Ses sisteminin desteği varsa prolocig2 olarak 5+1 ses alırsın hem uydudan hem ps2'den. Tabi bu dolby digital ses olmaz.

Ben de amfi var. Sesleri direk ona giriyorum. Uydu, ps3, dvd...Aletlerin görüntü çıkışlarınıda direk tv'ye. Mantık olarak seninde yapman gereken aynı.
  • ps2 hariç diğerlerini anladım diyebilirm çünkü optik ses giriş çıkışı dz230 sinema sisteminde yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanerizmir

ps2 hariç diğerlerini anladım diyebilirm çünkü optik ses giriş çıkışı dz230 sinema sisteminde yok

dz 230 ses sitemi
    Audio Line GİRİŞİ (Analog)

-

Audio Line GİRİŞİ (Optik) böyle yazınca var olduğunu düşündüm. Yoksa dediğim gibi olmaz tabi. Hatta next için yazdığım şeylerde geçersiz oluyor. Bir ihtimal scart in'den uyduyu girip, scart out'tan tv'ye bağlantı sağlayabilirsin.

Bir alternatifte en azından giriş seviyesi bir avr alıp bu bağlantı sorunlarını kökünden çözmek olabilir.
  • yardımların için tşk ederim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lütfen Anfi Bağlantı yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.