Şimdi Ara

Bahçeşehir tam burslu yazılım mühendisliği, Hacettepe bilgisayar mühendisliği ve İTÜ matematik mühen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam hacettepe ve bau iyidir hem de İngilizce ytü İngilizce değil bence yazmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abin bence en doğrusunu demiş.Matematik Mühendisliği sana diğerlerinin katamayacağı analitik düşünmeyi katabilir.Ve evet yazılıma girmen daha zor olacaktır, hevesin kaçabilir vs.Ve itü mezunu bi mat. Mühendisi yazılıma girdiyse bankalarda rahat iş bulur,bu alanda çok açık var tr'de.

• Bankadaki işten kastım veznedar değil tabi ki :)

• Hacettepe cs ilk sıraya yaz tabii ki. arkasına ytü cs. arkasına itü mat müh. yaz bence.

ha ben olsam ytü yazar, sonra itü'ye geçmek için kasardım. geçersem çok iyi. geçemezsem ytü istanbul'da olması nedeniyle çok imkan sağlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 16 Ağustos 2021; 14:3:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamandayolculuketmişadam

Hacettepe cs ilk sıraya yaz tabii ki. arkasına ytü cs. arkasına itü mat müh. yaz bence.

ha ben olsam ytü yazar, sonra itü'ye geçmek için kasardım. geçersem çok iyi. geçemezsem ytü istanbul'da olması nedeniyle çok imkan sağlar zaten.

Hocam bence 1 Hacettepe cs 2 itü mat muh yazsin hiç yatay geçiş kasmasin 3.6 ortalama çok zor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: HükümdarVerratti

Hocam bence 1 Hacettepe cs 2 itü mat muh yazsin hiç yatay geçiş kasmasin 3.6 ortalama çok zor çünkü.

Alıntıları Göster

bu da pişman etmez. hepsi güzel seçenekler.

yatay geçiş içi ytü'den itüye biraz daha kolay itü içinde yatay geçiş için 3.9 falan istiyor. yine de buna güvenip tercih etmek mantıklı değil zaten

şöyle bir şey var ytü şehir farkıyla önde. hacettepe eğitim kalitesiyle önde. tercih burada şehir mi eğitim mi aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 16 Ağustos 2021; 14:19:55 >

• Retcken R kullanıcısına yanıt

ytü hacettepe de fark ediyo bence ?_?

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

Etmiyor

• demek istediğim ytü hacettepe kocaeli mezunu geldiğinde önünüze bal gibi de fark etmiyor mu? Eskiden fark ediyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 29 Aralık 2023; 14:40:36 >
  • Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. Türkiye deki ilk kurulan bilgisayar mühendisliklerden biridir. Yani iyidir. Yazmanı öneririm.

Matematikçi olarak sana Matematik müh. konusunda tavsiye verirsem daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Eğer yazılım alanında yönelip ve bölüm olarak matematik müh. okumayı düşünüyorsan YTÜ ye git orada oku. İTÜ dekiler daha teorik ağırlıklı olup akademik hayaliniz ve matematiğe ilginiz varsa İTÜ de okumanız engel oluşturacağını düşünmüyorum.

Mesela topoloji, reel analiz , fonksiyonel analiz gibi dersler var matematik de ve bazı dersler de lisansüstü ağırlığı olarak işleniyor(olasılık teorisi, matematiksel analiz(diğer bölümlerde basit olarak calculus...)...). Bahsettiğim gibi matematik bölümünde(+ İTÜ matematik mühendisliği) göreceğiniz dersler sizin yazılım , bankacılık, sigortacılık , finans alanında ilerleyeceğinizle ilgilenmez ve en kötüsü ilgilenirsen ilgilen banane havasındadır. Şeye benzetirim bunu zamanında ilkokulda normal yazı yazmamızı istemezlerdi ve el yazısı yazmamız konusunda diretirlerdi. İşte durum da buna benzer derim. Gerek yok yani.

YTÜ konusunda (matematik müh. ve matematik bölümünde) hakkını yiyemeyeceğim artık ders içeriklerini günümüz koşullarına göre hazırlıyorlar ve zorlamıyorlar. Matematik ile ilgili bölüm okuyacaksan YTÜ de okuyun derim.

Özel üniversiteleri tavsiye etmiyorum nedense. Ailenizi zor duruma sokmayın derim.

• Bu sıralamaya en mantıklı tercihi söyleyeyim mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.