Arkadaşlar ben Bahçeşehir yazılım ve Hacettepe arasında kaldım. Şahsen yazılım ve Bahçeşehirin fırsatları cazip geliyor fakat Hacettepenin devlet üniversitesi olması da arada bırakıyor beni. Abim İTÜ matematik mühendisliğini de önerdi ama ben direk yazılım üzerinden yürümek istiyorum. Matematik mühendisliğinden gerekli olan temel ve fırsatları alabilir miyim yoksa ekstra uğraş verip yazılım veya bilgisayar okuyan birine yetismem mi gerekcek? Sırf İTÜ diye istemediğim bir bölüm okumak istemiyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bahçeşehir tam burslu yazılım mühendisliği, Hacettepe bilgisayar mühendisliği ve İTÜ matematik mühen

-
-
Bence mat mühendisliği yolu uzatıyor.Direkt yazılım bilişim alanına yönelmelisin.
-
hocam sıralamanız kaçtı
-
bau yazılım daha iyi bence
+istanbul
mat müh ders programına vb bakarsanız çok alakalı olmadığını görürsünüz, o dersler zevk vermiyorsa kötü olur
ben hü vs baü yapıp baü tercih ederdim muhtemelen
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliğinin hem yurtiçi hem de yurtdışındaki müfredat farklılığını iyi araştırın, sonra ne alanlarda çalışıyorlar onları da iyi araştırın.
Bunları hangi üniversiteye gideceğinizden bağımsız değerlendirin ilk önce. Sonra, yine gideceğiniz üniversiteleri düşünmeden, eğer yazılım mühendisliği ilginizi daha çok çekiyorsa bau yazılım seçin, eğer bilgisayar mühendisliği daha çok ilginizi çektiyse Hacettepe bilgisayar seçin.
Yazılım alanında uğraşmak istiyor ve yazılımı seviyorsanız, üstüne üstlük de istediğiniz kaliteli yerler tutuyorsa matematik mühendisliğini seçip yolu uzatmaya bence gerek yok.
Hayırlısı olur umarım sizin için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-295C65AEC -- 12 Ağustos 2021; 19:5:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@AvşalıTavşan 6405
Hocam yazılımdan yürümek istiyosanız bau yazılım derim. Diğerlerine ne tercih ettiniz? hepsi bilgisayar ve türevleriyse hacettepeyi de bi yere yazabilirsiniz aslında. Matematik mühendisliği işi uzatır gibi bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hacettepe Türkiye'deki ilk Bilgisayar Müherdisliği bölümüdür. Köklü bir geçmişe sahip.
Tanıdığım tüm Hacettepe BM mezunları iyi mühendislerdir. İlk sıraya onu yazın derim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hacettepe yazardım
-
Açıkçası benim de kafamdan Hacettepe geçiyor ama Ankara da olması sıkıntı yaratıyor. Barınmanin dışında bildiğim kadarıyla çoğu yazılım şirketi istanbulda. Bu sıkıntı yaratir mi?
@bosum aslında yazılım daha cazip benim için fakat Bahçeşehirin vakıf olması beni arada bırakıyor. Sonuçta üniversite bir etiket işi aynı zamanda.
Haklısın hocam ben de aynı durumdayım. Ben de makine yazacağım ve odtü,olmazsa tobb diyorum ve aynı şekilde vakıf olması bende de tereddüt yaratıyor. Hayırlısı olsun diyelim o zaman ama hacettepe de iyi bir okul yani. Bilgisayar okuyup yazılıma yürüyebilirsin bence çok güzel bi yol olur. Hayırlısı artık hocam :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dersler çok donanım ağırlıklı değil zaten. Bi tek devreler çok sıkar herhalde ama Hacettepe İstanbul'a tasinsa yarin hemen yazarim 1 e.
Hacettepe bilgisayar mühendisliği seç kesinlikle. 2. Olarak YTÜ bilgisayar mühendisliği, 3. Olarak bahçeşehir yazılım yaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@SporcuPc ytü nün ing olmaması ve derslerinde donanımın daha ağırlıklı olması çok da kafama yatmadı aslında.
-
Hocam merhaba Hacettepe Üniversitesi öğrencileri olarak aklınıza takılan soruları yanıtlıyoruz. Yardımcı olabilmek adına linkimizi bırakıyorum gelin konuşalım
https://forum.donanimhaber.com/hacettepe-universitesi-dusunenler-sorularinizi-yanitliyoruzz--150149116
-
Moral bozmak istemem ama 6.4k ile hacettepe gelmez muhtemelen
-
Valla gelmezse 2. 3. Tercihleri de hazir tutarim ama Hacettepe yi bire koyacağımdan bile emin değilim
Hocam istanbul istiyosan yaz yıldız gitsin. Odtü itü boun falan olmadıktan sonra hacettepe yıldız falan çok da bişey farketmiyo. Hacettepe daha iyi tabi ama ankarada okumak istemiyosan gerek yok
-
Yeditepe hakkinda bilgisi olan var mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- bursa dershane
- analitik geometri fasikül önerisi
- 2018 msü net sıralama
- aynı şehirde kyk yurt çıkar mı
- 50 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X