Şimdi Ara

Bakan Güler: 40 adet F-16 ve 40 adet Eurofighter alacağız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Körlerle sağırlar birbirini ağırlamış. Gözlerim doldu

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Sonuç ne oldu ?

İsrail ve Yunanistan bizim geliştirmek için milyarlarca dolar harcadığımız F 35lerini aldılar.

Turk Savunma sanayi devasa bir pazar kaybetti. Herseyden önce bizim yerli füzelerin F 35 uyumlu olacağı için çok geniş bir pazarda alıcı kazanacaktı buda geliştirme icin harcadığımız maliyetleri düşürecek ve ülke savunma sanatının kendi kendini çevirmesini olanak sağlayacaktı. Ayrıca F 35lerin dünyadaki en büyük bakım onarım tesislerinden biri Turkiyede bulunacaktı.

Herseyden ote Türkiye kendi hava stratejisini 20 kusur yıldır bu uçağa bağlamış ve üstüne gelecekteki 50 yıllık savaş uçağımız olarak bu model dusunuluyordu .

Nitekim eldeki f 16lsr standart görevlerde kullanılacaktır f 35ler çok daha incelikli operasyonlar ve caydırıcı güç olarak Arap - İran ve Rusyaya karsi konumuz olacakti .

Uçağın gelistiricilerinden birinin Türkiye olması Yunanistan , Rum kesimi gibi bölgesel düşmanlarımızın bu uçağı elde edememesi garanti ediyordu.

Ayrıca Turkiyenin inşa ettiği çok pahalı 2 devasa amdibik gemide dikey iniş kalkış yapabilen f 35b lerin kullanımı bize Akdeniz'e çok büyük bir stratejik üstünlük sağlayacaktır fakat f 35in seçenek olmaktan çıkması bu asiti pahalı gemilerin stratejik önemini büyük oranda azalttı.

Sözün özü haklı ol veya olma önemli olan akıllı olmaktır. Bu dünyada ne zaman haklı olanın kazandığını gördünüz bu kadar saf olmayın. Geldiğimiz noktada s 400 hiçbir halta yapamazken F 35in kaybı Turkiye'nin 100 yıllık Cumhuriyet tarihindeki en berbat hamlesinoldu .

Iha ve Siha lar konusunda ilerlemenizi nasılsın muhteşem birseyse F 35 programından çıkarılmak benzer oranda bir felaket oldu Turkiyenin önümüzdeki 50 yıllık hava üstünlüğünü açısından. Nitekim F 35ler gem F 16lqr hemde Eurofighter açısından çok büyük bir tehdit ve bizim buna yanıtınız malesef yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Kasım 2024; 11:42:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gun kullanıcısına yanıt

Reyiz yorumlarını gördükçe bir gülme geliyor ama anlıyorum da bir yandan seni. Haklısın sonuçta bi ticaretin de var. şey yapmasını mı istiyorsun ibb'nin gelsin böyle binaları dümdüz etsin 9 şerit yol yapsın. Aklıma Bir Otostopçu'nun Galaksi Rehberi kitabında geçen, yol yapımı için adamın evini yıkacakları sırada, uzayda galaksiler arası yol yapımı için dünyayı yok etmeye gelen uzaylıları anlatan şu sahne geldi:

smurfpartyyoutube
    Hitchhiker's Guide - Earth Destroyed and Guide Introduction (HD)
    https://www.youtube.com/watch?v=Z1Ba4BbH0oY
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Belediye seçimi ile merkezi seçimi niye karşılaştırıyorsun. Partiye çekmeyin bunu hemen evet ülkeyi yönetenler sıkıntılı olabilir ama İstanbul ayrı ora ayrı.

Ben sana hatalı soru çözüyorsun desem sende başkasıda hatalı soru çözüyor mu diyeceksin ?

Ona bakarsa dünyanın yöneticisi ABD’yi yönetenlere bak dünyada tekrar savaş çıkarmayı başardılar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Sonuç mu. değişen bir şey yok. Düşmanlarımız uyumuyor. bizi vurmaya devam ediyor.

• Yol istemiyorum. Dünyada son uygulanan uygulamaları istiyorum. Siz halen siyasi düşünüyorsunuz ben şehrimin düzelmesini istiyorum kim yaparsa yapsın.

Yol yapmak anca daha çok araba çıkartır.

Öncelikle hemen plaka verilmesi durdurulmalı. Anca elektrikli araç için verilmeli. Hem alan az olur hemde çevreyi kirletmez.

Her eve en fazla bir araba kayıt olmalı. Diğerleri taşınıldığı anda iptal edilmeli.

Köprülere ücretli geçiş yerlerine zam olmalı. 3. Köprü boş ona gerek yok.

Merkezi yerlere araç ile girişte trafik ücreti konulmalı.

Bazı yerlerde otoparklar kapatılmalı ve fiyatlar yükseltilmeli.

Toplu ulaşım imkanları geliştirilmeli bu saydıklarımdan daha önemlisi tabii.

Arabalardan aldığın bu paralar toplu taşıma için harcanabilir.

Bunlar illa olacak diye bir şey yok tartışılır, iptal edilir yeni fikirler çıkar vs. ama amaç araba değil arabadan kurtulmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 13 Kasım 2024; 12:2:22 >

• Kaan gelene kadar bunlar bizi idare eder. sonuçta Özgür Özel güvence verdi. İsrail bize saldırmayacakmış. acelemiz yok. yavaş yavaş Kaan ı yaparız

DonanımHaber Partisi kuralım Reis. Slogan da hazır:

Gün Gelecek, DHP Ses Getirecek

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Yaw batının silahları ile İsrail’e karşı kendini savunabilir misin ki ?

Yaw efendim İsrail teröristleri vuruyor Türkiye’de diye sen nasıl kendi uçaklarına İstrail’in uçaklarına karşı bizim verdiğimiz uçaklarla saldırırsın diyip parça vermez yerde kalırlar.

Yada daha kolayı İsrail’e uzaktan kapatma yazılımı verirler oda iş görür.

Sonuçta İsrail terörist besleyen ülkeyi kontrol altına alacak diye kılıfını yaparlar. Olan bize olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 14 Kasım 2024; 20:50:58 >
  • Surdurebilirlik en onemli kriterlerden biri...savunma sanayi de ozellikle muhimmatı kendimizin uretmesi cok onemli...asıl sorulması gereken biz kendi muhimmatımızı bu ucaklarda kullanabiliecekmiyiz...???

Sayın bakan dostluktan bahsetmiş acaba kendisi cok mu saf...??

önerileriniz çok zayıf. eskimiş çulhaya yama yapmak gibi. ve mantıksız yerleri de var.

Çözüm daha fazla zam olamaz! Ayrıca yasakçı bir zihniyetle geleceğe ulaşamazsınız. Yol yasak, köprüye zam, otopark yok, plaka yok araç satışı yok.

Oldu olacak şehrin elektriğini suyunu kapatalım insanlar da gider.

İstanbul'un tek bir çözümü var. İstanbul tahliye edilmeli.

Tüm finans ve yazılım ve hatta teknolji merkezleri İstanbul'dan çıkartılmalı. Nüfusu azaltmadıkça hiç bir çözüm işe yaramaz. İstanbul bitmiş bir şehir, bitik bir şehire altyapı yapamazsınız. Baştan alt yapı ve planınızı yaparsınız sonrasında şehri bunun üzerine kurarsınız. Aksi vizyonsuzluk ve ağır derecede plansızlıktır. Geriye dönük bir şekilde İstanbul'un nasıl bu hale getirildiği incelenmeli sorumlular için gerekli tahkikat yapılmalıdır.

Bahsettiğim işletmelerin İstanbul dışına taşınması ele alınmalı, taşınamıyorsa sebepleri araştırılmalıdır.

En yakın örnek neden Donanım Haber merkezi İstanbul'da? Başka bir şehirde olamıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 13 Kasım 2024; 13:3:54 >

• İzleyelim bakalım suya kadar çok şey değişir. susuz dönmek yada dönmemek te var :)

• kaan gelene kadar güzel olur

• kangroo kullanıcısına yanıt
    Yasakçı zihniyet ile suçluyorsunuz sonra insanların iş kurmalarını yasaklıyorsunuz herkesi şehirden sürgün ediyorsunuz ?

Asla uygulanamayacak bir plan sunuyorsunuz. Yok herkes çıksın sonra tekrar gelsin.

Birde lütfen tartışmada başkalarının görüşlerini aşağılamadan kendi görüşünüz üstüne odaklansanız daha verimli olur. Bu şekilde yaparsanız hayatınızda kavga çıkartıp olması gereken çözüme kavuşamazsınız ve sizle kimse diyaloğa girmek istemez.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    DHP Sloganı

“Sizi Solarpunk bir dünyada yaşatacak”

Diyip kazanamayalım. Ama önemli olan kazanmak değil zaten sesimizin duyulması böylece diğer partilerde biraz yaklaşır az seçmenimiz olursa.

Belki bir ittifaka girer bir şekilde hükümete istediğimiz bazı şeyleri çözdürürüz.

Sonuçta çevreci bir dünya yapalım, petrol, kömür, doğalgaz almayalım. Tasarruf ettiklerimizi yeni çevreci alt yatırımlara yönlendirelim ve iş imkanı sunalım bunları yapanlara vs. vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 13 Kasım 2024; 14:1:32 >

Sizin öneriniz : İstanbul'da yeni araçların yasaklanması, yol yapılmaması, köprülere zam yapılması, otoparkların kapatılması

Benim önerim : İstanbul'un tahliyesi iş merkezlerinin başka şehirlere taşınması

Ben sizi aşağılamıyorum ki, yasakçı bir mantık bu. Araç yasak, yol yasak, otopark yasak. Bahsettiğiniz öneriler cidden size çözüm gibi mi geliyor?

Size basit bir çözüm öneriyorum, Donanım Haber Elektronik Yayıncılık Ltd. şti. 'nin sahibi olarak iş merkezinizi İstanbul dışına taşıyabilirsiniz.

Eğer taşıyamıyorsanız bunun nedenlerini konuşalım. Siz deyin ki sebepler şunlar, sebepler üzerinden çözümü irdeleyelim.

Konudaki ilk mesajımdan bahsediyorsanız evet mesajlarınız genel olarak komik. Başka herhangi bir mesajınıza da yanıt yazmadım farkettiyseniz ancak bu cidden ayrı bir seviye.

Hayatımda kavga çıkartmak için amaç gütmedim ve aslında mümkün olduğunca sakinliğimi ve saygımı da hep korudum. Ancak Donanım Haber'in ticari bir işletme olduğunun da farkındayım. Ayakta durması ve işlemesi gereken bir işletme. Yıllar içindeki objektifliğinin ne derece değiştiğinin de hepimiz farkındayız ama ticari işletme olduğu için olur böyle şeyler diyoruz.

Benimle diyaloğa girmek istemeyen arkadaşlar için forumun "Bu üyeyi blokla" özelliği var. Kullanabilirler.

• Bakan böyle söylese de içlerindeki radikal ve kökten dinciler rahat durmuyor. Bir olay olur , AKP 'de her zamanki gibi kökten dincilerin dümen suyuna gider ,laf dalaşına girer yine parası ödenmiş uçaklardan oluruz.

Bir öğrenemediler köprüden geçesiye kadar ayıya dayı demeyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Medyaya da gezen bir görüntü vardı. Sanırım İngiliz pilot idi ve F-35'te iken uçağın bilgisayarına gireceği kodun gelmesini startı verebilmek için bekliyordu.

Aslı astarı varmıdır bilmiyorum ama bu kod gelmesi olayı şayet gerçek ise Türkiye direkten dönmüş.

Sanırım Türkiye elinden gelenin en iyisini uygulamaya çalışıyor.

Önümüzde ki nesiller Milli muharip, Hürkuş ve yerli helikopterlerimizin üretimlerinin ivme kazanması ile ne Amerika'sı ne Rusya'sı ne bilmem kimin ikilemine ve zorlamalarına maruz kalmayacaklardır.

İyi ki havacılık sektöründe varız, iyi ki yapıyoruz, iyi ki yapabilme gayretlerimiz ve kabiliyetlerimiz günden güne gelişiyor.

Türk milleti insansız hava araçlarında yapabildiklerini son nesil insanlılarda da yapacaktır kesinlikle.

İyi ki bu istikamet, ekonomi ve yetişmiş üretmesini bilen mühendislerle birlikte arkasında durup sadece yapın diyen hükümetimiz var. Hükümetin varlığı çok çok önemli.

Kod gelmesini bekleyen uçaklara kalırsak bizi duman edip perişan ettirir.

Örnek; Geçmiş yıllarda İtrayilden aldığımız ilk Heronlar ve başımıza gelenler.

• ABD nin f15 teklifini kabul etmedik demek. Zaten alsak ne olacak aldığımız uçakları Ruslarla savaşmayacaksak ne Avrupaya ne ABD ye karşı kullanamıyoruz, varmı var işte.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.